Nie jesteś zalogowany.
Tłumaczenie: Max-kun
Korekta: Sophie
Typesetting: Nala_Alan
Synchronizacja: [HorribleSubs] [BD]
Opis:
Przed dziesięcioma laty życzeniem pewnego dziecka było zniszczenie świata. Współcześnie istnieje grupa ludzi, która zyskuje moc zależną od ich życzenia. Nazwano ich „Orderami”. Pośród tych wyjątkowych ludzi, którzy mają moc „rozkazu”, jest jedna, wyróżniająca się osoba, posiadająca moc wystarczającą do podboju i władania światem oraz podporządkowywania sobie woli innych, gdy wkroczą w jego domenę. Osoba, która włada tą mocą, to Hoshimiya Eiji, chłopak odpowiedzialny za tragiczne wydarzenia, które miały miejsce 10 lat temu.
Odcinek 01
Odcinek 02
Odcinek 03
Odcinek 04
Odcinek 05
Odcinek 06
Odcinek 07
Odcinek 08
Odcinek 09
Odcinek 10
Ostatnio edytowany przez max-kun (2017-07-08 10:07:00)
Pierwszy odcinek za nami. Udanego seansu.
Ha. Jakoś przegapiłem wcześniej to anime. Pomysł ciekawy, mam nadzieję, że pójdą w stronę intelektualnych starć (choć się na to nie zapowiada).
Ha. Jakoś przegapiłem wcześniej to anime. Pomysł ciekawy, mam nadzieję, że pójdą w stronę intelektualnych starć (choć się na to nie zapowiada).
Mało wątpliwe, bowiem seria będzie liczyć 10 odcinków.
Drugi odcinek już na ansi. Doszły nowe czcionki z racji przetłumaczenia piosenek. Udanego seansu.
To właściwie jest powiązane z Mirai Nikki, nawet link do oficjalnej strony w op/ed to http://future-diary.tv/bo.
Wie ktoś jak dalej się to potoczy?
Zabiją go i ucieknie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
To właściwie jest powiązane z Mirai Nikki, nawet link do oficjalnej strony w op/ed to http://future-diary.tv/bo.
O.o? To już wszystko jasne, jak to będzie wyglądało.
Edit:
Kami dodaj sobie do sygnatury:
"Wielka ksega ulicy jasno podaje:..."
Ostatnio edytowany przez LagoonCompany (2016-05-03 22:56:50)
Trzeci odcinek już na ansi. Czwarty w trakcie tłumaczenia. Udanego seansu.
Czwarty odcinek już na ansi. Udanego seansu.
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-05-17 21:51:31)
Piąty odcinek już na ansi. A nim min. mega cenzura cycków. Udanego seansu.
Szósty odcinek już na ansi. A w nim min. nowa waifu. Udanego seansu.
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-05-29 10:07:06)
Siódmy odcinek już na ansi. Doszły nowe czcionki, więc zaleca się pobranie nowej paczki. Udanego seansu.
Ósmy odcinek za nami. Jeszcze 2 i koniec. Udanego seansu.
Dziewiąty odcinek za nami. Jeszcze 1 i koniec. Udanego seansu.
Dziesiąty, a zarazem, ostatni odcinek już na ansi. Chciałbym podziękować osobom które wspomogły mnie przy projekcie: Sophie, za skorekcenie moich wypocin, a także Nala_Alanowi, za przetłumaczenie piosenek i zrobienie efektów.
Co do samej serii, studio kolejny raz zawaliło przy adaptowaniu, wycinając 75% istotnej fabuły - 10 tomów mangi, zaadaptowanych w 10 epkach, ukazuje dlaczego ta seria to crap. Dla tych których zainteresowała historia polecam się zapoznać się ze świetnym mangowym pierwowzorem. Dzięki za oglądanie serii z moimi subami. Życzę udanego seansu i do zobaczenia przy muxach bez cenzurki.
Nie czytałem mangi, ale oglądając adaptacje nie czuć, że coś zostało wycięte lub fabuła się urwała w jakimś momencie, więc ekranizacja na plus, ba scenariusz wydaje się skupiać na tym co najważniejsze bez niepotrzebnych odcinków. W każdym razie studio poradziło sobie lepiej, niż ich koledzy od... Asterisksa. Pomijam czy to tytuł warty obejrzenia... Dzięki za napisy dla całej ekipy, dobra robota, choć babole w prawie każdych napisach.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2016-06-21 21:56:28)
Dzięki. "Kwiatki" były specjalnie dołożone do napisów, więc wiesz...
Takie pytanie, podobno seria miała być powiązana z Mirai Nikki oglądając anime nie za bardzo coś na ten temat widać. Więc takie pytanie czy w mandze jest coś więcej bo nie wiem czy się za nią brać i warto poszerzyć wiedzę o wyciętą fabułę z anime?