Nie jesteś zalogowany.
Więc zdarzyło mi się że musiałem reinstalować system. No i instaluje sobie ten Media Player Classic, i zdziwienie, bo kiedy klikam aby zrobic pełny ekran to czarny ekran.
Słychać głos/dźwięk ale nie ma obrazu.
Jak jest w pomniejszeniu jest obraz, jak klikam żeby sobie na całym ekranie oglądać, to ciemno.
Myślałem że to może wina Media Player Classic, więc instalowałem te odtwarzacze i nic.
Prosze o pomoc.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-03-25 11:55:08)
A masz w opcjach => Playback => Output w rubryce DirectShow Video włączoną opcję VMR9(renderless)? To może pomóc.
Po co się męczyć z tym jak jest najlepszy subedit[szpan]
Czy też od kiedy SubEdit wspiera ASS/SSA?
A co do problemu to jakie masz ustawienia w MPC?
Widze że kompletnie żle w temat wleciałem[yahoo]Dzięki za poprawkę:D A dlamnie
Bardzo dziekuje.
Popracuje nad tym.
[cytuj](~constans73) Jak jest w pomniejszeniu jest obraz, jak klikam żeby sobie na całym ekranie oglądać, to ciemno.
[/quote]
Sposób na czarnego luda:
Ustawienia - Playback - Output - VMR7/9 (renerless)& DirectX 7/9 settings:
instaluje domyślnie: Use texture surfaces and render video in 2D
Zmień na: Use regular offscreen plain surfaces
A jak ktoś nie ma czegoś takiego (ja nie znalazłem) to pewnie ma:
Widok/Proporcje obrazu/Inny | View/Apect Ratio/Other
Wystarczy tylko zmienić na:
Widok/Proporcje obrazu/Oryginalny Obraz | View/Apect Ratio/Original Size
I tyle! Program działa bez zarzutu
A myślałem, że nikt nie miał takiego problemu. Dobrze, że poszukałem, bo by mi się dostało.
Jak coś to u mnie metoda ~Placuszka zadziałała.
Wielkie dzięki mimo, że to nie do mnie było.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Kolejny argument za tym, że dobrze jest poświęcić trochę czasu i poszukać
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Najlepiej to sobie zainstalujcie K-lite kodek, w tym od razu macie Media Player, Real Player(do formatu rmvb) i mozna ogladac dvd. Posiada wszystki kodeki w jednym i wszystko chodzi jak trzeba
Oto link do ściagniecia
http://www.zonep2p.pl/K%20Lite%20Mega%2 … 0Pack.html
Najlepiej to sobie zainstalujcie K-lite kodek, w tym od razu macie Media Player, Real Player(do formatu rmvb) i mozna ogladac dvd. Posiada wszystki kodeki w jednym i wszystko chodzi jak trzeba
Oto link do ściagniecia
http://www.zonep2p.pl/K%20Lite%20Mega%2 … 0Pack.html
My tu używamy CCCP.
Bynajmniej ja, ale chyba oprócz mnie jeszcze paru by się znalazło.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
a mi jak coś nie rusza to odpalam w VLC media player, on odpali każdy plik video
My tu używamy CCCP.
Bynajmniej ja, ale chyba oprócz mnie jeszcze paru by się znalazło.
Bynajmniej nie ja
Fakt, CCCP idealnie nadaje się do anime nieważne w jakim formacie i o jakim kodowaniu ale (to dziwne) filmy fabularne kodowane w XviD tak avi* jak i niktóre ogm* nie działały poprawnie.
Od dłuższego czasy używam K-Lite Mega Codec Pack ( teraz w wersji 1.52) + SubEdit + VDM + Program do konwersji ( nie powiem jaki ) i jak narazie bezproblemowo.
Jedyne zastrzeżenia to mogę miec do mojego sprzętu co nie wyrabia pod x264/H264 w dużych rozdzielczościach.
Bynajmniej nie ja
Fakt, CCCP idealnie nadaje się do anime nieważne w jakim formacie i o jakim kodowaniu ale (to dziwne) filmy fabularne kodowane w XviD tak avi* jak i niktóre ogm* nie działały poprawnie.Od dłuższego czasy używam K-Lite Mega Codec Pack ( teraz w wersji 1.52) + SubEdit + VDM + Program do konwersji ( nie powiem jaki ) i jak narazie bezproblemowo.
Jedyne zastrzeżenia to mogę miec do mojego sprzętu co nie wyrabia pod x264/H264 w dużych rozdzielczościach.
CCCP są robione chyba z myślą o anime. Ja oglądam niewiele, a jak już coś włączam to jest to anime.
~ard nie wiesz że przy K-Lite podczas instlacji możesz dowolnie modyfikować komponenty lub wybrać jeden z gotowych trybów?
Jeśli mnie pamięć w CCCP też była taka opcja.
A o H264 chodziło mi o taki plik mp4* (zapowiedź Harry Potter i Czara Ognia) gdzie rozdzielczość video była większa od rozmiarów mojego pulpitu
Liczę na Waszą pomoc.
Już jakiś czas temu zauważyłem , że niektóre filmy mi się tną i/lub występuje w trakcie odtwarzania niezgodność dźwięku z obrazem. Działo się to w filmach niezależnie od formatu w jakim on był. Jakiś czas temu obczaiłem , że dzieję się to tylko wtedy kiedy napisy do danego filmu są w formacie ass. Do odtwarzania używam SubEdit-a lub MPC , mam zainstalowane CCCP.
Czy można coś z tym zrobić ?
EDIT.
A co do wyboru tematu -> nie wiedziałem gdzie to dać , a jako że głownie uzywam MPC temat wydał mi się odpowiedni.
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2007-11-01 23:53:33)
A CCCP to nie przypadkiem Matroska? Ja mam Matroskę.
A będąc w temacie. Ja też sobie dzisiaj reinstalkę zrobiłem i kurna zapomniałem jak się nazywał taki programik co napisy wyświetlał (dodawał) do seriali. Znak rozpoznawczy "zagięta zielona strzałka". Przy zegarku się pokazywała. Jakby ktoś mógł mi przypomnieć, albo jakieś kropelki na poprawienie pamięci przesłać? (Sądziłem, że to VobSub, ale jakoś nie odpala) I tak się zastanawiam, czy to inna cholera była...
Co do czarnego ekranu w MPC to tyż to teraz mam. Ale sądzę, że po tym tekscie u góry dam sobie jakoś radę
Już mi ten VobSub się pokazał na pasku A i skorzystałem z waszej rady i sobie CCCP zainstalowałem. I jest miodzio. W połączeniu z subeditem I co najważniejsze BitComet wreszcie mi się rozbudził i szaleje [yahoo][yahoo]
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2007-11-02 00:54:38)
Odpowiedź jest chyba tyle prosta, co smutna - wewnętrzne renderowanie napisów w MPC jest dość zasobożerne, co w połączeniu z napisami w ass daje takie właśnie efekty. Mówiąc krótko - za słaby komp. Ewentualnie zaśmiecona poważnie Winda, ale w większości przypadków chodzi po prostu o niedostatki mocy obliczeniowej.
"Zagięta zielona strzałka" to właśnie VobSub, zwany też VSfiltrem. Jest też w CCCP.
AMD Athlon 64 3000+
1GB RAM-u
Wydaje mi się że to jest aż nadto .
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2007-11-02 00:56:31)