Nie jesteś zalogowany.
Projekty PiS to idzie zrealizować w 24h. Droga bardzo prosta:
*głosowanie w sali kolumnowej -> **klepnąć w senacie -> ***za trzy godzinki podpis marionetki.
A jak niezgodne z konstytucją, to Przyłębska powie inaczej.
Ja, tak jak ty w rumpologa sie nie bawie, wiec olewam spory: spekulacje vs fakty dokonane.
Co do Ryśka – nikt nie ukrywał, że o budżet chodzi.
To dlaczego Rysiek jest zaskoczony ?
Kilgur napisał:Gdzie niby usprawiedliwiam PiS...
Och, robisz to cały czas, tylko wolisz chować się za jakąś neutralnością, której brak widać na pierwszy rzut oka. No ale to jak w PiSie – tylko oni nie wiedzą, że Jarkacz jest dyktatorem.
No jesli to ze nienawidze zlodziej i zaklamanych skur*** z PO, PSL, PiS i Nowoczesnej nazywasz neutralnoscia to pogratulowac
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-24 01:39:46)
ara ara...
Kamiyan3991 napisał:I mam nieziemską bekę z tego, że usprawiedliwiasz PiS za to samo, za co wyzywałeś na PO.
Sugerujesz, że nie robisz tego samego? Litości. W którym momencie pochwaliłeś decyzję rządu?
Nie jestem pewien, czy dobrze rozumiem, twój post. Obecny rząd nie miałbym za co chwalić. Poprzedni mogę pochwalić np. za reformę wieku emerytalnego (zrównanie niesłusznie uprzywilejowanych kobiet) czy szanowanie prawa (co w normalnych warunkach byłoby standardem).
Poza tym np. w świetle ostatnich wydarzeń (i nie tylko) nie da się tego tak usprawiedliwiać nawet. Poprzednicy zwyczajnie szanowali ustawę zasadniczą.
No jesli to ze nienawidze zlodziej i zaklamanych *** z PO, PSL, PiS i Nowoczesnej nazywasz neutralnoscia to pogratulowac
Zbytnio nie wynika to z twoich postów. Poza tym rzucasz epitetami typowymi dla prawej strony, więc musiałbym zgłupieć, żeby uznać twoją neutralność. Ty tylko twierdzisz, że jesteś. A dodawanie zagwiazdkowanych wstawek jest słabe, ale to na marginesie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-24 01:38:29)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilgur napisał:No jesli to ze nienawidze zlodziej i zaklamanych *** z PO, PSL, PiS i Nowoczesnej nazywasz neutralnoscia to pogratulowac
Zbytnio nie wynika to z twoich postów. Poza tym rzucasz epitetami typowymi dla prawej strony, więc musiałbym zgłupieć, żeby uznać twoją neutralność. Ty tylko twierdzisz, że jesteś. A dodawanie zagwiazdkowanych wstawek jest słabe, ale to na marginesie.
Wytykasz zlodziejom ze kradna i zawlaszczaja kraj, a stawiasz jkao tych dobrych, bo zawsze bronisz ich jak czestochowy, zlodziei ktorzy robili to samo przez 8 lat. Mnie bardzo mocno irytuje taka dulszczyzna, wiec pokazywanie ze poprzednicy to takie same skur...... jak rzadzacy, moze ci sie wydawac ich obrona.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-24 01:48:58)
ara ara...
To znaczy co ro robili? Bo ja sobie nie przypominam, żeby zbierali się w sali kolumnowej i głosowali tylko we własnym gronie. Nie przypominam sobie, żeby podporządkowywali sobie trybunał, prokuraturę, i żeby próbowali podporządkować sobie sądownictwo (Ziobro już groził dyscyplinarkami, jeśli ktoś będzie orzekał inaczej, niż życzy sobie tego rząd). I ogólnie nie przypominam sobie, że za wszystkim stał jakiś kieszonkowy dyktator, który jest zwykły posłem.
I tak szczerze? Mnie nuży narracja "złodzieje, złodzieje", bo brzmi to strasznie prymitywnie. No i nic nie kosztuje – zawsze możesz sobie napisać, że ktoś jest złodziejem. To proste jak jazda na ręcznym (może nawet prostsze). W ogóle jak cię okradają, to zgłaszaj do prokuratury. Świadome ukrywanie przestępstwa to też przestępstwo.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-24 01:53:59)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Poprzednicy zwyczajnie szanowali ustawę zasadniczą..
Widac to bylo ze szanuja po tym ze olali chyba ponad 40 wyrokow TK przez 8 lat
To znaczy co ro robili?.
Gdzies tam wyzej masz liste dlaczego zlodzieje, ach linkow nie czytasz wiec jak to ci powiedziec Tak na szybko najwazniejsze podwoili dlug ktory wszyscy bedziemy musieli splacac, zawineli 150 mld zl z ofe tylko po to zeby rzad tuska nie upadl za wczesnie, a dodatkowo stwierdza on ze pieniadze w zus i ofe to nie sa wlasnoscia polakow, ladnie to tu widac -> https://www.youtube.com/watch?v=fonuYyKlovs
dodatkowo zacytuje
1. Podczas publikacji taśm z podsłuchów w restauracji Bartłomiej Sienkiewicz, minister spraw wewnętrznych, próbuje nakłonić Marka Belkę prezesa NBP, aby NBP dodrukował pieniądze do załatania dziury budżetowej mając głęboko w dupie inflację.
Osobniki z ramienia PO.2. Afera Amber Gold. Prezes NBP Marek Belka ostrzegł Tuska, że Amber Gold to piramida finansowa, w której siedział syn Tuska. Tusk wiedząc o tym nic nie zrobił z tym. Są to słowa Belki, które zostały nagrane podsłuchami.
Cytat z wiki: "W marcu 2012 r. poszkodowani klienci WGI ostrzegali rząd i inne instytucje przed Amber Gold i Finroyal oraz wnosili o zmiany w prawie mające zapobiec powstawaniu i rozrostowi piramid finansowych, jednakże rząd Donalda Tuska stwierdził w odpowiedzi, że nie ma potrzeby podejmowania żadnych działań."
Osobnik z ramienia PO.3. Afera hazardowa. Główni uczestnicy: Zbigniewa Chlebowskiego (PO), Mirosław Drzewiecki (PO), Ryszard Sobiesiak (biznesmen).
Osobniki z ramienia PO. Oczywiście sprawa została umorzona, a po dupie dostał szef CBA Mariusz Kamiński (PiS).4. Afera stoczniowa. Główni uczestnicy ustawionego przetargu: Zdzisław Gawlik (w wyborach startuj z list PO), Wojciech Dąbrowski, Jacek Goszczyński, Aleksander Grad (PO). Według CBA ustawili przetarg na upadłe stocznie, ale (o proszę) sprawę umorzono.
Osobniki z ramienia PO. Dwóch gości nie wiem skąd jest i nie chce mi się szukać.To są te co ja zapamiętałem, a jest ich dużo więcej. I od razu uprzedzę cię, linka to dostaniesz jak mnie cmokniesz wiesz w co. Masz internet to sobie sam poszukaj. Nie jestem obrońcą PiSu ani żadnego ugrupowania, bo oni też mają swoje za uszami, mam nadzieję, że wszyscy zdechną marnie, ale ty Kamiyan to jesteś zakłamany. Czekam na mema twojego poziomu.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-24 02:07:30)
ara ara...
Ja rozumiem, że możemy pięknie się różnić i nie zgadzać, ale nigdy nie pojmę tego, jak można być aż takim hipokrytą.
PO kradło - było źle. PiS kradnie - ale PO też kradło i gdzie byłeś 8 lat. ^^ Naprawdę moralność Kalego poziom ekspert.
Widac to bylo ze szanuja po tym ze olali chyba ponad 40 wyrokow TK przez 8 lat
Wystarczy zajrzeć w google - drugi wynik dla "niewykonane wyroki tk przez po": EDIT: pierwszy to "ustalenia" z niezależnej, więc pomijam
http://www.instytutobywatelski.pl/24460 … -trybunalu
@OFE - tu się zgadzam - mogli wprowadzić przepisy zakazujące zakupu obligacji, a kasę powinni zwrócić do OFE, a tak to wyszedł przekręt.
dodatkowo zacytuje
kostek00 napisał:Pokaż spoiler1. Podczas publikacji taśm z podsłuchów w restauracji Bartłomiej Sienkiewicz, minister spraw wewnętrznych, próbuje nakłonić Marka Belkę prezesa NBP, aby NBP dodrukował pieniądze do załatania dziury budżetowej mając głęboko w dupie inflację.
Osobniki z ramienia PO.2. Afera Amber Gold. Prezes NBP Marek Belka ostrzegł Tuska, że Amber Gold to piramida finansowa, w której siedział syn Tuska. Tusk wiedząc o tym nic nie zrobił z tym. Są to słowa Belki, które zostały nagrane podsłuchami.
Cytat z wiki: "W marcu 2012 r. poszkodowani klienci WGI ostrzegali rząd i inne instytucje przed Amber Gold i Finroyal oraz wnosili o zmiany w prawie mające zapobiec powstawaniu i rozrostowi piramid finansowych, jednakże rząd Donalda Tuska stwierdził w odpowiedzi, że nie ma potrzeby podejmowania żadnych działań."
Osobnik z ramienia PO.3. Afera hazardowa. Główni uczestnicy: Zbigniewa Chlebowskiego (PO), Mirosław Drzewiecki (PO), Ryszard Sobiesiak (biznesmen).
Osobniki z ramienia PO. Oczywiście sprawa została umorzona, a po dupie dostał szef CBA Mariusz Kamiński (PiS).4. Afera stoczniowa. Główni uczestnicy ustawionego przetargu: Zdzisław Gawlik (w wyborach startuj z list PO), Wojciech Dąbrowski, Jacek Goszczyński, Aleksander Grad (PO). Według CBA ustawili przetarg na upadłe stocznie, ale (o proszę) sprawę umorzono.
Osobniki z ramienia PO. Dwóch gości nie wiem skąd jest i nie chce mi się szukać.To są te co ja zapamiętałem, a jest ich dużo więcej. I od razu uprzedzę cię, linka to dostaniesz jak mnie cmokniesz wiesz w co. Masz internet to sobie sam poszukaj. Nie jestem obrońcą PiSu ani żadnego ugrupowania, bo oni też mają swoje za uszami, mam nadzieję, że wszyscy zdechną marnie, ale ty Kamiyan to jesteś zakłamany. Czekam na mema twojego poziomu.
@1. Jak na razie nowy szef NBP rzeczywiście trzyma poziom. Zobaczymy, czy nie będzie drukowania, jak dotrze do niektórych, że poziomy inflacji i PKB w założeniach planowanego budżetu na 2017 są nierealne.
@2. Proponuję sprawdzić, ile kasy utopione zostało już przez SKOKi senatora Biereckiego. Może zaskoczę, ale wielokrotnie więcej niż Amber Gold. A to PiS głosował przeciw poprawce wciągającej AG pod nadzór KNFu. No i jakoś prace komisji ds. Amber Gold potwierdzają tylko burdel w prokuraturze (+ jakieś ginące dokumenty w drodze do Seremeta), a Tuska nawet min. Gowin bronił, także bez rewelacji. Zobaczymy po przesłuchaniu Belki i Tuska.
@3. Odnośnie hazardu min. Gowin też coś rzucał ostatnio, chociaż nie wiem, czemu akurat min. szkolnictwa wyższego (niedoszły minister obrony narodowej) miałby się tym zajmować.
@4. Tu się nie wypowiem, bo afery nie pamiętam, ale skoro są dowody - niech prokuratura wznawia. Ziobro już sporo spraw wznowił. Tylko niech pochyli się też nad zerwaniem kontraktu na Caracale i bezprzetargowe prawie kupienie Black Hawków przy okazji. No i nad wiecem swojej partii z funduszu środowiskowego UE, której tak nie lubi, bo o tej aferze nawet duńskie media piszą.
Ostatnio edytowany przez Virooz (2016-12-24 02:35:19)
Widac to bylo ze szanuja po tym ze olali chyba ponad 40 wyrokow TK przez 8 lat.
Według Niezależnej i TVPiS. A tak naprawdę to po prostu nie uchwalali nowych przepisów w miejsce wygasłych albo nie zajmowali się ustawami, które zniknęły w całości. Zresztą Virooz wstawił to też powyżej.
#bzdury
Tak na szybko najwazniejsze podwoili dlug ktory wszyscy bedziemy musieli splacac.
Tak na szybko, to dług publiczny ciągle rośnie, więc nie widzę w tym nic specjalnego. Zresztą oni mieli nawet dobry powód, bo wstrzelili się rządzeniem w recesję (a nie jak PiS – w dobrą koniunkturę za pierwszej kadencji). Za to możesz sobie zobaczyć, jak ładnie nakręca ten dług 500+ czy mieszkanie plus i inne rozdawnicze programy.
PO kradło - było źle. PiS kradnie - ale PO też kradło i gdzie byłeś 8 lat. ^^ Naprawdę moralność Kalego poziom ekspert.
Mnie też ciekawi, dlaczego ludziom nie przeszkadza wprowadzanie dyktatury. Nie tak dawno ten kraj walczył o wolność, a teraz mu zwisa?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ja rozumiem, że możemy pięknie się różnić i nie zgadzać, ale nigdy nie pojmę tego, jak można być aż takim hipokrytą.
Ale o czym ty do mnie piszesz? jesli to do mnie bylo wogole
Najlepsze ze zarzucasz mi branie informacji ze stron pisiorow, a sam wklejasz linka ze strony na ktorej w zakladce O nas czytamy :
KIM JESTEŚMY: Instytut Obywatelski to think tank polityczny. Stanowi eksperckie zaplecze partii Platforma Obywatelska RP
LITOSCI !!
@1. Jak na razie nowy szef NBP rzeczywiście trzyma poziom. Zobaczymy, czy nie będzie drukowania, jak dotrze do niektórych, że poziomy inflacji i PKB w założeniach planowanego budżetu na 2017 są nierealne.
Kamiyan3991 chcial zobaczyc te przekrety, wiec zrobilem wklejke postu, a twoja odpowiedz jest... czyms innym niz: fakty vs przewidywanie przyszlosci ak rumpologia ?
Virooz napisał:PO kradło - było źle. PiS kradnie - ale PO też kradło i gdzie byłeś 8 lat. ^^ Naprawdę moralność Kalego poziom ekspert.
Mnie też ciekawi, dlaczego ludziom nie przeszkadza wprowadzanie dyktatury. Nie tak dawno ten kraj walczył o wolność, a teraz mu zwisa?
Prawie 50% spoleczenstwa ma to w dupie, sprawdz sobie frekfencje z ostatnich wyborow, moze oni nie chca "mniejszego zla", a moze poprostu wola siedziec na laweczce pod blokiem
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2016-12-24 03:48:13)
ara ara...
Nie no, jak poguuglasz to wszystkie niepisowskie źródła potwierdzają. Zresztą musieliby nie publikować orzeczeń, a publikowali.
Prawie 50% spoleczenstwa ma to w ***, sprawdz sobie frekfencje z ostatnich wyborow, moze oni nie chca "mniejszego zla", a moze poprostu wola siedziec na laweczce pod blokiem
Tego nie byłbym taki pewien. Znam sporo ludzi, którzy na wybory nie chodzą, bo nie mają na kogo głosować. Sam specjalnego wyboru nie miałem, ale na pewno wolałem Ryśka niż #dobrązmianę. Jednak na bierności traci się jeszcze więcej. Tzn. chodziło mi o to, że nie mają tego całkiem gdzieś (z wyjątkiem ławeczki).
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-24 14:33:42)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dolar już 4,24. No chyba nie zmienię komputera przez tę #dobrązmianę.
Kanapkami by się chociaż podzielili z tego sejmu.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-28 18:50:41)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
http://www.express.co.uk/news/world/744 … ted-in-you
W skrócie:
- He groped my intimate area.
- It is quite conceivable that the young men just wanted to show in this way they were interested in you.
W sumie mogłem dać też w innym temacie.
Ostatnio edytowany przez dulu (2016-12-28 19:02:16)
http://www.express.co.uk/news/world/744 … ted-in-you
W skrócie:
- He groped my intimate area.
- It is quite conceivable that the young men just wanted to show in this way they were interested in you.W sumie mogłem dać też w innym temacie.
wszedzie #piotrowicze
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
I jak tu nie lubić lidera .Nowoczesnej?
Jeśli kto by nie wiedział za co, to podpowiadam... (bynajmniej, nie za "ubytki w wykształceniu"), za konsekwencję w stosowaniu "Petru-frank-manewru". Przyznam szczerze, nie sądziłem, że chłopak to powtórzy.
O co mnie biega?
Tak dla przypomnienia, "mukashi, mukashi" (wcale nie tak dawno temu), nasz bohater namawiał, i sporo naszych rodaków namówił na kredyty we frankach, a sam posiadając takowy szybciutko i bez "zbędnego chwalenia się" (znaczy, jakoś nie rozgłaszał i nie namawiał by iść za jego przykładem) przewalutował na PLN.
A co zrobił teraz nasz bohater? Ano zobaczmy (źródło: 300polityka.pl):
Z Ryszardem Petru rozmawiamy w czwartek, tuż przed Sylwestrem. Pod koniec naszej rozmowy pytamy:
Wypadałoby politykowi opozycji, żeby teraz był na nartach, na wypoczynku?
– Teraz nie. Do 11 na pewno nie. Chyba że 2 dni. Są ustalone dyżury. Jedni na Wigilię, inni na Sylwestra.
Dzisiaj mamy (???)... 03/01/2017 (u mnie jeszcze 02/01/2017), a "tłiterek" śpiewa: "Dzień dobry @FaktyTVN @FaktyTVN mam takie info że protest na kilka dni przenosi się do Portugalii."", i jeśli kto się pogubił "o co chodzi", może powinien się zastanowić:
Czyżby tak miał wyglądać szumnie ogłaszany bój o demokrację w wykonaniu Ryszarda Petru i jego klubowej koleżanki? Portale społecznościowe obiegła fotografia przedstawiająca dwoje parlamentarzystów na pokładzie samolotu. Kierunek podróży? Internauci donoszą, że bynajmniej nie Wiejska, lecz… Portugalia! ---> "Tylko nowoczesny Ryszard mógł zorganizować protest na uchodźstwie."
No jak dla mnie miodzio:
- przedtem: dla wszystkich kredyty we frankach, a samemu ucieczka w PLN
- teraz: dla wszystkich "bój o demokrację", a samemu... ach ta Portugalia.
Trzeba uczciwie przyznać, facet konsekwentnym jest ("Petru-frank-manewr"). I tu przypomina mi się powiedzonko, które usłyszałem odnośnie frankowiczów: "mają, co chcieli, mogli brać w PLN, albo jak Petru przewalutować", jakże analogicznie można to odnieść do obecnej sytuacji (a zapewne i do szykującej się w przyszłości), i "okupantów sejmowych"(do .Nowoczesnej i jej zwolenników) ---> "mają, co chcieli, niech ślepo idą za jego słowem, to ich wybór, mogliby przecież zrobić tak, jak on".
Na koniec drobna ciekawostka, taka perełka w temacie "sejmowych okupantów, w obronie demokracji i wolnych mediów", która daje nam pojęcie, jakich to mamy w .Nowoczesnej "bohaterskich bojowników" --> Fałszywy obrońca wolności mediów z Nowoczesnej:
Dziś poseł Piotr Misiło jest w czołówce opozycji, która okupuje Sejm. Jednakże powodem nie są braki Andrzeja Dudy jako prezydenta. Co innego pchnęło posła Nowoczesnej na front bezwzględnej walki z PiS, która doprowadziła go do trwającej do dziś okupacji Sejmu. To sprawa obrony wolności mediów przez posłów Platformy i Nowoczesnej stała się punktem zapalnym parlamentarnego kryzysu. Sumienie posła Piotra Misiło nie mogło pogodzić się z tym, że zagrożona została wolność mediów.
Warto przy tej okazji przypomnieć, jakiż to bojownik o wolność mediów kryje się za dzisiejszym posłem Piotrem Misiło. Z jego udziałem jako głównym bohaterem, przed 15 laty rozpoczęła się sprawa, którą żyła niemal cała Polska, a na pewno całe środowisko dziennikarskie.
Piotr Misiło w roku 2001 był naczelnikiem Wydziału Promocji i Informacji Urzędu Gminy w Policach. Dziennikarz miejscowej gazety „Wieści Polickch”, a zarazem jej naczelny redaktor Andrzej Marek opublikował wyniki swojego śledztwa w tekście „Promocja kombinatorstwa”. W materiale tym dziennikarz wykazywał podejrzane powiązania Piotra Misiły na styku lokalnej polityki i biznesu. Zarzucił ówczesnemu urzędnikowi Misile nadużywanie własnego stanowiska – jakbyśmy dziś powiedzieli językiem pewnej byłej posłanki Platformy, zdaje się Beaty Sawickiej, całkowicie uniewinnionej przez polskich sędziów od wstrętnego zarzutu korupcji - do „kręcenia własnych lodów”.
Naczelnik Misiło wytoczył sprawę karną dziennikarzowi, z najbardziej represyjnego art. 212, którego wykreślenia z kodeksu karnego od wielu lat domaga się całe środowisko dziennikarskie. Proces Andrzeja Marka był jedną z najgłośniejszych spraw sądowych przeciwko dziennikarzowi w III RP. W 2003 r. Sąd Rejonowy w Szczecinie skazał redaktora Andrzeja Marka na trzy miesiące więzienia w zawieszeniu na dwa lata i nakazał opublikowanie przeprosin urzędnika. Wyrok ten podtrzymał szczeciński sąd okręgowy. Andrzej Marek nie wykonał go w części dotyczącej opublikowania przeprosin Piotra Misiły na łamach własnej gazety. Dlatego Sąd Rejonowy w Szczecinie zarządził wykonanie kary odsiadki. W jego obronie w marcu 2004 r. dziennikarze zamykali się w klatce przed Sejmem, protestując przeciwko ograniczaniu wolności słowa. (...)
(przyp. wł. Piotr Misiło) Dziś bryluje w Nowoczesnej, w kostiumie obrońcy wolności mediów.
I niech mi kto powie, jak tu nie lubić całej tej .Nowoczesnej, z ich 6-tym kró... tfuuu, liderem na czele?
Ostatnio edytowany przez roobalek (2017-01-03 00:17:17)
Rozbroił mnie tekst "protest na kilka dni przenosi się do Portugalii".
Tak dla przypomnienia, "mukashi, mukashi" oczkod (wcale nie tak dawno temu), nasz bohater namawiał, i sporo naszych rodaków namówił na kredyty we frankach.
Skoro mamy być tacy "mukashi, mukashi" to może będziemy po równo, co?
PiS o frankach w 2006 roku.
Szach i mat.
A tak swoją drogą, to o co takie wielkie halo? Że sobie chłop poleciał melanżować dwa dni? Trochę słabe macie te "haki".
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-01-03 00:43:07)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Normalne dla ciebie jest, że żonaty gość leci za granice spędzić sylwestra z koleżanką z pracy zamiast z żoną?
Tak tylko przypomnę, że ów gość po wyborach parlamentarnych przepisał większą część swojego majątku na żonę.
Nie wspominając o tych 2 bańkach kredytu na kampanie i utracie części subwencji przez Nowoczesną.
Jednym słowem RIP
Ostatnio edytowany przez Roxas (2017-01-03 02:05:27)
Dunno, nie zagłębiałem się nawet zbytnio w tę sprawę, bo nie mam w zwyczaju zaglądać ludziom do łóżka.
Ew. do kuwety, bo tam załatwia się nieformalna małżonka obecnego naczelnika kraju.
Tak samo możemy się zastanawiać, jakie relacje łącza prezydenta z Martą Kaczyńską...
Tylko po co?
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-01-03 02:20:42)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
roobalek napisał:Tak dla przypomnienia, "mukashi, mukashi" oczkod (wcale nie tak dawno temu), nasz bohater namawiał, i sporo naszych rodaków namówił na kredyty we frankach.
Skoro mamy być tacy "mukashi, mukashi" to może będziemy po równo, co?
PiS o frankach w 2006 roku.
Szach i mat.
A żaden tam szach i mat, bo:
Po 1-sze: Nie gram ja tu z Tobą w żadne szachy na matach.
Po 2-gie: Jeżeli ktoś wpływowy z PiSu wykonał "Petru-frank-manewr", to bez dwóch zdań, podobnie jak na Petru należy na nim psy wieszać.
Po 3-cie: Dzięki Ci za odnośnik, poszukam pełnej treści "Rekomendacji S", jak również pełnej treści komunikatu PiS, bo jak wiemy diabeł tkwi w szczegółach, a po przeczytaniu materiału z odnośnika odnoszę wrażenie, że nie podano pełnej treści komunikatu PiS, nie mówiąc już o braku treści "Rekomendacji S". Jednak już chociażby na podstawie tego, co tam udostępniono widać, że PiS "buntował się" przeciw ograniczeniu akcji kredytowej dla kredytów mieszkaniowych ogółem - kredyty walutowe, to tylko czynnik składowy (a nie cel):
1. Rozwiązanie problemu deficytu mieszkaniowego w Polsce ma dla nas priorytetowe znaczenie, a walutowe kredyty mieszkaniowe były niewątpliwe czynnikiem sprzyjającym nabywaniu mieszkań po znacznie niższych kosztach. Rekomendacja S przyjęta przez Komisję Nadzoru Bankowego będzie sprzyjała utrwaleniu ograniczenia dostępności do kredytów.
Wymieniają tu kredyty walutowe jako sprzyjający czynnik (sprzyjająca składowa), ale nie skupiają się tylko na kredytach walutowych, lecz na całej akcji kredytowej. Wspomniana akcja kredytowa miała zagrażać płynności banków, na co PiSowcy mieli inne zdanie:
2. Zalecenie Komisji Nadzoru Bankowego nie znajduje żadnego potwierdzenia ani uzasadnienia w wynikach finansowych banków. Kondycja finansowa sektora bankowego w Polsce jest znakomita. Z powszechnie dostępnych materiałów jasno i wyraźnie wynika, że gwałtowny wzrost liczby udzielanych kredytów mieszkaniowych nie zaszkodził płynności finansowej banków. Nie podzielamy argumentacji Komisji Nadzoru Bankowego dotyczącej rzekomego zagrożenia dla sytemu bankowego. W 2005 roku banki zarobiły aż 9,2 mld zł. Zysk wzrósł w ubiegłym roku o 28,9 proc. w porównaniu z 2004 rokiem. Banki komercyjne zarobiły 8,695 mld zł, a spółdzielcze - 509 mln zł. Na rekordowo dobre wyniki wpływ miał wzrost dochodów z kredytów konsumenckich oraz mieszkaniowych, a także z opłat i prowizji. Udział kredytów zagrożonych obniżył się na koniec 2005 roku do 11 proc. z 14,9 proc. na koniec 2004 roku. Wyniki 2006 roku nie powinny być gorsze, możliwe jest utrzymanie obecnej dynamiki wzrostu zyskowności netto, a wynik może przekroczyć 10 mld zł. Dlatego też nie podzielamy przedstawionej przez Komisję Nadzoru Bankowego argumentacji dotyczącej troski o trwałość i bezpieczeństwo finansowe kredytobiorców i banków.
Niekorzystnym skutkiem „Rekomendacji S” może być sytuacja, w której znaczna część średnio zarabiających Polaków nie będzie w stanie uzyskać dostępu do kredytu z powodu gwałtownego wzrostu jego kosztów. Wprowadzanie sztucznych ograniczeń tamujących naturalny rozwój rynku kredytów nie służy polskiej gospodarce, a już na pewno nie służy obywatelom. Po wejściu w życie tych zmian nastąpi dalsza monopolizacja rynku usług bankowych, a konsekwencje odbiją się na kieszeni klienta. Zalecenie Komisji Nadzoru Bankowego doprowadzić może także do niemożności udzielania kredytów walutowych przez mniejsze banki, które, ażeby utrzymać się na rynku będą zmuszone do podwyższenia oprocentowania kredytów we frankach, co może oznaczać dla nich utratę większości klientów, a w skrajnych przypadkach bankructwa.
Wkleiłem tylko część, i wytłuściłem niektóre fragmenty, które pokazują mi, że PiS w swoim komunikacie podchodził całościowo do problematyki kredytów mieszkaniowych, i miał na względzie równowagę w sektorze bankowym, jak i chciał dla ludzi tanich kredytów mieszkaniowych.
Jak takie starania o tanie kredyty mieszkaniowe można przyrównywać i stawiać znak równości do bezczelnego postępowania Petru, który namawiał na kredyty walutowe, a swój po cichutku przewalutował?!
Jak wspomniałem wyżej, jeśli są wśród PiSowców tacy, co postąpili jak Petru ("Petru-frank-manewr"), to jak najbardziej, podobnie, jak na Petru trzeba na nich psy wieszać i im wypominać te kwiatki.
Nie mam też nic przeciw wypominaniu im błędów/zaniechań/partactwa i rozliczaniu ich z tego, bo skoro rządzili/rządzą, to mają to robić jak najlepiej, ale jak już chcemy ganić i przyrównywać do innych to, róbmy to adekwatnie i jakiegoś błędu, czy partactwa nie równajmy z bezczelnym cwańactwem.
A tak swoją drogą, to o co takie wielkie halo? Że sobie chłop poleciał melanżować dwa dni? Trochę słabe macie te "haki".
Ty tak serio? Naprawdę nie zauważasz zależności między zajmowanym stanowiskiem, a zachowaniem się?
Bo wiesz, niby to nic szczególnego, ale jak do tej pory było tak, że jak jakiś wodzu głosił jakieś tam swoje prawdy objawione i chciał mieć posłuch u ludzi, to przede wszystkim swoją osobą dawał dowody tych prawd. I ludzie, z większą/mniejszą chęcią ulegali dokonaniom i urokom wodza.
A jak to wygląda w przypadku Petru?
Najpierw deklaruje: "Nie ma bata, twardo okupujemy salę i nie ruszamy się do 11-go!".
A chwilę potem "No, to wy sobie okupujcie-dyżurujcie, a ja lecę na wycieczkę w ciepłe kraje."
No, jak dla mnie, bomba!
Zwłaszcza, jak przypomnę sobie dotychczasowe (przed zmianą anno domini 2015) różnego rodzaju protesty, strajki, okupacje. Wyglądało to tak, że protestujący, okupujący twardo siedzieli/okupowali upatrzone/zajęte miejsca i nie szło ich stamtąd ruszyć. Rodzina, znajomi dowozili im posiłki (o ile nie była to forma protestu głodowego), i wszystko, co tam było trzeba.
A jak to wygląda w przypadku spółki okupacyjnej ".Nowoczesna & przyjaciele"?
Pomijając świetlany przykład wodza, dyżury na zmiany, wypady do fryzjera, lajtowa zabawa.
Ja rozumiem, że w nazwie ".Nowoczesna" zobowiązuje, i to taka właśnie nowoczesna forma protestu/okupacji, ale na tle innych, wcześniejszych przypadków protestów wygląda to jak nędzny kabaret.
A skoro to tylko nędzny kabaret, to faktycznie, masz rację, nie ma o co kopii kruszyć.
Ps.
Znowu zapomniałem o małej drobnostce. Piszesz coś o "słabych hakach", tylko nie wiem co tu miałoby być jakimś hakiem?
Pokazanie Petru, jakim to jest dobrym wzorem wodza, miałoby być hakiem? Daj spokój, tu żadnych haków nie było, nie miało być i nie ma.
Ostatnio edytowany przez roobalek (2017-01-03 03:58:48)
Napisz platny trollu jeszcze ze dwa posty, to i premie od partii dostaniesz. Przekaz dnia przekazany, ale cos wiecej teraz trzeba
PS. Czy ktos widzial te maszyny latajace, ktore do konca tamtego roku obiecal minister obrony narodowej?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Napisz platny trollu (...)
Zostało Ci to do powtórzenia jeszcze 998 razy i przekonamy się jak to jest z tym powtarzanym kłamstwem, które po powtórzeniu x1000 zaczyna funkcjonować jako prawda.