Nie jesteś zalogowany.
Już kiedyś o tym pisałem dokładnie. W skrócie: w VN było ruchanie, by się lepiej sprzedała, teraz autor, gdy już napchał kabzę srebrnikami, zapragnął nadać swemu dziełu taki kształt, jaki wydaje się zgodny z jego wizją artystyczną - czyt. bez ero.
Że w adaptacjach eroge nie ma tych scen to chyba akurat norma?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Że w adaptacjach eroge nie ma tych scen to chyba akurat norma?
W Grisaia no Kajitsu scenkę mniej więcej pokazano, więc twórcy UBW mogli również, chociaż jak w Wiedźminie 3.
Norma jak norma, w tym przypadku tak się wypowiedział autor i jestem skłonny mu wierzyć. Inne jego dzieło, Tsukihime - bohater w adaptacji tv uprawia seks i jakoś dziury w niebie z tego powodu nie było, zrobili to schludnie i z głową. Natomiast w zapowiedzianych filmach Heaven's Feel nie ma być zbliżenia bohaterów, a fabuła wręcz do tego zachęca i wyjaśnia, czemu miałoby do tego dojść. Dodatkowo filmy nie mają takich restrykcji jak tv, więc wymieniona przez ciebie "norma" też nie ma zastosowania. Po prostu, taka jest decyzja autora i tyle.
Ostatnio edytowany przez darthdragon (2017-01-16 20:51:31)
Natomiast w zapowiedzianych filmach Heaven's Feel nie ma być zbliżenia bohaterów.
Czyli mogę wykreślić z listy pozycji do obejrzenia? Co za ulga.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ktoś w ogóle traci czas na jakieś rewatche?
Ja czasami robię, zwłaszcza jak kolejny sezon jest w takim odstępie czasowym, że mogę nie pamiętać, o co chodziło w poprzednim. Tak rewatchowalam np. Haikyuu czy Kuroko no basket.
Ostatnio edytowany przez coellus (2017-01-16 21:16:46)
Ty dulowaty userze!
Lepiej dwa razy obejrzeć to samo, a nie katować się jakimś crapem.
Lepiej dwa razy obejrzeć to samo, a nie katować się jakimś crapem.
To swoją drogą.
Przy okazji pewnie zrobię rewatch Shingeki no Kyojin przed kolejnym sezonem. Mangę niby czytałam, ale zarzuciłam w momencie
Ostatnio edytowany przez coellus (2017-01-16 22:19:51)
Ty dulowaty userze!
Z ciekawości zapytam. Wam też gubiło klatki na tej scenie?
Pobiorę jeszcze wersję od Horrible i porównam.
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2017-01-17 01:55:16)
Jeżeli ci cięło, to masz za słabego kompa. Jeżeli to BDRip, Hi10p z niskim CRF, to wtedy masz przy takim ziarnistym obrazie potężny bitrate, który potrzebuje lepszego sprzętu niż przy normalnym oglądaniu. Można sobie na próbę wyciąć ten kawałek ziarnisty i porównać wielkościowo, jaką część odcinka stanowi. Pewnie niemałą, jak na swoją długość.
Na HorribleSubs ten problem nie będzie odczuwalny, bo CR (jak i każdy szanujący się stream) ma ustawiony stały bitrate.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2017-01-17 02:18:35)
A no to chyba że tak. Generalnie tylko przy tej ziarnistej scenie mi zwolniło, a tak to 0 dropów, nawet przy dynamicznych scenach walki
Jeżeli to BDRip, Hi10p z niskim CRF...
Z czym? Przecież ten encode jest starvnięty do granic możliwości (i to jeszcze w HEVC).
crf=21.0
Zresztą u mnie ten fragment też wygląda paskudnie, jak to starvnięty encode.
Na HorribleSubs ten problem nie będzie odczuwalny, bo CR (jak i każdy szanujący się stream) ma ustawiony stały bitrate.
Amazon koduje w CRF i ma dużo lepsze video od CR. W zasadzie Amazon to chyba najlepsze źródło video, dopóki nie kodujesz BD.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Staje wam obraz, bo w tej scenie jest niewiarygodnie duży bitrate, gdzie wasze słabe maszynki zaczynają się krztusić i nie wyrabiają od natłoku informacji. Może czas, na jakąś wymianę grafiki albo procesora?
A ile bit to ma? 8, 10 czy 12?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie powinno ścinać, jeśli miałbyś działające dekodowanie sprzętowe. Pytanie, czy masz odpowiedni sprzęt, bo może to być też wina odtwarzacza, że próbuje to dekodować software'owo.
U mnie bez problemu to wydanie jest dekodowane sprzętowo.
Z ciekawości zapytam. Wam też gubiło klatki na tej scenie?
Pokaż spoiler 18 odcinekPobiorę jeszcze wersję od Horrible i porównam.
Nic, śmiga jak ta lala (z ciekawości sprawdziłem)
Staje wam
Ty dulowaty userze!
Kolejna porcja odcinków, zachęcam do ściągania na bieżąco, bo pewnie gdy wydamy całość, serwer się na kilka dni zapcha, jak zresztą zawsze.