Nie jesteś zalogowany.
kostek00 napisał:MEGA napisał:Limit przesyłu danych został przekroczony
Pobieranie nie może być kontynuowane, ponieważ przekroczsz dostępny limit przypisany do Twojego adresu IP.
Po prostu zajebiście. Trzeba będzie poszukać innego hostingu. Najwidoczniej wprowadzili limit transferu na IP.
To samo dziś mi się pojawiło. Tylko w moim przypadku wystarczyło założyć konto i ruszyło. Choć zassysałem tylko 320mb, to i tak nowość, bo nigdy nie zmuszali do tego przy zwykłym pobieraniu ;>
Ja miałem jeszcze lepiej. Wyskoczyła informacja i okno tworzenia konta. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że byłem zalogowany.
Ja też tak miałem xD
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Sprawdzałem ale mi żaden limit nie wyskoczył, pobrałem pliki po 900mb i nic zero.
A ja próbowałem dzisiaj i nadal jest limit.
Mi dopiero wyskoczyło po pobraniu 1,5gb :v (będąc zalogowanym)
Ja pobrałem jakieś 2gb, nie wiem czy ma to jakiś związek ale mam własnego neta, a mało prawdopodobne, że ktoś korzysta z tego samego ip bo siedzę w Francji. A internet mam w Orange.
Ostatnio edytowany przez Grucha00 (2016-05-31 20:36:28)
Jeżeli ktoś jeszcze pamięta, to na kontach pro od początku były wypisane limity transferu, co mnie wtedy zdziwiło. Z tym że jak pamiętacie na początku nie wszystkie ograniczenia działały jak chociażby 4.5 TB plików na darmowym koncie. Według odnalezionych informacji przez Sakredusa, na wiki jest napisane, że darmowe konto ma limit 10 GB transferu na miesiąc. Tutaj też pewnie było tak jak z pojemnością i nie działały ograniczenia transferu.
Choć prędzej uwierzę, że oni umyślnie to zrobili niżeli miałoby to być przeoczenie. Pewnie chcieli żeby po jakimś czasie, gdy ktoś ma dużo plików był zmuszony do wykupienia konta, żeby ich nie stracić. Z tym limitem na IP to raczej już w wała sobie lecą, bo limity transferu to mają konta które udostępniają i tylko im można go dokupić. Zapewne konta z których próbuje się pobrać pliki osiągnęły limit.
Edycja: Najwyraźniej jest sposób na ominięcie tych limitów. Wystarczy importować plik na swoje konto, bo ze swojego konta można pobierać do woli.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2016-06-01 13:57:56)
Jeżeli ktoś jeszcze pamięta, to na kontach pro od początku były wypisane limity transferu, co mnie wtedy zdziwiło. Z tym że jak pamiętacie na początku nie wszystkie ograniczenia działały jak chociażby 4.5 TB plików na darmowym koncie. Według odnalezionych informacji przez Sakredusa, na wiki jest napisane, że darmowe konto ma limit 10 GB transferu na miesiąc. Tutaj też pewnie było tak jak z pojemnością i nie działały ograniczenia transferu.
Choć prędzej uwierzę, że oni umyślnie to zrobili niżeli miałoby to być przeoczenie. Pewnie chcieli żeby po jakimś czasie, gdy ktoś ma dużo plików był zmuszony do wykupienia konta, żeby ich nie stracić. Z tym limitem na IP to raczej już w wała sobie lecą, bo limity transferu to mają konta które udostępniają i tylko im można go dokupić. Zapewne konta z których próbuje się pobrać pliki osiągnęły limit.
Edycja: Najwyraźniej jest sposób na ominięcie tych limitów. Wystarczy importować plik na swoje konto, bo ze swojego konta można pobierać do woli.
Faktycznie import plików na swoje konto omija limity. Ciekawe jak długo będzie można tak robić.
Pewnie zrobią to coś jak na chomiku. Importowane = nie twoje = płać transferem.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2016-06-01 20:00:15)
Małe wyjaśnienie na facebooku MEGA a dokładniej odpowiedź na jeden z komentarzy.
Ostatnio edytowany przez Norek (2016-06-03 11:11:26)
No to już wiem, że żegnam się z MEGA. Będzie z tego więcej kłopotu niż pożytku.
Dostałem informację, że jDownloader również omija limity.
Faktycznie, my wszystko co się pojawia na MEGA ściągamy JD2 i ani razu nie było problemów z limitami.
GG: 1677958
Witam i przepraszam że się wypcham
Też osatnio mam problem z limitem w MEGA, Co gorsza ja tam nie mam konta i nie wiem czy transfer się odnawia tak jak to jest na Chomikuj.
Tak czy inaczej jakby ktoś miał problem z limitami i chciałby coś pobrać, Polecam pobrania wtyczki na przeglądarkę HOLA i tam przekierować z twojego kraju na jakiś zagraniczny i komunikatu o limicie nie ma(Przynajmniej u mnie)
Limit jest przypisywany każdemu krajowi osobno, więc twój sposób działa, dopóki limit danego kraju nie zostanie przekroczony. Limit odnawia się co 6 godzin.
Dodam od siebie, że ten limit jest dynamiczny i zależy od pory dnia, natężenia ruchu i paru innych rzeczy.
WTF? Czy powinienem to rozumieć, że linki od teraz wygasają co jakiś czas i trzeba będzie je odnawiać?
Ja bym to rozumiał, że można ustawić wygasanie linków tylko na PRO.
Tylko zauważ, że jest napisane "ustaw nową datę", a nie "ustaw datę". Jak dla mnie to oznacza, że data wygaśnięcie jest z automatu ustawiona. Ponadto gdy biorę prawym przyciskiem myszy na udostępniony link to mam napisane "odśwież link".
Tylko zauważ, że jest napisane "ustaw nową datę", a nie "ustaw datę". Jak dla mnie to oznacza, że data wygaśnięcie jest z automatu ustawiona. Ponadto gdy biorę prawym przyciskiem myszy na udostępniony link to mam napisane "odśwież link".
W niektórych folderach zacząłem spotykać foldery podpisane jako "niezaszyfrowany katalog" więc coś może w tym być.