Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Ewentualna kontynuacja jakiegokolwiek anime zależy przede wszystkim od wyników sprzedaży bd/dvd. Jako że w Japonii studia tworzące anime poza nielicznymi wyjątkami nie dostają pieniędzy za emisję w tv, to ich zyski zależą głównie od wspomnianych wyników sprzedaży lub praw do dystrybucji za granicą i najróżniejszych gadżetów.
GG: 1677958
Ewentualna kontynuacja jakiegokolwiek anime zależy przede wszystkim od wyników sprzedaży bd/dvd. Jako że w Japonii studia tworzące anime poza nielicznymi wyjątkami nie dostają pieniędzy za emisję w tv, to ich zyski zależą głównie od wspomnianych wyników sprzedaży lub praw do dystrybucji za granicą i najróżniejszych gadżetów.
Co przez to rozumiesz? Chyba nie myślisz, że studia animacyjne zarabiają na sprzedaży płyt?
W zasadzie to sprzedaż płyt chyba wcale nie musi być jakimś ważniejszym czynnikiem. W dużej mierze chodzi np. o promowanie materiału źródłowego.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Czyli japońskie stacje telewizyjne dostają materiał do emisji za darmo?
O ile coś nie zmieniło się w ciągu ostatnich kilku lat to owszem, generalnie studia nie dostają kasy za emisję.
Swego czasu było nawet ciekawiej, bo za miejsca w atrakcyjnym slocie trzeba było sypnąć groszem xD Chociaż wątpię, żeby teraz to przeszło...
Zdaje się, że jedynie największe tasiemcowe hity takie jak One Piece czy Naruto są przez telewizje kupowane.
W zasadzie to sprzedaż płyt chyba wcale nie musi być jakimś ważniejszym czynnikiem. W dużej mierze chodzi np. o promowanie materiału źródłowego.
Owszem przestała być wyznacznikiem, ale tylko dlatego, że poza nią istotna też stała się dystrybucja online, a takich danych to nikt chętnie nie podaje.
Ostatnio edytowany przez ill (2015-06-21 22:25:26)
Zapominacie o promowanie gadżetów związanych z serią. Nie chcę nawet myśleć, ile kasy przynoszą figurki Gundamów.
Nie zapominamy, zaliczają się one do "innych gadżetów" o których pisałem
Co swoją drogą tłumaczy jakąś potworną ilość serii z mechami jakie powstają...
Po pierwsze, to studia animacyjne są zazwyczaj jedynie zleceniobiorcami - czyli wykonują swoją pracę za określone pieniądze.
Jeśli myślicie, że to studia animacyjne wykupują licencje od wydawnictw pierwowzoru i za własne pieniądze tworzą anime, a następnie zarabiają na sprzedaży płyt - to macie bardzo mylne pojęcie o przemyśle japońskiej animacji .
Zresztą, gdyby tak było, to studia tworzące dawno by już splajtowały.
Po drugie, za emisję w tv się płaci i to słone pieniądze - sądziliście, że reklamy to za darmo puszczają czy nawet jeszcze stacje za to płacą . Bo tym właśnie jest anime, reklamą produktu - płyt, pierwowzoru, gier, zabawek itd.
Co innego, gdy jakaś stacja partycypuje w kosztach produkcji - co zresztą nie jest takie rzadkie.
Ilość sprzedanych płyt nadal jest wyznacznikiem sukcesu samego anime, jednak niska sprzedaż wcale nie musi oznaczać, że dana adaptacja była nieopłacalna .
Mi się podobało i to nawet bardzo.
Jeszcze bardziej by mi się podobało, gdyby pozbyli się tej kiełbasy na masy jaką jest fanserwis. Najmocniejszym atutem IMO była sfera audio - żywe kwestie oraz muzyka z perełką pod postacią epickiego kawałka ---> ^.^
Ogólnie to ten tytuł zalatuje mi ambitnością polaną (bądź zamoczoną w) masówką w postaci fanserwisu. Nie wiem, czy było to potrzebne. Mi osobiście wadziło. Ale- pośmiał się człowiek, w szóstym odcinku istna jazda bez trzymanki, a pod koniec siódmego łzy pod oczami
Gdyby nie fanserwis, to bym wyczekiwał z wypiekami na twarzy. A tak- czekam, ale z dystansem. Osobiście polecam.
Pomocy Szukam linka do zdjęć/ filmu gdzie gościu - europejczyk albo azjata z zdjęć wydedukowałem że samotnik po 40/50 albo i więcej miał cosplay shiro(tak tak ) mnóstwo figurek z NGNL poduszki ect wszystkie artykuły związane z NGNL jeżeli wiecie gdzie szukać lub macie linka to podajcie xD
Jeśli to tylko kwestia audio, to zawsze można podmienić
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
LagoonCompany napisał:No jak by kto chciał sobie obejrzeć, to informuje, sam czekałem sporo na film
Ale oni nie udostępniają napisów. Trzeba oglądać na tym ich syfie przecież. Tam audio jest wręcz tragiczne.
Do filmu sao udostępnili napisy
LagoonCompany napisał:No jak by kto chciał sobie obejrzeć, to informuje, sam czekałem sporo na film
Ale oni nie udostępniają napisów. Trzeba oglądać na tym ich syfie przecież. Tam audio jest wręcz tragiczne.
Wideo też nie powala. Bajka pewnie będzie wyglądała ładnie, więc nieźle trzeba mieć, żeby oglądać ją łonlajn.
Hunter Killer napisał:LagoonCompany napisał:No jak by kto chciał sobie obejrzeć, to informuje, sam czekałem sporo na film
Wideo też nie powala. Bajka pewnie będzie wyglądała ładnie, więc nieźle trzeba mieć, żeby oglądać ją łonlajn.
Zacznijmy od tego, że tam nic nie powala. No może szybkość wydawnicza, tu się zgodzę. Kiedyś coś odpaliłem i najbardziej mnie wkurzało audio. Zresztą ktoś mi pisał, że tam filmy wrzucają na takie serwisy, że trzeba się rejestrować, by coś w ogóle oglądać. Reasumując: od kiedy tutaj reklamujemy online? Bo chyba ostatnio tak często tu nie bywam
Jak zwykle, proszę podaj przykład.
Jak np ja to zrobiłem z Garo na A-O.
Jedyne co mi przy chodzi do głowy, to film The Last, gdzie była kinówka koreańska, potem ta sama kinówa z jap. audio a jak było BD, to kolejna wrzutka.
Tak więc systematycznie poprawiali, jak tylko było lepsze źródło.
Ba, teraz zmienili trochę terminologie, więc będą od nowa wrzucali NGNL....
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna