Nie jesteś zalogowany.
Z tego co ja wiem to dysk do PS2 wkłada się w obudowe z tyłu. Nie wiem nie mam jezcze PS2 XP
A co do gier to najpierw musisz zainstalować HD Loadera (też nie wiem jak jush to było, albo na dysku konsoli, albo na karcie sie to instalwało).
EDIT:
A może mi ktoś powiedzieć co to jest wersja INTERNATIONAL (oczywiście chodzi o FFX - np)?
Angielskie napisy i japoński dubbing?
Ostatnio edytowany przez strusic (2006-03-20 01:39:30)
Zrozumiałem, że niepotrzebny jest specjalny HD do Grajstacji, wystarczy PC. Coś z CD (czy tam z DVD) instaluje się na karcie pamięci, co robi w ch?ja firmware konsoli. Wtedy można grać nie używając napędu optycznego konsoli, a z obrazu płyty z grą na PCtowym HD ładuje się szybciej (i w ogóle gra idzie wydajniej tam, gdzie wąskim gardłem jest prędkość napędu).
Niewykluczone, że źle zrozumiałem.
No to o czym wspomniałeś to właśnie jest Exploit wykorzystuje dziure w zabezpieczenach czarnuli podczas bootowania gier z PSX'a dzięki niemu można odpalić dowolny program typu homebrew na nieprzerobionej konsoli z kart pamięci m.in. HDLoadera i jest skierowany do osób nie posiadających żadnej przeróbki wystarczy exploit na memorce z HLD i jedna oryginalna gra na PSX'a żeby to zadziałało wtedy zużycie lasera ogranicza się do 10s podczas botowania tej oryginalnej gry, a potem to już wszystko odpala się z HDD (z chipem w pleju można zrobić tak, że wogóle nie używasz tego nieszczęsnego lasera dzięki takiemu np. R3Navi).
No i faktycznie gierki śmigają dużo lepiej i praktycznie wogóle nie rwią tak przykładowo B3 odpalany z płytki do menu dochodzi gdzieś w 1 min. z HDD w 10s
A i żeby nie było trzeba mieć Network Adaptor aby podłączyć jakikolwiek HDD do konsoli, listę kompatybilnych z PS2 podałem kilka postów wcześniej...
[cytuj]A może mi ktoś powiedzieć co to jest wersja INTERNATIONAL (oczywiście chodzi o FFX - np)?
Angielskie napisy i japoński dubbing?[/quote]
Z tego co ja wiem to dodawana była bonusowa płytka z filmikiem o tytule "Eternal Calm", która była wstępem do FFX-2 i coś tam jeszcze, ale niestety nie pamiętam zbytnio
Apropo FF:
To ja sprzed roku xP
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-03-20 23:48:41)
Jakby efekt uboczny ^^ GIMP`a xP
Właśnie ściągnął mi się oppening do FF XII. Nomrlanie ja pier.... Świetny! 7minut pięknej animacji Może się wydawać, że klimat jak w Star Wars, ale tylko przez chwile ^^
Proszę oto -LINK-
Nooo tego się spodziewałem Grafika naprawdę miodzio. Podczas walki wszystko wygląda jak prawdziwe Tylko szkoda, że nie rozumiem co mówią...[placze]
Może się wydawać, że klimat jak w Star Wars, ale tylko przez chwile
Tak było w Last Exile - do połowy serialu może się wydawać, że do końca będą takie Gwiezdne Wojny, ale w 13. odcinku ostro się miesza.
nie ogladalem Last Exile ale jemu chyba chodzilo o drop shipy
Bardzo możliwe. Ja tylko uczyniłem dygresję.