Nie jesteś zalogowany.
Wiadomo o czym będzie?
Wiadomo o czym będzie?
Jakiś filler. Ale jakie to ma znaczenie? Przecież poziomem to już niżej nie spadnie. Poziom dna został osiągnięty przy ALO, a dalej było tylko gorzej (bardzo rzadko zdarza mi się dropać amino, a tutaj porzuciłem).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
JankieL napisał:Wiadomo o czym będzie?
Jakiś filler. Ale jakie to ma znaczenie? Przecież poziomem to już niżej nie spadnie. Poziom dna został osiągnięty przy ALO, a dalej było tylko gorzej (bardzo rzadko zdarza mi się dropać amino, a tutaj porzuciłem).
Podobno oglądanie może spowodować udar mózgu. Więc ostrożnie. Podobno ma dziać się między Mothers Rosario a nowym Arcem. Ma się pojawić jakaś nowa konsola, co dodaje do rzeczywistości pewne rzeczy... coś jak na miarę rozszerzonej rzeczywistości. Tzn. tak mi się obiło o uszy. Sac na pewno wie dokładniej i lepiej.
Kamiyan3991 napisał:JankieL napisał:Wiadomo o czym będzie?
Podobno oglądanie może spowodować udar mózgu. Więc ostrożnie. Podobno ma dziać się między Mothers Rosario a nowym Arcem. Ma się pojawić jakaś nowa konsola, co dodaje do rzeczywistości pewne rzeczy... coś jak na miarę rozszerzonej rzeczywistości. Tzn. tak mi się obiło o uszy. Sac na pewno wie dokładniej i lepiej.
Wiem o tym tylko tyle, co podkreśliłem. Wciąż czekam na Alication arc, a ten filmowy filler nie za bardzo mnie interesuje (żeby nie skończyło się jak w przypadku Indexa, dostaliśmy film, a kolejnej serii TV już nigdy nie ujrzymy).
Luk4S napisał:Kamiyan3991 napisał:Jakiś filler. Ale jakie to ma znaczenie? Przecież poziomem to już niżej nie spadnie. Poziom dna został osiągnięty przy ALO, a dalej było tylko gorzej (bardzo rzadko zdarza mi się dropać amino, a tutaj porzuciłem).
Wiem o tym tylko tyle, co podkreśliłem. Wciąż czekam na Alication arc, a ten filmowy filler nie za bardzo mnie interesuje (żeby nie skończyło się jak w przypadku Indexa, dostaliśmy film, a kolejnej serii TV już nigdy nie ujrzymy).
Eeeeee.... Nie wydaje mi się, w dodatku powstaje to pseudo VRMMORPG. Będzie anime na pewno. Hajsy trzeba trzepać.
Augma - Nowa konsola do rozszerzonej rzeczywistości. Powoduje rozszerzenie rzeczywistości o dodatkowe elementy. Może przesyłać bodźce gdy wchodzimy w interakcje z elementami wygenerowanym przez konsole. Gracz jest cały czas przytomny oraz może się poruszać.
Ordinal Scale - Nowa gra ARMMORPG. Mapą gry jest prawdziwy świat, a my poszukujemy poukrywanych elementów rozszerzone rzeczywistości i walczymy z potworami. Podobno ma być jakiś ranking, który wpływa na graczy. Tyle wiem.
Szczerze wygląda to bardzo biednie. Znowu Kirito stanie się hirołsem który rucha laseczki, rozwala bossów, pomaga babeczką, znowu rucha babeczki.
Ta, bardzo biednie. Czyli to będzie takie Pokemon GO przy użyciu Hololenców od M$ (minus oczywiście te interakcje znane z VR jak uczucie dotykania czegoś itp)
Eeeeee.... Nie wydaje mi się, w dodatku powstaje to pseudo VRMMORPG. Będzie anime na pewno. Hajsy trzeba trzepać.
To tylko 20 minutowe demo VR, chyba nawet na aż 4 osoby na raz.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2016-03-28 13:05:14)
A jednak tom 18 SAO to nie koniec historii Kirito.
A co do kinówki, no to cóż, nie przypominam sobie, żeby jakikolwiek film kinowy umieszczony w istniejącym uniwersum a nie będący ekranizacją istniejącego materiału wnosił cokolwiek. W najlepszym przypadku były zaledwie średnie, więc i po kinówce SAO nie spodziewałbym się za wiele.
Ostatnio edytowany przez ill (2016-08-12 07:37:22)
GG: 1677958
27 września premiera filmu na BD
A jednak tom 18 SAO to nie koniec historii Kirito.
A co do kinówki, no to cóż, nie przypominam sobie, żeby jakikolwiek film kinowy umieszczony w istniejącym uniwersum a nie będący ekranizacją istniejącego materiału wnosił cokolwiek. W najlepszym przypadku były zaledwie średnie, więc i po kinówce SAO nie spodziewałbym się za wiele.
Patrz film Haruhi, ba nawet rozłożył serie TV.
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
ill napisał:A jednak tom 18 SAO to nie koniec historii Kirito.
Film Haruhi ekranizował ważny moment z LN, więc to kiepski przykład
ill napisał:A jednak tom 18 SAO to nie koniec historii Kirito.
To potwierdza słowa illa.
DVD Ordinal Scale jest już w japońskich wypożyczalniach, i tak jak obiecywano jest sutek Asuny:
Ostatnio edytowany przez FAiM (2017-09-12 19:43:02)
DVD Ordinal Scale jest już w japońskich wypożyczalniach, i tak jak obiecywano jest sutek Asuny:
Pokaż spoiler
FAiM napisał:DVD Ordinal Scale jest już w japońskich wypożyczalniach, i tak jak obiecywano jest sutek Asuny:
Pokaż spoilerPokaż spoiler
Dzięki, podmieniłem w poprzednim poście na lepszą jakość .
No, no... Project Alicization staro!
Tak, całkiem nowy materiał. Ale Kawahara odpowiadał za scenariusz tego filmu.
Okazuje się, że ta "nowa scena" była już w wersji kinowej (o czym całkowicie zapomniałem).
Trochę dziwne, że na DVD napisali, że to nowy trailer - może w wersji retail będzie...
Nawet im się udał ten film. Co prawda zakończenie trochę oklepane i zbyt "rushed"... ale ogólnie nie jest źle.
Po obejrzeniu filmu polecam przeczytać LN "Hopeful Chant", którą rozdawali w 3 tygodniu puszczania filmu w japońskich kinach:
Link do fanowskiego tłumaczenia.
Nawet im się udał ten film. Co prawda zakończenie trochę oklepane i zbyt "rushed"... ale ogólnie nie jest źle.
Właśnie jestem po seansie, i zgadzam się z Tobą. Mile zaskoczył mnie ten film, warto było poczekać.