Nie jesteś zalogowany.
Pokaż spoiler Obiektywizm w sześciu kadrach
Poza tym wklejanie jakichś losowych głupot z Fejsbuka jest słabe.
Codziennie oglądasz takie głupoty, więc nie dziwię się, jakie rzeczy tutaj wypisujesz.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
I co chcesz w tym momencie udowodnić? Bo tak cytujesz, ale bez żadnego komentarza. W sumie jakbyś sam nie wiedział.
A między jakimiś tam fejsbukowiczami a treściami oficjalnie emitowanymi przez stację jest ogromna różnica.
Tak, czekam na odniesienie np. do "walki esbeków". A może zapomniałeś języka, hmm?
O, nawet ci linkacza dam do całości:
https://wiadomosci.tvp.pl/28260463/osta … ka-esbekow
Takie filmiki mogliby pokazywać w kursach robienia propagandy.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-18 15:29:31)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilgur napisał:To samo robili poprzednicy wiec da fuq ?
No właśnie, że nie robili. To są białoruskie standardy teraz. I jak masz pisać takie głupoty, to może nic nie pisz.
Twoje pierdolenie mnie mdli. Nie pamiętasz żadnych afer, tak?
1. Podczas publikacji taśm z podsłuchów w restauracji Bartłomiej Sienkiewicz, minister spraw wewnętrznych, próbuje nakłonić Marka Belkę prezesa NBP, aby NBP dodrukował pieniądze do załatania dziury budżetowej mając głęboko w dupie inflację.
Osobniki z ramienia PO.
2. Afera Amber Gold. Prezes NBP Marek Belka ostrzegł Tuska, że Amber Gold to piramida finansowa, w której siedział syn Tuska. Tusk wiedząc o tym nic nie zrobił z tym. Są to słowa Belki, które zostały nagrane podsłuchami.
Cytat z wiki: "W marcu 2012 r. poszkodowani klienci WGI ostrzegali rząd i inne instytucje przed Amber Gold i Finroyal oraz wnosili o zmiany w prawie mające zapobiec powstawaniu i rozrostowi piramid finansowych, jednakże rząd Donalda Tuska stwierdził w odpowiedzi, że nie ma potrzeby podejmowania żadnych działań."
Osobnik z ramienia PO.
3. Afera hazardowa. Główni uczestnicy: Zbigniewa Chlebowskiego (PO), Mirosław Drzewiecki (PO), Ryszard Sobiesiak (biznesmen).
Osobniki z ramienia PO. Oczywiście sprawa została umorzona, a po dupie dostał szef CBA Mariusz Kamiński (PiS).
4. Afera stoczniowa. Główni uczestnicy ustawionego przetargu: Zdzisław Gawlik (w wyborach startuj z list PO), Wojciech Dąbrowski, Jacek Goszczyński, Aleksander Grad (PO). Według CBA ustawili przetarg na upadłe stocznie, ale (o proszę) sprawę umorzono.
Osobniki z ramienia PO. Dwóch gości nie wiem skąd jest i nie chce mi się szukać.
To są te co ja zapamiętałem, a jest ich dużo więcej. I od razu uprzedzę cię, linka to dostaniesz jak mnie cmokniesz wiesz w co. Masz internet to sobie sam poszukaj. Nie jestem obrońcą PiSu ani żadnego ugrupowania, bo oni też mają swoje za uszami, mam nadzieję, że wszyscy zdechną marnie, ale ty Kamiyan to jesteś zakłamany. Czekam na mema twojego poziomu.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2016-12-19 11:37:16)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Nie pamiętasz żadnych afer, tak?
Wskaż, gdzie tak napisałem, zamiast bezczelnie wkładać mi w usta jakieś słowa.
Kilka afer za 8 lat rządów vs. afera za aferą, Misiewicze i ciągłe łamanie konstytucji. Poprzednicy wypadają przy tym trochę słabo.
I napisałem tak w kontekście "afer goniących afery", co było nieprawdą.
Afera Amber Gold
Tutaj akurat nadal brak jakichś jednoznacznych dowodów. W zasadzie niekompetencja była bardziej po stronie prokuratury.
szef CBA Mariusz Kamiński (PiS)
Kpisz sobie? To zwykły przestępca. No chyba że w tym kraju ułaskawia się niewinnych.
Z tej listy nie kojarzę/nie pamiętam tylko stoczniowej, ale już mniejsza. Lista i tak dość skromna.
Nie jestem obrońcą PiSu ani żadnego ugrupowania, mam nadzieję, że wszyscy zdechną marnie, ale ty Kamiyan to jesteś zakłamany.
Na razie występujesz w roli obrońcy, zresztą przy dość kiepskiej linii obrony ("tamci robili to samo/coś podobnego"). Kurczę, nawet powołujesz się na przestępcę. Poza tym nazywasz mnie kłamcą, sam wkładając mi w usta jakieś słowa. Tani chwyt. Albo po prostu nie potrafisz interpretować tekstu.
I nie przeklinaj.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-18 15:52:37)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Może założymy Polską Partię Chińskich Bajek?
kostek00 napisał:Nie pamiętasz żadnych afer, tak?
Wskaż, gdzie tak napisałem, zamiast bezczelnie wkładać mi w usta jakieś słowa.
Kilka afer za 8 lat rządów vs. afera za aferą, Misiewicze i ciągłe łamanie konstytucji. Poprzednicy wypadają przy tym trochę słabo.
No tak, przepraszam, ty nie napisałeś, że nie pamiętasz tylko:
No właśnie, że nie robili.
Kilka afer?
No zapomniałem z kim mam do czynienia. Przecież ty zazwyczaj przekręcasz fakty, a jedynymi prawdziwymi źródłami informacji jest TVN i podrzędni blogerzy.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2016-12-18 16:16:25)
Trzeba być niedojebanym by głosować na: PO, Nowoczesną xD 8 lat rządów i przekręty na miliardy. Przykład daje Gronkiewicz-Walz z Warszawy. Aferka zamieciona pod dywan debile popierający PO, Nowoczesną nawet nie pisną słówkiem.
PS Byłem zobaczyć ten pedalski KOD i rzesza ludzi tam to imbecyle, komunistyczne ścierwa lub resortowe dzieci. w Sobotę o godzinie 12 tych ścierwojadów była garstka. Max 20-30 osób. Stali pod sejmem i prowokowali aby mieć materiał, że np. policja ich bije, że tajniacy ich straszą itp. xD
Ostatnio edytowany przez Tanis (2016-12-18 16:52:00)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
No tak, przepraszam, ty nie napisałeś, że nie pamiętasz tylko.
Nie, bo pierwszy komentarz tyczył się łamania konstytucji i trójpodziału władzy. Z legalności głosowań też sobie nic nie robią.
Problemy z czytaniem?
Kilka afer?
A ile wymieniłeś? Nie no, pewnie możemy powyciągać więcej, ale to nadal cienko, kiedy PiS potrafi wygenerować więcej w rok. I to nie PO zalegalizowało nepotyzm.
PS Byłem zobaczyć ten pedalski KOD i rzesza ludzi tam to imbecyle, komunistyczne ścierwa lub resortowe dzieci.
Błyszczysz w tym momencie taką elokwencją, że nie sposób traktować cię poważnie.
A skoro mowa o komunistach i innych – co w takim razie powiesz na temat towarzysza Piotrowicza?
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-18 16:55:45)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tanis napisał:PS Byłem zobaczyć ten pedalski KOD i rzesza ludzi tam to imbecyle, komunistyczne ścierwa lub resortowe dzieci.
Błyszczysz w tym momencie taką elokwencją, że nie sposób traktować cię poważnie.
A skoro mowa o komunistach i innych – co w takim razie powiesz na temat towarzysza Piotrowicza?
Towarzysz Piotrowicz się nawrócił. I jak widać szczeka teraz na komuszków.
Zacytuję klasykę "Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorżniemy watahy, wygramy tę batalię" Możesz być pewny idziemy po was komuchy. SB, UB niech już stoi pod kościołami i zbiera na emerytury, bo pozdychają z głodu. Będziesz mógł dorzucić parę groszy do emerytury Kiszczakowej. I pozapraszać muzułmanów do siebie do chaty, bo oni tacy skrzywdzeni i potrzebują schronienia.
Ostatnio edytowany przez Tanis (2016-12-18 17:44:11)
Trzeba być niedojebanym by głosować na: PO, Nowoczesną xD 8 lat rządów i przekręty na miliardy. Przykład daje Gronkiewicz-Walz z Warszawy. Aferka zamieciona pod dywan debile popierający PO, Nowoczesną nawet nie pisną słówkiem.
PS Byłem zobaczyć ten pedalski KOD i rzesza ludzi tam to imbecyle, komunistyczne ścierwa lub resortowe dzieci. w Sobotę o godzinie 12 tych ścierwojadów była garstka. Max 20-30 osób. Stali pod sejmem i prowokowali aby mieć materiał, że np. policja ich bije, że tajniacy ich straszą itp. xD
Nic dodać, nic ująć. Te osoby, które tam są, zostały oderwane od koryta. A jak to świnie, chcą wejść z powrotem.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Po co dyskutować o czymś na co wpływu się nie ma... Pis od początku swego rządku ma protestujących za opozycję, która wyborów nie wygrała, więc to nie jest większościowa wola narodu i można mieć ich gdzieś. Zatem KOD i tym podobne mogliby wreszcie zmienić taktykę odbijania się od ściany, i zacząć przekonywać zwykłych polaków do wyrażania swojego głosu, aby zabrali realny głos w referendum. Toć chyba na tym polega demokracja? Blokowanie przejazdu, rzucanie racami... to tylko chuligański wybryk. KOD ma tyle wspólnego z demokracją co PIS. Tymczasem protesty, a karawana jedzie dalej... I tak do następnych wyborów?
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2016-12-18 19:17:22)
Nic dodać, nic ująć. Te osoby, które tam są, zostały oderwane od koryta. A jak to świnie, chcą wejść z powrotem.
Znaczy od koryta oderwano tych młodych ludzi, którzy nigdy nie byli w polityce, czy może tych "ubeków", którzy walczą o wysokie emerytury? Chcą i emerytury, i koryto? Chyba przestaje mi się kleić ta narracja. Zapewne chodzi o tych byłych działaczy Solidarności, którzy wspierają KOD, bo to im najbardziej zależy na emeryturach tych, którzy ich prześladowali. ^^ Jak na razie koryto skutecznie zajęli misiewicze znacznie szybciej i w większej liczbie niż robiła to PO z PSLem, więc miejsca i tak nie ma.
Możesz być pewny idziemy po was komuchy. SB, UB niech już stoi pod kościołami i zbiera na emerytury, bo pozdychają z głodu. Będziesz mógł dorzucić parę groszy do emerytury Kiszczakowej. I pozapraszać muzułmanów do siebie do chaty, bo oni tacy skrzywdzeni i potrzebują schronienia.
Iście chrześcijańska postawa miłosierdzia i miłości dla bliźnich! Brawo!
A odnośnie Piotrowicza to za tym linkiem
"Nie jest tak, że jak ktoś był TW i jest nasz, to jest dobry a jak ktoś jest z innej partii i był TW, to jest zły" - uważa poseł. Zdaniem posła Jakiego jeżeli ktoś kłamie w sprawie swojego życiorysu, to uczciwie jest zadać pytanie, czy mówi prawdę w innych sprawach.
Zacytuję klasykę
Ja również zacytuję:
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Zapewne chodzi o tych byłych działaczy Solidarności, którzy wspierają KOD, bo to im najbardziej zależy na emeryturach tych, którzy ich prześladowali. ^^
Pod koniec stycznia prawdopodobnie włączy się do akcji Donosiciel Bolek, gdyż wtedy poznamy pełną opinię grafologów na temat jego działalności. Walka o demokrację jak się patrzy. Bez wywiadu dla niemieckiego pisemka zapewne się nie obejdzie. Zostawię to tutaj. Tak z wyprzedzeniem.
Ta opinia grafologa miała być już dawno temu. Takie odwlekanie w czasie jest dość wymowne. Po prostu nic nie mają.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-18 20:33:42)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Odkąd tylko PO przejęło władzę stocznie polskie zaczęły upadać.
Jeszcze napisz "czarne złoto" i bedzie mozna miec z Ciebie beke na maksa... Remontowa S. A. ma sie swietnie.
Beke to ja mam teraz z ciebie. Wymieniaj sobie ile chcesz stoczni, ale to i tak nie zmieni, że przez nich część upadła.
Beke to ja mam teraz z ciebie. Wymieniaj sobie ile chcesz stoczni, ale to i tak nie zmieni, że przez nich część upadła.
To rząd PO-PSL utrzymywał trupy na powierzchni dotując je miliardowymi kwotami, za co przypieprzyła się KE?
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Po co rzad mial ratowac, jak Ojciec Dyrektor na to od zawsze zbieral:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_R … .C5.BCnych
kostek00 napisał:Beke to ja mam teraz z ciebie. Wymieniaj sobie ile chcesz stoczni, ale to i tak nie zmieni, że przez nich część upadła.
To rząd PO-PSL utrzymywał trupy na powierzchni dotując je miliardowymi kwotami, za co przypieprzyła się KE?
http://europa.eu/rapid/press-release_IP … ?locale=en
IP/08/1642
Bruksela, 6 listopada 2008
Pomoc państwa: Komisja i Polska uzgodniły zasady zwrotu pomocy udzielonej stoczniom w Gdyni i Szczecinie oraz warunki dla rentownej działalności w przyszłości
Po czterech latach postępowania, Komisja Europejska stwierdziła, że pomoc państwa udzielona Stoczni Gdynia i Stoczni Szczecińskiej łamie postanowienia Traktatu WE w sprawie pomocy państwa, powodując nadmierne zakłócenia konkurencji na wspólnym rynku. Dlatego też Komisja zadecydowała, że pomoc ta musi zostać zwrócona. Jednocześnie Komisja zgodziła się przyjąć zobowiązania Polski dotyczące takiego wykonania decyzji, aby w krótkim czasie stworzyć szanse na istnienie rentownej i perspektywicznej działalności gospodarczej w Gdyni i Szczecinie, pozwalającej tworzyć jak najwięcej trwałych miejsc pracy. W szczególności, polskie władze zobowiązały się sprzedać aktywa stoczni w otwartych, przejrzystych, niedyskryminacyjnych i bezwarunkowych przetargach, a następnie zlikwidować spółki Stocznia Gdynia i Stocznia Szczecińska Nowa, zgłaszając żądanie zwrotu pomocy w tym procesie.
2008-4=2004.
Od 2002 r. Stocznia Gdynia skorzystała z różnych środków pomocowych (w szczególności dokapitalizowań, pożyczek i umorzeń zobowiązań z tytułu podatków) o wartości 700 milionów EUR oraz z gwarancji produkcyjnych o wartości 916 milionów EUR (wartości nominalne). Stocznia Szczecińska otrzymała pomoc w wysokości 1 miliarda EUR oraz gwarancje produkcyjne o wartości 697 milionów EUR (również, wartości nominalne). Decyzje nakładają na Polskę obowiązek odzyskania od stoczni całej pomocy państwa udzielonej bezprawnie od maja 2004 r.
Obie stocznie przeżywały trudności od lat 90tych. W kwietniu 2004 r., Polska zgłosiła pomoc restrukturyzacyjną dla obu stoczni, a Komisja wszczęła formalne postępowanie wyjaśniające w czerwcu 2005 r. (zob. IP/05/644). Polska przekazała plany restrukturyzacyjne dla obu stoczni we wrześniu 2005 r. oraz we wrześniu 2006 r., w obu przypadkach ze znacznym opóźnieniem. Żaden z tych planów nie zapewniałby długookresowej rentowności stoczniom, a cały proces restrukturyzacji miał być sfinansowany pomocą państwa.
Przypominam - Wybory we wrzesniu 2005, wiec pierwszy plan to SLD, a drugi to PiS+LPR+Samoobrona.
https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik- … -2007.html
Z najnowszego raportu Najwyższej Izby Kontroli, dotyczącego restrukturyzacji i prywatyzacji polskich stoczni w latach 2005-2007, wynika, że decydujący wpływ na podejmowane działania naprawcze i udzielanie stoczniom pomocy publicznej, miały: chęć utrzymania bieżącej produkcji i ochrona miejsc pracy. W mniejszym stopniu koncentrowano się na długofalowych działaniach restrukturyzacyjnych.
O super, klepac starymi metodami takie same statki taka sama iloscia ludzi. Gdyby to dzialalo, to do dzis mielibysmy ZSRR i PRL, bo wiadomo, ekonomia to faszystowsko-kapitalistyczno-zgnilo-zachodni buzzword. Zreszta dalej raport to potwierdza - kazde ratowanie o kant dupy mozna rozbic.
Ostatnio edytowany przez qwig (2016-12-19 12:01:37)
Niemieckie stocznie można było uratować, a Polskich już nie xD No tak, Polskie stocznie zostały zlikwidowane to wszystkie zamówienia poszły do Niemiec.