Nie jesteś zalogowany.
Takie pytanie, bo wolałbym krótkie info od kogoś ogarniętego – jak to jest w zasadzie z tymi grami na Androida?
1) Jest normalnie dostęp z Polski czy pirat (albo wcale)?
2) Tam się normalnie kupuje w tych sklepach Google Play (czy jakoś tak)?
3) Wymagania są takie, jak podają, czy bardziej jak na PC (co innego napisane, co innego w rzeczywistości)?
Konkretnie interesują mnie: Fate/Grand Order i Granblue Fantasy.
Mam Samsunga Galaxy S5, gdyby kto pytał.
Pzdr.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-03-07 19:08:44)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ograniczenia regionalne. Niby ludzie jakoś to omijali przy wykorzystaniu "set your GPS", ale nie wiem, czy to jeszcze działa. Niby się da, jeśli masz root na phonie/device (myślę tutaj o Fate/Grand Order, bo się kiedyś interesowałem). Dało się wcześniej grac, ale porobili patche i tak to teraz wygląda
1) W sklepie istnieje region lock i to od studia zależy, czy chce nałożyć blokadę regionalną. Jeżeli gra ma nałożoną blokadę, to tylko pirat ci zostaje, bo taka gra ci się po prostu nie wyświetli w sklepie. Jeżeli ta gra wymaga połączenia z internetem (MMO czy gra multiplayer) i wykorzystuje do tego narzędzia google'a, to takiej gry w ogóle nie odpalisz. Były bypassy, ale chyba już nie działają. Tymczasowo działają tylko VPN-y, ale używanie ich jest niezgodne z regulaminem i jeżeli cię złapią na tym, to mogą ci zbanować konto na sklep google'a.
2) Normalnie się kupuje dostępne w sklepie gry, jeżeli o to ci chodzi.
3) Wymagania dotyczą zwykle wersji Androida. Czasami topowe gry mają również ukryte zastrzeżenia do tego, jakie podzespoły może mieć telefon (np. brak Adreno uniemożliwia ściągnięcie kilku gier 3D). Jeżeli gra według twórców nie nadaje się na twoją komórkę, to wtedy tej gry nie znajdziesz w sklepie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2017-03-07 19:41:55)
Tak tylko dodam, że jeśli masz roota, to Fate/Grand Order nie odpalisz, od razu się aplikacja zamyka. Pograłem w to chwilę na smartfonie ojca i trochę bez sensu jest granie z krzakami, w GP są klony tego po angielsku, chyba że zależy ci na tych konkretnych postaciach z Fate'a.
Tak tylko dodam, że jeśli masz roota, to Fate/Grand Order nie odpalisz, od razu się aplikacja zamyka.
To po kij oni to seedują? Fenomen torrentów
Dennoss napisał:Tak tylko dodam, że jeśli masz roota, to Fate/Grand Order nie odpalisz, od razu się aplikacja zamyka.
Możliwe, że jak masz wszystkie pliki gry w pamięci telefonu, to się odpali, bo sam plik apk da się zainstalować, ale po kliknięciu, zamiast zacząć pobierać dodatkowe dane, aplikacja po prostu się zamyka. Takie zabezpieczenie przed oszukiwaniem, w Pokemonach Go też takie coś wprowadzili. Zresztą nawet jeśli te pliki z Torrenta działają, to i tak byś musiał pobierać je od nowa co 2-3 tygodnie, bo musisz mieć najnowszą wersję gry, by móc grać.
A Granblue Fantasy ktoś odpalał?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Polecam bleach.
1) Jedyna blokada polega na tym, że nie ma ich w naszym sklepie google.
2) Tam się normalnie kupuje w tych sklepach Google Play (czy jakoś tak)?
Zakładam, że tutaj chodziło Ci o same aplikacje, nie o transakcje?
Tak tylko dodam, że jeśli masz roota, to Fate/Grand Order nie odpalisz, od razu się aplikacja zamyka. Pograłem w to chwilę na smartfonie ojca i trochę bez sensu jest granie z krzakami, w GP są klony tego po angielsku, chyba że zależy ci na tych konkretnych postaciach z Fate'a.
Ludziom bez Roota też się nie odpala. Wystarczy, że ma się chiński telefon/zmodyfikowaną pamięć ROM. Niby Roota można obejść, ale ta metoda nie wszystkim działa i można zrobić sobie kalekę. W Granblue nie grałem, więc się nie wypowiem, ale mam wrażenie, iż nie powinno być tam takich problemów i chyba jest też oficjalny angielski patch. Mogę się mylić.
W sumie ten torrent jest bezsensowny. ¯\_(ツ)_/¯
1) Jedyna blokada polega na tym, że nie ma ich w naszym sklepie google.
Pokaż spoiler To wbrew regulaminowi?Można je zainstalować np. przez aplikację Qooapp czy APKPure.
Próbowałeś? Sprawdź, a potem podawaj rady. Po zainstalowaniu wyskoczy ci okienko, że aplikacja chce zrobić upgrade (na wersji, która działała z ta metodą), bo nie będziesz mógł grać. Jak go zrobisz, już sobie nie pograsz, bo ci się zamknie po odpaleniu.
UndeadHunter napisał:1) Jedyna blokada polega na tym, że nie ma ich w naszym sklepie google.
Pokaż spoiler To wbrew regulaminowi?Można je zainstalować np. przez aplikację Qooapp czy APKPure.Próbowałeś? Sprawdź, a potem podawaj rady. Po zainstalowaniu wyskoczy ci okienko, że aplikacja chce zrobić upgrade (na wersji, która działała z ta metodą), bo nie będziesz mógł grać. Jak go zrobisz, już sobie nie pograsz, bo ci się zamknie po odpaleniu.
Dzisiaj przeinstalowywałem na jednym urządzeniu. Może masz Roota lub włączone opcje programistyczne czy coś w tym stylu?
Edit: Normalnie to wygląda tak, że pobiera się grę z Qooapp (30-50 MB), po jej zainstalowaniu gra się normalnie włącza i wyświetla się okno z dodatkowym pobieraniem (po jego ukończeniu gra zajmuje jakieś 300-400 MB. Dopiero wtedy można grać. U Ciebie jest inaczej? Jeśli aplikacja się zamyka, zazwyczaj pojawia się okno z błędem. Po numerze można poznać co poszło nie tak.
Ostatnio edytowany przez UndeadHunter (2017-03-08 21:48:47)
Daj link do apki, może natrafiałem na jakieś lipne. Roota nie mam, a opcje mam włączone (znaczy debugowanie po USB, to powoduje problem?). Numerku błędu w sumie nie pamiętam, ale jeśli dobrze kojarzę, był związany z problemem z połączeniem z serwerem gry.
Ostatnio edytowany przez NWW_Station (2017-03-08 21:53:15)
Roota nie mam, a opcje mam włączone (znaczy debugowanie po USB, to powoduje problem?).
Tak.
今回のアップデート以降、起動できなくなる環境は以下になります。
・root化※されたAndroid端末
・Jailbreak化※されたiOS端末
・改造された端末
・エミュレータ、あるいは改造されたクライアント
・USBデバッグモードをONにした状態
To jutro je wyłączę i sprawdzę.
Po wyłączeniu opcji powinno zadziałać. Wszystko przez cheaterów i chińskich re-rollerów.
Bierem. ^^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Mam nadzieję, że u nas też będzie się dało to odpalić
Szkoda, że nie można przenieść progresu. A mogli zrobić to samo co w GBF. Sądziłem, iż FGO bedzie mieć lepszą jakość tłumaczenia od serii Extra, ale się na to nie zachodzi. Trzeba będzie zrobić dla memów drugie konto.