Nie jesteś zalogowany.
Zetka, Kai, Gt.
Jak oceniacie Super na tle poprzednich serii?
Ogólnie Zeta jeśli była dobra, to końcówka już do dupy. Goku stał się takim maniakiem, że zgwałciłby swoją matkę, żeby móc walczyć z godnym siebie przeciwnikiem. W Super mamy już tych godnych przeciwników, tak godnych, że potrafi z nimi przerypać.
Dragon Ball nigdy nie był czymś wybitnym. Po prostu zwykły dobrze zrealizowany mordoklep z niskich lotów humorem. O ile kiedyś Dragon Balla oglądało się z wypiekami na twarzy, dziś raczej nie robi szału... Pewne rzeczy powinny zostać w przeszłości, aby zachowały swój blask. Tak, jak nie powinno się grać w niektóre stare gry, tak niektórych anime nie powinno się oglądać po tylu latach.
A co do Super. Można powiedzieć dużo dobrego i dużo złego. Ale na pewno nie jest ani Super dobry, ani Super zły. Na chwilę obecną to dla mnie takie kolejne GT.
Cieszyłem się jak dziecko, kiedy świat obiegła wieść o produkcji nowej serii. Dalej cieszę się jak dziecko co odcinek.
Każda seria DB jest inna i ma swój urok. Nie uważam, że Super był specjalnie gorszy lub lepszy. Dragon Ball to Dragon Ball i to się liczy.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
A nie jest to trochę sentyment?
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Pewnie. Tu nie ma mowy o jakiejkolwiek obiektywności.
Zresztą co wyjdzie odcinek, to mam odrobinę inne odczucia. Coś mi się mniej podoba, coś mnie bardziej urzeka czy wzbudza skrajne emocje (wzruszenie, radość). Recenzować bym tego nie mógł.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
Podobnie jak ja, to jak pierwsza miłość.
Gdybym był w śpiączce, to po przebudzeniu nadrobiłbym xx odcinków DBS.
Wtedy byłbym szczęśliwy.
A jutro kolejny odcinek i zobaczymy jak Vegeta masakruje freeze z innego świata ; ]
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Już za 2,5h
Walka tygodnia. Lepsza od KSW xD
Zapewne będzie trwała 2 sekundy. Potem przygotowania do walki Vegeta vs Robot i kolejny tydzień czekania, bo jak zawsze dadzą gówno wstawki ;p
Mam jednak nadzieję, że dzisiaj nie pokażą dwóch walk i nie będzie tak, że za tydzień Vegeta kontra Cabba.
Mam jednak nadzieję, że dzisiaj nie pokażą dwóch walk i nie będzie tak, że za tydzień Vegeta kontra Cabba.
A ja mam nadzieję, że w końcu skończą z beznadziejnymi przerywnikami. Walka przyprawa vs freeza to max 2 sekundy, więc dostaje całe 15-20 minut na pozostałą walkę.
Co kto lubi. Ja tam nie mam nic do fillerowania.
[Ed]
I wykrakałeś z tą walką
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-03-20 02:16:05)
Co kto lubi. Ja tam nie mam nic do fillerowania.
[Ed]
I wykrakałeś z tą walką
Gdzie to teraz można obejrzeć?
Ja oglądałem na żywo na streamie, ale już jest onlajn
Odcinek 36 - kolejny fajny odcinek. Całość mignęła jak pięć minut.
Na końcu zrobiło mi się aż szkoda Metal Mana. Zapowiedź niestety jak zawsze boli.
Taki spoil, ale i też akcja nie nadwyraz niespodziewana...
Odcinek 36 - kolejny fajny odcinek. Całość mignęła jak pięć minut.
Na końcu zrobiło mi się aż szkoda Metal Mana. Zapowiedź niestety jak zawsze boli.
Taki spoil, ale i też akcja nie nadwyraz niespodziewana...
http://sjp.pwn.pl/sjp/nad-wyraz;2485956.html Pomijając całe zdanie, które ssie.
Info o kolejnym arcu:
http://dbnao.net/main/news/kolejna-saga … osci,11754
Swoją drogą, temat chyba powinien zostać przesunięty.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Coś czuję, że na tej odtworzonej Ziemi mogła znaleźć się kopia Goku.
Wiem, że nie pochodzi on z Ziemi, lecz jeśli tamtejsza Ziemia jest kopią, to może mieć pewne niedoskonałości.
Może czegoś nie wiem, może coś mylę. Może Goku stanie się takim maniakiem, że stanie się zły?
No i koniec sagi. Tylko niech lepiej wyjaśnią nową formę Trunksa i jego siłę z dupy, bo zaczyna to znowu wracać do miałkiego poziomu Zetki.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Na 99% nic nie wyjaśnią. Właśnie w przeciwieństwie do DBZ, gdzie wzrosty mocy trzymały się jakiegoś porządku i nie było tego typu akcji.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Na 99% nic nie wyjaśnią. Właśnie w przeciwieństwie do DBZ, gdzie wzrosty mocy trzymały się jakiegoś porządku i nie było tego typu akcji.
Ech, bezsensowne power upy z dupy to domena DB, odkąd tylko zaczęła się Zetka. Ja tam ciągle po cichu liczę, że może Zen-Oh coś maczał w tym palce, bo w innym przypadku jak zwykle to nie ma sensu, a tak to może wreszcie DB udałoby się wybić z tego utartego schematu.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan