Nie jesteś zalogowany.
@dulu
No właśnie kreują własną postać, na podstawie postaci z oryginału. Z trailerów został jedynie sposób siedzenia, pewnie ukłon w stronę fanów. Reszta wydaje się inna.
Ja widzę raczej powycinanie paru cech z oryginału i powstawianie czegoś, co będzie pasowało do czarnoskórego aktora. Lepszym zabiegiem byłoby napisać go po prostu od nowa. Co do tego siedzenia; już mogliby opuścić jedną nogę, lepiej by wyglądało.
A co do rasizmu - klik.
Zobaczymy jak to wyjdzie już po premierze. Bo czasami chcąc zadowolić wszystkich, nie zadowoli się nikogo.
Można przestać gadać o rasizmie, ale to go nie wyeliminuje. Zresztą, czas zakończyć ten temat. Myślę, że wszystko już zostało powiedziane z obu stron.
Ja tam po prostu na resztę macham ręką. Mogłem się mylić w niektórych momentach, mogłem napisać za dużo, ale taki jest mój punkt widzenia. Nie mam zamiaru włączać się w dalsze kłótnie
Ale też nie warto wszędzie się go doszukiwać.
O amerykańskim Death Note.
Nie zapowiada się na jakąś wielką porażkę. Nie będzie to miało znamion kina artystycznego, bo ogólnie w amerykańskich filmach trudno tego szukać. A co mnie najbardziej razi w tych zapowiedziach? Zmiana osobowości głównych bohaterów. Zarówno Light, jak i L nie będą zakręconymi/inteligentnymi/tajemniczymi "psycholami". Light na początku będzie jakimś dręczonym lamusem - już wiemy kogo wpisze pierw do notatniczka (czy ja dobrze widzę - będzie chodził do liceum?), który boi się zagadać do dziewczyny, a L będzie typowym badassem z policji, który w przeciwieństwie do amerykańskiego Lighta ani raz nie przypominał w zachowaniu oryginała.
W sumie, to gdzie można umieszczać takie adaptacje?
W sumie, to gdzie można umieszczać takie adaptacje?
W dziale nippońskiego live-action?
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
GITS wersja aktorska w Japonii doczeka się wydania BD z JAP głosami
GITS wersja aktorska w Japonii doczeka się wydania BD z JAP głosami
To chyba jedyny powód dla którego będzie warto kupić ten film w Japonii. Poszłam z koleżanką do kina, bo miała darmowy bilet i żałuję tego zmarnowanego czasu.
NWW_Station napisał:GITS wersja aktorska w Japonii doczeka się wydania BD z JAP głosami
To chyba jedyny powód dla którego będzie warto kupić ten film w Japonii. Poszłam z koleżanką do kina, bo miała darmowy bilet i żałuję tego zmarnowanego czasu.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie, jako osoby, która nigdy nie widziała pierwowzoru, film był całkiem spoko, a tym bardziej nie był stratą czasu
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Czarny Luffy?
Czarny będzie Usopp, Luffy będzie meksykaninem, a Zoro zagra azjata Pełna poprawność.
Coś czuję, że pokłady beki będą nieograniczone.
IMO gdyby aktorzy byli dobrani względem narodowości podanych przez Gode to nie byłoby takiej tragedii.
Luffy (Brazylia)
Zoro (Japonia)
Nami (Szwecja)
Usopp (Afryka)
Sanji (Francja)
Chopper (Kanada)
Robin (Rosja)
Franky (Ameryka, a raczej USA)
Brook (Austria)
Więc czarny Usopp byłby jak najbardziej prawdopodobny
Może zrobią załogę kochających się mężczyzn. Na końcu będą trzymać się za racę i podziwiać zachód słońca.
Eeee... Jak oni chcą zrobić adaptację OP? Jakoś nie widzę żeby humor z serialu dałoby się przełożyć na wersję live action, zwłaszcza że OP często swój humor bazuje na zabawnych mimikach twarzy, a niektóre postacie w ogóle nie mają zachowanych jakichkolwiek proporcji ciał.
Może zrobią załogę kochających się mężczyzn. Na końcu będą trzymać się za racę i podziwiać zachód słońca.
Padłam. Idealny materiał na yaoica. XD
IMO gdyby aktorzy byli dobrani względem narodowości podanych przez Gode to nie byłoby takiej tragedii.
Luffy (Brazylia)
Zoro (Japonia)
Nami (Szwecja)
Usopp (Afryka)
Sanji (Francja)
Chopper (Kanada)
Robin (Rosja)
Franky (Ameryka, a raczej USA)
Brook (Austria)
Więc czarny Usopp byłby jak najbardziej prawdopodobny
Nawet nie wiedziałem że autor takie szczegóły zawarł w biografii....
Nawet nie wiedziałem że autor takie szczegóły zawarł w biografii....
Oda tworzy wszystko z dbałością o szczegóły.
I przejawiają się jakoś te narodowości w zachowaniu postaci (może nie licząc nazw ataków Sanjiego)? Bez przesady, pewnie wymyślił na poczekaniu, jakby to miało mieć jakiekolwiek znaczenie (to samo daty urodzin itp.).
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2017-07-23 21:09:12)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime