#2981 2016-06-03 16:01:41

Kamiyan3991
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Eftar napisał:

A i PiS to ukryte zło, które chce zniewolić i zagrabić wszystko i wszystkich.

I to oficjalna linia obrony, za którą dostajesz 1,25 od posta? Bo trudno inaczej zinterpretować takie wpisy.

Eftar napisał:

Oprócz studiowania prawa...

No to musisz się zdecydować. Albo po prostu nauczyć wyrażać zrozumiale w języku polskim. Kiedyś chwaliłeś się rzekomymi wyczynami pana od prawa, więc naturalne, że ktoś tak założy. No ale czego ja od ciebie oczekuję?

Eftar napisał:

Twoje dodawanie.

Cytowałem treść, ignorancie. Jest wyraźnie napisane, że ten "pewien okres" to pięć lat przed oraz po popełnieniu przestępstwa.
Poza tym pan Ziobro jest prawnikiem miernym, bardzo miernym.

Pokaż spoiler
8952797-pismo-z-bledem-ktore-podpisal-900-557.jpg

A panikują to już nawet środowiska prawnicze. W końcu szykuje nam się kolejna ustawa gruntowa – przepis niezgodny z konstytucją i prawem unijnym. Pewnie TK odrzuci go... zaraz, jaki TK?

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-06-03 16:08:18)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2982 2016-06-03 16:26:44

Eftar
Użytkownik

Baw mnie dalej, paranoiku.

Kamiyan3991 napisał:

I to oficjalna linia obrony, za którą dostajesz 1,25 od posta? Bo trudno inaczej zinterpretować takie wpisy.

Jakakolwiek odpowiedź niezgodna z twoimi wytycznymi jest od pisu lub kogoś, kto z nimi sympatyzuje. Niestety nic nie dostaje. Szkoda.

Kamiyan3991 napisał:

No to musisz się zdecydować. Albo po prostu nauczyć wyrażać zrozumiale w języku polskim. Kiedyś chwaliłeś się rzekomymi wyczynami pana od prawa, więc naturalne, że ktoś tak założy. No ale czego ja od ciebie oczekuję?

Naturalne to jest dopytywanie a nie dopowiadanie sobie. Zajęcia z prawa karnego nie są tylko na studiach prawniczych. Ale zaraz się dowiem, że skoro umiem x rzecz w samochodzie zrobić, to mechanikiem będę.

Kamiyan3991 napisał:

Cytowałem treść, ignorancie.[...]

Rzucasz hasła:

Czyli będziemy jedynym krajem na świecie (nie licząc komunistycznych), gdzie rząd może ci bezkarnie odebrać cały majątek. Nawet nie liczy się, czy wcześniej zdobyty majątek pochodził z działalności przestępczej, czy nie.

Ja ci podaje inne... Trudno to zauważyć? Słowo przeciw słowu. Nie masz niczego innego.

#2983 2016-06-03 16:32:52

Kamiyan3991
Użytkownik

Eftar napisał:

Jakakolwiek odpowiedź niezgodna z twoimi wytycznymi jest od pisu lub kogoś, kto z nimi sympatyzuje. Niestety nic nie dostaje. Szkoda.

I zupełnie przypadkiem lubisz wspominać o "Targowicy" czy "PiS samym złem"? Za takie wpisy ludzie dostają hajs. Jest jeszcze opcja, że piszesz to za darmo, ale to już trochę słabizna. Innym przynajmniej płacą.

Eftar napisał:

Naturalne to jest dopytywanie a nie dopowiadanie sobie.

Dopytałem – zacząłeś się motać i odpowiadać w stylu jakiegoś Ziemkiewicza czy innego Stonogi. O czym to świadczy?

Eftar napisał:

Słowo przeciw słowu. Nie masz niczego innego.

Treść projektu ustawy to nie słowo. Przecież to już jest na stronie RCL, geniuszu.

Eftar napisał:

Baw mnie dalej, paranoiku.

Pewnie, możemy być absolutnie spokojni o wszystko w kraju, gdzie przestępca stoi na czele służb, a członkami rządzącej partii są byli prokuratorzy PRL. Nawet USA już się śmieją, że mamy komunę bis.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-06-03 16:34:52)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2984 2016-06-03 16:45:57

Eftar
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

[..]1. I zupełnie przypadkiem lubisz wspominać o "Targowicy" czy "PiS samym złem"? Za takie wpisy ludzie dostają hajs. Jest jeszcze opcja, że piszesz to za darmo, ale to już trochę słabizna. Innym przynajmniej płacą.

[...]2. Dopytałem – zacząłeś się motać i odpowiadać w stylu jakiegoś Ziemkiewicza czy innego Stonogi. O czym to świadczy?

[...]3. Treść projektu ustawy to nie słowo. Przecież to już jest na stronie RCL, geniuszu.

[...]4. Pewnie, możemy być absolutnie spokojni o wszystko w kraju, gdzie przestępca stoi na czele służb, a członkami rządzącej partii są byli prokuratorzy PRL. Nawet USA już się śmieją, że mamy komunę bis.

1. Człowieku, te wpisy są dla ciebie. Jesteś jedyną osobą na tym forum, która wydaje wyroki. Nie zadajesz pytań lub nie poddajesz niczego w wątpliwość, to upraszczam jak mogę.
2. Trudno wyłapać ironię, co?
3. Pisałem o twoich wyrokach. Nie treści ustawy.

Czyli będziemy jedynym krajem na świecie (nie licząc komunistycznych), gdzie rząd może ci bezkarnie odebrać cały majątek. Nawet nie liczy się, czy wcześniej zdobyty majątek pochodził z działalności przestępczej, czy nie.

4. Macierewicz jest przestępcą wraz ze swoja świtą? Czy tylko Ziobro?

Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-06-03 16:47:12)

#2985 2016-06-03 16:50:53

Kilgur
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

To teraz przeczytaj jeszcze raz, ale ze zrozumieniem.
Ustawa mówi tylko o firmie, którą prowadzi przedsiębiorca, czy o całym jego majątku?
Ustawa tyczy się tylko firmy czy grupy/związków osób?.

Nie mam problemu czytania ze zrozumieniem, w tym co wkleiles wyraznie napisane jest sprawca

Ogolnie to jak pisalem wczesniej polskie prawo to dwuznaczne kupa, ale nie ma sie o co martwic wiekszosc mlodych i zdolnych spierd... z tego chorego kraju wiec dlugo juz nie pociagnie jezor

ara ara...

#2986 2016-06-03 16:53:19

Kamiyan3991
Użytkownik

1) Czyli kierujesz się zasadą "sprowadź do swojego poziomu"? Miło.
2) Pewnie, szczególnie, kiedy ktoś nie potrafi się nią posługiwać.
3) Ależ to nie są nawet moje wyroki. W pierwszym poście masz wywiad z adwokatem. Prawdziwym adwokatem, nie Ziobro, który wykłada się na podstawach prawa.
4) Jest nim na przykład ułaskawiony Kamiński czy prokurator Piotrowicz, który w czasach PZPR oskarżał opozycjonistów.
Antoni i Ziobro? Pierwszy ma problemy psychiczne, a drugi jest zwykłym sprzedawczykiem, który na kolanach błagał Jarka o powrót, byleby tylko dorwać się do koryta i władzy.

Kilgur napisał:

Ogolnie to jak pisalem wczesniej polskie prawo to dwuznaczne gówno.

Problem w tym, że aktualnie nie mamy żadnego prawa, bo rząd rości sobie prawo do olewania władzy sądowniczej.
Już rozmontowali prokuraturę, prawie rozmontowali TK, a niedługo wezmą się za Sąd Najwyższy. W końcu to tylko "zespół kolesi".

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-06-03 16:55:59)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2987 2016-06-03 17:06:52

Eftar
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

[...]3) Ależ to nie są nawet moje wyroki. W pierwszym poście masz wywiad z adwokatem. Prawdziwym adwokatem, nie Ziobro, który wykłada się na podstawach prawa.
4) Jest nim na przykład ułaskawiony Kamiński czy prokurator Piotrowicz, który w czasach PZPR oskarżał opozycjonistów.
Antoni i Ziobro? Pierwszy ma problemy psychiczne, a drugi jest zwykłym sprzedawczykiem, który na kolanach błagał Jarka o powrót, byleby tylko dorwać się do koryta i władzy.

3. Nie umniejszaj adwokatom. Dałeś wywiad z oszołomem równemu Niesiołowskiemu lub Macierewiczowi...
4. Co do Piotrowicza. Nie wiem, jak wyglądała jego działalność, ale jakoś prokuratorów i sędziów nie sadzono podczas procesu Norymberskiego, gdyż musieli działać zgodnie z obowiązującym prawem. Nie oni stanowili o tym, ze wyglądało jak wyglądało.

Czekam na więcej rewelacji. Może nawet tv włączę? Zaszaleje.

Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-06-03 17:07:55)

#2988 2016-06-03 17:22:08

Kilgur
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Kilgur napisał:

Ogolnie to jak pisalem wczesniej polskie prawo to dwuznaczne gówno.

Problem w tym, że aktualnie nie mamy żadnego prawa, bo rząd rości sobie prawo do olewania władzy sądowniczej.
Już rozmontowali prokuraturę, prawie rozmontowali TK, a niedługo wezmą się za Sąd Najwyższy. W końcu to tylko "zespół kolesi".

Problem jest w tym ze polska panstwem prawa nigdy nie byla, zawsze byli ludzie ponad prawem i z duza doza prawdopodobienstwa nic sie nie zmieni. Smiac mi sie chce jak ludzie ludzili sie nadzieja ze "jak wymra komuchy bedzie dobrze", ale niestety mentalnosc komuchow rozlala sie na praktycznie wszystkie "elity rzadzace" ktore za kase zrobia wszystko. IMO terazniejsi zlodzieje nie roznia sie dla mnie od poprzednich.

ara ara...

#2989 2016-06-03 20:33:45

Sidorf
Użytkownik

Ja to nie wiem jak można bronić tych populistycznych pasożytów wycierających sobie mordę patriotyzmem. Przecież jak zrobią tu to co obiecali  tj. drugie Węgry to będzie kupsko większe niż za ich poprzednich rządów. Tutaj macie przedsmak drugich Węgier: http://www.obserwatorfinansowy.pl/forma … nstytucja/

Swoją drogą doskonale widać, po co PiSowi rozwalony trybunał.

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#2990 2016-06-11 13:16:56

Kamiyan3991
Użytkownik

Ciekawe, kiedy ludzie zaczną chować pieniądze do skarpet.

Likwidacja BFG

Już 8 czerwca senat, oczywiście bez poprawek, uchwali ustawę, która sankcjonuje okradanie z własności właścicieli pieniędzy w bankach, tak tak, w ustawie można ukraść obywatelowi zarówno poniżej, jak i powyżej 100 tys EUR. Ta sama ustawa zezwala również na odłożenie w czasie wypłat z BFG w nieustaloną przyszłość, czyli do czasu zwanego nigdy. Dodatkowo ustawa ma jeszcze jeden ciekawy paradoks. Jeśli BFG swoją decyzją ustali, że np. Kowalskiemu nie wypłaci nic, to uchwała BFG jest wiążąca, nawet jeśli jest wydana niezgodnie z prawem. Bardzo piękna ustawa, a w mediach kompletna cisza, dalej liczą ile osób poszło w manifestacji KODu...

Trzymanie pieniędzy w jakimkolwiek Banku po podpisaniu tej ustawy przez prezydenta mija się całkowicie w celem. Naprawdę lepiej i bezpieczniej trzymać w skarpecie, złocie, czymkolwiek. Myślę, że szykowany jest globalny reset systemu finansowego i będziemy mieli okazję przekonać się o tym z bliska. Jak to będzie wyglądać to wystarczy obejrzeć relacje z Wenezueli...

Link
Ustawa

#dobrazmiana

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2991 2016-06-11 14:32:20

pyransc
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Likwidacja BFG

Już 8 czerwca senat, oczywiście bez poprawek, uchwali ustawę, która sankcjonuje okradanie z własności właścicieli pieniędzy w bankach, tak tak, w ustawie można ukraść obywatelowi zarówno poniżej, jak i powyżej 100 tys EUR. Ta sama ustawa zezwala również na odłożenie w czasie wypłat z BFG w nieustaloną przyszłość, czyli do czasu zwanego nigdy. Dodatkowo ustawa ma jeszcze jeden ciekawy paradoks. Jeśli BFG swoją decyzją ustali, że np. Kowalskiemu nie wypłaci nic, to uchwała BFG jest wiążąca, nawet jeśli jest wydana niezgodnie z prawem. Bardzo piękna ustawa, a w mediach kompletna cisza, dalej liczą ile osób poszło w manifestacji KODu...

Trzymanie pieniędzy w jakimkolwiek Banku po podpisaniu tej ustawy przez prezydenta mija się całkowicie w celem. Naprawdę lepiej i bezpieczniej trzymać w skarpecie, złocie, czymkolwiek. Myślę, że szykowany jest globalny reset systemu finansowego i będziemy mieli okazję przekonać się o tym z bliska. Jak to będzie wyglądać to wystarczy obejrzeć relacje z Wenezueli...

Link
Ustawa

#dobrazmiana

Wprowadzamy przepisy unijne... Ustawa była przepychana kiedy w mediach grzano bolkiem

Ostatnio edytowany przez pyransc (2016-06-11 14:37:46)

#2992 2016-06-11 15:13:32

Yagami_Raito8920
Użytkownik

pyransc napisał:
Kamiyan3991 napisał:

Likwidacja BFG

Link
Ustawa

#dobrazmiana

Wprowadzamy przepisy unijne... Ustawa była przepychana kiedy w mediach grzano bolkiem

To jeszcze było za czasów Peło...

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#2993 2016-06-11 15:26:04

Kamiyan3991
Użytkownik

Wpłynął do Sejmu: 27-01-2016

Niewątpliwie PO wtedy rządziło. Z kolei w maju wpłynął projekt o poszerzonej konfiskacie majątku.
Wygląda na to, że SKOKi i 500+ będą finansowane właśnie w ten sposób.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-06-11 15:26:19)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2994 2016-06-11 16:00:20

pyransc
Użytkownik

Mój post miał jedynie charakter informacyjny. Także uważam że obie wymienione ustawy godzą w interes polaków w szerokim zakresie.
Macie już chyba jakieś urojenia i za dużo sobie dopowiadacie.

#2995 2016-06-11 20:16:58

Kilgur
Użytkownik

ci zlodzieje przynajmniej kradna tym co maja, a nei kroja biedakow jezor

ara ara...

#2996 2016-06-11 20:28:03

Kamiyan3991
Użytkownik

Akurat te ustawy wcale nie muszą uderzyć w najbogatszych. Prędzej rykoszetem dostaną biedniejsze firmy. No ale to zawsze się tak kończy.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2997 2016-06-11 20:53:52

pyransc
Użytkownik

Kilgur napisał:

ci zlodzieje przynajmniej kradna tym co maja, a nei kroja biedakow jezor

Tym co mają to można...??

Kamiyan3991 napisał:

Akurat te ustawy wcale nie muszą uderzyć w najbogatszych. Prędzej rykoszetem dostaną biedniejsze firmy. No ale to zawsze się tak kończy.

Sęk w tym za te ustawy dają za dużą dobrowolność rządzącym, za daleko idące uprawnienia. Kogo będą chcieli to uwalą.

#2998 2016-06-11 20:57:19

SoheiMajin
Moderator

Kamiyan3991 napisał:

Kiedy na Cyprze czy Grecji zabierali ludziom pieniądze z kont bankowych, to pewnie pochwalałeś, bo przecież trzeba ratować gospodarkę, prawda?

#2999 2016-06-11 21:00:09

Kamiyan3991
Użytkownik

Pewnie, ale bogaci mają znacznie większy wachlarz możliwości do swojej dyspozycji. Zdecydowanie prościej jest uwalić małego czy średniego przedsiębiorcę, niż dobrać się do jakiegoś Kulczyka.

A co do daleko idących uprawnień, to już norma u obecnej władzy. Przecież Komisja Wenecka zakwestionowała im kolejne ustawy (głównie tę o służbach), a oni się zwyczajnie na to wypięli. No ale skoro za służby odpowiada ułaskawiony przestępca...

SoheiMajin napisał:

Kiedy na Cyprze czy Grecji zabierali ludziom pieniądze z kont bankowych, to pewnie pochwalałeś, bo przecież trzeba ratować gospodarkę, prawda?

Cypr i Grecja to zbyt szczególne przypadki, żebym się na ten temat wypowiadał. W końcu mamy tutaj z jednej strony raj podatkowy, a z drugiej kraj, który od dawna ukrywał swoje zadłużenie.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-06-11 21:01:56)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#3000 2016-06-11 21:21:06

SoheiMajin
Moderator

Kamiyan3991 napisał:

Wpłynął do Sejmu: 27-01-2016

Niewątpliwie PO wtedy rządziło.

Bądź łaskaw skorzystać z linku "Przebieg prac przed skierowaniem projektu do Sejmu" i zobaczyć, za którego rządu powstawał jego tekst.

Stopka forum

© Animesub.info 2025