Nie jesteś zalogowany.
Mam sprawę moja kobieta oglądała anime (wiadomo ) tylko nie może skojarzyć tytułu.
Młodzież miała nadprzyrodzone moce (po przejściu w dorosłość znikały) był gościu który potrafił na 5s przejąć każde ciało a jego brat potrafił cofać czas. Później jego brat uświadomił go że dzięki jego mocy może kraść innym ich moce. Mówiła, że jego dziewczyną była przewodnicząca młodzieżowej grupy która pomagała innym obdarzonym.
Kojarzy ktoś coś?
Charlotte.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Mam sprawę moja kobieta oglądała anime (wiadomo ) tylko nie może skojarzyć tytułu.
Młodzież miała nadprzyrodzone moce (po przejściu w dorosłość znikały) był gościu który potrafił na 5s przejąć każde ciało a jego brat potrafił cofać czas. Później jego brat uświadomił go że dzięki jego mocy może kraść innym ich moce. Mówiła, że jego dziewczyną była przewodnicząca młodzieżowej grupy która pomagała innym obdarzonym.
Kojarzy ktoś coś?
Charlotte
Dziękuję
Poszukuję anime podobnego do ... Hunter x Hunter (2011)
, kiedyś został mi polecony, obejrzałem i od tamtego momentu mam nie dosyt po każdym anime mal rekomendacje sprawdzone, nic trafnego :/ tutaj moja lista https://myanimelist.net/animelist/kantror pytanie co Wy możecie mi zaproponować
Poszukuję anime podobnego do ... Hunter x Hunter (2011)
, kiedyś został mi polecony, obejrzałem i od tamtego momentu mam nie dosyt po każdym anime mal rekomendacje sprawdzone, nic trafnego :/ tutaj moja lista https://myanimelist.net/animelist/kantror pytanie co Wy możecie mi zaproponować
No, niestety. Jeżeli chodzi o klasyczne shouneny to nic nawet zbliżonego poziomem do HxH. Serio - to nawet nie czołówka a bezapelacyjny zwycięzca tej kategorii.
Jedyną serię "podobną" jaką mogę polecić to Jojo's Bizzare Adventure. Bardziej "over the top", ale pewne elementy dzieli ze wspomnianą bajką.
Drugą rekomendację jaką mogę dac to One Piece. Tyle, że tu raczej można mówić wyłącznie o mandze na której bazuje bajka. Ciężko by było oczekiwać, ze sprawi ci przyjemność oglądanie ponad 700 odcinkowej bardzo powolnej serii - nawet na podwójnej prędkości to będzie ze 150 godzin.
Naprawdę staram sobie coś dobrego przypomnieć, ale albo już to widziałeś albo to są śmieci pokroju Fairy Tail.
Ps. Nie oglądałeś Fate/Zero? Nie jest to seria podobna do HxH, ale jeśli szukasz czegoś naprawdę satysfakcjonującego to proszę bardzo - jestem przekonany, ze ci się spodoba.
Właśnie zapomniałem dodać, że dość trudne zadanie dałem
Myślałem nad Berserkiem ( pierwsza seria a nie tą co teraz oglądałem ), czuję że to nie ten czas, odłożę na później.
Fate/Zero - na pewno zacząłem oglądać, ale najprawdopodobniej nie skończyłem, jeśli seria jest rozdzielona na sezony to pewnie poprzestałem na pierwszym ( może obejrzałem kilka z drugiej)
Ahh Fairy Tail zapomniałem dodać ... obejrzane zarówno 1 sezon jak i kontynuacja.
Co do reszty hmm One Piece, znam kolegów, którzy oglądają to, ale zaczęli oglądać znacznie wcześniej gdzie nie było aż tyle odcinków (mangę też czytają) więc 700 ep nie dzięki
JoJo od tego aż tak nie stronię, ale jak będę oglądał to będzie to pewnie po Berserku.
Może inni mają coś do dodania(pomogą mi ? ) ?
Co do reszty hmm One Piece, znam kolegów, którzy oglądają to, ale zaczęli oglądać znacznie wcześniej gdzie nie było aż tyle odcinków (mangę też czytają) więc 700 ep nie dzięki
Jak tak na to patrzysz, to lepiej zacznij teraz, bo za parę lat będzie to już 1000. Długość serii to argument dla mięczaków
Pierwszy Berserk to dobra seria, ale nie widzę jakichkolwiek punktów wspólnych z nowym HxH.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Jak tak na to patrzysz, to lepiej zacznij teraz, bo za parę lat będzie to już 1000. Długość serii to argument dla mięczaków
Pierwszy Berserk to dobra seria, ale nie widzę jakichkolwiek punktów wspólnych z nowym HxH.
Nieee, najdłuższa seria jaką oglądałem to Fairy tail (chyba) a potem HxH. Co do Berserka może ma jedną cechę - to ponadprzeciętna seria, ale w najlepszym tego słowa znaczeniu
Rzuć okiem na Blood+. Albo nowy Hellsing.
najdłuższa seria jaką oglądałem to Fairy tail (chyba) a potem HxH.
To nie argument
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2016-09-19 11:56:17)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Popieram Wtas'a - rzuć okiem na Yu Yu Hakusho - ten sam autor co HxH więc styl podobny.
Nieee, najdłuższa seria jaką oglądałem to Fairy tail (chyba) a potem HxH.
A nie czasem Bleach, którego masz na MaLu?
Ostatnio edytowany przez Pitbull01 (2016-09-19 15:48:26)
@kantror Może nie są zbyt zbliżone do HxH, ale są shounenami, i to niezbyt długimi. Po nich też można poczuć niedosyt, przynajmniej ja tak miałem. Spróbuj np. z: Tengen Toppa Gurren Lagann, Soul Eater, Shijou Saikyou no Deshi Kenichi.
Obejrzałem ostatnio Natsuiro Kiseki. I było w porządku. Obejrzał bym jeszcze coś w ten deseń, tylko sam nie wiem z czym dokładnie mi przypasowało
Witam.
Zapomniałem tytułu anime, a kiedyś oglądałem jedynie jeden odcinek i nie mogę go znaleźć po okładkach.
Była tam blondynka (uczennica liceum czy jakoś tak), a także inny świat i jakiś motyw walki czy coś w ten deseń powiązanego z kartami tarota bodajże. Pamiętam jeszcze, że był w nim pożar, a także śmierć.(jakiejś postaci) Kreska była inna niż standardowa.
Jeśli ktoś kojarzy prosiłbym ładnie o tytuł
Obejrzałem ostatnio Natsuiro Kiseki. I było w porządku. Obejrzał bym jeszcze coś w ten deseń, tylko sam nie wiem z czym dokładnie mi przypasowało
Nie jest to szczególnie popularna seria. napisz, który element tej bajki ci się spodobał a może coś wymyślimy.
Witam.
Zapomniałem tytułu anime, a kiedyś oglądałem jedynie jeden odcinek i nie mogę go znaleźć po okładkach.
Była tam blondynka (uczennica liceum czy jakoś tak), a także inny świat i jakiś motyw walki czy coś w ten deseń powiązanego z kartami tarota bodajże. Pamiętam jeszcze, że był w nim pożar, a także śmierć.(jakiejś postaci) Kreska była inna niż standardowa.Jeśli ktoś kojarzy prosiłbym ładnie o tytuł
Genei wo Kakeru Taiyou
Uki346 napisał:Witam.
Była tam blondynka (uczennica liceum czy jakoś tak), a także inny świat i jakiś motyw walki czy coś w ten deseń powiązanego z kartami tarota bodajże. Pamiętam jeszcze, że był w nim pożar, a także śmierć.(jakiejś postaci) Kreska była inna niż standardowa.Jeśli ktoś kojarzy prosiłbym ładnie o tytuł
Genei wo Kakeru Taiyou
Dzięki. To to
haitani napisał:Obejrzałem ostatnio Natsuiro Kiseki. I było w porządku. Obejrzał bym jeszcze coś w ten deseń, tylko sam nie wiem z czym dokładnie mi przypasowało
Nie jest to szczególnie popularna seria. napisz, który element tej bajki ci się spodobał a może coś wymyślimy.
Sam kurde nie wiem fajna banda dziewuch, dość zabawne, bez majtkowego humoru, nie dzieje się a przynajmniej zminimalizowana do minimum szkoła, lato, akcja rozgrywająca się gdzieś na wiosce czy jakiejś małej mieścinie a nie po raz enty Tokio etc.
Animazon napisał:haitani napisał:Obejrzałem ostatnio Natsuiro Kiseki. I było w porządku. Obejrzał bym jeszcze coś w ten deseń, tylko sam nie wiem z czym dokładnie mi przypasowało
Sam kurde nie wiem fajna banda dziewuch, dość zabawne, bez majtkowego humoru, nie dzieje się a przynajmniej zminimalizowana do minimum szkoła, lato, akcja rozgrywająca się gdzieś na wiosce czy jakiejś małej mieścinie a nie po raz enty Tokio etc.
Niestety za wszelką cenę staram się uniać tego typu serii więc trochę na ślepo:
Golden Time
Tari-Tari
K-On
Nie oglądałem żadnego z nich, ale są popularne i należą do tej samej kategorii.
Animazon napisał:haitani napisał:Obejrzałem ostatnio Natsuiro Kiseki. I było w porządku. Obejrzał bym jeszcze coś w ten deseń, tylko sam nie wiem z czym dokładnie mi przypasowało
Golden, Tari-Tari i K-on obejrzane. Non Non Biyori nie znam, będę musiał uderzyć do pewnych osób o namiar. Jakby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie to proszę pisać.