#3081 2016-10-24 00:32:04

dulu
Moderator

Odp: Polityka i okolice

A ludki z władzy nie chcą czasem w cholerę rozwiązać wojska i zrobić takie jedno fajne, ładne i jakże europejskie dla wszystkich?

#3082 2016-10-24 00:42:01

SoheiMajin
Moderator

Przecież zawsze, gdy PiS mówi, że wydatki na wojsko trzeba zwiększyć, to zaraz idzie plota, że szykuje się na wojnę z Rosją i że totalitaryzm szalony

#3083 2016-10-24 00:53:57

Kamiyan3991
Użytkownik

SoheiMajin napisał:

Przecież zawsze, gdy PiS mówi, że wydatki na wojsko trzeba zwiększyć, to zaraz idzie plota, że szykuje się na wojnę z Rosją i że totalitaryzm.

A jesteś świadom, że generałowie sami odchodzą z armii, bo nikt nie chce służyć pod obłąkanym człowiekiem? Generalnie był od Bronka projekt jakiejś gruntownej i wieloletniej modernizacji, ale on zdaje się przepadł po zmianie władzy. No i, z tego co tam podawali ostatnio, to Antonio tworzy teraz coś na kształt ZOMO. Zresztą w ogóle to nie chce mi się o tym nawet gadać, bo to, że osoba, która powinna być w pokoju bez klamek, piastuje urząd ministra to śmiech na sali. Gdzieś ostatnio nawet czytałem, że już sami ministrowie tego rządu mają go dość i jakoś trudno im się dziwić. Typ z mównicy bredzi o transakcjach za jednego dolara, a oni muszą świecić oczami.

W każdym razie totalitaryzmu tutaj nie mamy, ale Polskę można już w gruncie rzeczy kwalifikować jako kraj autorytarny. Przede wszystkim dlatego, że nie mamy trójpodziału władzy (wszystkim steruje Jarkacz) i sam kraj de facto zrobił się dziki, co dobitnie pokazuje akcja z Airbusem czy szeryfowanie Ziobry. W tle jeszcze sobie Duda jeździ po kraju i rozpowiada jakieś brednie, że TK chce im cofnąć 500+ (chociaż TK nie miał zastrzeżeń do żadnego programu socjalnego). Ogólnie propaganda pełną gębą. No ale, jak zwykł mawiać pewien prezes TVP, ciemny lud to kupi.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-10-24 00:56:48)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#3084 2016-10-24 08:43:21

qwig
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
SoheiMajin napisał:

Przecież zawsze, gdy PiS mówi, że wydatki na wojsko trzeba zwiększyć, to zaraz idzie plota, że szykuje się na wojnę z Rosją i że totalitaryzm.

A jesteś świadom, że generałowie sami odchodzą z armii, bo nikt nie chce służyć pod obłąkanym człowiekiem?.

Zawsze sie jakis Glab znajdzie, ktory bedzie chcial oczkod

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#3085 2016-10-24 11:03:23

KMyL
Użytkownik

roobalek napisał:
Kamiyan3991 napisał:

Pokaż spoiler Ale rak

Czyli teraz wystarczy rozpowiadać jakieś brednie o transakcjach za jednego dolara (czy tam za dwa) albo zamienić 13 mld offset na płacenie 15 tys. dolców lobbyście, żeby zostać patriotą roku? Chociaż patronaty mówią same za siebie.

Jeżeli potraktować Twe brednie interpretacyjne jako jedyną i niepodważalną prawdę, to tak, za "to" zostaje się patriotą roku.

qwig napisał:

To sie nie nauczyles po lekturze wczesniejszych postow, ze PiS to samo dobro, dobro-dobro? oczkod

Jeżeli na spokojnie wziąć pod uwagę powojenną historię Polski do roku 2015, a już na tle rządów po 1989 r., to... (chociaż kpisz sobie) trudno nie zauważyć, jak dużo racji kryje się za Twymi słowami.

1) Co prawda nie wiem o co chodzi z tym płaceniem 15 tys. $ jakiemuś lobbyście - jeżeli ktoś zna temat, to mając na to ochotę niech ten temat rozjaśni. Spytam tylko na koniec- czy kluczem w tej kwestii jest osoba niejakiego (nie wiem czy poprawnie to napiszę) Alfonsa D’Amato?
Natomiast co do bredni o transakcji za 1$ - polecam obejrzeć jakieś 20 sekund następującej wypowiedzi Macierewicza ---> https://youtu.be/pfpLmCsdHbk?t=16m9s
Ja słyszałem, że ta cała transakcja za 1$ to brednia, że źródło (jakieś rosyjskie bodajże) które tą rewelację podało, się z niej wycofało, a owe Mistrale pływają pod Egipską banderą i brały nawet udział w jakichś ćwiczeniach. Jak cie to nie zaboli, to wpisz sobie w google coś w stylu "mistrale za dolara" i poczytaj newsy.
No i co do tego zaproszenia w spoilerze- albo to jest żart i fachowa robota jakiegoś internetowego śmieszka, albo to jest prawda... No a jeśli to jest prawda... No cóż, przyznam że Kamiyan3991 ma 100% rację jeśli chodzi o patronaty... Bo żeby takiemu człowiekowi nadać taki tytuł, no to chyba tylko zaufane kolesiostwo mogło się na taki krok zdecydować...
2) https://gfycat.com/UnitedThinBorderterrier
EDIT: zedytowałem link do wypowiedzi Macierewicza, bo nie zaznaczyłem opcji "Rozpocznij od" - chodziło mi o te owe "jakieś dwadzieścia sekund" od momentu 16:09

Ostatnio edytowany przez KMyL (2016-10-24 17:29:36)

#3086 2016-10-24 11:03:38

Latron
Użytkownik

fanatyków nie brakuje, w miejsca normalnych ludzi wejdą tacy psychole, zawsze się ktoś znajdzie oczkod

#3087 2016-10-24 12:30:16

Yagami_Raito8920
Użytkownik

dulu napisał:

A ludki z władzy nie chcą czasem w cholerę rozwiązać wojska i zrobić takie jedno fajne, ładne i jakże europejskie dla wszystkich?

Było takie coś w planach i na tym się skończyło. Takie coś i tak by nie zdało egzaminu.

96gaix.jpg

#3088 2016-10-24 21:13:16

Kamiyan3991
Użytkownik

KMyL napisał:

1) Co prawda nie wiem o co chodzi z tym płaceniem 15 tys. $ jakiemuś lobbyście - jeżeli ktoś zna temat, to mając na to ochotę niech ten temat rozjaśni.

https://www.fara.gov/docs/6350-Exhibit- … 0422-1.pdf
Strona 5, paragraf 6.

Wersja skrócona tutaj:
https://pbs.twimg.com/media/Cu42VFrW8AA5i_y.jpg
Dlatego wcześniej napisałem to, co wtedy cytowałeś.

KMyL napisał:

Spytam tylko na koniec- czy kluczem w tej kwestii jest osoba niejakiego (nie wiem czy poprawnie to napiszę) Alfonsa D’Amato?

Między innymi. Ale oni generalnie zerwali rozmowy w niejasnych okolicznościach, a potem sobie wskazali kogoś innego bez przetargu. Ot, dziki kraj.

KMyL napisał:

Natomiast co do bredni o transakcji za 1$ - polecam obejrzeć jakieś 20 sekund następującej wypowiedzi Macierewicza.

Ale czy musisz wstawiać filmiki o tytułach, które obrażają inteligencję przeciętnego człowieka? Szanujmy się.

KMyL napisał:

Ja słyszałem, że ta cała transakcja za 1$ to brednia.

Bosz, to akurat było wiadome od początku. Macierewicz ma chyba po prostu rozwój choroby i nie rozróżnia swoich fantazji od rzeczywistości. Nikt normalny nie oddaje okrętów wartych gruby hajs za darmo. Zresztą nawet nie mogliby tego zrobić, bo po drodze byłby jeszcze szereg biurokracji do wypełnienia.

Cała afera jest generalnie o to, że Macier pierdzieli jakieś głupoty z mównicy i robi z tego prawdę objawioną, chociaż nie ma to najmniejszych dowodów. To nawet nie jest niepoważne. To jest po prostu chore i kwalifikuje się pod leczenie. Inne kraje były tym wszystkim tak zniesmaczone, że nie chciały udzielić komentarza. No ale co mieliby powiedzieć? Leczcie swojego ministra? Sam nie wiem, czy taką wypowiedź można skwitować czymś innym niż kręceniem palcem przy głowie.

KMyL napisał:

No a jeśli to jest prawda...

#potwierdzoneinfo

Dzisiaj był nawet wywiad z Cimoszewiczem i sobie z tego śmieszkowali. Co ciekawe, tam też były komentarze, że minister mógłby być patriotą, ale pewnego wielkiego państwa na wschodzie. Od początku robi wszystko w jego interesie.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-10-24 21:15:15)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#3089 2016-10-24 22:20:32

Grucha00
Użytkownik

Tak się zastanawiam po co się mieszacie w sprawy polityczne, jak i tak was to gówno obchodzi. Taki Kamiyan ostatnio udziela się na forum dość często robi zamieszanie, podaje jakieś argumenty aby ciągnąć dyskusję zignorujcie to, może pisze referat jak najbardziej, że tak ujmę łagodnie doprowadzić do dyskusji. Robicie wszyscy niepotrzebny zamęt jak czytam wasze wypowiedzi i Kamiyjana na czele to mi się śmiać chce, a dlaczego bo mam to w dupie, że jakiś polityk powiedział co mu w głowie siedzi.

Ostatnio edytowany przez Grucha00 (2016-10-24 22:22:35)

#3090 2016-10-24 22:38:20

qwig
Użytkownik

Grucha00 napisał:

Tak się zastanawiam po co się mieszacie w sprawy polityczne, jak i tak was to gówno obchodzi. Taki Kamiyan ostatnio udziela się na forum dość często robi zamieszanie, podaje jakieś argumenty aby ciągnąć dyskusję zignorujcie to, może pisze referat jak najbardziej, że tak ujmę łagodnie doprowadzić do dyskusji. Robicie wszyscy niepotrzebny zamęt jak czytam wasze wypowiedzi i Kamiyjana na czele to mi się śmiać chce, a dlaczego bo mam to w dupie, że jakiś polityk powiedział co mu w głowie siedzi.

Na utrzymaniu rodzicow, co?

#3091 2016-10-24 22:40:55

Kamiyan3991
Użytkownik

Grucha00 napisał:

Tak się zastanawiam po co się mieszacie w sprawy polityczne, jak i tak was to gówno obchodzi.

A nie powinno obchodzić? Chyba każda z wypowiadających się tu osób posiada prawa wyborcze. I co w ogóle ta twoja wypowiedź miała teraz wnieść? Bo napisałeś to tak, jakby ktoś zmuszał cię do czytania.

Grucha00 napisał:

Mam to w dupie, że jakiś polityk powiedział co mu w głowie siedzi.

Muszę przyznać, że w tym kraju skala ignorancji na sprawy państwowe, zwłaszcza te, które bezpośrednio nas wszystkich dotyczą, jest zatrważająca. I jest to po prostu przykre. Naprawdę mogłeś darować sobie ten bezsensowny post, zamiast tylko przypominać, jakie fundamentalne problemy ma nasze społeczeństwo.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-10-24 22:43:16)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#3092 2016-10-24 22:45:16

dulu
Moderator

qwig napisał:
Grucha00 napisał:

To akurat wiele wspólnego nie ma. smile_lol Można się ciskać na lewo i prawo, a wiemy przecież, że wygrywa większość, a większość to barany.

#3093 2016-10-25 11:04:49

KMyL
Użytkownik

https://www.fara.gov/docs/6350-Exhibit- … 0422-1.pdf
Strona 5, paragraf 6.
Wersja skrócona tutaj:
https://pbs.twimg.com/media/Cu42VFrW8AA5i_y.jpg
Dlatego wcześniej napisałem to, co wtedy cytowałeś.

Łoooo Panie- to się nazywa Konkret! Wielkie dzięki.

Ale czy musisz wstawiać filmiki o tytułach, które obrażają inteligencję przeciętnego człowieka? Szanujmy się.

1) Jak bym chciał być złośliwy, to bym powiedział, że tytuł pasuje pod przeciętnego człowieka ;P
2) No cóż - niestety - szukałem materiału z tą wypowiedzią i o dziwo znajdowałem tylko takie, które nie dotrwały do tamtej jego wypowiedzi, natomiast jak znalazłem ten klip... No cóż, tytuł tytułem, ale nie byłem jakoś zmotywowany, aby pobrać, pociąć i wkleić od siebie tylko tą wypowiedź jezor
No i chciałem pokazać innym, ale przede wszystkim użytkownikowi roobalek udowodnić, że albo udaje głupa, albo nim jest.

Tak się zastanawiam po co się mieszacie w sprawy polityczne, jak i tak was to gówno obchodzi.

Łooooo patrzcie no, jaki "tytan intelektu".
1) Pomimo głównego tematu przewodniego tego forum powstał wątek poświęcony polityce i jej okolicach. Jest miejsce, to się udzielamy. Ba, spójrz nawet na jego popularność/aktywność. Ponadprzeciętny.
2) Nie rozumiem tego "mieszania się w politykę, choć i tak nas ma to gówno obchodzić". Nie rozumiem. No bo jak mnie coś gówno obchodzi, to się z reguły w to nie mieszam. Lekko mówiąc stwierdzę, że twoja logika jest "wyjątkowa".

Taki Kamiyan ostatnio udziela się na forum dość często robi zamieszanie, podaje jakieś argumenty aby ciągnąć dyskusję zignorujcie to, może pisze referat jak najbardziej, że tak ujmę łagodnie doprowadzić do dyskusji.

1) Nie wiem czy tylko ja mam mały problem z tym zdaniem. Ten mały problem dotyczy budowy tego zdania, jak i braku kilku znaków interpunkcyjnych.
2) No cóż - nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie ostatnie jego argumenty nie są "jakieś", tylko że tak powiem "gaszące pisiora jak peta".

Robicie wszyscy niepotrzebny zamęt jak czytam wasze wypowiedzi i Kamiyjana na czele to mi się śmiać chce, a dlaczego bo mam to w dupie, że jakiś polityk powiedział co mu w głowie siedzi.

1) No muszę przyznać, że jak dla mnie z ogólną budową tego zdania już było lepiej, choć bym powstawiał gdzieniegdzie jakieś znaczki interpunkcyjne.
2) A śmiej się,  masz prawo do tego. Dobrze, że chociaż napisałeś dlaczego się śmiejesz, bo sporo o tobie to świadczy...
3) Taaaaaak, "że coś mu siedzi w głowie". Np. jakby ktoś z rządu powiedział, że siedzi mu w głowie np. plan zakazu noszenia okularów na terenie całego kraju, na przykład, albo że siedzi mu w głowie plan zniszczenia Rosji, przez co wprowadza natychmiastowy, obowiązkowy nabór do wojska, bo ma to być "Starcie Rosji w pył", albo że siedzi mu w głowie zakaz sprzedaży i spożywania soli na teranie naszego całego kraju, no bo nadmiar soli podnosi ciśnienie, a my ciemny lud jemy go za dużo...
To "coś" jest kluczowe.
No, a że "jakiś tam polityk" (w końcu Minister Obrony Narodowej tego kraju do cholery!) "powiedział co mu w głowie siedzi" (twierdzi, że statki bojowe(?) warte setki milionów dolarów/euro zostały przekazane za dolara...)...  rotfl
Także co: w wątpliwej jakości formie (przynajmniej dla mnie) pokazałeś, że zajmujemy się sprawami, które nas w ogóle nie interesują, że siany jest tu zamęt, no i że masz z nas ubaw.  okej Możesz być z siebie dumny.

rotfl  rotfl  rotfl Skwitować to mogę tylko tak (tak się śmiałem) ---> http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/co … vgaajf.jpg

Ponoć Pan Kaczyński się tego dawniej domagał. Fajnie tą kwestię kiedyś skwitował Korwin, mówiąc, że jakby ta prośba się spełniła, to już dawno Armia Europejska(?) niosła by "bratnią pomoc Węgrom, uciskanym przez faszystę Orbana"  oczkod 
A cholera wie, czy  ta Armia Europejska(?) nie niosłaby nam pomocy, no bo w końcu ponoć tak gwałcona jest demokracja w naszym kraju...

#3094 2016-10-25 13:25:22

roobalek
Użytkownik

KMyL napisał:
roobalek napisał:
Kamiyan3991 napisał:

Pokaż spoiler Ale rak

Czyli teraz wystarczy rozpowiadać jakieś brednie o transakcjach za jednego dolara (czy tam za dwa) albo zamienić 13 mld offset na płacenie 15 tys. dolców lobbyście, żeby zostać patriotą roku? Chociaż patronaty mówią same za siebie.

Jeżeli potraktować Twe brednie interpretacyjne jako jedyną i niepodważalną prawdę, to tak, za "to" zostaje się patriotą roku.

qwig napisał:

To sie nie nauczyles po lekturze wczesniejszych postow, ze PiS to samo dobro, dobro-dobro? oczkod

Jeżeli na spokojnie wziąć pod uwagę powojenną historię Polski do roku 2015, a już na tle rządów po 1989 r., to... (chociaż kpisz sobie) trudno nie zauważyć, jak dużo racji kryje się za Twymi słowami.

1) Co prawda nie wiem o co chodzi z tym płaceniem 15 tys. $ jakiemuś lobbyście...
Natomiast co do bredni o transakcji za 1$...
No a jeśli to jest prawda... No cóż, przyznam że Kamiyan3991 ma 100% rację jeśli chodzi o patronaty... Bo żeby takiemu człowiekowi nadać taki tytuł, no to chyba tylko zaufane kolesiostwo mogło się na taki krok zdecydować...
2) https://gfycat.com/UnitedThinBorderterrier...

1) Wedle słów Kamiyan3991, to ja miałem popłynąć, niby pzestrzegał, ale faktycznie prowokował i... sprowokował, "towarzystwo złapane na haczyk, popłynęło".
Zwróć uwagę na twierdzenie (skrócę dla lepszego obrazu):

Kamiyan3991 napisał:

Czyli teraz wystarczy rozpowiadać jakieś brednie o...  żeby zostać patriotą roku?

Autor podał/wymienił zasługi, za które to, niby zostaje się patriotą roku. Dla mnie to ewidentne brednie, bo nie za to Macierewicz dostał "patriotę roku". Jak to ładnie ująłeś, jeżeli kogoś zbytnio nie zaboli zagrzebanie w temacie historii "Czarnej jedynki", "KORu" i późniejszej działalności Macierewicza, a następnie pogrzebie i odświeży sobie, co kryje się za niemodnymi określeniami: "patriotyzm, patriota", to może znajdzie prawdziwe podstawy nadania tytułu "patrioty roku".
Ale jeżeli ktoś chce wierzyć słowom (jak dla mnie bredniom) Kamiyan3991, że jednak właśnie za te wymienione rzeczy dostał "patriotę", to jego spawa, ma prawo wierzyć w to, co chce.
I to wszystko kryje się w moim zdaniu, które wytłuściłeś.

2) Filmik udany, ale... jeśli on ma być Twoim argumentem, to w zasadzie mógłbym Cię powitać w gronie trolli. Ale nie jestem taki wyrywny, jak co niektórzy tutaj, co jak nie trollem, to jakim ciepłym misiem zaraz by uraczyli.
Zamiast tego zapytam, bo idąc za Twoim twierdzeniem, zwyczajnie nic nie wiem i głupi jestem. Powiedz mi, który rząd, kiedy i w jakim wymiarze obdarował Polaków jakąś częścią haraczu, jaki z nich ściąga. Jak wspomniałem, głupi jestem i znane są mi tylko fakty wyciskania społeczeństwa, jak cytrynki, rozdzielania łupów tylko między swoich, oraz krwawego tłumienia protestów. Na tle tego, PiS już tylko z samym 500+ jawi się jako "samo dobro". Masz może jakiś inny przykład "niepisowski" aby władza na taką skalę podzieliła się kasą z "ciemnym ludem"? Będę wdzięczny za uświadomienie.

Tak na koniec. Wiesz co? Może ciemniak ze mnie i głupi jestem, ale jakoś wolę tę moją głupotę niż oświecenie jakie oferuje tu Kamiyan3991 i jemu podobni.

#3095 2016-10-25 16:54:56

Grucha00
Użytkownik

qwig napisał:
Grucha00 napisał:

Akurat tu się mylisz, mam stałą pracę za granicą i nie płacze jak to nasi politycy, rozkładają państwo na czynniki pierwsze. Ogólnie z mojej perspektywy to wygląda tak, przypuśćmy partia Rak wygra wybory i nieważne co zrobi to i tak lud wyjdzie na ulice, a dlaczego bo łatwo jest nim manipulować. Partie które przegrywają zawsze są niby po stronie ludu, że partia Rak robi źle a my tego nie chcemy, a i tak by to zrobili gdyby byli przy władzy. Jeśli chcecie coś zmienić to nie popadajcie w kolejną skrajność, wybieracie tych samych baranów a potem płacz.

#3096 2016-10-25 17:06:30

Kamiyan3991
Użytkownik

Grucha00 napisał:

Akurat tu się mylisz, mam stałą pracę za granicą i nie płacze jak to nasi politycy, rozkładają państwo na czynniki pierwsze.

To po się wypowiadasz? Nie twój cyrk, nie twoje małpy. Zresztą ja jestem w ogóle za tym, żeby emigranci nie mieli żadnych praw wyborczych.

roobalek napisał:

Będę wdzięczny za uświadomienie.

Rany, to mogłeś od razu napisać, że napłodziłeś dzieciów jak mrówków i pobierasz świadczenia, zamiast bawić się w jakieś bezsensowne wywody.

roobalek napisał:

Ale jakoś wolę tę moją głupotę niż oświecenie.

Ale tak swoją drogą, nie wstyd ci pisać w takim tonie? Po takich postach można odnieść wrażenie, że twoim patronem jest właśnie Macierewicz.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#3097 2016-10-25 17:13:34

Grucha00
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Grucha00 napisał:

Akurat tu się mylisz, mam stałą pracę za granicą i nie płacze jak to nasi politycy, rozkładają państwo na czynniki pierwsze.

To po się wypowiadasz? Nie twój cyrk, nie twoje małpy. Zresztą ja jestem w ogóle za tym, żeby emigranci nie mieli żadnych praw wyborczych.

Bo mam takie samo prawo jak ty kolego Januszu, trza było nie wybierać tych samych baranów, to by nie było o co płakać, a może by było.

#3098 2016-10-25 17:17:28

dulu
Moderator

Kamiyan3991 napisał:
Grucha00 napisał:

Dlaczego? Jeden człowiek mieszka w kraju i pracuje, drugi jedzie za granicę i może zarobić sporo więcej, wrócić, otworzyć firmę, kupić dom, wszystko jedno. Wielu ludzi wraca, ale nawet jeśli nie, dlaczego nie może w nawet jakimś mikro procencie decydować?

Grucha00 napisał:

Jeśli chcecie coś zmienić to nie popadajcie w kolejną skrajność, wybieracie tych samych baranów a potem płacz.

O, nad tym ludzie powinni się zastanowić.

Ostatnio edytowany przez dulu (2016-10-25 17:17:50)

#3099 2016-10-25 17:28:21

Kamiyan3991
Użytkownik

dulu napisał:

Dlaczego?

Z prostego powodu – nie jesteś już częścią jakiegoś gniazda, to się do niego nie mieszaj. Polak mieszkający w Anglii to Anglik, więc niech się zajmuje Anglią, a nie Polską. 

dulu napisał:

Dlaczego nie może w nawet jakimś mikro procencie decydować?

A serio tak bardzo chcesz, żeby o twoim losie decydował ktoś, kogo ta sprawa w ogóle nie dotyczy? Bo dla mnie to jest śmieszne, że ktoś np. jest częścią amerykańskiej Polonii, płaci tam podatki, a decydował będzie o tym, na co pójdą podatki... w Polsce.

Zresztą umówmy się – mieszkając za granicą nie jesteś w stanie realnie ocenić sytuacji. Takie głosy mogą być tylko szkodliwe, co dobitnie pokazały wybory prezydenckie.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-10-25 17:32:34)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#3100 2016-10-25 17:36:22

Grucha00
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

A serio tak bardzo chcesz, żeby o twoim losie decydował ktoś, kogo ta sprawa w ogóle nie dotyczy? Bo dla mnie to jest śmieszne, że ktoś np. jest częścią amerykańskiej Polonii, płaci tam podatki, a decydował będzie o tym, na co pójdą podatki... w Polsce.

Trudno się z Tobą nie zgodzić,  ale nie wiesz dlaczego pracuję za granicą, więc mnie od razu nie skreślaj. A żeby było jasne nie głosuję w żadnych wyborach, akurat zawsze jestem za granicą i wracam do Polski tylko na urlop.

Stopka forum

© Animesub.info 2025