Nie jesteś zalogowany.
Napiszcie tu, jak już ten Fate będzie dostępny.
Ale do tłumaczenia to chyba niezbyt się przykładają
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2017-04-16 16:58:47)
Premiera FGO za 2 tygodnie.
Premiera FGO za 2 tygodnie.
Pokaż spoiler
Będzie można grać na zrootowanych urządzeniach i/lub emulatorach?
W odróżnieniu od apki chińskiej, nad wersją USA ma pracować Delight Works. Podobno ma być spatchowana do najnowszej wersji, co jest na olbrzymi plus, ale prawdopodobnie obejmie to również wszystkie zabezpieczenia. Istnieje ANRC, który mógł ukryć ROOTa. Twórca jakiś czas temu przepisał większość kodu aplikacji (właśnie ze względu na FGO) i chyba widziałem niedawno tutorial z emulatorem na youtubie. ¯\_(ツ)_/¯
W ostateczności zostaje jeszcze odpalenie tego szajsu na dysku zewnętrznym/osobnej partycji z innym systemem operacyjnym.
Zobaczymy, co oni tam wymyślą.
Edit: Mówiąc chińska apka, miałem na myśli chińską apkę. Za japońską również odpowiada DW.
Ostatnio edytowany przez UndeadHunter (2017-06-11 20:49:48)
No to se pograłem na swoim Xiaomi...
Mam custom roma bez roota, ale japońska wersja i tak się crashuje z błędem 60 (zrootowany telefon)
Muszę przeszukać starsze wątki. Zdarzało się, że ludzie mieli zainstalowane apki, których nawet nie używali, a z którymi gryzł się FGO.
Edit: Ktoś na Samsungu S6 (bez roota) dostawał błąd 60. Zniknął po odinstalowaniu Super SU. Ogólnie to chodzi o aplikacje szerzej majstrujące przy roocie (nawet jeśli się go nie ma). Możesz się jeszcze upewnić czy masz wyłączone opcje programistyczne/debugowanie USB.
Ostatnio edytowany przez UndeadHunter (2017-06-12 01:18:40)
Muszę przeszukać starsze wątki. Zdarzało się, że ludzie mieli zainstalowane apki, których nawet nie używali, a z którymi gryzł się FGO.
Edit: Ktoś na Samsungu S6 (bez roota) dostawał błąd 60. Zniknął po odinstalowaniu Super SU. Ogólnie to chodzi o aplikacje szerzej majstrujące przy roocie (nawet jeśli się go nie ma). Możesz się jeszcze upewnić czy masz wyłączone opcje programistyczne/debugowanie USB.
Wyłączone, superSU nawet nie instalowałem po zmianie softu. Mam jedynie odblokowany bootloader, twrp i custom rom (LOS). Ale kiedyś czytałem, że ta japońska wersja w ogóle nie lubi chińskich telefonów. Na MIUI też się nie odpala.
Z Xiaomi ostatnio zaliczyli wpadkę i przy poprawianiu zabezpieczeń, odcięli jednocześnie wszystkich użytkowników MIUI8. Ktoś wybadał, że na MIUI7 nie było z tym problemu. Możesz się domyślić co się stało. Ludzie zdowngradowali soft, a kilka dni później wyszła aktualizacja z przeprosinami, która wszystko naprawiła. Prawdopodobnie chodziło o stokową apkę klonującą na MIUI8. W każdym razie z MIUI raczej dali sobie spokój, wiec nie powinno być teraz jakichś większych problemów.
Nie zauważyłem, by ktoś pisał coś o LOS lub TWRP. Na pewno FGO ma jeszcze uczulenie na Xposed. Odblokowany bootloader też może być przyczyną (i prawdopodobnie nią jest). Na niektórych customach gra działała, ale istnieje możliwość, że faktycznie ten rom coś miesza.
A na tablecie bez roota i normalnym kontem będzie śmigać? Czy to jakiś region USA only lub coś? Cena jest znana, bo za frico pewnie nie jest?
za free jest.
Zostają jeszcze wymagania sprzętowe. Na dole strony.
http://fate-go.us
Incompatible with beta versions of OSes
Zapomniałem o tym.
Ostatnio edytowany przez UndeadHunter (2017-06-13 20:53:41)
Jakby co, to grę można już pobrać z apkpure. Niestety, tak jak się obawiałem, wywala mi ten sam błąd, co w japońskiej wersji
Jakby co, to grę można już pobrać z apkpure. Niestety, tak jak się obawiałem, wywala mi ten sam błąd, co w japońskiej wersji
Eh, szkoda. Nie rozumiem dlaczego blokują możliwość odpalenia na zrootowanych urządzeniach.
9 pm pdt to jest u nas 6 rano jutro jo? Bo o tej servery startują.
Dennoss napisał:Jakby co, to grę można już pobrać z apkpure. Niestety, tak jak się obawiałem, wywala mi ten sam błąd, co w japońskiej wersji
Eh, szkoda. Nie rozumiem dlaczego blokują możliwość odpalenia na zrootowanych urządzeniach.
Tu nawet nie chodzi o roota, bo ta gra najwidoczniej nie toleruje custom romów, nawet tych niezrootowanych
Zostaje mi granie na Asusie Zenfone ojca
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2017-06-25 12:25:24)
Zostaje mi granie na Asusie Zenfone ojca
To sobie nie pograsz XD. Mam asusa zenfona i fejt tu nie działa bo ma intelowski procesor który nie jest obsługiwany.
No chyba, że masz zenfona 3 który jednak ma snapdragona...
Ostatnio edytowany przez karpato (2017-06-25 12:39:49)
Dennoss napisał:Zostaje mi granie na Asusie Zenfone ojca
To sobie nie pograsz XD. Mam asusa zenfona i fejt tu nie działa bo ma intelowski procesor który nie jest obsługiwany.
No chyba, że masz zenfona 3 który jednak ma snapdragona...
Zenfone 5 z Intelowskim procem. Kiedyś już grałem chwilę w japońską wersję na nim. Teraz zainstalowałem wersję angielską i również się odpala, ale serwery wyłączone
Apka działa na emulatorze (ta japońska również). Przynajmniej na razie.
karpato napisał:Dennoss napisał:Zostaje mi granie na Asusie Zenfone ojca
No chyba, że masz zenfona 3 który jednak ma snapdragona...Zenfone 5 z Intelowskim procem. Kiedyś już grałem chwilę w japońską wersję na nim. Teraz zainstalowałem wersję angielską i również się odpala, ale serwery wyłączone
To nw jakim cudem. W wymaganiach pisze, że na intelu nei działa. Sprawdziłem 2 swoje telefony z intelem i też dupa.
Może działała Ci chińska wersja gry (bo ona akurat działa na intelach). Bo nie ma szans, że Ci kitajska wersja ruszyła na intelu.
Ostatnio edytowany przez karpato (2017-06-25 12:51:26)
Dennoss napisał:karpato napisał:To sobie nie pograsz XD. Mam asusa zenfona i fejt tu nie działa bo ma intelowski procesor który nie jest obsługiwany.
No chyba, że masz zenfona 3 który jednak ma snapdragona...Zenfone 5 z Intelowskim procem. Kiedyś już grałem chwilę w japońską wersję na nim. Teraz zainstalowałem wersję angielską i również się odpala, ale serwery wyłączone
To nw jakim cudem. W wymaganiach pisze, że na intelu nei działa. Sprawdziłem 2 swoje telefony z intelem i też dupa.
Może działała Ci chińska wersja gry (bo ona akurat działa na intelach). Bo nie ma szans, że Ci kitajska wersja ruszyła na intelu.
Zarówno japońska, jak i angielska działają. Chińskiej nigdy nie pobierałem.