Nie jesteś zalogowany.
No nie spodziewałem kolejnego pieprżęcia.
Nie wiem co jest bardziej miodne:
1. Destrukcja psychiki i ogólny kwas MC
2. Akcja
3. Konsekwentne rozwijanie wątku (anty-shti-comy).
Poszukiwacze...
A tak naprawdę to taki jest efekt, kiedy studio ściśle współpracuje z autorem.
Podobno bajka wypada słabo w porównaniu do LN. ^^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Podobno bajka wypada słabo w porównaniu do LN. ^^
To już jest jakiś stereotyp.
Szczerze mówiąc, nie dowiem się, póki sam nie przeczytam.
Słabo to się robi, gdy akcja skupia się na resecie relacji między Subaru i Emilią. Końcówka 14 zapowiada zmianę. W końcu.
Nie wiem czemu słabo, przecież zostało wszystko wyjaśnione.
I to w dodatku logicznie, co zakrawa o abstrakcje w ekranizowaniu.
Mi się tam podoba dysonans miedzy tym co on dla niej zrobił, a tym co ona widziała w ciągu 1 resetu
Ostatnio edytowany przez LagoonCompany (2016-07-08 06:40:59)
Bardziej mi chodziło o pizdowatość głównego bohatera, która w tych odcinkach sięgnęła zenitu.
Nie wiem czemu słabo, przecież zostało wszystko wyjaśnione.
I to w dodatku logicznie, co zakrawa o abstrakcje w ekranizowaniu.
Mi się tam podoba dysonans miedzy tym co on dla niej zrobił, a tym co ona widziała w ciągu 1 resetu
Popieram.
Bardziej mi chodziło o pizdowatość głównego bohatera, która w tych odcinkach sięgnęła zenitu.
Jak na moje to jego niemoc została fajnie ukazana (dodając do tego sytuację jaka zaistniała i jego egoizm - tutaj nadinterpretowana troska o najważniejszą dla niego osobę - tworzy nam fajną otoczkę).
Oczywiście, każdy może to inaczej postrzegać.
Dla niektórych będzie to idiotyzm, a inni (tacy jak ja np.) odnajdą w tym jakiś sens.
Jego niemoc jest ukazywana od pierwszego odcinka. Jedyną jego bronią było i jest "wczytywanie sejwa", gdy zginie. Po każdym odrodzeniu szczegóły się zmieniały, ale zawsze to ktoś inny niż Subaru rozwiązywał dany problem. Jeszcze to obrażenie się na cały świat, gdy wszyscy mu uświadomili, że jest kolosem na drewnianych nogach...
Wcześniej bawił się też rodzajem magii, teraz pomachał kijem z dziadkiem i znowu rusza w "bój".
Mam nadzieję, że po wizycie w posiadłości dostanie coś lepszego niż awans umiejętności "myślałem, że zrozumiesz."
Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-07-08 14:48:39)
Subaru kiepsko wypada w porównaniu z resztą tylko dlatego że zarówno jego przeciwnicy jak i przyjaciele przeważnie są przepakowani i posiadają nadludzkie zdolności fizyczne lub magię. Gdy przeciwnikiem jest zwyczajny człowiek nie wypada już tak źle, chociaż porywanie się na trzech bandziorów zbyt inteligentne nie było
Swoją drogą porównywanie książek z ich adaptacjami, o ile te drugie nie zostały skopane kompletnie mija się z sensem bo to zupełnie inne środki przekazu.
Ostatnio edytowany przez ill (2016-07-08 17:01:43)
GG: 1677958
Ostatnio edytowany przez FAiM (2016-07-08 17:17:41)
Zapowiada się kastrujący obojczyki odcinek z równie wykwintnym cliffhangerem godnym Polsatu...
A nie, wait.
Nowy key visual:
To anime nie przestaje mnie zaskakiwać, nic tylko czekać na LN...
Niby BookDep ma już pierwszy tom, oby szybko wysłali ...
Witajcie!
Wszem i wobec, z przykrością na sercu, ogłaszam, iż tematowe anime zostaje zakończone nie jak to wspomniano na 25 epie, ale na 15.
Stało się tak, dlatego że studio White Fox przeznaczyło wszystkie środki na scenę finałową (pamiętacie jak Emilia w 3 odcinku podczas walki z Elsą wspominała, że ma "asa w rękawie"? Ano, został teraz użyty).
Ale jak wyewoluowanie pokemona może być tak kosztowne zapytacie?
To już pytanie wykraczające poza granicę mojego rozumowania.
Na dowód załączam ss'a.
A tak na dowód, że to na pewno ten pokemon wyewoluował.
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-07-10 22:28:07)
Meh, Proszę Cię to żart ?
Wiedziałem że coś mi nie gra z takim "wytiuningowanym na maksa" zakończeniu ( ostanie 5min) ale nie proszę ... meh
C'MON
Ostatnio edytowany przez kantror (2016-07-10 23:11:45)
Meh, Proszę Cię to żart ?
Wiedziałem że coś mi nie gra z takim "wytiuningowanym na maksa" zakończeniu ( ostanie 5min) ale nie proszę ... meh
C'MONPokaż spoilerpo za tym on stał się takim tylko dlatego że Emilii mogło się coś stać no i "nie jest aż tak cierpliwy jak Emilia" w mandze podczas zebrania 5 kandydatów na tron podczas przedstawiania się Emilii ładnie to było przedstawione
Ale pozostaje faktem że to taki lekki punkt kulminacyjny i zacznie się "trochę" dziać.
:/
Strasznie mi się spodobał Betelgeuse Romanee-Conti.
Szkoda, że przyjdzie mu...
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-07-10 23:44:16)
Naprawdę to już koniec? W końcu dostałem to na co liczyłem i urwali.
Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-07-11 14:48:17)
Naprawdę to już koniec? W końcu dostałem to na co liczyłem i urwali.
Tak.
Subaru.exe is broken.
Eftar, nie daj się trollować
Kantor, dokładnie, w mandze ładnie zostało przedstawione zszokowanie wszystkich staruszków, gdy usłyszeli, że ten Puck ma kontrakt z Emilią.
Ostatnio edytowany przez KieR (2016-07-11 15:13:01)
Pierwsza myśl była związana z końcem. Przy okazji ktoś inny już zaczął ten temat, to można było go ciągnąć dalej. Popsułeś zabawę, Kier.
Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-07-11 16:34:56)
Pierwsza myśl była związana z końcem. Przy okazji ktoś inny już zaczął ten temat, to można było go ciągnąć dalej. Popsułeś zabawę, Kier.
Właśnie, Kier, zepsułeś zabawę.
Kolega na trolla odpowiedział zaiste ironicznym komentarzem.
A tu takie zepsucie zabawy, miałem nadzieję na troszkę dłuższą.
Tak swoją drogą, ktoś już otrzymał?