#1 2006-03-21 23:12:58

Quithe
Użytkownik

Komu DREADY??? xD

Witam brać forumową.:)
Razem z kumpelą mamy dready i zajmujemy się ich kręceniem. Działamy na terenia Górnego Śląska, a więc: Bytom, Piekary Śl., Katowice, Chorzów itd.
Dready robimy szydełkiem, a więc już po zrobieniu są dobrze zbite, co skraca czas ich dojrzewania. Wszystko w miłej atmosferze:)
Cena, ilość, grubość, wszystko do ustalenia oczkod
Kontakt: do Kasi gg:4605906, mail: hercius@tlen.pl
         do mnie gg:9049633, mail: quithe@wp.pl

No to przy okazji:D czy są tu jacyś dredziarze? Co skłoniło was do ich zrobienia? A może ktoś chce mieć, a nie wie o nich zbyt wiele?

Ja dostałem małej obsesji na punkcie dreadloków jakieś 6 lat temu, gdy zacząłem oglądać klipy metalowe, w których muzycy mieli ten fryz. Dopiero po 3 latach zdecydowałem się zapuszczać włosy, chociaż chęć ciągle była[szpan] W końcu z 40 cm włosów ukluano mi dredy i mam je teraz już rok. Jestem cholernie z nich zadowolony:-D

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#2 2006-03-21 23:22:43

stean
Użytkownik

Odp: Komu DREADY??? xD

Hmm kiedys kumpela chciała mi robić :-) ale jak sam nie mogłem sie na to skusić ... i potem ściołem włosy i jak narazie cały czas mam krótkie wiec nawet by nie dałoby rady jezor
Robiąc dready mają polowe dlugosci wlosów ?:)A pozatym szydełkiem pfuu cukier we wlosach to dopiero,tak na słodko okej

#3 2006-03-21 23:59:58

teusz
Użytkownik

Planowałem sobie z kumplem zrobić dready w tamtym roku, wyszło na to że ja zrezygnowałem a kumpel zrobił i ma do tej pory. Ja pozostaje na razie przy swoich długich włosach a dready zrobie jak będę miał na to kase

#4 2006-03-22 00:05:01

szefu
Zbanowany

nie rozumiem jak mozna miec dlugie wlosy
dla mnie dredy kitki i inne takie to sa PEJSY nie lubie udzi(chłopaków) jak mają długie włosy od razu chcę mi się puścić jednego  wielkiego hafta dla mnie chlopka powinien miec wlosy krotkie badz łysy:D

#5 2006-03-22 00:08:51

Winged
Użytkownik

papaja111 napisał:

dla mnie dredy kitki i inne takie to sa PEJSY nie lubie udzi(chłopaków) jak mają długie włosy od razu chcę mi się puścić jednego  wielkiego hafta dla mnie chlopka powinien miec wlosy krotkie badz łysy:D

Oj były czasy, że regularnie się goliłem na łyso. Obecnie mam włosy takie, że mogę chodzić rozczochrany, a tak lubię. No, ale nie zatrzymam ich w miejscu, więc sobie rosną. W wakacje pomyślę co z nimi zrobić.:)
Kto jakie ma włosy ani trochę mi nie przeszkadza.:)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#6 2006-03-22 00:23:44

Wanderer
Użytkownik

papaja111 napisał:

Śmieszne jest twoje podejście... [nocomment][dreswalacysiepalkapoglowie]

Ja miałem pewien czas długie włosy, ale była kupa z nimi roboty. Mam kręcone włosy więc, czasami, cholera mnie z nimi trafiała cholera Aż po roku noszenia miałem dość i je zciąłem smile Aż pani fryzjerka powiedziała, że jej żal ścinać takie długie włosy jezor A o dredach jakiś czas myślałem, ale jakoś nie znałem nikogo kto robi... brakslow

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-03-22 01:02:45)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#7 2006-03-22 00:30:26

n0need
Użytkownik

Ja nie mam nic przeciwko chlopakom majacym dlugie wlosy, dziwaczne fryzy etc...
Ale ja samemu lubie krotkie wlosy, na lyso sie nie gole bo jakos mi nie pasuje, ale mam bardzo krotkie i chcialem sobie zrobic cala glowe we wzorkach, ale niestety poszedlem do jakies amatorki i mam w ogole nie widoczne 4 paski nad lewym uchem i jestes wrecz wkur[cenzura], ze mi tak zjebala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz ciocia moja zna dobrego fryzjera, wiec dala mi z nim kontakt i tak za 4-6 tyg. jak troche wlosy podrosna i bedzie sens znow scinac na krotkiego jerza, to robie cala glowe we wzorkach, bedzie 6 duzych paskow (szerokosc 1cm minimum) i napis po drugiej stronie glowy smile I takie cos lubie smile_big
Dlugie wlosy mnie odstraszaja, znaczy, ze ja nie chce ich miec, inne osoby czy maja czy nie, mnie to g....  obchodzi :>

Takie jest moje zdanie i ocena sytuacji ;p

#8 2006-03-22 00:32:39

Cwistak
Użytkownik

ja zapuszczam od ok 2 lat juz ^^" sa juz troche do ramion...ale dreadow bym z nich nigdy nie dal zrobic. bardzo lubie rasta i w ogole dready rulz, ale nie po tym jak zobaczylem odpadajacego dreada _O_". STrasznie niszcza wlosy, a moje mimo ze sa ladne to i tak wypadaja. Nie nie, dziekuje =) Ale mimo wszystko dready rox <3

#9 2006-03-22 00:43:38

Quithe
Użytkownik

Noo, ja jutro myję łepetynę. Pierwszy raz od jakiś 5 miesięcy:P

Nie wiem dlaczego długie włosy miałyby wywoływać odruch wymiotny[baka] Jeżeli iśc tym tropem, to u mnie musiałyby powodować to wygolone na zero pały[hehe]

Wanderer, też miałem problem ze znalezieniem kogoś. W końcu mi się udało i 150 ciężko odłkładanych na ten cel zyla poszłoo[cool] Ostatetcznie i tak musiałem sobie sam zafundować poprawki, bo już nie miałem zamiaru dopłacać do interesu. Teraz są takie jakie być powinny. Oczywiście nie zapominam wcierać w nie popiołu ze specjalnej zielonej roślinki szpan

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#10 2006-03-22 00:52:14

Cwistak
Użytkownik

Quithe napisał:

Buhaha XD pewnie jestes Rasta? XD A to metali wyzywaja od brudasow blee ja myje maximum raz na 2 dni i jestem brudasem, a tu prosze jezor raz na 5 miesiecy ej hehe ^^ magia dreadow smile

#11 2006-03-22 00:59:28

Wersus
Użytkownik

papaja111 napisał:

No comment. Moje już sobie rosną 4 roczek. Eh... Ile walczyli ze mną rodzice o to, żebym je ściął. No masakra, ale byłem uparty:D i nie żałuję.

PS. Nasi modzi też mają długie włosy(Gracol chyba już nie)[respekt]

Ostatnio edytowany przez Wersus (2006-03-22 01:02:27)

#12 2006-03-22 01:00:38

gracol
Użytkownik

papaja111 napisał:

Lol! Nie wiedziałem, że wywoływałem takie odruchy przez 8 lat. W szczytowym momencie miałem włosy do pasa. Poza tym jak je rozpuściłem to w połączeniu z nabijanymi glanami i ramoną sprawiałem takie wrażenie,że żule na osiedlu schodzili mi z drogi. Jak żyję to nigdy "w czapkę" nie dostałem kiedy tak wyglądałem. Same plusy okej

EDIT:

Wersus napisał:

PS. Nasi modzi też mają długie włosy(Gracol chyba już nie)[respekt]

Już nie placze. Czasem żałuję, ale stało się. Hehe, dotarłeś do fotek jezor

Ostatnio edytowany przez gracol (2006-03-22 01:18:34)

#13 2006-03-22 01:02:29

Quithe
Użytkownik

Cwistak napisał:
Quithe napisał:

Buhaha XD pewnie jestes Rasta? XD A to metali wyzywaja od brudasow blee ja myje maximum raz na 2 dni i jestem brudasem, a tu prosze jezor raz na 5 miesiecy ej hehe ^^ magia dreadow smile

Hyhy, Rasta nie jestem. Reggea właściwie nie słucham, nie ubieram się tak jak oni, nie wyznaję tego co oni. Po prostu, mam dready:)
Co do mycia, gdybym wcześniej czuł potrzebę, to bym je umył. Wbrew temu co mówią, dready się myje xP

Ostatnio jakiś łysy paker ryczał do swojego kumpla: "Te, Jachim, zobacz se tego rastamana zajeb[cenzura]go". I do tej pory nie wiem czy miał na myśli stan po ziole, czy następne spotkanie z nim, mające się skończyć dla mnie nieciekawie[baka]

#14 2006-03-22 01:04:36

Wersus
Użytkownik

gracol napisał:

sprawiałem takie wrażenie,że żule na osiedlu schodzili mi z drogi

[roftl][roftl]

PS. A więc miałem rację:D

Ostatnio edytowany przez Wersus (2006-03-22 01:07:52)

#15 2006-03-22 01:10:43

Wanderer
Użytkownik

Quithe napisał:

Ostatnio jakiś łysy paker ryczał do swojego kumpla: "Te, Jachim, zobacz se tego rastamana zajeb[cenzura]go". I do tej pory nie wiem czy miał na myśli stan po ziole, czy następne spotkanie z nim, mające się skończyć dla mnie nieciekawie[baka]

Zapewne jego zamiarem było nacechowanie cię odpowiednią ilością słów o wartości adekwatnej do jego ilorazu inteligencji, przez co chciał pokazać, że jego łysa pała stoi wyżej w hierarchii jego pojmowania normalności, i że twoja obecność jako człowieka mniej normalnego irytuje go i zmusza do użycia tak niewybredego słownictwa.
Więc się nie przejmuj. Krótko mówiąc, miałeś do czynienia z kretynem.[shithappens]

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-03-22 13:10:56)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#16 2006-03-22 01:12:32

teusz
Użytkownik

Ze mną rodzice walczą już ponad dwa lata żebym w końcu "ścioł te kudły". Włosy mam już prawie do połowy pleców. Na mieście mam spokój jako że zwykle chodze ubrany jak typowy metal ale w szkole jest ciężko bo na jednego metala przypada około 210 dresów(niezbyt miła statystyka) jestem jedynym metalem w szkole więc jako gatunek zagrożony wyginięciem mam jako takie luzy:)

#17 2006-03-22 01:13:58

RiXeD
Użytkownik

"Dready" kojarzą mi się tylko z Dread Lord... xD

#18 2006-03-22 01:17:24

Cwistak
Użytkownik

teusz napisał:

Ze mną rodzice walczą już ponad dwa lata żebym w końcu "ścioł te kudły". Włosy mam już prawie do połowy pleców. Na mieście mam spokój jako że zwykle chodze ubrany jak typowy metal ale w szkole jest ciężko bo na jednego metala przypada około 210 dresów(niezbyt miła statystyka) jestem jedynym metalem w szkole więc jako gatunek zagrożony wyginięciem mam jako takie luzy:)

omg. straszna szkola, to jak moje gimnazjum. na szczescie w liceum mam wiecej metali i z 5 drechow na cala szkole smile.

#19 2006-03-22 01:20:59

gracol
Użytkownik

Cwistak napisał:

na szczescie w liceum mam wiecej metali i z 5 drechow na cala szkole smile.

Ale się teraz porobiło. Metale, drechy i żule. A gdzie te czasy, że przy piwie wszyscy równi byli jezor

#20 2006-03-22 01:21:29

RiXeD
Użytkownik

Cwistak napisał:
teusz napisał:

omg. straszna szkola, to jak moje gimnazjum. na szczescie w liceum mam wiecej metali i z 5 drechow na cala szkole smile.

U mnie drechów od za..... pitolenia po prostu... Ja jestem jedynym typem mrocznego osobnika siedziącego cicho, ale jak się go wkurzy to błyskawicznym ruchem wbija wrogowi nóż w brzuch... Poza mną nikogo takiego nie ma. Ale te dresy to OKROPNIe mnie wkurzają. Podejdzie taki i myśli że jak ma kapturek to jest chroniony od ostrza i może robić co mu się podoba... (słynne
"-Pożycz czypięćdziesąt
- Nie mam
- A w mordę chcesz?
- (w myślach) A chcesz się pożegnać z jelitami?")

Stopka forum

© Animesub.info 2024