Nie jesteś zalogowany.
Eno gdzie, 2 sety zajęły 4 epki.
edit: Kamiyan, ten mecz ma mieć niby 5 setów, nie 3.
Ostatnio edytowany przez coellus (2016-11-05 21:10:25)
Ty dulowaty userze!
To mogli się wstrzymać, uzbierać materiału i machnąć 25. Arslan to samo, moda jakaś?
Gdyby zrobili 25 odcinków, to:
- finał byłby mało ekscytujący. Najlepiej zakończyć bajkę ekscytującym meczem, tymczasem w przypadku 25-odcinkowej serii nie udałoby się im coś takiego. W końcu po meczu z Shiratorizawą nie było jeszcze kolejnych turniejów z Karasuno w akcji.
- brakło by im materiału na zrobienie 4. serii. 25 odcinkowa seria wyczerpałaby całkowicie mangę, nawet jeśli wyemitowaliby ją dopiero za jakiś czas. W takim przypadku zrobienie kolejnej serii byłoby możliwe dopiero za jakieś 2-3 lata, kiedy hype'u już nie będzie, manga spadnie w rankingach, czyli sprzedaż będzie znacznie gorsza.
Ogólnie uważam tę 10-odcinkową serię za dobre posunięcie. Będzie to najlepsza seria, bo całość jest wypchana akcją. Gdyby zrobili 25 odcinków, to mielibyśmy połowę ostrej akcji, a druga połowa skupiałaby się już na mniej emocjonujących meczach i treningach. A krótka seria otwiera im furtkę do kolejnego sezonu w niedługim czasie.
Na plus też, że nie przedłużyli do 12-13 odcinków, bo by się już dłużyło.
Tak, to tylko jeden mecz. Zresztą zaraz zacznie się przeciąganie, bo po pięciu odcinkach są prawie że w ostatnim secie.
3. sezon najprawdopodobniej zekranizuje materiał w okolicach 151-189 rozdziału. W sumie 39 rozdziałów, mniej więcej wychodzi po 4 rozdziały na odcinek. Obecnie ekranizacja zaczyna 171 rozdział, czyli tempo mają dosyć równe i powinno być takie samo do końca, więc nie ma co się obawiać, że będą rozwlekać odcinki. Po porostu ostatni set w mandze zajął dużo czasu, czego np. nie można powiedzieć o 3 (kilka minut jednego odcinka) i 4 (1,5 odcinka?).
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
dulu napisał:To mogli się wstrzymać, uzbierać materiału i machnąć 25. Arslan to samo, moda jakaś?
Gdyby zrobili 25 odcinków, to:
- finał byłby mało ekscytujący. Najlepiej zakończyć bajkę ekscytującym meczem, tymczasem w przypadku 25-odcinkowej serii nie udałoby się im coś takiego. W końcu po meczu z Shiratorizawą nie było jeszcze kolejnych turniejów z Karasuno w akcji.
- brakło by im materiału na zrobienie 4. serii. 25 odcinkowa seria wyczerpałaby całkowicie mangę, nawet jeśli wyemitowaliby ją dopiero za jakiś czas. W takim przypadku zrobienie kolejnej serii byłoby możliwe dopiero za jakieś 2-3 lata, kiedy hype'u już nie będzie, manga spadnie w rankingach, czyli sprzedaż będzie znacznie gorsza.
Ogólnie uważam tę 10-odcinkową serię za dobre posunięcie. Będzie to najlepsza seria, bo całość jest wypchana akcją. Gdyby zrobili 25 odcinków, to mielibyśmy połowę ostrej akcji, a druga połowa skupiałaby się już na mniej emocjonujących meczach i treningach. A krótka seria otwiera im furtkę do kolejnego sezonu w niedługim czasie.
Na plus też, że nie przedłużyli do 12-13 odcinków, bo by się już dłużyło.
Hmm, brzmi logicznie. Przekonałeś mnie, zatem z niecierpliwością czekam na zakończenie serii i wtedy biorę się za oglądanie.
Eno gdzie, 2 sety zajęły 4 epki.
edit: Kamiyan, ten mecz ma mieć niby 5 setów, nie 3.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-11-05 21:35:48)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ja pierdziele, piątego epka jeszcze nie widziałam, ale na kij tak przyśpieszać tempo. Przy jednym secie na 2 epki obyłoby się bez rozciągania serii.
Ty dulowaty userze!
coellus napisał:Eno gdzie, 2 sety zajęły 4 epki.
edit: Kamiyan, ten mecz ma mieć niby 5 setów, nie 3.Pokaż spoiler Ja tu widzę czwarty set
Tak, ledwo połowa, a zaraz zaczynają ostatni set.
Ja pierdziele, piątego epka jeszcze nie widziałam, ale na kij tak przyśpieszać tempo. Przy jednym secie na 2 epki obyłoby się bez rozciągania serii.
W 2. secie, który zajął 2 odcinki z groszem pokazano zdobycie około 66% punktów, resztę pominięto, a na części z tych 66% ledwo się skupiono. Gdyby chcieli zekranizować jeden cały set od początku do końca, to wyszłoby, że potrzebują na to ponad 3 odcinków. 3 i 4 set zostały bardzo pominięte i tak naprawdę cała akcja skupi się na 5, co jest też dosyć logiczne, bo:
- gdyby chcieli utrzymywać napięcie pod koniec każdego seta (tj. 2, 3 i 4), to byłoby to coraz nudniejsze i kulminacja w ostatnim secie nie miałaby takiego efektu.
- ostatni set daje najwięcej możliwości do popisu, bo można więcej wycisnąć z danych postaci, które są już oswojone z innymi graczami, a nie po 20 razy pokazywać, że Nishinoya próbuje się oswoić z przyjęciem piłki do Wakatoshiego, a Tsukishima obserwuje po raz setny, jak podejść odpowiednio do bloku.
Ogólnie ekranizacja 5 setów to trudniejsza sprawa, by nie zaczęło wiać nudą. No i tak jak mówię: wystarczy, że skupią się na jednym secie w 100%, a od razu im wyjdzie, że przynajmniej 3 odcinki na takowy trzeba poświęcić. Rezygnacja z części gry, żeby nie nużyć widza powtarzanymi rozwiązywaniami i ożywić akcję po koniec, to imo też kawał dobrej roboty.
Ostatnio edytowany przez Sado (2016-11-05 21:57:32)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Czy oni naprawdę sprofanowali to arcydzieło? https://www.youtube.com/watch?v=mPWTwmCkQFk
Czy oni naprawdę sprofanowali to arcydzieło? https://www.youtube.com/watch?v=mPWTwmCkQFk
Nie, to tylko primaaprilisowy żart, który nieco wymknał się spod kontroli.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Tu nie chodzi o przyśpieszanie tempa, w mandze trzeci set zajmuje niedużo więcej niż w bajce. Jak na razie ekranizacja jest dobra. Generalnie wszystko już tu zostało napisane, włącznie z tym, że nie ma materiału na szybkie zapowiedzenie 4 sezonu.
Ostatnio edytowany przez Innostian (2016-11-08 04:12:30)
Seria wydaje się tak dziwna, że nawet nie wiem co o niej sądzić...
Btw, pisał już ktoś, że Crunchyroll w końcu dostało simulcasta na DBS?
Stream na Daisuki dostępny m.in. w Jugosławii.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Kamiyan3991 napisał:Btw, pisał już ktoś, że Crunchyroll w końcu dostało simulcasta na DBS?
Gdzie?
SoheiMajin napisał:Kamiyan3991 napisał:Btw, pisał już ktoś, że Crunchyroll w końcu dostało simulcasta na DBS?
Gdzie?
Trochę mu się epoka pomyliła
W Jugosławii. I w kilku innych ciekawych miejscach.
http://motto.daisuki.net/info/detail/374
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2016-11-09 15:20:01)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
W Jugosławii. Niby po co bym to pisał?
Byłej. Już jej nie ma.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Byłej. Już jej nie ma.
Ale Daisuki jeszcze tego nie wie.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Alice to Zouroku
Historia koncentruje się na małej dziewczynce zwanej Sana, która jest jedną z tych dzieci posiadającą moc "Marzeń Alicji",. Zdolność ta pozwala jej na urzeczywistnić wszystko co sobie wyobrazi. Po ucieczce z laboratorium, gdzie była przedmiotem badań, ląduje w normalnym świecie, gdzie spotyka starego mężczyznę o imieniu Zouroku, ale czy on jej pomoże?
Ostatnio edytowany przez baca130 (2016-11-09 19:39:04)
Aniplex wzbił się na wyżyny tłumaczenia:
http://www.crymore.net/2016/11/09/trans … orking-06/
Wiedziałem, że te skrypty są skopane i niektóre żarty źle przetłumaczone, ale nie wiedziałem, że aż tak. Ogólnie poziom simulcastów ostatnio leci łeb na szyję.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000