Nie jesteś zalogowany.
W sumie nie zagłębiałem się w ostatnie posty, ale fajny tekst tu pasuje: nie wiem, co powiedzieć, więc powiem, że trolluje.
qwig napisał:Napisz platny trollu (...)
Zostało Ci to do powtórzenia jeszcze 998 razy i przekonamy się jak to jest z tym powtarzanym kłamstwem, które po powtórzeniu x1000 zaczyna funkcjonować jako prawda.
U... nic nie pojechles po Petru w odpowiedzi dla mnie, buuu... nie bedzie premi. Swoja droga, dlaczego tak sie facetem interesujesz? Glosowales na niego, pociaga Cie seksualnie, czy co? Czy moze partyjny przykaz nakazuje Ci pisac o nim? Bo o ile pamieta, Ryszard Petru obecnie ma prawie zerowy wplyw na decyzje rzadu i wyniki glosowan, nasza przyszlosc i itd, a dla prawie kazdego jest tak marginalna sprawa jak Robert Biedro, czy Roman Giertych. Nie jestesmy tez w przedwyborczym okresie zeby przekonywac sie do jednego czy drugiego polityka.
BTW, na 110 postow ogolnie ponad 40 w tym watku masz. Przypadek?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
PS. Czy ktos widzial te maszyny latajace, ktore do konca tamtego roku obiecal minister obrony narodowej?
No przecież już są. Za tym wpisem ze zmanipulowanym obrazkiem:
Chyba że pytanie było o te tysiące dronów, to nic nie wiem.
Swoja droga, dlaczego tak sie facetem interesujesz?
Bo od początku dostali przykaz, żeby rzucać w niego kupą na każdym kroku. Zresztą dużo mówi sama, taka dość śmiechowa narracja – piszą o "frankowiczu" Petru, podczas gdy Jarek też mocno i gęsto był za frankami. W zasadzie przeciwko była tylko jak zawsze niezawodna, jak zawsze olewana KNF, więc wszelkie przytyki w tym kierunku są po prostu słabe. A skoro jesteśmy przy banksterach, to warto wspomnieć, że padł kolejny Skok... no ale spokojnie, partia pomoże.
Ale tak w skrócie to mnie, jak i pewnie większość ludzi, którzy nie zaglądają innym pod kołdrę, kompletnie nie interesuje, dokąd Petru lata za swoje pieniądze. Prywatnie. Jedynie można się czepiać, że nie powiedzieli od razu, tylko próbowali coś ściemniać, ale to akurat zasługa "specjalistów" od PR.
Za to bardzo mnie interesuje, kiedy marszałek Kuchciński udostępni nagrania z kamer.
PS: Virooz, tutaj masz lepszy obrazek:
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-01-03 22:58:24)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Bo od początku dostali przykaz, żeby rzucać w niego kupą na każdym kroku.
A on im bardzo ułatwia zadanie głupimi wypowiedziami, a to zamach majowy w 36, a to 6 króli, a to 12-miesięczna ciąża czy przekonanie, że wciąż obowiązuje konstytucja z 1791. W zasadzie to nie muszą się zbytnio przy nim wysilać.
Ty dulowaty userze!
U... nic nie pojechles po Petru w odpowiedzi dla mnie, buuu... nie bedzie premi.
To, że komuś przypniesz łatkę "(pisowski) płatny troll" nie znaczy zaraz, że to prawda, oraz nie oznacza zachowania zgodnego z Twoimi oczekiwaniami.
Swoja droga, dlaczego tak sie facetem interesujesz?
Takie pytanie, w takim wątku samo wystawia świadectwo o pytającym.
Ale może właśnie dlatego warto pokusić się o odpowiedź: Interesując się polityką, trzeba być skrajnym ignorantem, by nie interesować się ugrupowaniami, które weszły do sejmu, oraz ich przywódcami. De'facto, jesli chodzi o Petru, jak ładnie pokazano to w memach, nawet jak się nim nie interesujesz, on sam zadba byś o nim nie zapomniał.
Glosowales na niego, pociaga Cie seksualnie, czy co? Czy moze partyjny przykaz nakazuje Ci pisac o nim?
Tego typu pytania (uzupełniając wcześniejsze pytanie) jasno pokazują na ile poważnie można z Tobą dyskutować.
Bo o ile pamieta, Ryszard Petru obecnie ma prawie zerowy wplyw na decyzje rzadu i wyniki glosowan, nasza przyszlosc i itd, a dla prawie kazdego jest tak marginalna sprawa jak Robert Biedro, czy Roman Giertych.
Możesz tak to sobie tłumaczyć, ja to widzę nieco inaczej i nie marginalizowałbym Petru zestawiając z Biedroniem i Giertychem. Nie robiłbym tego chociażby dlatego, że nie przypominam sobie aby po wyborach do sejmu z 2015r, Biedroń czy Giertych aspirowali tak, jak Petru do przewodzenia opozycji (ponoć ten wesołek ma daleko bardziej idące plany).
Nie jestesmy tez w przedwyborczym okresie zeby przekonywac sie do jednego czy drugiego polityka.
Jeśli do mnie ten zwrot, to nieźle walnąłeś kulą w płot, bo nie zamierzałem i nie zamierzam nikogo przekonywać do żadnego polityka.
Pokazywanie "grzeszków"/"dobrych uczynków" polityków, ich wiarygodności, co głoszą, i co robią, i jak to ze sobą współgra/się rozjeżdża, wcale nie musi oznaczać agitacji na rzecz któregoś z polityków - to może być dla Ciebie niepojete, ale to już chyba Twój ból.
BTW, na 110 postow ogolnie ponad 40 w tym watku masz. Przypadek?
"Kpisz, czy o drogę pytasz?"
Oczywiście, że to nie przypadek, bo skoro interesuję się polityką, a tu jest taki wątek, to logicznym jest, że w nim zamieszczam posty o polityce, i w ogólnej liczbie moich postów, tych będzie najwięcej.
1) Nielogicznym byłoby, abym posty o tematyce politycznej umieszczał nie tu, a np. w wątku o mandze, a i "banana" migusiem bym się dorobił.
2) Nie wiem, może regulamin się zmienił, ale ostatnio jak go czytałem to, nie widziałem żadnych zapisów zobowiązujących użytkownika do równomiernego udzielania się w wątkach forum.
Sugerujesz, że gdy w większości zamieszczam posty w wątku, który mnie interesuje to, jest to przejaw trollowania? Jesli tak, to musze przyznać, że "ciekawy" masz system postrzegania.
Kamiyan3991 napisał:Bo od początku dostali przykaz, żeby rzucać w niego kupą na każdym kroku.
A on im bardzo ułatwia zadanie głupimi wypowiedziami, a to zamach majowy w 36, a to 6 króli, a to 12-miesięczna ciąża czy przekonanie, że wciąż obowiązuje konstytucja z 1791. W zasadzie to nie muszą się zbytnio przy nim wysilać.
Drugi Komorowski?
Kamiyan3991 napisał:Bo od początku dostali przykaz, żeby rzucać w niego kupą na każdym kroku.
Pewnie, ale to w gruncie rzeczy takie pierdółki są. No i akurat elity nigdy nie słynęły z jakiegoś specjalnego ogarnięcia.
W zasadzie to mam też wrażenie, że on się sam więcej wykłada pod presją. No i do tematu też ma takie trochę hobbystyczne podejście.
Generalnie mnie z Nowoczesnej bardziej te babki przekonują, jak Lubnauer czy Gasiuk. Bo sam Petru jako lider wypada niespecjalnie dobrze.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
...No i akurat elity nigdy nie słynęły z jakiegoś specjalnego ogarnięcia...
ara ara...
Polska to smieszny kraj rzadza nami idioci, a w opozycji tez mamy idiotow ktorzy sami sobie gwozdzie do trumny wbijaja, po ostatnim epic fail Petru, mamy Kijowskiego ktory zdefraudowal chyba 100 tys pieniedzy ze zbiorek KOD-u brak mi slow.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-01-05 18:10:20)
ara ara...
Polska to smieszny kraj rzadza nami idioci, a w opozycji tez mamy idiotow ktorzy sami sobie gwozdzie do trumny wbijaja, po ostatnim epic fail Petru, mamy Kijowskiego ktory zdefraudowal chyba 100 tys pieniedzy ze zbiorek KOD-u brak mi slow.
Może właśnie dlatego dieta poselska powinna zostać zwiększona, aby zachęcić osoby bardziej kompetentne do polityki, a jednocześnie ograniczyć liczbę posłów dla oszczędności.
Kilgur napisał:Polska to smieszny kraj rzadza nami idioci, a w opozycji tez mamy idiotow ktorzy sami sobie gwozdzie do trumny wbijaja, po ostatnim epic fail Petru, mamy Kijowskiego ktory zdefraudowal chyba 100 tys pieniedzy ze zbiorek KOD-u brak mi slow.
Może właśnie dlatego dieta poselska powinna zostać zwiększona, aby zachęcić osoby bardziej kompetentne do polityki, a jednocześnie ograniczyć liczbę posłów dla oszczędności.
Brak mi slow
ara ara...
Od kiedy Kijowski jest w opozycji? Przecież KOD to nie jest nawet partia polityczna.
A wokół tego "faila" było więcej szumu niż jest tego warte.
Zresztą już mniejsza o to, że opozycję też mamy, jaką mamy. Przydałoby się przede wszystkim zacząć przestrzegać prawa i ograniczyć rozdawnictwo, bo nie dość, że już teraz rząd ma problemy ze zwracaniem przedsiębiorcom VAT-u, to jeszcze Unia (i tu akurat całkiem słusznie) może mieć zastrzeżenia co do legalności budżetu. O nasileniu się tych prymitywnych ataków na tle nacjonalistycznym nawet nie wspominam. W zasadzie od początku kadencji mamy regres we wszystkim. ^^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Od kiedy Kijowski jest w opozycji? Przecież KOD to nie jest nawet partia polityczna.
Czyli KOD popiera kaczke i pisiorow, dobrze wiedziec
A wokół tego "faila" było więcej szumu niż jest tego warte.
Ja rozumiem ze robienie walkow na kase to nic wielkiego dla ciebie, ale dla wiekszosci ludzie takie walki to poprostu zlodziejstwo
Cennik Kijowskiego mnie rozpierd.... 5 tys za 3 miesieczne utrzymanie systemu poczty elektronicznej, gdzie takie cos kosztuje z max 500zl rocznie
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-01-05 19:35:33)
ara ara...
Czyli KOD popiera kaczke i pisiorow, dobrze wiedziec.
Nie pal Jana. To nie jest opozycja parlamentarna. To jest ruch społeczny, a jeśli Kijowski faktycznie odstawiał jakieś akcje, to niech usunie się w cień.
Ja rozumiem ze robienie walkow na kase to nic wielkiego dla ciebie, ale dla wiekszosci ludzie takie walki to poprostu zlodziejstwo
Ja rozumiem, że już sam nie pamiętasz, co piszesz? O kim pisałeś wyżej "fail"?
Łożenie 500 zeta na czyjeś dzieci to też złodziejstwo, ale to już taki złodziejski kraj. ^^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilgur napisał:Czyli KOD popiera kaczke i pisiorow, dobrze wiedziec.
Nie pal Jana. To nie jest opozycja parlamentarna. To jest ruch społeczny
No tak zeby byc opozycja trzeba byc w parlamencie, czyli zgodnie z twoim tokiem myslenia solidarnosc to nie byla opozycja za komuny
Kilgur napisał:Ja rozumiem ze robienie walkow na kase to nic wielkiego dla ciebie, ale dla wiekszosci ludzie takie walki to poprostu zlodziejstwo
Ja rozumiem, że już sam nie pamiętasz, co piszesz? O kim pisałeś wyżej "fail"?
Łożenie 500 zeta na czyjeś dzieci to też złodziejstwo, ale to już taki złodziejski kraj. ^^
Tak trzeba placic podatki i to najwieksze zlodziejstwo
ara ara...
Na zachodzie jest większy socjal, ostatnio w modzie dochody podstawowe, no ale to już taka złodziejska unia. Tak?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Kamiyan3991 napisał:Łożenie 500 zeta na czyjeś dzieci to też złodziejstwo, ale to już taki złodziejski kraj. ^^
Na zachodzie jest większy socjal, ostatnio w modzie dochody podstawowe, no ale to już taka złodziejska unia. Tak?
Jak mozesz przecierz za te 500+ kraj sie rozpadnie zadluzy na bilion lat i wogole
ara ara...
Akurat teraz jedziecie po Kamiyanie, bo to modne. To, że koleś gada w większości wypadków głupoty to nie znaczy, że w niektórych kwestiach nie będzie miał racji. 500+ zadłuża Polskę i to jest fakt. Po co podwyższają podatki, po co chcieli ozusować nawet umowy o dzieło, którym ostro sprzeciwił się Gowin? Bo z czegoś trzeba wziąć pieniądze na ten marny program. A to, że jest tego typu socjal na Zachodzie to pomijam z dwóch przyczyn. Po pierwsze... nie jesteśmy Zachodem. Po drugie... najpierw powinniśmy wprowadzić reformy takie, jak zrobiły kraje zachodnie, gdy były biedne jak my. Oni są bogaci, mogą sobie rozdawać pieniądze na lewo i prawo. Problem i tak jest w tym, że prędzej czy później z tego zrezygnują, bo to prowadzi do deficytów budżetowych. Natomiast my dalej jesteśmy państwem biednym. Dalej.
edit: pominąłem, że programy typu mieszkanie+ czy 500+ to typowa komuna.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2017-01-05 21:24:13)
edit: pominąłem, że programy typu mieszkanie+ czy 500+ to typowa komuna.
Wiesz, można wspomagać wychowanie dzieci, ale w inny sposób. Zamiast dawać ludziom kasę do ręki (którą i tak przepiją), lepiej np. zainwestować w żłobki, porozdawać ulgi itd. Wychowanie dziecka jest jednak dość kosztowne, a korzyść dla społeczeństwa to jednak jest.
Natomiast rozdawanie mieszkań to jakaś patola. Jak kogoś nie stać na mieszkanie, to niech nie kupuje. Czemu ktoś inny ma to sponsorować?
Jak mozesz przecierz za te 500+ kraj sie rozpadnie zadluzy na bilion lat i wogole
Zróbmy trochę matematyki (zacytuję, bo nie chce mi się samemu):
1. 07 marca 2016 - PiS sprzedaje obligacje skarbu państwa - pierwsza aukcja odbyła się 7 stycznia (sprzedano wówczas obligacje za 4,56 mld zł), 28 stycznia (sprzedano obligacje za 8,07 mld zł), 4 lutego (sprzedano obligacje za 1,5 mld zł) oraz 18 lutego (sprzedano obligacje za 6 mld zł). Oznacza to, że przez niewiele ponad dwa miesiące Ministerstwo Finansów sprzedało papiery dłużne za 28 mld 517 mln złotych”.
2. Podatek bankowy, od hipermarketów etc. etc. - nowe podatki.
3. PiS kradnie resztę 140 mld zł z OFE. 105 mld idzie na nasze Indywidualne Konta Emerytalne (czytaj; - pieniędzy już nie ma bo ZUS już ja wydaje na bieżące emerytury, renty etc.) - pozostają tylko zapisy na "kartce papieru".
Resztę 35 mld zł idzie na tzw. do Funduszu Rezerwy Demograficznej - gdzie od zawsze była to dla każdego rządu świnka na wszelkie łatanie dziur - więc i te 35 mld zł możesz odhaczyć jak wydane na "500+".
Do tego należy dodać problemy z wypłacaniem podatku VAT:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos … 30726.html
W dodatku samorządy zgłaszają problemy z finansowaniem 500+, więc, tak, budżet już się wali, a mamy dopiero pierwszy rok rozdawnictwa. A jeszcze mieszkanie plus...
To znaczy jaki większy? Ten skandynawski, gdzie państwa stoją na surowcach naturalnych? Czy może...
Niemcy
Za naszą zachodnią granicą urlop macierzyński wynosi 14 tygodni i jest pełnopłatny. Każda rodzina otrzymuje zasiłek na dziecko do 18 roku życia, tzw. Kindergeld. Może on zostać przedłużony w dwóch przypadkach: do 21 roku życia, gdy dziecko nie znalazło pracy lub do 25., gdy uczy się lub studiuje. Wynosi on 184 euro (kurs euro – 1 EUR – 4,2 zł) miesięcznie i wzrasta w zależności od ilości dzieci nawet do 215 euro.
Wielka Brytania
W Wielkiej Brytanii kobieta dostanie 39 tygodni płatnego urlopu macierzyńskiego. Dodatkowo przewidziane jest 13 tygodni bezpłatnego urlopu dla każdego z rodziców do wykorzystania w ciągu 5 lat od urodzenia dziecka. Tygodniowo wypłacana jest kwota na dziecko wysokości 22 funtów i 13 funtów (kurs funta brytyjskiego – 1 GBP – 4,96 zł).
Zaprawdę zatrważające kwoty. W dodatku mówimy tutaj o krajach rozwiniętych, które mogą sobie pozwolić na zdecydowanie więcej niż niezbyt zamożna Polska. Tak bardzo się wam marzy grecki scenariusz? Tutaj nie ma eurosów i Andżela nie uratuje.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-01-05 21:33:49)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000