#1 2006-03-28 22:19:34

Lain
Użytkownik

Jak dorwać japońskie filmy? Jakieś pomysły??

no to niektorzy moga uznac nie do konca zwiazane z anime ale jak najbardziej z japonska kultura... poza tym czasem milej poogladac przystojniakow przynajmniej dla mnie zywych a nie rysowanych okej
tak czy owak o ile zdarzy mi sie znalesc gdzies u kogos na dc np. filmy kurosawy to szczerze jak jedna osoba to ma to max :/ i sciaga sie przez 2-3 miesiace taki film :/
ale inne tytoly (nie liczac podobnych do casshern ktorego notabene mam bo wydali na dvd u nas) to wlasciwie nie wiem skad wytrzasnac, torrenty jak jeden maz zawsze wyswietlaja nie znaleziono... placze
jesli znacie jakies strony ew. jakies huby na dc czy tez moze jednak jakies torrenty do ktorych sie nie dogrzebalam bylabym wdzieczna slina

p.s. nie wiem czy wiecie niedawno wydali u nas dvd z filmami battle royale I i II - jestem jedna z szczesliwych posiadaczy i zachecam do obejzenia (dla pan z pewnoscia kuszacy wyda sie aktor Tatsuya Fujiwara, a dla panow sama fabola - bo film naprawde rzadzi okej)

jesli pytacie jakie filmy by mnie interesowaly to ta czesc filmografii kurosawy ktorej nie umiem dorwac u nas nigdzie - ran wydali i jeszcze jeden tytol mam u siebie oprocz niego ale np taki tron krwi to nie uracze nigdzie - jak kiedys bylo u nas na vhs to juz tych kaset nawet nie ma smutny
inne to np. Sabu, Kamen Gakuen.
jesli znacie jakies inne tytoly ktore sa dobre i warte uwagi to tez poprosze albo o wiadomosc ze zostaly u nas wydane albo o linka czy info skad je wziasc (life-action jakies tez jak najbardziej chetnie obejze jezor)
moze ktos juz tu o tym pisal ale ja slepa kura nie widze XD

pozdrawiam wszystkich smile

#2 2006-03-28 22:23:13

gracol
Użytkownik

Odp: Jak dorwać japońskie filmy? Jakieś pomysły??

Co zrobić?

1# Użyć opcji "szukaj" na forum - było już.
2# Na Torrentspy masz oddzielny dział na japońskie kino.
3# W każdym dużym serwisie jest tego od cholery.
4# Zajrzyj na filmweb, a potem szukaj konkretnych tytułów.

smile

#3 2006-03-28 22:40:41

grejpfrut
Użytkownik

http://asiandvdclub.org/
^^ tylko jest jeden problem - te filmy mają zazwyczaj po 4-5 gb oczkod
zgrywane z dvd oczkod

#4 2006-03-28 22:53:44

Winged
Użytkownik

Jak dobrze poszperasz to trochę wyszło w Polsce. Ceny zachęcające. Sam kupuję i za najdroższy 25 zł zapłaciłem. Promocja naszym przyjacielem. Proponuję zajrzeć do sklepów astabe (obecnie strona nie działa) lub oceanDVD. Cóż udanych łowów życzę. Od siebie poleciłbym coś Kitano (sam za dużo nie widziałem, ale ten Pan jest rewelacyjny:)) No i strona o Asian Cinema.

[EDIT] Co do Kurosawy. To jest ładnie wydany pakiet jego kilku lub nawet kilkunastu fimów, ale cena też jest wysoka. Link do sklepu.

Ostatnio edytowany przez Winged (2006-03-28 23:53:27)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#5 2006-03-28 23:59:36

cabal512
Użytkownik

"...np. filmy kurosawy to szczerze jak jedna osoba to ma to max..."
heh a u mnie na hdd troche filmów kurosawy jest i nie wiem nawet kiedy je lookne...

a odnośnie stron to spróbuj tutaj:
http://www.d-addicts.com/forum/index.php

#6 2006-03-29 00:03:05

Fantazyn
Użytkownik

http://asiandvdclub.org/ - filmy może i mają po 4-5 gb (są także DVD9), ale za to transfer jest naprawdę przyzwoity (mój rekord: pełny film dvd poniżej 3 godzin - czyli chyba nawet znacznie szybciej niż zwykłe dvd-ripy). Znacznie trudniej jest jednak utrzymać porządne ratio (dopiero po 2 tygodniach masz prawo - o ile osiągniesz ratio powyżej 1.05 i wyślesz conajmniej 25 gb - do ściągania 4 filmów jednocześnie, normalnie jest możliwość tylko 2 i jak jest niskie ratio grozi ban). O ośmiu jednocześnie możesz pomarzyć - tylko grono naprawdę najlepszych uploaderów ma taki przywilej. Torrentów (aktywnych) jest około 1900. Miła atmosfera, zawsze możesz prosić o wznowienie jakiegoś tytułu i raczej znajdą się ludzię by to zrobić. Do torrentów dorzucane są recenzje, screeny, link o filmie na imdb.com wraz z oceną.
Uwaga: naprawdę dbaj o ratio (przynajmniej na początku, potem już łatwiej utrzymać status Power User'a). Polecam do tego kilkadziesiąt gb na utrzymywanie i uploadowanie ściągniętych filmów.
Jest kilka złotych torrentów, które możesz ściągnąć a nie będzie to liczone do "downloaded" a tylko do uploaded jak będziesz udostępniać - warto na początku trochę mieć trochę zuploadowanych gb'ów.
Dobrym pomysłem jest także "zassanie" xxx torrenta (nawet jeśli Cię nie interesuje - nie musisz oglądać) - może być censored, ale takie rzeczy idą jak świeże bułeczki - zawsze jest pełno chętnych i to przez całkiem długi czas. Dlatego również najlepiej często sprawdzać stronę i szybko samemu ściągnąc i by więcej osób ściągało od Ciebie...
Na stronie jest jeszcze wiele anime, ale łatwo można zauważyć że to podkategoria.
Strona zawiera taże świetną wyszukiwarkę (dzięki temu, że filmy posiadają pełne opisy) możesz wpisać po prostu reżysera, aktora/aktorkę i masz spis torrentów. Gdybyś także nie zdążyła ściągnąć upragnionego filmu w opisie filmu znajduje sie także nazwa uploadera i 10 ostatnich userów którzy ściągnęli ten film - tak dla informacji, gdyby przyszło Ci się prosić o seedowanie lub wznowienie.
W razie jakichkolwiek pytań Pm'uj do mnie śmiało.
Ps. Gdybyś była z Lublina (lub w ciągu najbliżych kilku dni była w tym mieście - potem po kilku dniach prawdopodobnie wyjeżdzam) to Pm mnie, mam wolne płyty dvd mogę zgrać Ci kilka fimów, które posiadam (część mam zripowanych - już tak nie postępuję - powód: lenistwo i po co?), najlepiej gdybyś mogła podpiąć dysk twardy, wtedy zgrałbym Ci kilka ściągniętych filmów gotowych do uploadowania - na wejście miałabyś już kilka torrentów.
Ps. Miike Takashi i Shinya Tsukamoto - reżyserzy, którzy mają u mnie priorytet przy wyborze filmu do ściągnięcia (mam jeszcze parę braków z ich filmów).

#7 2006-03-29 12:28:40

Lain
Użytkownik

dziekuje za propozycje ale mieszkam w gliwicach... a to kawalek jezor
a poki co jestem po skrecieniu kolana i wycieczki nie sa czyms co moge zrobic ot tak sobie bo jeszcze nawet na uczelnie biegam o kulach...
co do powerusera to majac neostrade troche trudno jest sciagac niepotrzebne rzeczy ona uczy ograniczac swoje zapedy do tego czego chcesz/potrzebujesz, a w okolicy gdzie mieszkam zadna dobra siec nie istnieje - jedna stalka ktora mialam blokowala co sie dalo jak sie dalo - zaden torrent ani dc nie przeszlo... przez zewnetrzny firewall... przekierowania i inne zabawy mi nie pomogly a i transfer nie pobijal - uroki mojej okolicy...
co do linkow i stron to moze ja powinnam szukac innych tytolow niz te co mnie interesuja bo nawet na podanych przez was stronach z 5 szukanych przeze mnie filmow znalazlam 1... na wszystkich lacznie XD
co do filmow wydanych to czesc ich mam ale na ten pakiet kurosawy mnie nie stac aktualnie wiec chyba musze zaczac oszczedzac jezor a ten drugi sklep to musze poczekac az wroci wtedy obacze co i jak smile

#8 2006-03-29 14:49:11

Fantazyn
Użytkownik

..no cóż trudno. Domyślam się, że na neostradzie są za duże limity pobierania na ściąganie filmów dvd. Gdybyś się jednak zdecydowała to pamiętaj, że możesz na forum (ale tylko będąc poweruserem) składać prośby o konkretne filmy (ale najlepiej jest zaczepiać konkretnych ludzi, jak będziesz to powiem Ci mniej więcej co od kogo możesz oczekiwać - wiele ludzi jest dosyć specyficznych i lubi konkretne rzeczy).

Ps. Jeśli masz konkretne tytuły na myśli, to myślę, że możesz wypisać je na forum (chyba?) i nie tylko tutaj, ale także innych, także zagranicznych (zależy jak bardzo Ci na nich zależy) - może ktoś się zgłosi... zaproponuje... Ps. Nie zapomnij dodać, że jesteś dziewcznyną...lol.

Powodzenia

#9 2006-03-29 16:47:41

wilczy_deszcz
Użytkownik

ja jedynie zaglądam raz na jakiś czas na nanikore (zajebisty portal) i szukam wybranych tytułów w isohunt. średnio w miesiącu ogladam od 3-5 filmów z kina azjatyckiego( nie tylko japońskiego). plecam trylogie zemsty Park Chan-wuka.

#10 2006-03-29 18:18:43

Fantazyn
Użytkownik

Przepraszam co naleĹźy do TEJ trĂłjcy (trylogia)?
Ja mam tylko:
- Sympathy for Lady Vengeance z 2005
- Sympathy for Mr. Vengeance z 2002

Jakiego filmu mi brakuje?

EDIT: Czy moĹźliwe, Ĺźe chodzi o Oldboy'a?
EDIT: Dziękuję Wanderer...właśnie edytowałem posta...

Ostatnio edytowany przez Fantazyn (2006-03-29 18:24:04)

#11 2006-03-29 18:23:06

Wanderer
Użytkownik

Oldboy

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#12 2006-03-29 18:49:37

Lain
Użytkownik

no ja mam tylko Oldboya i od ponad pol roku reklamuje go i rozpoweszechniam jak moge znajomym smile to juz wiem co jeszcze od tego rezysera ciagnac dziekuje za rade smile_big
co do tytolow ktore mnie interesuja to m.in. nieszczesne Sabu wspomniane wczesniej i kilka innych filmow z fujiwara (ze mnie jest nimfomanka jednak... cool) a poki co z nim jesli juz cos znajde to jest to battle royal ktore juz mam XD

hehe jestem kobieta... czy powinnam sie czuc jak jakies tropikalne i rzadkie zwierze w zoo yahoo? ja wiem ze takie dostaja inne jedzenie np. banany... ale nie lubie naduzywac tego faktu a wy panowie jestescie na pewne damskie wplywy bardzo podatni XD (nie powiem czasem to i dobrze... okej, ale czasem to mi was potem zal jezor nie dawajcie sie tak latwo kobietom jezor)

EDIT: Wanderer az sie przez ciebie zaczelam udzielac na forum jezor

Ostatnio edytowany przez Lain (2006-03-30 22:32:44)

#13 2006-03-29 19:06:24

Wanderer
Użytkownik

No kobitek tu nie za wiele na forum. Może jakieś góra 5 co się aktywnie udzielają smile a panowie zawsze chcą poznać przedstawicielki płci przeciwnej o takich samych zainteresowaniach hehe Szkoda, że to tylko przez internet... smile Chociaż ja jestem z Kędzierzyna, to nie tak całkiem daleko do Gliwic:P[gwizdze] Kiedyś tam nawet bywałem smile

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-03-29 19:06:56)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#14 2006-03-29 19:53:05

Fantazyn
Użytkownik

Sabu - mówisz o filmie Miike Takashiego?
Jeżeli tak, to jak zostanę dłużej to postaram się zdobyć ten film. Dam znać jak zdobędę.

Droga Pani, przedstawicielko płci...innej. Najlepiej jakbyście były w zoo, a nie tak chodziły na wolności, rozpraszały tylko wzrok, myśli... Ale wiesz takie traktowanie jest tylko zanim nie da się zamknąć w klatce, jest tak tylko do czasu... To, że jesteśmy tacy podatni na was... no cóż to jest okrutne, ale według mnie to jest chyba przyjemne dla obu stron i tak też powinno zostać - jest znacznie ciekawiej. To wy w końcu ubarwiacie nam życie. To wy jesteście artystkami naszego życia... To wy... dobra nie będę się rozpisywał, zresztą nie ten topic.
Trudno jest się nie dać... gdyby facet mógł myśleć racjonalnie...eh. Póżniej tylko klnie sam na siebie. Tak łatwo się kusi na odrobinę przyjemności... znowu zaczynam, kończę. Koniec.
Powodzenia.

#15 2006-03-29 19:59:31

Xsellos
Użytkownik

ja z emule sciagam chinskie,koreanskie,japonskie

Stopka forum

© Animesub.info 2024