Nie jesteś zalogowany.
Polecam chociaż ze dwa odcinki obejrzeć starocia dla porównania, bo to kultowy animek. Co prawda oglądając od razu 2199 nic nie umknie, bo to nie Gundam UC, że jakieś wydarzenia czy postacie będą niejasne bez znajomości poprzednich odsłon.
Super, wielkie dzięki. W takim razie biorę się za nową, ale starszą też ściągam, żeby chociaż spojrzeć. A jak z zekranizowanym materiałem? Starych serii było kilka + filmy kinowe, tymczasem OVA ma tylko 26 odcinków i nie słyszałem o kontynuacji. To zamknięta historia czy w razie czego po zakończeniu nowej serii powinienem sięgnąć po którąś ze starszych, by dokończyć opowieść?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Jest jeszcze kinówka będąca sequelem nowej serii, a materiału ze starszej serii jest dużo więcej. Nie wiem, jak jest z ciągłością, ale raczej nie powinno być problemu z obejrzeniem starszych serii po OVA i kinówce, bo główne elementy osi fabularnej są takie same (chyba, bo może o czymś zapomniałem. Mam wątpliwości tylko do jednej postaci - Starshy).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-02-28 00:23:50)
To remake pierwszej serii z kilkoma smaczkami zaczerpniętym z sezonu drugiego i trzeciego.
Będący w produkcji drugi sezon (Yamato 2200?) będzie już raczej tylko bazował na kontynuacji starej serii czerpiąc z niej postacie i ewentualnie niektóre wydarzenia. Chociaż to tylko moje przypuszczenia, bo nie ma jeszcze żadnych oficjalnych informacji. Starą i nową serię można traktować jako alternatywne linie fabularne, nawet sezon drugi starej serii i kinówka z tym samym motywem miały inne zakończenia.
Ujawniono tytuł nowej serii - Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no Senshi-tachi (Space Battleship Yamato 2202: Soldiers of Love), czyli taki sam podtytuł jak film kinowy z 1978.
Za reżyserię odpowiada Nobuyoshi Habara, a scenariuszem zajmie się Harutoshi Fukui.
Oficjalna strona internetowa anime ma wystartować 31 marca.
Czyli chyba ten sam model co poprzednio, po 4 odcinki złączone w jeden film.
PV Yamato 2202:
https://www.youtube.com/watch?v=RwOi_I0cEFU
Jeszcze trochę ponad miesiąc.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2017-01-20 13:19:54)
Witam.
Istnieją może polskie napisy do Yamato 2202?
Jest tłumaczona, kiedyś będzie.
Kosmiczny pancernik Yamato 2202: Wojownicy Miłości [01-26] Powinno pasować do wszystkich ripów Blu-ray.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2019-12-14 19:42:32)
A suprise, to be sure, but a welcome one. Dzięki.
Ostatnio edytowany przez WooleS (2019-11-15 23:44:14)
Rozpisałbym się, a słów i tak by mi brakło, żeby wyrazić podziękowanie za tłumaczenie. Więc napiszę krótko. Dziękuje .
Czekałem, wierzyłem i się doczekałem. Wielki dzięki za napisy
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "
No to dzięki mam co robić na weekend należy się piwko (albo i 0.5)
Ostatnio edytowany przez Dragon23 (2019-11-16 22:00:28)
Witam.
Chciałem zapytać, czy będziecie robić napisy do serii 2205, ponieważ pojawił się już 4 odcinki.
Battleship Yamato 2205: A New Journey #1-4
Ostatnio edytowany przez Dragon23 (2022-02-11 08:00:41)
Gdyby tylko ktoś inny machnął się na swoje życie z tym... ja to już google translator w stanie spoczynkowym.
Podłubię trochę, zobaczymy jaki koszmarek z tego wyjdzie. Zalecam jednak uzbroić się w działo fal... znaczy cierpliwość.
https://i.imgur.com/QPBUPCt.jpg
Gdyby tylko ktoś inny machnął się na swoje życie z tym... ja to już google translator w stanie spoczynkowym.
Podłubię trochę, zobaczymy jaki koszmarek z tego wyjdzie. Zalecam jednak uzbroić się w działo fal... znaczy cierpliwość.
Druga część ma wyjść w marcu... to tylko 8 odcinków