Nie jesteś zalogowany.
No, cóż... Wy tu gadu-gadu, a miejsc coraz mniej... I najlepsze już pozajmowane... Sam wczoraj zakupiłem dwa bilety. Dla mnie mogą puścić film i z DVD, klimatyczniej będzie. Dla większości gimbazy tutaj to, co napiszę, może zdać się herezją, ale tęsknię za VHS-ami. Miały swój klimat i anime na VHS-ach bywało dużo fajniejsze niż teraz w HD-kach .
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Miały swój klimat, bo to twoje czasy. W sumie sam jeszcze pamiętam to wyciąganie kaset z odtwarzacza i manipulacje przy taśmie. Najlepsze były te lolowe akcje, jak odtwarzacz wciągał kasetę.
PS: "Kimi no Na wa" ponoć też ma być tego 28. pokazywane.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-04-27 16:56:38)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
PS: "Kimi no Na wa" ponoć też ma być tego 28. pokazywane.
Jakieś źródło? W repertuarze kina nic o tym nie ma.
Ma być w Bydgoszczy na Animocjach, a nie w Wa-wie.
O tym wiem, ale skoro napisał to w temacie dotyczącym jednego kina w Warszawie, myślałem, że o nie mu chodzi.
Chodziło mi, że tego samego dnia. Tyle że na animacjach ma być chyba z angielskimi napisami.
#tak bardzo kraj trzeciego świata
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
W Lunie puszczany jest tylko GitS z 1995 roku . Miejsc jeszcze sporo, więc zachęcam i zapraszam.
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Cześć,
w katowickim Kinie Kosmos puszczamy Ghost in the Shell 1 października o 16.30
Ze specjalnie kupionego na te okazję Blu raya, więc będzie czad, w dodatku na największej sali na niemal 400 osób. Bilety po 10 zł. Jako organizatorka serdecznie zapraszam.
Więcej informacji tutaj: http://arsindependent.pl/pl/ghost-in-the-shell/
(Akirę i Perfect Blue też puszczamy:))
Ostatnio edytowany przez enshots (2017-09-22 18:33:27)
Ze specjalnie kupionego na te okazję Blu raya
To jakieś kino garażowe?
LOL, nie.
W kinach można puszczać filmy z Blu raya, oczywiście po opłaceniu licencji, w tym wypadku, od Lions Gate.
Blu-ray to tylko nośnik a wyżej ktoś wspominał, że wszędzie puszczali z DVD, więc zaznaczam.
Ech, co za marudy.
U nas anime w małych kinach to chyba tylko w ten sposób puszczają, tj. z nośnika?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Niekoniecznie. Ostatnio organizowaliśmy pokazy studia Ghibli i jako, że w piwnicach kina znajduje się Filmoteka Śląska, wykorzystaliśmy tamtejszą taśmę 35mm z "Księżniczką Mononoke". Ale organizacja jakiegokolwiek seansu to najpierw wykupienie licencji a potem ogarnięcie kopii. Jak jest dystrybutor, to sprawa jest prosta, wysyła dysk DCP albo taśmę. W przypadku kontaktów zagranicznych z reguły używa się DVD (małe sale kinowe) albo blu-ray.
No ale nie chcę zanudzać, postanowiłam tylko dać info, że GITS i inne klasyki będzie jeszcze gdzieś w kinie
Z tym wykupywaniem licencji to różnie. Pamiętam info, że w jakimś pubie puszczali film Dragon Balla z 2013
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Blu-ray to tylko nośnik a wyżej ktoś wspominał, że wszędzie puszczali z DVD, więc zaznaczam.
Ja (i Johny2.0) tylko zgadywałem. Nie wiem z czego puszczali.
A to nowe wydanie z tłumaczeniem Artura Nowaka już wyszło?
Nie wyszło.