Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
>Blu-ray (720p)
>Web-rip (1080p)
Fajny gif
Czemu Web-rip (1080p), a nie Blu-ray (1080p)?
Czemu Web-rip (1080p), a nie Blu-ray (1080p)?
Wstyd się przyznać, ale trzeba być szczerym. Nie posiadam takich umiejętności jak Wooren, by skodować źródła BD do wagi tego webripa w rozdziałce 1080p. Pewnie wrzuciłbym tylko webripa, bo uważam, że jakość ma w zasadzie identyczną jak BD zajmujące 3 razy więcej, ale poddałem się naciskom ludzi, dla których "Blu-ray" w nazwie jest pewnego rodzaju mantrą i placebo. Przy produkcjach tej jakości współczynnik wagi do rozdzielczości ma dla mnie znaczenie kluczowe, stąd taka decyzja. Innymi słowy - ma być mało i ładnie.
Przecież Wooren po prostu robił klasyczne kastraty na wysokim CRF. Tu też masz kastrata na CRF 22. Dźwięk pewnie też w standardowym 128 kbps.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
FAiM napisał:Czemu Web-rip (1080p), a nie Blu-ray (1080p)?
...Pewnie wrzuciłbym tylko webripa, bo uważam, że jakość ma w zasadzie identyczną jak BD zajmujące 3 razy więcej, ale poddałem się naciskom ludzi, dla których "Blu-ray" w nazwie jest pewnego rodzaju mantrą i placebo...
Te BD nie zajmuje 3 razy tyle.
Każdy wydał, jak chciał: duduś web, a tutuś BD od Seeda (nie wiem czemu, ale zawsze biorę jego wydania xD).
Co do samego animca... Człowiek ogląda obrazki na necie i czeka na jakieś mocne sceny, a tutaj nic.
Strony 1