Nie jesteś zalogowany.
Jaki to jest pikuś, kiedy Kaczory mają w tym temacie większe "sukcesy"? No chyba że dla kogoś obniżanie wieku emerytalnego to dobry kierunek, ale wtedy pozdrawiam myślenie.
Średnia długość życia rośnie, co jednoznacznie sugeruje konieczność podwyższania progu. W innym wypadku potencjalny emeryt staje się skazany na głodowe świadczenia. Matematyki nie oszukasz.
I, proszę cię, nie pisz mi tutaj nawet o wzroście zadłużenia czy administracji, bo PiS swoim 500+ tak zaorał w tych dwóch kwestiach, że masakra. Bo, zaskoczę, takie 500+ ktoś musi obsługiwać (ktoś, czyli urzędnicy).
Serio, weź się czasem tak zastanów logicznie.
Wogole lewacka unia i te urzedasy to juz jakis joke ruskich wszedzie widza
Litości. Przecież Polska jest obecnie najbardziej "lewacka" w całej Unii. Nigdzie tak nie rozdają publicznej kasy i wysokich stanowisk w spółkach SP (taki Misiewicz to nawet wyższego wykształcenia nie ma).
Swoją drogą, "lewak" to obecnie chyba najgłupsze i najmniej znaczące określenie w internetach. W zasadzie teraz bardziej oznacza kogoś o innych poglądach.
btw. Kamiyan3991 czytales tytul na pierwszym obrazku ?
Chyba nie myślisz, że czytam wnikliwie takie marne wklejki.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-20 01:34:12)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilgur napisał:Wogole lewacka unia i te urzedasy to juz jakis joke ruskich wszedzie widza
Litości. Przecież Polska jest obecnie najbardziej "lewacka" w całej Unii. Nigdzie tak nie rozdają publicznej kasy i wysokich stanowisk w spółkach SP (taki Misiewicz to nawet wyższego wykształcenia nie ma).
Kolejny poziom wbity, najlepiej zrobic cytat z posta na inny temat, ah no tak:
Chyba nie myślisz, że czytam wnikliwie takie marne wklejki.
Beke mam z ciebie ze tak bronisz mniejsze zuo nawet w momencie jak mniejsze zuo pluje ci w twarz, no chyba ze familia ciagnie profity z bycia w mniejszym zle
Premier Tusk o podatkach:
Naczelną polityką mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych. Dotyczy to wszystkich - tych mniej zamożnych i tych bogatszych - tak mówił premier w swoim pierwszym expose wygłoszonym w 2007 roku. W czasie rządów PO m.in. podwyższono składkę rentową i podatek VAT
Premier Tusk o odchudzaniu administracji:
Chciałbym, żebyśmy wrócili do prostej, niewymagającej żadnych nakładów idei, która jest oczywista, i dlatego nikt w Polsce nie rozumie, dlaczego nie jest realizowana. Idei władzy skromnej, pozbawionej zbędnych przywilejów, idei taniego państwa - ogłaszał w 2007 roku Donald Tusk. Liczby są jednak nieubłagane. Według raportu Fundacji Republikańskiej, w latach 2008-12 liczba urzędników administracji centralnej wzrosła o 19 285, czyli o 10,64%. Za pracę dodatkowych urzędników podatnicy zapłacili łącznie 10,6 mld zł
Premier Tusk o niższych stawkach VAT:
Przyjęte w 2010 roku z inicjatywy rządu zmiany w ustawie o podatku VAT zakładały podwyżkę stawek do końca 2013 roku. Zgodnie z ustawą, w 2014 r. stawki VAT miały wrócić do poziomu z 2010 r., jeżeli na koniec 2012 roku relacja długu publicznego do PKB nie przekroczy 55 proc. Mimo że relacja w 2012 roku wyniosła 52,7 proc. - pod koniec kwietnia ubiegłego roku szef rządu nie pozostawił jednak złudzeń. - VAT nie będzie ani obniżony, ani podwyższony, tylko pozostaje taki, jaki jest - ogłosił Donald Tusk.
Jako ze masz klopoty z czytaniem napisze wielkimi literami
MAM WYJEBANE NA PO I PIS BO SA ZLODZIEJSKIMI SKUR........... NIE MAM ZAMIARU NIKOGO BRONIC, ALE "MNIESZE ZUO" TO BULLSHIT DLA DEBILI
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-20 02:38:17)
ara ara...
Jako ze masz klopoty z czytaniem napisze wielkimi literami
MAM WYJEBANE NA PO I PIS BO SA ZLODZIEJSKIMI SKUR........... NIE MAM ZAMIARU NIKOGO BRONIC, ALE "MNIESZE ZUO" TO BULLSHIT DLA DEBILI
Tak bronisz karakana jak jakby Ci szefernaker płacił
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Chcieliśta socjalistów i mata. W imię równości.
kostek00 napisał:Beke to ja mam teraz z ciebie. Wymieniaj sobie ile chcesz stoczni, ale to i tak nie zmieni, że przez nich część upadła.
Po co rzad mial ratowac, jak Ojciec Dyrektor na to od zawsze zbieral:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_R … .C5.BCnych
Taki mały wtręcik.
Wiki jako źródło informacji o polityce i politykach?
Polskojęzyczna wikipedia jest tak wiarygodna, jak jej cenzor (rewizor) i jego cenzura:
- Sprawdź, kto cenzuruje informacje w Wikipedii o Ziobrze i PiS!
- Wikipedia na wojnie z PiS!?... Tomasz Skibiński, sędzia sądu rejonowego w Wejherowie znów szokuje swoimi wtrętami we wpisach o politykach partii rządzącej. Ukrywający się pod pseudonimem „Elfhelm” Skibiński jest jednym z trzech najważniejszych rewizorów Wikipedii w Polsce. Może zmienić bez śladu, zablokować lub usunąć każdy wpis i użytkownika.
Jak pokazuje materiał z powyżej wskazanych źródeł, cenzor nader gorliwie pilnuje by "jedynie słuszne i wartościowe zapisy" zostały utrwalone, by mogły kształtować wiedzę i poglądy odbiorcy-czytelnika.
Jaki jest zatem sens podpierania się informacjami z wiki w dyskusjach politycznych? - pyt. retoryczne.
Chcieliśta socjalistów i mata. W imię równości.
Tak na marginesie, Pisłudski był socjalistą i co przyniósł Polsce?
Dlatego, jak na razie spokojnie przyglądam się działaniom dzisiejszych socjalistów i czekam na skutki ich działań, nie zamierzam ulegać "chocholej muzyczce" serwowanej przez lewactwo (i niech tu sobie Kamiyan3991 próbuje imputować co tam chce), czytaj "lewiznę" czyli tę całą dzisiejszą opozycjyjkę, co to z demokracją i łamaniem praw tylko sobie gębę wyciera, a sama ma gdzieś wszelkie normy i wartości.
Ps.
Znalazłem krótkie wyjaśnienie dobrze obrazujące lewaka:
"Lewak to człowiek tworzący iluzoryczne wartości i oceny moralne jako rekompensatę własnych ograniczeń i bezsilności. To zdecydowanie neurotyczna osobowość.
Starczy jeszcze dołożyć celowe przekręcanie, zmienianie funkcjonujących pojęć i wartości moralnych, i lewaka mamy jak z obrazka.
Ostatnio edytowany przez roobalek (2016-12-20 12:42:31)
qwig napisał:kostek00 napisał:Beke to ja mam teraz z ciebie. Wymieniaj sobie ile chcesz stoczni, ale to i tak nie zmieni, że przez nich część upadła.
Po co rzad mial ratowac, jak Ojciec Dyrektor na to od zawsze zbieral:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_R … .C5.BCnychTaki mały wtręcik.
Wiki jako źródło informacji o polityce i politykach?
Polskojęzyczna wikipedia jest tak wiarygodna, jak jej cenzor (rewizor) i jego cenzura:
- Sprawdź, kto cenzuruje informacje w Wikipedii o Ziobrze i PiS!
- Wikipedia na wojnie z PiS!?... Tomasz Skibiński, sędzia sądu rejonowego w Wejherowie znów szokuje swoimi wtrętami we wpisach o politykach partii rządzącej. Ukrywający się pod pseudonimem „Elfhelm” Skibiński jest jednym z trzech najważniejszych rewizorów Wikipedii w Polsce. Może zmienić bez śladu, zablokować lub usunąć każdy wpis i użytkownika.Jak pokazuje materiał z powyżej wskazanych źródeł, cenzor nader gorliwie pilnuje by "jedynie słuszne i wartościowe zapisy" zostały utrwalone, by mogły kształtować wiedzę i poglądy odbiorcy-czytelnika.
Jaki jest zatem sens podpierania się informacjami z wiki w dyskusjach politycznych? - pyt. retoryczne.
Dlatego linkujesz do portalu senatora PiS - G. Biereckiego? Wez, sie schowaj i nie wychodź. Z podlinkowanego opracowania kazdy moze przeczytac zrodla, historie edycji, a zbiorka O Rydzyka na stocznie to fakt.
Dlatego linkujesz do portalu senatora PiS - G. Biereckiego? Wez, sie schowaj i nie wychodź.
Ano dlatego linkuję do tego portalu, bo tu znajduję informacje o tym, co się dzieje w kwestii rzetelności informacji na wikipedii.
Gdyby onet, wp, czy jakiś inny portal podał taką "ciekawostkę", to podlinkowałbym do tego portalu.
Jak rozumiem, dla Ciebie jedynymi dopuszczalnymi źródłami są "źródła jedynie słusznej linii poglądowej" czyli: GW, Nesweek, TVN... itp., z innych źródeł korzystać nie można?
No cóż, nie mam więcej pytań.
Z podlinkowanego opracowania kazdy moze przeczytac zrodla, historie edycji, a zbiorka O Rydzyka na stocznie to fakt.
Niby tak, tylko takie twierdzenie, choć zgodne z prawdą, jest czystą manipulacją mającą zamydlić oczy nieświadomym i leniwym czytelnikom, ponieważ, dziś nie dość, że ludziom nie chce się za dużo czytać, to już oczekiwania, że zaraz każdy sam będzie grzebał, szukał źródeł i porówna zakrawa na S-F.
Druga sprawa, ludzie sami mogą sprawdzać i porównywać, ale nie muszą, i co w tym jest złego, że poda im się porównanie na tacy? - pyt. retoryczne.
Jak rozumiem, dla Ciebie jedynymi dopuszczalnymi źródłami są "źródła jedynie słusznej linii poglądowej" czyli: GW, Nesweek, TVN... itp., z innych źródeł korzystać nie można?
No cóż, nie mam więcej pytań.
To sobie sam dopisales, zapewne z wytycznych Szefernakera... tv w domu nie mam, o newsweeku slysze tyko od 60groszowcow takich jak Ty i itd. Nie zamierzam jednak w zaden sposob czytac PiSowskich gadzinowek, w ktorych jedyna prawdziwa informacja jest tylko data
ludziom nie chce się za dużo czytać
(ZOBACZ MEMY).
Zadziwiające, ze ten watek rozpoczal sie od PiSu i ich koalicjantów, a to ile bylo? 10 lat temu? Dzis tez mamy 'problemy' z PiS i ich koalicjantami<pz
roobalek napisał:Jak rozumiem, dla Ciebie jedynymi dopuszczalnymi źródłami są "źródła jedynie słusznej linii poglądowej" czyli: GW, Nesweek, TVN... itp., z innych źródeł korzystać nie można?
No cóż, nie mam więcej pytań.To sobie sam dopisales, zapewne z wytycznych Szefernakera... tv w domu nie mam, o newsweeku slysze tyko od 60groszowcow takich jak Ty i itd. Nie zamierzam jednak w zaden sposob czytac PiSowskich gadzinowek, w ktorych jedyna prawdziwa informacja jest tylko data
Zaraz znowu wyjdzie, że sobie coś sam dopisałem (apropo's dzięki za dopisanie mi tego Szefernakera i 60groszowe insynuacje - takie przyganiał kocioł garnkowi?), ale pomyślmy (wspominasz o braku TV, nie wiadomo jak tam u Ciebie z czytaniem prasy, odwiedzaniem portali), skoro dajesz do zrozumienia, że nie czerpiesz ze"źródeł jedynie słusznej linii poglądowej", z drugiej jasno się określasz, że nie zamierzasz czytać "PiSowskich gadzinówek" to, powstaje pytanie, skąd czerpiesz informacje (skąd wiadomo, że są prawdziwe), na podstawie których kształtujesz swe poglądy? Może z mediów zagranicznych?
Nie wiem skąd czerpiesz informacje, jeśli nie masz żadnych źródeł, albo ograniczasz się do bardzo małej i wąskiej grupki to... moja śp. babcia miała takie fajne powiedzonko: "W nogach śpi i gówno wi."
Twierdzisz, że w tych "PiSowskich gadzinówkach" jedyną prawdziwą informacją jest data? Nawet jeśli nie brać tego dosłownie, to każdy, kto ma do czynienia z tymi źródłami, bezstronnie i na spokojnie czyta zamieszczane w nich informacje wie ile warte są Twe słowa.
Dzicz w akcji.
https://www.youtube.com/watch?v=5kyE04L5avY
Za to w Suwałkach pełna kultura
https://www.youtube.com/watch?v=dcAlR0aKdaU
Za to w Suwałkach pełna kultura
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=dcAlR0aKdaU
Tam koleś stoi w hełmie MO. Pamiątka po pracy?
Kilgur napisał:Jako ze masz klopoty z czytaniem napisze wielkimi literami
Tak bronisz karakana jak jakby Ci szefernaker płacił
Gdzie ja bronie kaczora ? bo nie przypominam sobie zebym napisal cos podobnego, no chyba ze dla ciebie pokazywanie prawdy o poprzednikach to obrona. Mocno jednak wkur...... mine postawa "wyborcow mniejszego zla" ktorzy sa slepi na to co te zaklamane skurw......... zrobily z tym krajem, a na to ze w tym kraju bedzie normalnie to stracilem nadzieje dawno temu, to co sie teraz dzieje jest najlepszym przykladem poprostu cyrk i maupy
ara ara...
UndeadHunter napisał:Za to w Suwałkach pełna kultura
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=dcAlR0aKdaUTam koleś stoi w hełmie MO. Pamiątka po pracy?
A może to po prostu cosplay?
Gdzie ja bronie kaczora ?
Odwracasz kota ogonem – miała być #dobrazmiana, a tymczasem jest taki pomidor z serii "bo tamci to czy tamto". Ponadto chwalisz tutaj złe ustawy typu *obniżka wieku emerytalnego, którymi to właśnie chwali się Kaczor. Jeśli to nie jest obrona, to ja nie wiem, co to jest.
Poza tym to są kiepskie usprawiedliwienia. Poprzednia koalicja nie rządzi już od roku. A obecna do rządzenia się nie nadaje. W zasadzie to tylko pokazuje, jakie są efekty dopuszczania do władzy populistów.
zrobily z tym krajem
Że niby co zrobili? Pewnie, były to mocno przeciętne rządy, ale przez kryzys udało się przejść na zielono. Mieliśmy też demokrację, mieliśmy normalną pozycję na scenie międzynarodowej itd. Kurczę, przecież oni wzięli nawet na siebie takie niepopularne reformy typu wiek emerytalny czy OFE, żeby ratować finanse publiczne.
Co mamy teraz? Łamanie prawa (w zasadzie rządy autorytarne), wpychanie miernot na ważne stanowiska (taka Przyłębska nie nadaje się nawet do zwykłego sądu okręgowego), rozdawanie publicznych pieniędzy (nierzadko różnym patologiom), demolowanie finansów publicznych czy takie nawet pokazy siły (na Wiejskiej obstawa jak na meczach Legii).
Ale, pewnie, dalej możesz się zasłaniać, że nikogo nie bronisz. Jesteś jak PiS – idziesz w zaparte.
Prezent dla KOD
Ale zdajesz sobie sprawę, jak świadczy o tobie wstawianie takich rzeczy, racja?
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-20 20:51:01)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan3991 -> nie odwaracam kota ogonem tylko pokazuje ze twoje mniejsze zuo jest tak samo podszyte gownem jak #dobra zmiana, a ty widze dalej piejesz hymny pochwalne dla poprzednikow czyzby rodzinny interes polaczony z PO ? Ratowanie finansow publicznych poprzez rabunek OFE to zwykle zlodziejstwo, tak jak nie robienie nic z zus przez 8 lat i na koniec podniesienie wieku emerytalnego tylko po to zeby zus nie pierdolnal za wczesnie
Najsmieszniejsze jest w tym wszystkim ze dopiero po 20 latach maja zamiar odebrac przywileje emerytalne katom i oprawcom z SB/UB, ale to przecierz normalne, bo caly okrogly stol byl jednym wielkim zartem.
Co do calej tej sytuacji jedno mnie cieszy niezmiernie, przez kaczyzm znow zwiekszy sie emigracja, wiec za jakis czas nasz kraj sam pierdolnie, zostana same stare dziady i moze pociagnie lewacka unie za soba
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-20 22:10:29)
ara ara...
Odwracasz, odwracasz. Poprzednia koalicja była daleka od ideału, ale przynajmniej bezczelnie nie łamali prawa i nie robili burdelu w finansach państwa.
czyzby rodzinny interes polaczony z PO ?
Pytasz mnie jak typowy pisowiec (tak jakby nie można było krytykować za źle zrobioną robotę). Ale skoro tak chcesz wiedzieć, to głosowałem na Ryśka, do którego miłością też nie pałam, ale lepszych alternatyw nie widzę.
podniesienie wieku emerytalnego
Co wynika ze wzrostu długości życia. Ile razy można pisać? W Niemczech zastanawiają się nawet, czy nie podnieść do 70. roku życia.
odebrac przywileje emerytalne katom i oprawcom z SB/UB
To znaczy komu? Bo ustawa zbytnio nie precyzuje, kto tym komuchem jest. Przecież w tamtych czasach czasem trzeba było mieć z tym jakiś związek, żeby w ogóle móc w danym segmencie pracować. Do tego dochodzą ludzie, którzy potem przez wiele pracowali w wolnej Polsce. Całość to ma w zasadzie bardziej charakter szopki politycznej niż jakiegoś "rozliczenia".
Mnie bardziej zainteresowałoby np. odebranie przywilejów górnikom i innym grupom.
moze pociagnie lewacka unie za soba
Znaczy, że co? Jak Unia daje kasę, to jest wszystko wporzo, a jak spowolnienie gospodarcze, to już jej wina? Cóż, jako instytucja ma swoje wady, ale Europa na scenie światowej liczy się tylko w takiej koalicji państw. I na pewno sporym plusem jest stosowanie ograniczeń, ot, żebyśmy się sami nie truli.
No chyba że komuś "lewactwo" kojarzy się tylko z zaglądaniem ludziom do łóżek.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-20 22:33:06)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dwa dni mnie nie było tutaj i za dużo postów do skomentowania.
Więc tylko odnośnie super "argumentu" z tej, jak to Kami pisze, "wklejki":
- Podnieśli VAT na wszystko.
I teraz poważnie, nikt z atakujących poprzednią koalicję nie zauważył, że od nowego roku stawka powinna spaść, ale tzw. dobra zmiana podtrzymała podniesiony VAT? ^^
Kamiyan3991 -> jak zwykle wycinasz i cytujesz to co ci pasuje, olewasz niewygodne fakty, poprostu nie chce mi sie z toba gadac
ara ara...
Okej, uciekaj. Co się masz kłócić bez argumentów.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-21 00:05:45)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000