#1 2006-03-22 07:53:12

Sir Mavins
Użytkownik

Jakie ANIME kupisz?

Widze,że od pewnego czasu rynek polski idzie w dobrym kierunku.
Mam na mysli fakt, że dostrzeżono grupę ludzi, którzy chca czegos więcej niz produkcji z USA.
Tak wiec pytam się Was: gdyby udało się np.takiej firmie IDG dogadać w sprawie innych tytułów anime i byłyby w przystępnych cenach, to czy kupilibyście? I jakie tytuły?

Może warto jakis liścik napisać, aby się zainteresowano tą sprawą?
Co o tym sądzicie?http://www.animesub.info/forum/em/okej.gif
okej

Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2006-03-22 07:53:58)

#2 2006-03-22 08:14:41

fillip75
Użytkownik

Odp: Jakie ANIME kupisz?

Uważam, że można wydać na serię około 15-20 złotych bez uszczerbku dla budżetu. I myślę, że ta cena wcale nie jest niska. W sam raz na polskie realia zarobkowe. Chętnie widziałbym na swojej półce ładnie wydane płytki, tj. to ma miejsce z książkami. Co bym kupił. Napewno wydania anime producenta GHIBLI. Z serialami toszeczkę gorzej, jest ich aż tyle. Coś związane z magią, humorem i życiem szkolnym.
PS. Wydania płytowe za 70 złotych to dla mnie totalne zdzierstwo, czego nie da się niczym wytłumaczyć, jak tylko głupotą i brakiem znajomości podstaw makroekonomii. Co prawda anime w Polsce nie jest zbyt popularne. Być może z tego względu, że kojarzy się przede wszystkim z bajkami. No, ale ci którzy się przełamali i obejrzeli chociaż jeden kawałek anime, sądzę że nie żałują tego:P

#3 2006-03-22 08:39:37

WIEKO
Użytkownik

Jak najbardziej bym kupil ,przedewszystkim produkcje GHIBLI jak
- Ksiazniczka Mononoke (mam)[szpan]
- Spirited Away (juz sie napalilem)[slina]
- My Neighbor Totoro
- The Cat Returns
- Howl's Moving Castle (jak wyjdzie)8-D
- Porco Rosso
Z czego reszte z studia GHIBLI ciezko kupic w polsce, a szkoda :[
Reszte ciezko kupic, do tego chcialbym serie FullMetal Alchemist, Chobits, BLEACH, Naruto, Trigun, Love Hina + Again, znalazlo by sie jeszcze sporo propozycji.[baka]

#4 2006-03-22 11:09:24

FANSUBS
Użytkownik

najchętniej bym Qpił całą ORYGINALNĄ serje SHUFFLE
bo naprawde anime wypas a jeśli chodzi o kategorje filmu to raczej "Vampire Hunter D-Bloodlast" bo też niezłe:][slina]

#5 2006-03-22 11:18:36

Winged
Użytkownik

Ja bym chciał dalej dostawać tak zwaną klasykę w stylu GITSa czy Akira (odmieniam jak w Polsce, bo Akira to imię męskie). Chciałbym ujrzeć takie filmy jak Jin Roh, Ghibli w zapowiedziach ma chyba Monolith. Do Jin Roh dorzuciłbym Perfect Blue. I na razie to wszystko co z kinówek do głowy mi przychodzi (Millenial Actress już zapowiedzieli smile).
Co do serii to to co najbardziej lubię, ale tu raczej szanse na wydanie są nikłe. Wszystkie serie Initial D (będzie w tym i jedna kinówka), BECK, GITSa już wydają yahoo, Texhnolyze (mam przeczucie, że tego się właśnie od nich doczekamy smile). I to wszystko, co chciałbym mieć w pierwszej kolejności, oczywiscie są tytuły które lubię, ale te najchętniej. Nie ma co na gwałt zalewać tego raczkującego rynku w pozycje mniej znane, bo wystarczy spojrzeć na JPF, który już zawiesił kilka nowych tytułów, a premiery następnych nowości przełożył. Rynek mangi i anime jest u nas mały i naprawdę trzeba uważać. Tak mi się wydaje. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#6 2006-03-22 11:24:38

ronaldo23
Użytkownik

Ja mógłbym wymieniać te serie godzinami :Green Green,DearS,Onegai Teacher,Onegai Twins,Shuffle,Suzuka,Girls Bravo,Yumenia,BPS,............. jest ich jeszcze kilkadziesiąt ale po co mam się męczyć.

fillip75 zgodzę się z tobą w polsce anime kojarzy się z bajkami np. Jak ktoś widzi Dragon Ball odrazu mówi o bajeczki oglądasz nie zna się a pierdo... mi tu takie kur.. smuty mam ochotę takiemu capowi przyjeb.. na miejscu.Tacy ludzie właśnie mnie denerwują i mam ochotę nauczyć takiego kolesia szacunku do anime.W innych państwach nic ci nie powiedzą że oglądasz anime sami chcą z toba oglądać .W japonii to chyba wszyscy anime oglądają nawet dziadki i babcie(chciałbym mieszkać w japonii).A w polsce co moherowe berety dają się omamić rydzykowi i dają mu pieniądze na jego nowe samochody i helikoptery oraz na nowe wille w toruniu zamiast dać te pieniądze wnukowi na nowe anime to wolą oddać temu kłamcy.A za tą kasę co wnuk by dostał kupił by sobie ze 4-5 serii anime i ma co robić przez cały miesiąc.

Sorry za to że się zdenerwowałem(przekleństwa)ale kogo nie denerwują tacy ludzie jak ci wszyscy wyżej wymienieni no pomyślcie sami jaka jest polska rzeczywistość.

Przepraszam też za to że tym postem mogłem kogoś urazić ale musiłem to napisać.

#7 2006-03-22 14:06:50

RiXeD
Użytkownik

Z filmów skarby bym oddał za Adventa.

Z serii z miejsca kupiłbym Shakugan No Shana ^^

#8 2006-03-22 14:30:31

vishar
Użytkownik

to bym kupil jakby wydali:
Now and Then, Here and There

chyba nic wiecej nie trzeba pisac jezor

a to kupie:
GITS S.A.C.

#9 2006-03-22 14:47:54

Pinki
Użytkownik

Ja chętnie kupiłbym pierwszą OVA Rurouni Kenshin.

#10 2006-03-22 15:05:24

Winged
Użytkownik

vishar napisał:

to bym kupil jakby wydali:
Now and Then, Here and There

Oj o tym zapomniałem. Też bym kupił z dziką chęcią.

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

Stopka forum

© Animesub.info 2024