Nie jesteś zalogowany.
Okej, uciekaj. Co się masz kłócić bez argumentów.
Nigdzie nie uciekam poprostu niechce mi sie pisac z czlowiekiem ktory ignoruje niepasujace mu tresci, cytujac manipuluje np cytat z posta na inny temat , a wszytsko po to zeby jego mojsza byla najmojsza
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-21 00:47:20)
ara ara...
Że jak? Wyciąłem kilka kawałków, bo mi się nie chciało całego komentować, a ty szukasz spisków tam, gdzie ich nie ma. I nie wiem, jak mogłem dać "inny temat", kiedy cytowałem ten sam post.
Nie no, ale spoko, możesz grać rolę atakowanego. W końcu to robi pan prezes i jego marionetki.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan3991
W zasadzie to tylko ciekawość. W kółko powtarzasz to samo. Może wymieniłbyś co Ci nie pasuje w obecnym rządzie? Jak już się zdecydujesz to liczę na konkrety. Jeśli zaczniesz coś ogólnie biadolić o finansach czy łamaniu prawa to Cię wyśmieję. Nie śpiesz się. Może być nawet za tydzień. Dzisiaj mam dość.
Nie no, ale spoko, możesz grać rolę atakowanego. W końcu to robi pan prezes i jego marionetki.
No popatrz się. A ja myślałem, że to opozycja błaga policję o spałowanie, żeby za granicą zobaczyli jaki to u nas w Polsce teraz reżim zapanował. Nie to, co za Platformy, kiedy strzelano do górników.
I teraz poważnie, nikt z atakujących poprzednią koalicję nie zauważył, że od nowego roku stawka powinna spaść, ale tzw. dobra zmiana podtrzymała podniesiony VAT? ^^
I kto to obiecał? Spadła w 2014 jak obiecywano? Wtedy też dobra zmiana podtrzymała? Pomimo kwiczącej targowicy, PIS skrupulatnie wypełnia swoje obietnice wyborcze. Gdzie są laptopy dla gimnazjalistów?
W zasadzie to tylko ciekawość. W kółko powtarzasz to samo. Może wymieniłbyś co Ci nie pasuje w obecnym rządzie? Jak już się zdecydujesz to liczę na konkrety. Jeśli zaczniesz coś ogólnie biadolić o finansach czy łamaniu prawa to Cię wyśmieję. Nie śpiesz się. Może być nawet za tydzień.
Ło Jezu, to naprawdę są ludzie, którym ten rząd nie przeszkadza? To już znam zagorzałych pisowców, którzy teraz potulnie są cicho podczas rozmów o przyszłości tego kraju.
Dla mnie w sumie trzy rzeczy:
1. Socjalne rozdawnictwo (m.in. program 500+)
2. Zamykanie się w ciemnogrodzie (progres konserwatyzmu i dążenie do jakichś idealizmów religijnych)
3. No i gdzieś na ostatnim miejscu to dążenie do absolutnej władze, kompletnie nie licząc się z TK i opozycją
To wystarczy, bym z tego kraju wyemigrował i dał sobie spokój z powrotem.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Że jak? Wyciąłem kilka kawałków, bo mi się nie chciało całego komentować, a ty szukasz spisków tam, gdzie ich nie ma. I nie wiem, jak mogłem dać "inny temat", kiedy cytowałem ten sam post.
Wiesz, bo czesto z tego korzystasz, ze cytowanie wycinka wypowiedzi moze zmienic jej sens
Tak wygladal twoj cytat z mojego posta w tym temacie (chodzi o forum), ale nie na temat sytuacji w polsce tylko w uni, odpowiedz do przewidzenia
Kilgur napisał:Wogole lewacka unia i te urzedasy to juz jakis joke ruskich wszedzie widza
Litości. Przecież Polska jest obecnie najbardziej "lewacka" w całej Unii. Nigdzie tak nie rozdają publicznej kasy i wysokich stanowisk w spółkach SP (taki Misiewicz to nawet wyższego wykształcenia nie ma).
To znajdowalo sie w linku po mojej wypowiedzi
Według analityka Europejskiej Rady ds. Stosunków Międzynarodowych Gustava Gressela, rosyjskie i syryjskie służby specjalne mogą wykorzystywać imigrantów w Niemczech do organizowania ataków na kobiety. Jako przykład, podał tutaj zajścia w Kolonii.
Gressel jest przekonany, że poprzez przeprowadzenie „dokładnie zaplanowanych ataków z celem gwałtu” Moskwa i Damaszek mają nadzieję doprowadzić do dymisji niemieckiego rządu. Według niego, w Niemczech mieszka niewielka grupa imigrantów, którzy są „związani z Kremlem lub syryjskim wywiadem”. Ich zadaniem ma być nastawianie społeczeństwa przeciwko Angeli Merkel.
Wybielanie imigrantow-terrorystow, a pozniej placz bo znow zamach lewackie scierwa zrobia wszystko w imie poprawnosci politycznej tak wyglada unia
btw. social w polsce jest zenujaco slaby w porownaniu do sporej czesci krajow z EU wiec gdzie te rozdawanie kasy jakis dowod, bo chyba nie to slynne 500+ bo odpowiednik tego jest np w uk, norwegie i pewnie paru innych krajach
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-21 02:37:33)
ara ara...
btw. social w polsce jest zenujaco slaby w porownaniu do sporej czesci krajow z EU wiec gdzie te rozdawanie kasy jakis dowod, bo chyba nie to slynne 500+ bo odpowiednik tego jest np w uk, norwegie i pewnie paru innych krajach
Nie ma co porównywać krajów, w których byle pracownik bez jakichkolwiek kwalifikacji na polską gotówkę zarabia miesięcznie 10 000 zł i jest w stanie sobie odłożyć 1/4 z tego bez żadnych problemów, żyjąc na poziomie, do Polski, gdzie inżynierowi z doświadczeniem proponowane jest czasami żałosne 5000 w dużym mieście. Jesteśmy biedni na tle zachodu. Nie stać nas na taki socjal.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Kilgur napisał:btw. social w polsce jest zenujaco slaby w porownaniu do sporej czesci krajow z EU wiec gdzie te rozdawanie kasy jakis dowod, bo chyba nie to slynne 500+ bo odpowiednik tego jest np w uk, norwegie i pewnie paru innych krajach
Nie ma co porównywać krajów, w których byle pracownik bez jakichkolwiek kwalifikacji na polską gotówkę zarabia miesięcznie 10 000 zł i jest w stanie sobie odłożyć 1/4 z tego bez żadnych problemów, żyjąc na poziomie, do Polski, gdzie inżynierowi z doświadczeniem proponowane jest czasami żałosne 5000 w dużym mieście. Jesteśmy biedni na tle zachodu. Nie stać nas na taki socjal.
Nie chodzilo mi o porownywanie do PLN, bo wporownaniu do krajow z ojro zarabiamy w polsce jak murzyni Za polski social ledwo da sie przezyc, a o oplatach za mieszkania i gaz/prad etc. mozna zapomniec. To jest jeden z powodow gdzie spora czesc biednych ludzi ktorzy mieli pecha staje sie marginesem spolecznym i zebrakami, a czasem tez staczaja sie w rozne patologie
W sporej czesci EU mozna nawet spokojnie zyc tylko z sociala dlatego tyle brudasow tam ciagnie nie do pracy tylko po social
Jak myslisz dlaczego w polsce nie ma najazdu muslimow-terrorystow, bo zdechli by z glodu.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-21 03:42:20)
ara ara...
Virooz napisał:I teraz poważnie, nikt z atakujących poprzednią koalicję nie zauważył, że od nowego roku stawka powinna spaść, ale tzw. dobra zmiana podtrzymała podniesiony VAT? ^^
I kto to obiecał?
Spadła w 2014 jak obiecywano? Wtedy też dobra zmiana podtrzymała? Pomimo kwiczącej targowicy, PIS skrupulatnie wypełnia swoje obietnice wyborcze. Gdzie są laptopy dla gimnazjalistów?
Chcę zrozumieć Twój tok rozumowania, ale naprawdę nie potrafię. PO podniosła VAT w kryzysie - źle (tu mogę mieć lekko odmienne zdanie). PO wydłużyła podniesiony VAT - źle (tu się zgadzam). PiS wydłużył podniesiony VAT - nie przeszkadza Ci to. Gdzie w tym jakakolwiek logika?
Jeśli zaczniesz coś ogólnie biadolić o finansach czy łamaniu prawa to Cię wyśmieję.
Abstrahując od tego, że jak dla mnie łamanie prawa nie jest "ogólnym biadoleniem", kilka przykładów:
- Ułaskawienie Kamińskiego i Wąsika przed uprawomocnieniem się wyroku.
- Brak przyjęcia ślubowania od sędziów TK z października 2015.
- Wybór sędziów na zajęte miejsca w TK.
- Brak publikacji wyroków TK.
- Łamanie regulaminu Sejmu przez Kuchcińskiego.
- Wyrzucanie (teraz ograniczanie dostępu) mediów z Parlamentu.
- Bardzo podejrzane konstytucyjnie ustawy o obrocie ziemią, mediach, prokuraturze (degradacje i przenoszenia), zgromadzeniach.
- Upolitycznienie mediów "narodowych" - łącznie z wyrzucaniem osób o innych poglądach.
- Misiewicze - tak ogólnie. Dyletanctwo wylewa się z kadr PiSu na każdym kroku. (Żeby nie było, że bez przykładów, to powiedzmy pani Goss, której prezes zwraca dług przez posady w radach nadzorczych, albo pan "niezależny profesor" dr hab Zaradkiewicz w Naftoporcie)
- Od dzisiaj całkowite upolitycznienie TK.
- Umarzanie postępowań w sprawie ONRowców z Białegostoku ("to nie swastyka")
- Umorzenie dzisiaj postępowania w sprawie stodoły Szyszki (jak widać nie aż tyle warta jak zegarek Nowaka)
Sado podał też przykłady, z którymi się zgadzam, ale to już różnice programowe, które są akceptowalne w normalnym parlamentaryzmie - znaczy się nie neguję wyniku wyborów, bo często to ostatnio słyszę/czytam.
EDIT: A ogólnie to wszystkim, szczególnie zwolennikom PiSu, polecam poświęcić te 8 minut.
https://www.youtube.com/watch?v=9-irNOmNHLY
Ostatnio edytowany przez Virooz (2016-12-21 22:01:28)
Do powyższej listy dodałbym jeszcze Piotrowicza i innych komunistów z PiS. Zresztą ta partia była częścią układu. To nawet zastanawiające, jak ludzie dali sobie wmówić, że jest inaczej. Nazywanie opozycji komunistami to hipokryzja pełną gębą.
Co do wyników wyborów, to akurat śmiechowa sprawa, bo wyniki niekorzystne dla PiS są sfałszowane, a korzystne to już jakoś wszystko okej.
Poza tym trochę śmieszy mnie argument z wyborem narodu, bo to akurat była kwestia ordynacji (mają większość przy mniejszym poparciu niż PO).
Już nie wspominając, że PiS zwyczajnie oszukał ludzi (Kaczyński schowany na wybory, Macierewicz miał nie być ministrem MON, a jakoś jest).
A co do postu Sado, to jednak dążenie do dyktatury nazwałbym poważniejszym problemem, bo jest masakryczne dla gospodarki. Żaden rozsądny inwestor nie będzie pakował pieniędzy do kraju niestabilnego politycznie (o co Jarek ostatnio miał ból). O wolności nawet nie wspominam, bo to rzecz oczywista (i o dziwo dość lekceważona, kiedy się ją posiada)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
To kto tutaj ostatnio płakał o reformy, hmm?
Teraz macie #dobrązmianę.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
To kto tutaj ostatnio płakał o reformy, hmm?
Teraz macie #dobrązmianę.
System OFE byl zenujacy od poczatku, bo czlowiek ktorego kasa obracano nie mial praktycznie na to wplywu inna sprawa jest to ze w ZUS kasy nie ma, a jednym z powodow jest to ze ogromna ilosc polakow pracowala przez lata na nieoskladkowanych umowach
Zobaczymy co kaczory dalej z tym zrobia, ale raczej nic madrego nie wymysla, a ja osobiscie na emeryture nie licze mam teraz prognozowana ~ 400 zl
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-23 22:54:34)
ara ara...
>PO = KRADZIEŻ
>>PiS = przecie to OFE było żenujące od początku
Oki, dalej gwałć logikę.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-23 23:05:27)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
>PO = KRADZIEŻ
>>PiS = przecie to OFE było żenujące od początkuOki, dalej gwałć logikę.
Ah zapomnialem ze jesli chodzi o kaczki to dla ciebie zamiar wykonania czynu=czyn dokonany. Kto tu gwalci logike ? No chyba ze nawet nie czytasz linkow ktore dajesz, zacytuje sobie z linka.
Wygląda na to, że ich dni są policzone...
Zapewne kaczki zrobia to co poprzednicy, czyli zawlaszcza sobie nasze pieniadze w mysl zlotej zasady polskiej polityki "oni mogli, to i my mozemy"
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-23 23:55:56)
ara ara...
Kaczki zawłaszczą sobie w myśl tego, że uważają to państwo za swoją własność.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Widzisz jak pieknie w polsce jest co jakis czas zmieniaja sie zlodzieje przy korycie, zeby tluszcza mogla ponarzekac jak pieknie bylo jak nas poprzednicy dymali w dupsko
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-24 00:15:27)
ara ara...
Nie wiem, jak jest, bo nie solidaryzuje się z ławeczką pod blokiem. Za tłuszczę też się nie uważam.
I mam nieziemską bekę z tego, że usprawiedliwiasz PiS za to samo, za co wyzywałeś na PO.
A fakty mam takie, że poprzednicy przynajmniej szanowali prawo i konstytucję.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-24 00:27:35)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie wiem, jak jest, bo nie solidaryzuje się z ławeczką pod blokiem. Za tłuszczę też się nie uważam.
I mam nieziemską bekę z tego, że usprawiedliwiasz PiS za to samo, za co wyzywałeś na PO.
A fakty mam takie, że poprzednicy przynajmniej szanowali prawo i konstytucję.
Gdzie niby usprawiedliwiam PiS, bo jak narazie nic nie zostalo dokonane w sprawie OFE sa tylko projekty, a nie mam zamiaru bawic sie w rumpologa ja ty to czynisz
Do tego wiecej szczegolow na temat tej afery http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos … 24487.html
Tu ciekawy fragment https://www.youtube.com/watch?v=fonuYyKlovs
A tu jak robili reformy to poprzednicy http://www.money.pl/gospodarka/raporty/ … 75502.html
i nawet Rysiek sie wypowiedzial:
- To demontaż systemu emerytalnego. Oczywiście, on nie nastąpi od razu, jest to rozciągnięte w czasie - komentuje dla Money.pl Ryszard Petru, przewodniczący Towarzystwa Ekonomistów Polskich. - Jestem bardzo zaskoczony tą propozycją. Cała ta konstrukcja wskazuje ewidentnie na to, że nie chodzi o emerytury i ich bezpieczeństwo, a o ratowanie budżetu państwa.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-24 01:02:50)
ara ara...
Projekty PiS to idzie zrealizować w 24h. Droga bardzo prosta:
*głosowanie w sali kolumnowej -> **klepnąć w senacie -> ***za trzy godzinki podpis marionetki.
A jak niezgodne z konstytucją, to Przyłębska powie inaczej.
Co do Ryśka – nikt nie ukrywał, że o budżet chodzi. Problem w tym, że PiS swoim rozdawnictwem i nieudolną polityką robi tak wielką dziurę, że muszą posuwać się jeszcze dalej.
Gdzie niby usprawiedliwiam PiS...
Och, robisz to cały czas, tylko wolisz chować się za jakąś neutralnością, której brak widać na pierwszy rzut oka. No ale to jak w PiSie – tylko oni nie wiedzą, że Jarkacz jest dyktatorem.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Sugerujesz, że nie robisz tego samego? Litości. W którym momencie pochwaliłeś decyzję rządu?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime