Nie jesteś zalogowany.
Nie wiedziałem, że nowa seria leci. Tylko patrzeć i płakać jak zwalą to.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2018-04-17 00:14:10)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Die Neue These nie ma zwyczajnie szans konkurować ze starą adaptacją. Kultowa plejada seiyuu, na której gaże poszła zapewne połowa budżetu. Różnorodne projekty postaci, które w nowej wersji są zastąpione popularną wśród damskiej części kreską i większość z nich jest nietrafiona. Największą bolączką jest brak muzyki klasycznej (OST zawierał 22 płyty CD). Bez tego elementu Ginga Eiyuu Densetsu jednak nie jest tym samym. Z drugiej strony starają się być wierni twórczości Yoshikiego Tanaki. Tak jak w papierowym pierwowzorze zamiast Dusty'ego podczas bitwy w Asztarte, Yangowi towarzyszy Lao. Jest także kilka mało znaczących linijek, które pominięto w OVA, ponadto drobne szczegóły jak kolory oczu i włosów. Niestety na nic się to zdaje, gdy masa scen jest zwyczajnie pominięta z powodu braku czasu jakim dysponują.
Produkcja skierowana raczej dla osób, które nie oglądały 110 odcinkowej serii i siedzą głównie w nowych animkach. Dziwi, że nie próbowali nawiązać współpracy z Netflixem i dotrzeć do szerszej grupy za granicami, w końcu to jedna z nielicznych serii pozbawiona typowo japońskich pierdół i mogłaby przyciągnąć fanów sci-fi. A tak sprzedając prawa dla CR, seria pośród całej reszty tytułów się nie wyróżnia, gdzie sporo osób nie ma nawet subskrypcji na typowy streaming anime.
Znaczy się, stara seria ma pewien problem po stronie japońskiej (jak zwykle?), nie chcą, by ta produkcja stała się popularna, powszechnie dostępna itd. Ma pozostać w stanie takiego artefaktu, do którego trzeba dotrzeć. Ostatnio podkreślało to nawet Sentai na jakimś panelu. Prowadzili z nimi debaty przez kilka lat, ich sposób myślenia niewiele się zmienił. Niektórzy nawet twierdzą, że ta seria nowa ma coś na tym polu zmienić. Chociaż i tak mnie dziwi, że nie poszli za ciosem i nie pojawiło się na Netflix, o czym wspomniał Zarathustra. Trochę ciekawi mnie los tej serii. 12 odcinków to strasznie mało, a potem mają być chyba 3 filmy. Zobaczymy. Z jednej strony się w sumie ciesze, że to epickie uniwersum dostało coś nowego, ale z drugiej strony... Czy było to komuś potrzebne?
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2018-04-17 10:30:28)
https://i.imgur.com/uXMuNgv.jpg
Nie chciało mi się tracić czasu na dobieranie czcionek, więc całość wygląda tak jak w starej serii. Endingu nie ma, bo nie znalazłem nawet krzaczków, żeby cokolwiek sklecić. Suby bez żadnej korekty, zatem tradycyjnie Sodoma i Gomora.
Można było by prosić o napisy do pierwszego odcinka, ponieważ link nie działa
z góry dziękuję
Teraz zauważyłem, że jest w paczce z 2 odcinkiem ale i tak dzięki
Ostatnio edytowany przez Dragon23 (2018-04-17 13:43:47)
Zarathustra napisał:https://i.imgur.com/uXMuNgv.jpg
Nie chciało mi się tracić czasu na dobieranie czcionek, więc całość wygląda tak jak w starej serii. Endingu nie ma, bo nie znalazłem nawet krzaczków, żeby cokolwiek sklecić. Suby bez żadnej korekty, zatem tradycyjnie Sodoma i Gomora.
Można było by prosić o napisy do pierwszego odcinka, ponieważ link nie działa
z góry dziękuję
Zerknij do linka z odcinkiem 02, tam masz też i suby do pierwszego
Hejka, co do starych odcinków Galaktycznych Bohaterów, czyli tych z samego początku, tak zwanej historii głównej, no chyba nie muszę tłumaczyć XD, ma ktoś może zapisane strony/suby/cokolwiek z napisami polskimi do nich?
Próbowałam wejść na te podane w pierwszych stronach dyskusji, ale wyświetla się, że strona zwyczajnie nie istnieje, co trochę komplikuje mi poznanie się z tą serią ;/
Będę wdzięczna za pomoc!
Hejka, co do starych odcinków Galaktycznych Bohaterów, czyli tych z samego początku, tak zwanej historii głównej, no chyba nie muszę tłumaczyć XD, ma ktoś może zapisane strony/suby/cokolwiek z napisami polskimi do nich?
Próbowałam wejść na te podane w pierwszych stronach dyskusji, ale wyświetla się, że strona zwyczajnie nie istnieje, co trochę komplikuje mi poznanie się z tą serią ;/
Będę wdzięczna za pomoc!
Dzięki za pomoc!
Po obejrzeniu najpierw 110 odcinków ova żałowałem, że nie zacząłem oglądać chronologicznie od filmów i gaiden. I w nowej serii znów pojawia się poczucie, że za mało czasu jest dla relacji Reinharda oraz Siegfrieda. Zaraz będzie podobnie z skrótowym zarysowaniem historii Yanga. Szkoda, że "Nowa teza" popełnia ten sam błąd. Ta historia nie powinna się zaczynać od pominięcia dwóch ważnych okresów u najważniejszych bohaterów.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2018-04-19 22:49:52)
ma ktoś może napisy do tych starszych serii?
Dragon23 napisał:ma ktoś może napisy do tych starszych serii?
Dzięki
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2018-04-25 21:01:14)
Zna ktoś może i poleca dobrą, pojemną chmurę (ok. 55GB)?
Posiadam taki komplecik.
Tylko muszę dopasować napisy jeszcze do 50 odcinków i chciałbym go sobie gdzieś wrzucić, ewentualnie udostępnić potrzebującym.
Ostatnio edytowany przez Shodimaru23 (2018-05-04 20:55:42)
Moja lista anime: klik
Zna ktoś może i poleca dobrą, pojemną chmurę (ok. 55GB)?
Posiadam taki komplecik i chciałbym go sobie gdzieś wrzucić, ewentualnie udostępnić potrzebującym.
https://i.imgur.com/LBKOAFE.png
Rozbić na dwa konta Mega lub trzy założone na jeden e-mail.
Nie ma czegoś, co udostępnia więcej zasobów od Mega? :/
Moja lista anime: klik
Jeżeli nie zamierzasz udostępniać, to polecam chomika i wrzucić do folderu z hasłem.
A tak to chmury bez ograniczeń ilości pobrań nie ma za dużo, a MEGA oferuje dość sporą przestrzeń jak na darmowe konto.