Nie jesteś zalogowany.
Miło nam poinformować, że nowym tytułem naszego wydawnictwa będzie jednotomowy shounen „Kimi wo mawashitai”, autor Tarako Umeyama.
Szczegóły polskiego wydania:
tytuł: „Najlepsza na świecie”
format: 130 x 182 mm
okładka: miękka ze skrzydełkami
gatunek: shounen, akcja, ecchi, przygoda, yonkoma
cena okładkowa: 22,90 zł
termin wydania tomu pierwszego: 28 kwietnia 2017
------------------------------------
Pewnego dnia w toalecie rodziny Yamaguchi w rolce papieru toaletowego pojawia się tajemnicza dziewczyna imieniem Shin – dla przyjaciół Shinia – która od pierwszego wejrzenia robi piorunujące wrażenie na Nobuo, prostolinijnym gimnazjaliście.
”A gdyby tak zużyć cały papier” – pomyślał Nobuo, a po jego skroni stoczyła się kropla potu – „Czy wtedy zobaczyłbym ją na… na… nago?!”
Tak oto zaczyna się wspaniała opowieść o miłości, pożądaniu i… kupie innych przygód.
------------------------------------
Każda osoba, która zakupi tomik na naszym stoisku na Pyrkonie zostanie obdarowana „niezbędnikiem każdego konwentowicza”, czyli rolką papieru toaletowego. A w ciągu kilku dni uruchomimy przedsprzedaż tego tytułu w naszym sklepie Mangastore.
Ostatnio edytowany przez NWW_Station (2017-04-03 15:35:58)
Kotori na Pyrkonie zapowiedziało wydanie LN Fate/Zero
Niezmiernie miło nam poinformować, że kolejną light novel będzie „Fate/Zero” autorstwa Gena Urobuchi. Czekaliśmy na licencję prawie dwa i pół roku ale wierzymy, że było warto.
tytuł: Fate/Zero
liczba tomów: 6
gatunek: akcja, fantasy
cena okładkowa: 29,90 zł
termin wydania tomu pierwszego: grudzień 2017
tłumaczenie: Dariusz Latoś
Prenumerata na całą serię 6 tomów jest już dostępna w naszym sklepie Mangastore:
http://mangastore.pl/fatezero-ln-prenum … -2078.html
Ostatnio edytowany przez max-kun (2017-04-29 18:51:20)
Meh, średnie to było. Chociaż mnie się z tego uniwersum w sumie podoba tylko F/GO.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kotori na Pyrkonie zapowiedziało wydanie LN Fate/Zero
No i gitara, bo miałem właśnie kupować wydanie eng
Chwila, 6 tomów? To nie miało czasem 4?
Ostatnio edytowany przez NWW_Station (2017-04-29 18:33:30)
max-kun napisał:Kotori na Pyrkonie zapowiedziało wydanie LN Fate/Zero
No i gitara, bo miałem właśnie kupować wydanie eng
Chwila, 6 tomów? To nie miało czasem 4?
Tu masz powód odnośnie ilości tomów. [info z MAL]
"Fate/Zero was initially released as a doujinshi collaboration by Type-Moon and Nitro+ between 2006 and 2007 at Comic Market conventions. A six-volume bunkoban edition was officially published by Sekaisha in 2011."
Więcej info od wydawcy
Cena wynika z kosztów licencji, które zarówno w przypadku Pustych granic jak i Fate/Zero są wysokie. A co do ilości tomów, to jak już wyżej się pojawiło, zależy od wydania. My mamy licencję na nowe, 6-tomowe wydanie.
Ostatnio edytowany przez max-kun (2017-04-29 18:55:34)
Moje marzenie się spełniło, mogę umierać szczęśliwy xD
Edit
Obczaiłem sobie te 6 okładek nowego wydania i nie podoba mi się to, że na każdej jest Saber, bo ona tam nawet nie grała pierwszych skrzypiec. Mogli się pokusić o większą różnorodność.
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2017-04-30 16:09:53)
"Overlord #5 pojawi się pod koniec września. A z tomikiem kupionym w naszym sklepie dostaniecie taki oto plakat."
Ostatnio edytowany przez max-kun (2017-09-03 16:33:59)
"Overlord #5 pojawi się pod koniec września. A z tomikiem kupionym w naszym sklepie dostaniecie taki oto plakat."
Pokaż spoiler
Złożony na 15 razy do formatu tomiku? xD
Naszą pierwszą pyrkonową nowością jest manga shoujo „Torikagoshou no Kyou mo Nemutai Juunintachi”. Autorkami tego komiksu są: znana i lubiana przez Was rysowniczka Rihito Takarai („Seven days”, „Ten count”) oraz odpowiedzialna za scenariusz Yukako Kabei. Jest ona również autorką książki, na podstawie której powstał komiks.
polski tytuł: Klatka dla ptaków (tytuł roboczy)
gatunek: okruchy życia, romans
liczba tomów: 3 (tytuł zakończony)
termin wydania tomu pierwszego: 18 maja 2018
Szesnastoletnia Kizuna Etou należy do grupy dziewcząt rywalizujących między sobą w pewnej „grze”. Polega ona na umawianiu się z mężczyznami o zasobnych portfelach na „płatne randki”. Wygrywa ta, która na koniec dnia może pochwalić się największym łupem. Wśród zbuntowanych nastolatek panuje jednak kilka niepisanych, ale rygorystycznie przestrzeganych, zasad. Jedna z nich mówi, że podczas „randki” nie można uprawiać seksu. Inna natomiast, że z grupy nikt nie ma prawa odejść. Czy Kizuna odważy się na ten krok, kiedy zostanie zmuszona do pobicia przyjaciółki, która jako pierwsza postanowiła zrezygnować z „gry”? I czy na jej decyzję wpłynie propozycja pewnego malarza…?Pokaż spoiler
Naszą drugą pyrkonową nowością jest dwutomowy komiks „Umibe no Onnanoko” autorstwa Inio Asano. Autor gościł już na naszym rynku dzięki wydawnictwu Hanami („Osiedle Promieniste”, „Solanin”).
Szczegóły wydania polskiego:
polski tytuł: Dziewczyna znad morza
gatunek: dramat, okruchy życia, romans
liczba tomów: 2 (tytuł zakończony)
ograniczenie wiekowe: +18
Senne nadmorskie miasteczko, gdzie życie toczy się leniwie…
Mieszka w nim Koume Sato. Właśnie przeżyła pierwsze miłosne rozczarowanie. Chłopak, z którym umówiła się na randkę, zażyczył sobie „dowodu” jej uczuć, ona zaś przystała na to z obawy przed odrzuceniem. W jednej chwili marzenia Koume o romantycznej miłości legły w gruzach.
Zdruzgotana dziewczyna próbuje jakoś to sobie poukładać. Proponuje koledze z klasy, Keisuke Isobe, nietypowy układ. Co jednak zrobi, gdy okaże się, że w życiu nic nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać?
Gorzko-słodka opowieść o samotności, potrzebie akceptacji i poszukiwaniu bratniej duszy. O pułapkach dojrzewania i próbach odnalezienia się w dorosłym świecie.Pokaż spoiler
Czytałem Dziewczynę. Świetne, na pewno kupię. Gdyby tylko wydali moją ulubioną mangę - Oyasumi Punpun tegoż autora - byłbym spełniony.
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Niestety zmuszeni jesteśmy zmienić nieco plany dotyczące ogłoszenia dzisiejszej nowości. Do chwili obecnej nie otrzymaliśmy papierowej wersji umowy na tytuł, który mieliśmy ogłosić. Miał to być kolejny wspólny projekt z Wydawnictwem J.P.F, ale oni też czekają na „papier”. Cóż… co się odwlecze, to nie uciecze.
Zostajemy jednak w klimatach boys love. Miło nam poinformować, że naszą kolejną nowością będzie komiks Youki Nitty „Platinum pasta”. Autorka znana jest części fandomu yaoistycznego z mangi „Haru o Daite Ita” oraz dwuodcinkowej OAV pod tym samym tytułem.
gatunek: romans, boys love
liczba tomów: 1 (tytuł zakończony)
ograniczenie wiekowe: +18
Mija rok, odkąd w pewnym nadmorskim kurorcie Mamiya otworzył włoską restaurację. Lokal cieszy się dużą popularnością dzięki jego niezwykłemu talentowi kulinarnemu oraz pierwszorzędnym składnikom, w które zaopatruje się u miejscowego hodowcy warzyw oraz zaprzyjaźnionego rybaka. Pewnego dnia Mamiya jest światkiem sprzeczki obu dostawców, którą interpretuje jako kłótnię kochanków. Chcąc pomóc mężczyznom się pogodzić, organizuje dla nich kolację. Dopiero w jej trakcie zdaje sobie sprawę, że doszło do pewnego nieporozumienia…Pokaż spoiler
Ciekawe, co z JPF chcieli ogłosić
Czwarta pyrkonowa nowość – komedia
Tym razem naszą nowością jest komedia… i to nie jakaś tam komedia, tylko „Yotsubato!” autorstwa Kiyohiko Azumy. Tytuł zdobył Excellence Award w kategorii „Manga” na Japan Media Arts Festival w 2006 r. W 2008 r. został nominowany do Nagrody Kulturalnej im. Osamu Tezuki i Nagrody Eisnera w kategorii „Najlepsza publikacja dla dzieci”. Zdobył również drugą nagrodę w pierwszej edycji konkursu Manga Taishō. W 2016 r. ponownie został nominowany do Nagrody Kulturalnej im. Osamu Tezuki i zajął pierwsze miejsce.Szczegóły wydania polskiego:
Pokaż spoiler
gatunek: komedia, okruchy życia
liczba tomów: 13+
Tuż przed rozpoczęciem letnich wakacji do pewnego miasta wraz z ojcem przeprowadza się wyjątkowo energiczna Yotsuba. Sześcioletnią dziewczynkę z dalekiej wyspy od tej pory czekają dni pełne zupełnie nowych doświadczeń.
Ciepła komedia przedstawiająca codzienność mieszkańców miasta, którym mała Yotsuba spędza sen z powiek.
Kolejną nowością jest...
Na decyzję strony japońskiej odnośnie tego tytułu czekaliśmy od sierpnia ubiegłego roku i prawdę mówiąc traciliśmy już nadzieję. Ale jest! Mamy! I możemy go Wam ogłosić! Naszą ostatnią pyrkonową nowością jest „Fumetsu no Anata e” autorstwa znanej z „Kształtu twojego głosu” Yoshitoki Oimy. Zleciliśmy grafikowi opracowanie loga i mamy nadzieję, że strona japońska wyrazi zgodę na użycie polskiego tytułu, a nie, jak nam zasugerowano, loga z wydania amerykańskiego z tytułem „To Your Eternity”.
gatunek: dramat, fantasy, przygoda
liczba tomów: 6+
termin wydania tomu pierwszego: 18 maja 2018Na początku była kula, ciśnięta przez czyjąś dłoń na powierzchnię ziemi.
Niezwykły byt zdolny uczyć się i zmieniać kształt.
Istota obdarzona darem nieśmiertelności.I stało się tak, że pewnego dnia istota napotkała na swej drodze chłopca, a spotkanie owo zapoczątkowało jej wieczną tułaczkę przez świat pełen najrozmaitszych bodźców.
Oto fascynująca opowieść o poszukiwaniu samego siebie.
Nabyłem pierwszy tom po angielsku w promocji i spodobało mi się na tyle, że zamierzałem kontynuować jak wyjdzie więcej tomów. Skoro jednak będzie polskie wydanie to z chęcią sobie na nie poczekam.
Yotsubę też będę zbierać, bo lubię takie specyficzne tytuły. Niech jeszcze ktoś się zabierze za YKK i Arię.
Kolejne nowości.
Tym razem nasz wspólny projekt to dwie mangi autorstwa Kaori Yuki, mistrzyni mrocznych historii.
KOTORI - "Twój obraz": Miastem Aniołów wstrząsa seria brutalnych morderstw na męskich prostytutkach. Sprawca – nazwany przez media Ślepcem z powodu zakładania ofiarom opasek na oczy – nadal pozostaje na wolności. Czy pojawienie się świadka jednego z morderstw przybliży policję do ujęcia zabójcy?
Wersja, którą wydamy, jest wersją rozszerzoną i oprócz historii głównej zawiera jeszcze kilka innych opowieści o zbrodniach popełnionych z miłości. Za tydzień ogłosimy nasz pierwszy tytuł josei.
JPF - "Żwirowe Królestwo": Poznaj zaklęty świat stworzony przez autorkę "Angel Sanctuary" i "Rewolucji według Ludwika". Oto wczesne arcydzieła Kaori Yuki takie jak "Żwirowe Królestwo", "Okrutne baśnie, "Stonehenge" i "Chłopcy, którzy zatrzymali czas". Żwirowe Królestwo to miasto ukryte wśród bezkresów pustyni, mierzące się z zamieszkującymi ją istotami i niebezpieczeństwem pochłonięcia przez piaski. Ludzie pustyni nie spoczną dopóki nie zniszczą ostatniego przyczółku ludzkości...