Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam
W końcu, po ponad roku stwierdziłem, że może jednak warto założyć swój temat. Część z Was już mnie może trochę zna, większość zapewne nie, ale hej, macie okazję to zrobić! Nie gwarantuję, że odcinki będą wychodzić regularnie, bo jestem na to zbyt leniwy, ale raczej powinienem skończyć serie chociaż z tego sezonu. Proszę, wytykajcie mi wszystkie potknięcia, ale też doradzajcie mi, bo nawet po tym roku popełniam więcej błędów niż niejeden początkujący. Zapraszam do oglądania i mam nadzieję, że moje napisy się Wam spodobają. Aha i jakby ktoś chciał mnie wspomóc w robieniu typesettingu to byłbym bardzo wdzięczny i szczęśliwy.
Aktywne
Fuuka (2/12)
Planowane
Kobayashi-san Chi no Maid Dragon
Koe no Katachi
Zakończone
Rakudai Kishi no Cavalary
Hai to Gensou no Grimgar gdzieś tam się robi wersja BD
Tanaka-kun wa Istumo Kedaruge
Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru!
Love Live! The School Idol Movie
Porzucone/Zawieszone
Sushi Police (6?/13)
Girlish Number (3/12)
Ostatnio edytowany przez MuBaK (2017-01-08 22:25:09)
Do czcionek zdecydowanie polecam Dysk Google i skracanie linka przez Google URL Shortener.
Mega potrafi stroić takie fochy, że czasem pliku 100 KB nie mogę pobrać.
Poza tym Google ma podgląd zipów, więc od razu widać, które czcionki są w środku. ^^
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-01-08 16:45:54)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ep. 1-2 Fuuki już na ANSI!
Fuuka - 01
Fuuka - 02
Zaskakujący początek sezonu. Przypadkowo trafiłem na tą serię i wygląda na to, że zostanie ze mną do końca. Dziwnym trafem dali 2 odcinki, a jeszcze dziwniejszym ja w weekend zrobiłem oba. Tak więc enjoy!
3 odcinek Fuuki już jest!
Trochę się zagapiłem i sądziłem, że seria dostanie tydzień przerwy, ale i tak poszło szybciej, niż myślałem. Serię tłumaczy mi się z trochę zapomnianą już przeze mnie płynnością. Muszę jeszcze popracować nad OP i ED, ale to trochę trudniejszy temat.
Do czcionek zdecydowanie polecam Dysk Google i skracanie linka przez Google URL Shortener.
Mega potrafi stroić takie fochy, że czasem pliku 100 KB nie mogę pobrać.
Poza tym Google ma podgląd zipów, więc od razu widać, które czcionki są w środku. ^^
Już do 3 odcinka przerzuciłem czcionki na Dysk Google, o skróceniu linku zapomniałem, wszystko poprawię jak tylko skończę tłumaczenie piosenek.
Czwarta Fuuka!
Akurat ten odcinek szedł wyjątkowo ciężko. Chęć przetłumaczenia rozszerzonego openingu, oraz wielkie lenistwo sprawiły, że opóźniałem wydanie. Ostatecznie piosenki jak nie było, tak nie ma i nie wiem, kiedy będzie. Pomimo tego, że mangę przeczytałem cały jeden chapter to z góry wiadomo było, kto należał do tego mitycznego Hedgehogs. Mimo to bajka przyjemna, może wyjdzie z tego coś dobrego.
Siódemeczka i Ósemeczka Fuuki na ANSI. Wrzucanie posta raz na dwa tygodnie to chyba lepszy pomysł: i tak nikt tego nie czyta, więc nie muszę się bez potrzeby produkować (te słowa to dowód na mój częściowy masochizm). Jedyną ciekawą informacją było podanie daty premiery BD do Koe no Katachi (była znana 2 tygodnie temu, ale olać to), więc jakieś tam plany na przyszłość są. No chyba, że rzucę to wszystko w cholerę, bo po co?
Cholera, minęło 5 miesięcy od ostatniego wpisu
No ale cóż, wracam (mam nadzieję) z nową serią, która jest efektem nudy, przypadkowego filmiku na YT i nieprzespanej nocy
Tsurezure Children to historia o... w sumie to nie wiem, miłości? Odcinki mają po ~12 minut, całość jest lekka, zabawna i konkretna.
No i dwa pierwsze odcinki są już na ANSI. Enjoy.
Strony 1