Nie jesteś zalogowany.
To była właśnie ta strona, o której pisałem w poście #84.
A tak wyglądają inne:
https://jii.moe/4JBV6TzoW.jpg
https://jii.moe/4k76apGjW.jpg
Przyznaj się, specjalnie wrzuciłeś strony z tak żałosnym tłumaczeniem, co?
Przyznaj się, specjalnie wrzuciłeś strony z tak żałosnym tłumaczeniem, co?
Kup, to się dowiesz.
Ja to tylko kolekcjonuję i odkładam na półkę bez czytania.
Z fejsa:
Prezentujemy okładkę pierwszego tomu light novel „Overlord”. Dostawy tomików z drukarni spodziewamy się pod koniec miesiąca.
Przypominamy, że na stronie naszego sklepu Mangastore możecie zamówić prenumeratę na pierwsze 4 tomy:
http://mangastore.pl/overlord-prenumera … -1562.html
Kotorzyce w przeciągu 2 tygodni ogłoszą kolejną LN
...dotarł dziś z elektroniczną wersją umowy na LN więc myślę, że w ciągu dwóch tygodni (jak przyjdzie papier) ogłosimy kolejną LN. Ktoś się cieszy?
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-09-20 18:34:39)
To już będzie 2 lata, jak Kotori przetarło szlaki, i zapowiedziało pierwszy tom SAO.
A ukazały się od tego czasu wydania chociaż zbliżone poziomem do angielskich wydawnictw? Jedyną pochlebną opinię słyszałem o Toradorze. Ponoć omemowana fest.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
rorek napisał:To już będzie 2 lata, jak Kotori przetarło szlaki, i zapowiedziało pierwszy tom SAO.
A ukazały się od tego czasu wydania chociaż zbliżone poziomem do angielskich wydawnictw? Jedyną pochlebną opinię słyszałem o Toradorze. Ponoć omemowana fest.
Dobrze wiedzieć (skreślone z listy do kupienia).
Nie wiesz, co tracisz (widziałem fragment i był spoczny).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kotorzyce zapowiedziały wydanie Kara no Kyokai: the Garden of sinners
Czekaliśmy na tę licencję długich dziesięć miesięcy ale dziś możemy ogłosić: naszą kolejną light novel będzie „Kara no Kyokai: the Garden of sinners”.
format: 130 x 182 mm
okładka: miękka ze skrzydełkami
gatunek: horror, kryminał, supermoce
cena okładkowa: tom 1 – 29,90 zł, tom 2 i 3 – 39,90 zł
termin wydania tomu pierwszego: 28 kwietnia 2017
tryb wydawania: czteromiesięczny
Po przebudzeniu się z dwuletniej śpiączki, w którą zapadła w wyniku wypadku samochodowego, Shiki Ryōgi odkrywa, że straciła pamięć. Jednocześnie zyskuje zdolność pozwalającą jej widzieć śmierć wszelkich istot oraz przecinać ich „linie życia”. Zwyczajny świat, odbijający się w ostrzu noża Shiki, nieustannie miesza się z tym niezwyczajnym…
By odpowiedzieć sobie na pytanie, kim tak naprawdę jest, dziewczyna rozpoczyna walkę z bytami zamieszkującymi inne światy. Pomaga jej w tym prywatny detektyw Mikiya Kokutō…
Odnośnie tak wysokiej ceny:
Na cenę wpłynęło kilka czynników:
1. w zasadzie podwójny koszt licencji, bo prawa należą do dwóch niezależnych od siebie podmiotów
2. wysokie ceny materiałów
3. ilość stron; tom 1 - prawie 400, tomy 2 i 3 prawie po 550 - przy tym samym formacie (no pawie), w którym my wydajemy
Wysoka cena? Jest to standardowa cena za powieści z tyloma stronami. Cena detaliczna I edycji Metro 2033 (czyli przed hype'em), która miała 600 stron, wynosiła 39,90. Wg mnie nie powinno to stanowić żadnego problemu dla osób, które kupują inne powieści niż LN.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-10-14 18:19:25)
Odnośnie tak wysokiej ceny:
1. w zasadzie podwójny koszt licencji, bo prawa należą do dwóch niezależnych od siebie podmiotów
3. ilość stron; tom 1 - prawie 400, tomy 2 i 3 prawie po 550 - przy tym samym formacie (no pawie), w którym my wydajemy
Przecież cena nie jest wcale wysoka.
max-kun napisał:Odnośnie tak wysokiej ceny:
3. ilość stron; tom 1 - prawie 400, tomy 2 i 3 prawie po 550 - przy tym samym formacie (no pawie), w którym my wydajemyPrzecież cena nie jest wcale wysoka.
Ale lud na fejsie i forum Waneko zaczyna już się tym intrygować
No i fajnie, będzie wreszcie pretekst żeby się za to zabrać, bo filmy widziałem ale za książki jakoś nie mogłem się zabrać
A co do ceny to zawsze znajdą się marudy, którym będzie za drogo.
Ostatnio edytowany przez ill (2016-10-14 20:01:34)
GG: 1677958
3 tomy to całość? I powie ktoś, jak się mają do filmów?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Cena jest ok. Byleby wszystko dobrze zrobili.
Pierwotnie były dwa, ale potem poddano je korekcie, zmieniono ilustracje i wydano jako 3. Te siedem kinówek adaptuje całość. Pozostaje jeszcze odrębna powieść Mirai Fukuin oraz Shuumatsu Rokuon, która miała premierę w tym samym dniu, co kinówka Mirai Fukuin.
Teraz tylko pytanie, jaki tytuł dadzą. Po prostu "Ogród grzeszników", może "Kara no Kyoukai: Ogród grzeszników" albo po bandzie: "Granica pustki: Ogród grzeszników"?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-10-14 23:48:55)
Zostawiam dla zainteresowanych fotki z 1 tomu Overlorda - Źródło forum Waneko
"przepotężny mag o ciele szkieletu"
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-10-26 18:31:59)