Nie jesteś zalogowany.
Oo tak, Oo tak Tatsuya God-sama aż sobie zrobię rewatch 1
Jeśli miałby to być 2 sezon to ja chętnie bym obejrzał
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Lepiej nie nastawiajmy się na drugi sezon animu, bo to Madhouse, a oni przeważnie nie robią kontynuacji. Obstawiam pachinko, oavkę, jakiś konwent lub gadżety. Chociaż mam cichą nadzieję że się mylę xd
Jeżeli dobrze mi Google tłumaczy, to ten biały napis z czerwoną obwódką znaczy "Oczekiwana kontynuacja".
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-03-09 16:05:04)
Jeżeli dobrze mi Google tłumaczy, to ten biały napis z czerwoną obwódką znaczy "Oczekiwana kontynuacja".
Pokaż spoiler
Czyli, po emisji filmu, istnieje średnie prawdopodobieństwo zapowiedzenia 2 sezonu?
marek2fgc napisał:Jeżeli dobrze mi Google tłumaczy, to ten biały napis z czerwoną obwódką znaczy "Oczekiwana kontynuacja".
Pokaż spoilerCzyli, po emisji filmu, istnieje średnie prawdopodobieństwo zapowiedzenia 2 sezonu?
Oby nie.
> Tatsuya Shiba will become a legend.
Hm... czyli prawdopodobnie ekranizacja 8 tomu*, czyli Reminiscence Arc - w którym rodzeństwo zostaje wezwane do siedziby Yotsuby, a w międzyczasie mamy retrospekcję wydarzeń sprzed 3 lat (której zajawkę mieliśmy na początku pierwszego odcinka), kiedy to Tatsuya uratował swoją siostrę oraz powstała legenda o Mahesvara, o którym wspominano w ostatnich odcinkach anime .
* anime zekranizowało pierwsze 7 tomów, jednak pominięto 5 tom, który jest zbiorem spin-offów.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2016-03-09 23:22:35)
Jednak nie będzie to Reminiscence Arc, tylko oryginalna nowa historia napisana przez Tsutomu Satou - autora LN.
Dobre i to ...
Obym okazał się czarnowidzem, ale jakoś nie przypominam sobie kinówki na podstawie mangi/ln robionej z oryginalnego pomysłu a nie będącej ekranizacją gotowego materiału która jakoś specjalnie by się wybijała.
A z nieco innej parafii, czy ktoś może porównać jak się ma oficjalne tłumaczenie LN wydawanej przez Yen Press do tłumaczenia fanowskiego? Czytając tłumaczenie fanowskie jakoś tak strasznie się męczyłem, że w końcu odpuściłem je sobie. Zastanawia mnie czy było ono tak kiepskie, czy po prostu nie trawię stylu pisania autora Mahouki
GG: 1677958
Z tego co tutaj się pisało, to kinówka SAO jest właśnie taka sama.
Niedawno pojawił się nowy Teaser (link) - a poprzedni znajdziecie tutaj (link).
Niekoniecznie musi to być całkiem oryginalny pomysł. Zważywszy, że akcja filmu ma się dziać w przerwie wiosennej oraz to co widzieliśmy w trailerach, można śmiało stwierdzić, że zostanie tam wpleciona fabuła z Visitor arc - szczególnie, że jakoś musza wybrnąć z pominięcia tego arca .
Szkoda tylko, że BD nie będzie miało angielskich napisów...
Jednak film dzieje się po Visitor arc, więc znajomość wydarzeń z tomów 8-11 jest raczej wskazana.
Zawsze ci, którym się czytać LN nie chce, mogą sięgnąć po mangi, które są dość wierne pierwowzorowi.
Jednak film dzieje się po Visitor arc, więc znajomość wydarzeń z tomów 8-11 jest raczej wskazana.
A może po prostu będzie to filler. W innym wypadku, jeśli nie zna się papierowej wersji, oglądanie go mija się z celem.