Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Kolejny wielki Polak odszedl...
[*]
Fajnie pisał
Wizje miał naprawdę niezwykłe. Ja czytałem wszystko po dwa razy, najpierw jako małolat, jako książki przygodowe (Dzienniki..., Pilota). Potem czytałem je znowu i odkrywałem je na nowo od tej strony socjologicznej. Polecam wszystkim którzy nie czytali, weźcie się za Lema
Odpoczywaj w spokoju [*]
Niewiele mam do dodania - może tyle, że koniecznie trzeba (choćby z troski o własną polszczyznę) przeczytać "Cyberiadę" i "Dzienniki Gwiazdowe". Rzecz jasna, owe tytuły nie wyczerpują tematu.
[*] Komos już nigdy nie będzie taki sam
Ostatnio edytowany przez klers (2006-03-28 18:41:19)
Odszedł wielki człowiek,pisarz i filozof.[*][*]
Cześć jego pamięci.
Zazwyczaj jego poglady odbiegaly nieco od moich wlasnych a co do tworczosci to szczegolnie nigdy za nia nie przepadalem. Jednak nigdy nie zapomne tego co zawieral w swych utworach, sklanialy one do refleksji nad wlasnym zyciem i zyciem nie jako czyjas wlasnoscia ale wartoscia sama w sobie. Zazwyczaj byly to rzeczy na ktore nie zwracamy uwagi, jednak dzieki niemu i ja sie czasem zastanowilem, pomyslalem, dochodzac do wlasnych wnioskow i za to dziekuje oraz skladam wyrazy szacunku Panie LEM. Dla czlowieka ktory byl czlowiekiem. Tworz nowe historie gdziekolwiek jestes.
Strony Poprzednia 1 2