Nie jesteś zalogowany.
Kolejna paczka została udostępniona - Napisy 08, Napisy 09, Napisy 10, Napisy 11.
Garść informacji!
1. Teraz możecie sobie na spokojnie obejrzeć pierwszy film live-action z uniwersum Kenshina. Z tego co pamiętam znajdziecie w nim dwa wątki "poboczne", których jeszcze nie było w anime. Historia też jest inaczej nieco poprowadzona(w anime trochę inaczej była poprowadzona niż w mandze), ale ogólnie miło wspominam seans, choć film obejrzałem dawno temu, kiedy o Kenshinie nie wiedziałem nic. Niedługo mam zamiar zrobić sobie powtóreczkę, ciekawe jak tym razem mi się spodoba. jezor
2. W sierpniu będzie miała premiera drugiego i ponoć ostatniego live-action. Do akcji, która będzie miała tam miejsce jeszcze mi daleko, ten arc to ponoć odcinki 28-62. Zachęcam do obejrzenia trailera, Shishio wygląda trochę bekowo, ale zauważyłem w nim Aoshiego, którego w pierwszym filmie nie było!
3. Zaliczenia trwają w najlepsze, niedługo zaczyna się sesja - nie liczcie na kolejną paczkę przed jej końcem. Chyba, że bezproblemowo będę wszytko zaliczał, to może znajdę czas na napisy.
Pozdro!
Ostatnio edytowany przez DanteBanKai (2015-01-23 15:15:48)
Dzięki za napisy. Anonsik wiesz może, gdzie można znaleźć napisy do filmu live-action?
Filmy głównie pobieram z chomików, tam zawsze są załączone w .txt. Możesz pobrać film z torrentów, a napisy wziąć i dopasować z chomika albo użyć tych linków: Napiprojekt, opensubtitles.
Krótko mówiąc - wystarczy umiejętnie skorzystać z google.
Film zalecam obejrzeć dopiero po 11 odcinku, choć to chyba oczywiste.
Po krótkiej przerwie pojawiają się kolejne napisy! Napisy 12, Napisy 13, Napisy 14, Napisy 15, Napisy 16, Napisy 17, Napisy 18, Napisy 19, Napisy 20, Napisy 21.
Ja już jestem po seansie drugiego filmu live-action spod szyldu Kenshina. Muszę przyznać, że jestem usatysfakcjonowany, zobaczyłem bardzo fajne pojedynki na miecze, niezłe odwzorowanie tamtych czasów, brudasów Sano i Yahiko, całkiem spoko - jak na ekranizację - fabułę. Tylko ten Aoshi tak wpleciony trochę na siłę... Ale i tak fajnie się oglądało. ^^
W kinach grali już ostatnią część trylogii, ja jeszcze jej nie widziałem, ale liczę, że nie jest tak sknocona jak ostatnia część Hobbita...
Drugi film kinowy wyprzedza akcję, którą do tej pory możecie śledzić z naszymi napisami, więc niech każdy sobie przemyśli, czy chce spoilery(Camizi na ten przykład odpuszcza sobie póki co te filmy), ale nie obawiajcie się, jeszcze tylko parę fillerów i my też dobrniemy do początku tzw. Kioto arc. Pozdro!
Następnym razem rozpoczniemy Kioto arc!
Z przysłowiowego tyłka, ale wiesz, że w 2014 wyszły dwa nowe filmy live action? Pierwszy jest zatytułowany "Kyoto Inferno", więc w sumie w temacie, drugi "The Legend Ends"... Generalnie ten rozpoczynający sagę z 2012 był tak zajebisty, że nie mogłem doczekać się kontynuacji. Wyszły w bd, obejrzę jakoś na weekendzie.
Ostatnio edytowany przez dulu (2015-02-26 22:47:44)
No tak, ja pamiętam, co pisałem trochę wyżej, inni nie koniecznie muszą wertować temat, kiedy ja dodam nowy post... Obczaj post nr 26.
Pobieraj sobie(jeżeli internet ci na to pozwala) te filmy o wadze ok. 6 giga, bo naprawdę jest różnica. Ostatniej części trylogii live-action jeszcze nie obejrzałem, bo pobrałem jakąś wersję o wadze coś koło 3 giga, a ktoś odwalił fuszerkę robiąc ripa. Dawno nie spotkałem takiej lipy w 720p. Ja mam neta na limity, od wczoraj mam nowy, muszę kiedyś wstać wcześnie rano i właśnie sobie zassać jakąś porządną wersję.
Anooo... i ode mnie duży aligator za subki.
Tak na marginesie, synchro idealnie pasuje do wydania grupy: [RUELL-Next] (DVD 768x576 x264 AAC)
Tylko żebyście zdążyli na 22 wiek
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Tylko żebyście zdążyli na 22 wiek
Mają lepsze tempo ode mnie, więc nie jest źle.