Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam wszystkich, potrzebuję pomocy przy Aegisub-Motion.
Po konwersji z aegisub-motion utworzy się plik mp4 którego nie można załadować do mocha pro,
wyświetla błąd niewłaściwy format mp4 .
Próbowałem różnymi metodami oraz dawałem różne kodeki. W końcu całkiem się pogubiłem
Być może jest to wina kodeka, nie wiem co jest grane.
Czy jest osoba która mi pomoże ale w sposób łopatologiczny.
Przeglądałem fora ale z nie znam zbyt dobrze angielski.
Jeśli to nie problem proszę o pomoc.
Media info pliku mp4:
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
U mnie konwersja przez Aegi Motion działa, spróbuj tej wersji x264. Masz na pewno najnowsze Dependency Control i Motiona?
http://www91.zippyshare.com/v/zcZJeASC/file.html
Ja tam nigdy w wideo się nie bawiłem przy Mocha, tylko wyciągam klatki do jednego folderu VirtualDubem.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-03-24 12:11:28)
Ale po co, jak Aegisub Motion automatycznie ci wycina do mp4 wyznaczony fragment?
Tak jak napisałem Aegisub Motion wycina fragment pliku tylko nie można go otworzyć w Mocha pro.
Tak mam najnowszy Dependency Control i Motiona.
Jaką masz wersję Mocha, próbowałeś tego kodeka który ci dałem?
Ostatnio edytowany przez Nala_Alan (2016-03-24 12:43:59)
Próbowałem tym kodekiem który dałeś efekt jest taki sam.
Próbowałem przy dwóch wersjach - 1.0.6 i - 2.0.0.0.0.0-2, przy pierwszej wersji wycina plik a przy drugiej wywala błąd mocha.
Ponieważ Mocha odtwarza tylko te pliki, które są wspierane sprzętowo. Jeśli np. ten plik MP4 nie da się odtworzyć ze wsparciem sprzętowym h264, to wtedy nie otworzysz go w Mocha (może być też wiele innych powodów). Dlatego wyciągam klatki, które zawsze są wspierane.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-03-24 13:14:01)
Próbowałem tym kodekiem który dałeś efekt jest taki sam.
Próbowałem przy dwóch wersjach - 1.0.6 i - 2.0.0.0.0.0-2, przy pierwszej wersji wycina plik a przy drugiej wywala błąd mocha.
Aby Aegisub-Montion prawidłowo wycinał potrzebujesz kodeka x264(8bit), natomiast odnośnie mocha to zainstaluj QuickTime.
QuickTime albo QuickTime Light załatwi sprawę.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dzięki bardzo za pomoc. Odkryłem przyczynę błędu.
Okazało się że mocha miałem źle skonfigurowanego.
Strony 1