Nie jesteś zalogowany.
http://subs.com.ru/page.php?id=43461
Może te suby ci się przydadzą
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jak pisałem wcześniej. Pliki .ass nie są problemem. Kłopot polega na tym, że nieważne od kogo te subki przetłumaczę, nic z tego nie wyjdzie jeśli nie będzie dostępu do kompatybilnych plików video (mkv. lub RAW mp4 chociaż). Obecnie badam możliwości zdobycia czystego anime, bez wlepionych napisów jak to mają Horrible . Bazą do napisów może być Merchant, tylko co z tego, skoro nikt nie będzie mógł do tego pobrać video? u mnie odcinek 7 stoi na 4% pobrania trwającego już pół dnia.
Szósty odcinek Cinderella Girls Gekijou dostępny na ANSI
Dodatkowo dorzuciłem nowy ending do tego odcinka oraz epizodu 5, choć nie jest to zbyt estetyczne ( a przynajmniej mnie do końca nie zadowala). Możliwe, że to poprawie jeszcze, ale tu niczego nie obiecuję.
Siódmy odcinek Cinderella Girls Gekijou dostępny na ANSI
Co do 5 odcinka Chisia:
Opcje są dwie: pojawi się jutro, a jeśli nie, to w weekend wraz z odcinkiem 6.
Tłumaczenie Kuma Miko:
Pomyślnie pobrałem odcinki 7-12 w wersji od Merchant. Ponad 400 linijek... jeszcze takiego tłumaczenia nie robiłem, ale cóż generalna próba przed latem musi być Termin wydania 7 odcinka jeszcze nie jest znany, ale prawie na pewno w tym miesiącu jeszcze
Ostatnio edytowany przez Bufallo (2017-05-16 19:29:32)
Piąty odcinek oraz Szósty odcinek Puripuri Chii-chan!! dostępny na ANSI
Wyprzedzając pewną nieścisłość, która może niektórych nurtować:
Imię nowej postaci nadane przez bohaterkę spolszczyłem, ale było ono nadane w oparciu o charakterystyczne dla nowego gluta powiedzonko, które zostawiłem bez zmian. Zatem:
Postać -> Dżo
Odzywka -> jo
Miłego seansu xd
Ostatnio edytowany przez Bufallo (2017-05-21 16:14:18)
Ósmy odcinek Cinderella Girls Gekijou dostępny na ANSI
Dodatkowo dzięki życzliwości Camizi, Chisio przechodzi podstawowy lifting. Dobrze, że ktoś w końcu postanowił ukrócić moje chore zapędy
W ten weekend postaram się Kapłankę 7 odcinek wydać, ale kto wie jak wyjdę z czasem.
Siódmy odcinek Puripuri Chii-chan!! dostępny na ANSI
Dostępne póki co jest tylko 480p. Zobaczymy, czy horrible dołożą lepszą jakość video.
Co do Kuma Miko:
Prace ruszyły, ale idą powoli. Priorytet mają obowiązki, potem obecnie emitowane serie Pewnie i tak, kto chciał, to już obejrzał
Dziesiąty odcinek Cinderella Girls Gekijou dostępny na ANSI
7 odcinek Kuma Miko już w jakiś 40-50% zrobiony. Jeśli znajdę czas, wydam w weekend razem z Chisiem
Siódmy odcinek Kuma Miko dostępny na ANSI
Miałem zamiar wrzucić to razem z Chisiem, ale jak to w życiu bywa nie zawsze wszystko idzie po naszej myśli. Projekt będzie dokończeniem tłumaczeń z onlajnów, bo szkoda, by taka fajna seria nie maiła napisów dla całego sezonu.
W razie, gdyby ktoś miał problem z pobraniem odcinka z torrentów, niech kontaktuje się ze mną mailowo
Kolejny odcinek zamierzam wydać w przyszły weekend (w końcu będzie na to trochę czasu), reszta w najgorszym wypadku kontynuowana będzie w drugiej połowie lipca.
Chisio zapewne wydany zostanie we wtorek z idolkami.
Jedenasty odcinek Cinderella Girls Gekijou dostępny na ANSI
Chisio w 40% przetłumaczony, ale translacyjne jestem wypompowany na dziś xd
Nareszcie!
Dziewiąty odcinek Puripuri Chii-chan!! dostępny na ANSI
Kilka dni obsuwy, ale zdarza się. W ramach zadośćuczynienia taki mały bonusik:
Special One Room dostępny na ANSI
Troszkę plany co do 8 odc. Kumy się pogmatwały, bo piątek mam pracujący, ale spróbujemy się wyrobić jakoś z czasem i chęciami
Dziesiąty odcinek Puripuri Chii-chan!! dostępny na ANSI
Nie wiem, czy uda się dokończyć jutro Kumę. Powalczymy i spróbujemy, ale może być ciężko.
Ostatnio edytowany przez Bufallo (2017-06-17 19:16:58)
Trzynasty odcinek Cinderella Girls Gekijou dostępny na ANSI. Seria zakończona!
Dodatkowo pozwoliłem sobie ze słuchu i z własną inwencją twórczą ( choć bardziej to drugie ) strzelić ze słuchu napisy do endingu. Sens jako taki pozostał (mam nadzieję). Jutro dodam je do reszty odcinków. Bierzcie i cieszcie się, bo nie widziałem do tej pory wersji z napisami do tej nutki xd
Trzynasty odcinek Cinderella Girls Gekijou dostępny na ANSI. Seria zakończona!
Dodatkowo pozwoliłem sobie ze słuchu i z własną inwencją twórczą ( choć bardziej to drugie ) strzelić ze słuchu napisy do endingu. Sens jako taki pozostał (mam nadzieję). Jutro dodam je do reszty odcinków. Bierzcie i cieszcie się, bo nie widziałem do tej pory wersji z napisami do tej nutki xd
Doki wydaje wersje z napisami do endingów.
https://anidex.info/?q=doki%20cinderella
Zatem korzystanie tylko z nyaa jest niewystarczające. Trudno, moje też poszło w świat. Poza tym te endingi od Doki to wyższa szkoła jazdy lub chociaż chęci. Ja takich nie mam, bo i tak pobrania moich napisów do idolek nie dobijają do 10 (odc. 12 ma fałszywe statystyki zapewne ).
Doki daje chyba swoje relki na Nyaa.si, ale i tak Anidex>Nyaa.si.