#41 2006-03-23 16:26:56

white_diem
Użytkownik

Odp: Dziewczyna i anime, pomóżcie!

dobra Obiwanshinobi widze ze nie zauwazyles pewnej ironii gosc prosi o pomoc wszystkich ale zalezy mu najbardziej na zdaniu kobiet, a tu niemal wszystkie wypowiedzi dotycza gustow... naszych gustow sam zreszta wyrazilem swoje zdanie baka no i niektorzy nie zwazajac na ptasia grype robia sobie przyslowiowe jaja:D:P

Ostatnio edytowany przez white_diem (2006-03-23 16:36:31)

#42 2006-03-24 14:40:50

Kopek
Użytkownik

ja polecam Onegai teacher i twins napewno jej się spodoba, no i może jeszce ah my goddess

#43 2006-03-24 15:33:33

yunik
Użytkownik

Zdecydowanie Ah My Goddess <oglądałem z siostrą - ona nie przepada za anime, lecz to jej się bardzo podobało, mi zresztą też>
Mahou Sensei Negima

Ostatnio edytowany przez yunik (2006-03-24 15:34:26)

#44 2006-03-26 00:00:42

Obiwanshinobi
Użytkownik

white_diem napisał:

dobra Obiwanshinobi widze ze nie zauwazyles pewnej ironii

Kurteczka, chusteczka! Aleś mnie zdemaskował!

#45 2006-03-26 03:02:56

white_diem
Użytkownik

HA jestem z siebie dumny[yahoo][yahoo][yahoo][yahoo][yahoo][yahoo]
jedno co mnie zastanawia to co tu bylo do "demaskowania" wrecz cholera zeby to zrozumiec hmmmm..... jestes pewien ze nie mylisz pojec?????

#46 2006-03-28 18:45:17

Obiwanshinobi
Użytkownik

Bo ja tak udawałem, że rozumiem, tak się mi zdawało, że nikt się nie zorientuje, a tu masz.

#47 2006-03-29 01:35:06

white_diem
Użytkownik

LOL stary w życiu bym nie podejrzewał no coz chyle czolo przed twa przebiegloscia i przepraszam ze sam sie nie domyslilem w koncu na tym forum nie ma ludzi "niekumatych"  (a wbrew wszelkim znakom na niebie i ziemi NIE MIALEM ZAMIARU NIKOGO OBRAZAC!!)
wyrazaja oni swoje wlasne nieprzymuszone zdanie a taki moj post moze byc zle odebrany.
Wstyd mi za siebie i jeszcze raz cie przepraszam Obiwanshinobi widze ze jeszcze bede sie musial wiele nauczyc a dzieki tobie zrozumialem pare rzeczy o których nie mialem pojecia.Dziekuje ci z calego serca i pozdrawiam do nastepnego postu:P

Ostatnio edytowany przez white_diem (2006-03-29 01:39:07)

#48 2006-03-30 09:36:48

Lain
Użytkownik

ja bym odradzala zaczynac od serii... a juz tym bardziej odradzalabym dlugich serii jezor
chociaz GTO powalic powinno kazdego humorem to jednak serie maja to do siebie ze jak jakas nie trafi w jej gust to sie dziewczyna tylko bardziej zniecheci...
ja bym proponowala na poczatek jakies pojedyncze filmy... jak np Mononoke, (lub bardziej rzeczywisty) Grobowiec Swietlikow, Wonderful Days, Blood teh last wampire ([hehe]) lub inne.
Jesli juz serie to OAV-ki krotkie jak 3x3 Eyes (po prostu seria ktorej ilosc odcinkow jest>=25 wydaje sie byc no ten... po prostu po 5 dziewczyna moze miec dosc i plan na nic...)
z drugiej strony za najlepsza anime uwazam osobiscie Berserka... wiec polecam dodatkowe smaczku serii dodaje fakt ze obok zakonczenia czlowiek nie potrafi przejsc obojetnie i jeszcze jakis czas mysli o serii obezwladniaja go totalnie jezor
co do hellsigna to bym sie zastanowila zanim go komus puszcze choc uwazam ze seria wymiata to jednak wiele dziewczyn moze miec inne zdanie jezor (jak to mawia moj brat - w dobrej anime musi sie lac krew... //tak wiem on jest chory jezor, ale kobiety czesto nie lubia zbyt duzo krwi w filmach jezor i moze je to zniechecic)

#49 2006-04-01 01:33:25

Obiwanshinobi
Użytkownik

white_diem napisał:

na tym forum nie ma ludzi "niekumatych"

Tak uważasz? To przeczytaj wątek "cenzura w mediach".

#50 2006-04-03 01:13:41

utsukushii
Użytkownik

ja swoja przypadkowowo zachecilem do anime (i czasami zaluje bo zdarza sie ze 3/4 moich dvdkow nie ma na polce XD ). A tak na serio wszystko zaczelo sie od tego ze zauwazyla ze ogladam jakas "kreskowke" wiec zapytala czy mam cos ciekawego. A poniewaz nie znalem jeszcze za bardzo jej gustow wiec strzelilem.
wzialem:
grobowiec swietkikow
saikano
video girl ai.

i tak wkopalem sie niestety.

na koniec konkluzja. najwazniejsze jest to co dziewczyna lubi (chodzi mi o typ filmow) a pozniej dopiero cos wybrac. bo przeciez nie wezmiesz romantyczki na alien vs predator smile

#51 2006-04-03 01:19:07

Obiwanshinobi
Użytkownik

utsukushii napisał:

przeciez nie wezmiesz romantyczki na alien vs predator

Bo to słaby film był. Liczy się jakość. Nawet "romantyczka" doceni Ninja Scroll, choć z początku może będzie zniesmaczona.

#52 2006-04-03 01:25:39

utsukushii
Użytkownik

obi chodzi mi o to ze trzeba trafic w gust klienta (dziewczyny w tym wypadku). a co do ns masz racje smile

#53 2006-04-03 01:28:52

Obiwanshinobi
Użytkownik

Ĺťeby trafić w gust, trzeba go znać. Facetom chyba częściej wydaje się, co lubią kobiety, niż naprawdę zdają sobie z tego sprawę.

#54 2006-04-03 01:42:09

utsukushii
Użytkownik

Facetom chyba częściej wydaje się, co lubią kobiety, niż naprawdę zdają sobie z tego sprawę <--- kobieta zmienna jest smile
gdybym z moja dziewczyna playboya chcial obejrzec to dostalbym w zeby oczkod a ostatnio przylapalem jak jak hentajca ogladala smile

#55 2006-04-03 06:28:34

Sir Mavins
Użytkownik

Przyznam, że nie rozumiem.
Po jaka cholerę Wasze dziewczyny, narzeczone, żony, matki, babcie, siostry, koleżanki, itp mają w ogóle oglądac ANIME?
A Wy co, oglądacie ich durne seriale a la harlequin?
Bo ja nie.
A idiotyczne tasiemce arg-braz,itp + polskie superseriale o dupie Maryni?
Tak, oglądacie?
No to w porzo.
Tylko niech każdy ogląda to, co lubi.
A jak którejś z tych pań nie podoba się lub nie rozumie, to niech odpowie Wam na pytanie :"dlaczego oglądasz ten film, serial, itp, itd?"
I proszę, niech zaargumentują.
Ciekawe co takiego mądrego wymślą?

#56 2006-04-03 06:39:25

lb333
Użytkownik

A propos, nie wie ktoś co mam dać babci do oglądania? Na marginesie powiem, że jest antysemitką i też lubi telenowele.:-D

n0need specjalnie dla ciebie:
Antysemita(ze słownika PWN)
człowiek wrogo usposobiony względem Żydów, występujący przeciw nim.

A u mojej babci antysemityzm przejawia się tym, że łazi cały dzień, gada ile krzywdy Żydzi wyrządzili Polakom i zatruwa mi tym życie. W dodatku sądzi, że to Żydzi wymyślili komputery, żeby polskie dzieci nie uczyły się historii Polski. Podejrzewam, że anime także uważałaby za dzieło Żydów.

Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-04-03 15:17:34)

#57 2006-04-03 08:30:22

n0need
Użytkownik

~lb333 a kim takim jest 'antysemitka' ?

#58 2006-04-03 09:18:26

Lain
Użytkownik

Mavins chyba przesadzasz... i nie sadze by chodzilo wczesniej sie wypowiadajacym, zeby ich kobiety ogladaly tylko anime - czasem wazne jest w zwiazku zeby partnerzy w jakims zakresie rozumieli swoje pasje to zbliza do siebie (a brak zrozumienie powinienes wiedziec do czego prowadzi... moj ostatni zwiazek zakonczylam sie m.in. dlatego ze moj chlopak potrafil mowic mi godzinami o swoich pasjach ale nie potrafil sluchac tego co ja mam do powiedzenia o wlasnych... :/).
Mimo iz nie ogladam "durnych seriali" to Twoja wypowiedz obraza mnostwo ogladajacych je kobiet, a powiedz mi jak dlugo kobiety na swiecie sa takimi serialami czestowane przez tv?? Dlaczego seriale puszczane w tv sa tak czesto tak durne?? Anime jest tutaj jedna z alternatyw, ale zeby docenic cos musisz to najpierw poznac. W naszym kraju jak sam wiesz uwaza sie, ze anime i manga to dzielo szatana... Nawet ja uslyszalam tego typu opinie od mojej mamy z dwa razy tyle ze latwo odbijam takie bezsensowne argumenty :] Jednak jak ktos nie zna to z takich wzgledow moze odrzucic to z karteczka zle :]
(co do argumentowania: 1. Bo to leci w tv kiedy te kobiety maja czas, gotuja, sprztaja itp (i nie trzeba zbytnio na tym uwagi skupiac by nie pogubic sie w "fabule" (? to za duze slowo ale no powiedzmy), nawet jak sie nie obejzy z 20 odcinkow nadal sie nie pogubisz XD. 2. obajez jakis serial i poczytaj miedzy wierszami (ogolny wydziwek moze byc marnny, ale licza sie pojedyncze motywy - kilka dyskusji na taki temat z moja mama daja mi taka mysl: w tych serialach jest wiele sytuacji z zycia wzietych pokazujacych jak ludzie sie w nich zachowuja czasem mozesz znalesc sytuacje podobna do swojej i dzieki temu znalesc odpowiedz na to jak z tego wybrnac, jak poradzic sobie z problemami dziecka, wlasnymi lub tymi zwiazanymi z wlasnym mezem, znajomymi itd.)).

A co do babci... jestes pewien?? nawet ja moich dziadkow nie chcialabym zachecac... starsi ludzie maja zazwyczaj umysly zamkniete na "nowe" rzeczy... i nie wiem czy antysemityzm ma cos do tego co moglbys wybrac jezor

#59 2006-04-03 23:25:11

peger
Użytkownik

Niewiem co powiedzieć chyba tylko "NO BA"

#60 2006-04-04 12:23:08

Sir Mavins
Użytkownik

Do Lain!

Nie chciałem nikogo obrażać.
Sorry, ale skoro kobiety oglądają cos tam, to dlaczego faceci nie moga oglądać czegoś tam?
Owszem, w związku międzyludzkim ważne jest zrozumienie, ale i tez poszanowanie.
Akurat Ty oglądasz ANIME, ale są kobiety NIE- oglądające.
Problem w tym, że jak ktos ogląda ww przeze mnie rzeczy, to tylko usmiech i dalej ludzie idą swoją drogą.
A jak masz te kilka lat i ktoś zobaczy...BAJKI????!!!!
Sama rozumiesz.

Co prawda jestem dorosły, ale włączyłem kiedys rodzicom na całą parę film akcji, gdzie jak zapewne rozumiesz efekty dźwiękowe MUSZĄ byc wyrażne.
Usłyszałem tylko "ścisz to!!!", itp.

Są ludzie nie chcący poznać drugiego człowieka z nieznanych mi przyczyn i koniec.
Wśród moich znajomych nikt nie ogląda ANIME.
I niech tego nie robi, bo po co ma mi psuć dobrą zabawę, krytykując to i owo.

Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2006-04-04 12:24:14)

Stopka forum

© Animesub.info 2024