Nie jesteś zalogowany.
Bądź łaskaw skorzystać z linku "Przebieg prac przed skierowaniem projektu do Sejmu" i zobaczyć, za którego rządu powstawał jego tekst.
Przecież było napisane na początku.
Już 8 czerwca senat, oczywiście bez poprawek, uchwali ustawę.
Wszystkie większe projekty powinny przechodzić konsultacje społeczne i prawnicze. Stąd do projektów wprowadzane są poprawki. Te same poprawki, których PiS uwzględniać nie zamierza i robi to już któryś raz z kolei. Zresztą przy ich ustawach jest ogólnie dużo nieprawidłowości, bo zawsze zlewają konsultacje i nic sobie nie robią z Vacatio legis. Ostatnio nawet sypią ustawami, które działają wstecz.
Poza tym cała druga faza projektu przebiegała już pod patronatem PiS, więc to po prostu musiało wejść.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-06-11 21:53:20)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilgur napisał:ci zlodzieje przynajmniej kradna tym co maja, a nei kroja biedakow
Tym co mają to można...??
Poprzedni zlodzieje nekali maluczkich, wiec jest jakas odmiana Coz nie ma sie czym przejmowac wiekszosc mlodych ludzi ma w planach emigracje
ara ara...
pyransc napisał:Kilgur napisał:ci zlodzieje przynajmniej kradna tym co maja, a nei kroja biedakow
Tym co mają to można...??
Poprzedni zlodzieje nekali maluczkich, wiec jest jakas odmiana
Coz nie ma sie czym przejmowac wiekszosc mlodych ludzi ma w planach emigracje
A ja myślałem że chodzi o to żeby wcale nie kradli. Trochę naiwne ale cóż..
Kilgur napisał:pyransc napisał:Tym co mają to można...??
Poprzedni zlodzieje nekali maluczkich, wiec jest jakas odmiana
Coz nie ma sie czym przejmowac wiekszosc mlodych ludzi ma w planach emigracje
A ja myślałem że chodzi o to żeby wcale nie kradli. Trochę naiwne ale cóż..
Uczciwy polityk to nie w tym wymiarze, niestety W tym wymiarze mamy to masoni atakuja
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-06-12 00:22:30)
ara ara...
Śmiech przez łzy, ale warto obejrzeć.
Fajne podsumowanie obecnej sytuacji Polski.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Z deszczu pod rynne... Toć nie chce nam się walczyć o profesjonalny dubbing w bajkach i filmach, a co dopiero zająć się sprawami Polski. Ja jestem winny, ty jesteś winny, społeczeństwo ignorantów jest winne. Od tego by zaczęli zmiany w szkolnictwie, a nie pozbycie się gimnazjum, czyli zmiany dla zmian...
Akurat likwidacja gimnazjów to tylko pretekst, żeby wprowadzić nowy i jedyny słuszny plan nauczania. Te same metody jak za PRL. A społeczeństwu to zwisa, bo je przekupili... za ich własne pieniądze. W sumie ktoś kiedyś powiedział, że demokracja trwa do momentu, w którym władza zda sobie sprawę, że może przekupić społeczeństwo za publiczne pieniądze. I to się sprawdza.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dobrze, że to zlikwidowali. Te gimnazja i tak niczemu nie służyły.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dobrze, że to zlikwidowali. Te gimnazja i tak niczemu nie służyły.
A co to właściwie zmienia oprócz wprowadzenia chaosu logistycznego i administracjinego? To w takim razie teraz podstawówka niczemu nie będzie służyć...
Czasami patrząc serial "Szkoła" u znajomych z pokoju obok to jestem za likwidacją gimnazjów, niby serial jak inne ale takie prawdziwe. Z resztą gimby mają sporo do powiedzenia bo wiedzą lepiej.
Yagami_Raito8920 napisał:Dobrze, że to zlikwidowali. Te gimnazja i tak niczemu nie służyły.
A co to właściwie zmienia oprócz wprowadzenia chaosu logistycznego i administracjinego? To w takim razie teraz podstawówka niczemu nie będzie służyć...
Właśnie nic nie zmienia o to chodzi.
Ostatnio edytowany przez Grucha00 (2016-08-29 21:00:17)
A co to właściwie zmienia oprócz wprowadzenia chaosu logistycznego i administracjinego?
Nic oprócz 40 tys. możliwych zwolnień. Nauczyciele już zaczynają urządzać Majdan na Wiejskiej. Bardzo możliwe, że oni chcą po prostu zatrzymać w szkołach nauczycieli o odpowiednich dla nich poglądach. Zresztą nawet ruszanie tego w dobrej wierze byłoby głupie, bo rodzi się właśnie wspomniany chaos administracyjny. Na przykład miasta mają duże problemy z sześciolatkami, bo jedni ustalają tak, a inni inaczej. Zwyczajnie nie da się wszystkiego tak szybko dostosować.
Niby serial jak inne ale takie prawdziwe.
W tych serialach to się za jeden dzień dzieje więcej niż u mnie się działo za całe gimnazjum. Tak czy owak, to żadnej różnicy nie robi. Po prostu "gimbuszenie" zacznie się w 5-6 klasie, zamiast w pierwszej gimnazjum. Zresztą nawet gorzej jest organizować to razem, bo w systemie 1-8 masz duże przedziały wiekowe w jednym budynku. Większe możliwości do znęcania się i tak dalej.
Przy okazji:
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-08-29 23:30:02)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Toć powinni zaprosić do polski Pogromców Mitów i nakręcić odcinek specjalny
Ciekawe, że akurat taki news pojawia się w dniu, w którym na światło dzienne wychodzą nowe fakty odnośnie katastrofy smoleńskiej. Przypadek? Nie sądzę.
Jeszcze chwila, a ludzie na poważnie zaczną brać newsy z ASZdziennika.
Ostatnio edytowany przez Roxas (2016-09-15 17:20:02)
nowe fakty odnośnie katastrofy smoleńskiej
Weź, bo zaraz nie wyczymie ze śmiechu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Sry. Źle się wyraziłem. Chodziło mi tu bardziej o to jakie zadanie dostała do wypełnienia komisja Laska.
"Albo zadbamy o jednolity przekaz, który nie sprzyja budowaniu mitów i podejrzeń, albo sami sobie ukręcimy bicz na własne plecy"
Rozwiązanie dzisiejsze jest poprawne. Komisja wojskowa po stronie polskiej i komisja cywilna po stronie rosyjskiej. Podsumowując ten wątek: rozumiem, że rosyjska komisja działa w reżimie komisji do rozpatrzenia wypadku lotniczego pasażerskiego. Żądamy konwencji chicagowskiej, załącznika 13 i to nie przeszkadza nam, akceptujemy i nie podpowiadamy polskiemu premierowi, że powinien zmienić swoje stanowisko w tej sprawie. Ostateczna decyzja należy do premiera [Donalda Tuska – red.], bo to premier zastrzegł sobie prawo osobistego nadzoru, może to niedobre słowo, ale bieżącego przypatrywania się naszym poczynaniom
– mówił Jerzy Miller, szef MSW w rządzie PO-PSL, 28 kwietnia 2010 roku.
My działamy po uzyskaniu pierwotnie zgody premiera. Nasze ustalenia zostaną zderzone z ustaleniami rosyjskimi. Nieformalnie, w odbiorze społecznym. Jeżeli te raporty będą różne, to będzie do tego cała teoria budowana w społeczeństwie, że albo ten ukrył, albo tamten ukrył, ale na pewno prawda jest gdzieś jeszcze indziej. I w związku z tym, oczekiwałbym, że nasze działanie będzie o tyle niestandardowe, że musi uwzględniać wymogi postępowania cywilnego i wewnętrzne dalsze ustalenia metodologiczne oraz dokumentów kończących muszą być zweryfikowane z punktu widzenia tych okoliczności. Co do tego jestem przekonany
– dodawał.
Państwo zdają sobie sprawę, że to nie jest tylko i wyłącznie dla ministrów, dla generałów, dla komisji przy ministrze infrastruktury. To będzie potężna dyskusja publiczna z różnymi, nieprzyjemnymi dla nas sugestiami. Zaczynamy dotykać istoty problemu. Ja zacząłem od tego, że nie przeszkadza nam fakt, że zgodziliśmy się, że wypadek ma charakter wypadku cywilnego. To jest konsekwencja tego przyjęcia. Jeżeli ten raport będzie według norm wojskowych i nie będzie przystawał do raportów ICAO-wskich, to będzie właśnie ten dysonans, o którym wspomniałem
– podkreślał Jerzy Miller.
W związku z tym po pierwsze ja bym poprosił, żeby przedyskutować zmianę raportu końcowego, albo wyprodukowanie dwóch raportów końcowych. Może to drugie jest lepsze, aczkolwiek czasochłonne (– Przez kogo? – z sali) przez tę komisję naszą. My mamy tutaj cztery podmioty, które będą publikowały coś. Komisję rosyjską, prokuratora rosyjskiego, komisję polską, prokuratora polskiego. Wszystkie te cztery podmioty są wzajemnie od siebie niezależne. W związku z tym, albo zadbamy o spójność dialogu ze społeczeństwami – zwłaszcza ze społeczeństwem polskim, bo rosyjskie społeczeństwo, powiedzmy sobie szczerze, przez dwa tygodnie żyło również jakimś tam współczuciem, a po następnych dwóch miesiącach, oprócz garstki – w ogóle nie będą zainteresowani
– mówił.
Albo zadbamy o jednolity przekaz, który nie sprzyja budowaniu mitów i podejrzeń, albo sami sobie ukręcimy bicz na własne plecy
– powiedział na zakończenie Jerzy Miller.
AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook
edit down:
Chyba tematy Ci się pomyliły z tymi bzdetami.
Proszę wybaczyć, ale nie mogłem zignorować tego idiotycznego mema i ludzi którzy w info które w nim było zawarte uwierzyli.
Ostatnio edytowany przez Roxas (2016-09-15 23:21:48)
Wybaczcie, jestem po lekkiej dawce whisky i wyjątkowo się nie powtrzymam przed wrzucaniem kolejnych bzdetów do Internetu...
Rzadko spotykana sytuacja, że zgadzam się z Kamiyanem... Roxas z kolei powinien zdecydowanie wrócić do podstawówki, gdzie uczą podstaw czytania (słuchania) ze zrozumieniem (przy okazji może darmową wejściówkę na film zgarnie). W przytoczonym fragmencie dyskusja dotyczy formy raportów i wymaganych w nich dokumentów/załączników (wypadek cywilny vs wojskowy). Nie zauważa się też, że ostatecznie raport komisji polskiej i rosyjskiej się różniły, więc argument o "naciskach politycznych, że raporty muszą być zgodne" można sobie wsadzić w buty.
Chciałem wrzucić zgodnie z przeznaczeniem tematu dzisiejszą konferencję, ale nie chce mi się szukać linków.
Post zgłaszam i ewentualnie może będzie przeniesiony do polityki.
500 zł na każde dziecko. Oto nowa propozycja PO
System wsparcia dla dziecka i rodziny, aktywizacja osób z niepełnosprawnościami i świadczenia pomocy społecznej, były tematami dyskusji polityków PO podczas regionalnej konwencji programowej partii w Kielcach.
To już się robi żałosne. Ja rozumiem, że PiS otworzyło Puszkę Pandory, ale każdy normalnie myślący człowiek wie, że nie można w to brnąć. Chyba każdy polityk ma głęboko w czterech literach ten kraj, a co dopiero jego obywateli. Kupowanie głosów patologii, której z nauką i pracą nigdy nie było po drodze, jest z jednej strony cwane, a z drugiej bardzo głupie. Serio, ja już mam przed oczami czarny scenariusz upadku tego kraju. Zadłużą nas rozdawnictwem jak Grecję, a Jarkacz swoim skręcaniem w lewo tylko aż prosi się o nadejście Rosji, bo z tej UE to nas prędzej czy później wyrzucą. Bronić się przed kimkolwiek też nie ma jak, skoro nasz, ekhm, minister obrony obsadza stołki aptekarzami czy innymi licealistami.
Zresztą chyba nie trzeba nas wyrzucać z UE, bo i tak jest już tragicznie.
WIG20 23 października 2015 = 2107.43
WIG20 15 września 2016 = 1745.97
Giełda to obiektywny miernik gospodarki, a po roku takich rządów mamy już jakieś 20% spadku na głównym indeksie.
Najgorsze jest to, że nie widać obecnie żadnej sensownej partii w tym sejmie.
PiS = nawiedzona mafia z prlowskimi tendencjami i dyktatorem.
PO = mafia i takie pacynki (chociaż mniejsze zło).
PSL = nawet nie komentuję.
Ciastka = też ciężko coś sensownego powiedzieć, zresztą merdają ogonkami przed Jarkaczem.
Nowoczesna = byłoby nawet spoko, gdyby Petru nie był takim nędznym liderem i ogólnie nie traktowaliby tej polityki jak hobby (niby są, a w terenie struktur żadnych nie budują).
Ogólnie na tę chwilę to katastrofa. Ja się niestety nastawiam na przymusową emigrację, bo będzie pewnie tylko gorzej.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-09-16 23:32:36)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Toć może gdyby zwiększyć zarobki posła, to ktoś ogarnięty by się zgłosił.
A oni sobie czasem nie podnieśli już po cichu zarobków o połowę? Było coś o tym.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000