Nie jesteś zalogowany.
Ech, liczyłem na GGO, a tutaj znowu powrót do Aincrada - oby tym razem można było zwiedzić wszystkie poziomy .
Do 17 listopada można zdobyć darmowe DLC z tradycyjnym strojem pokojówki dla postaci żeńskich.
Wolę nie zakładać nowego tematu dla tego pytania.
Czy ma ktoś na PC grę "Accel World VS. Sword Art Online"? Mam problem z ustawieniem sterowania i pomyślałem, że ktoś się z tym uporał i by mi coś doradził (głównie chodzi o sterowanie kamery myszką bez wciśnięcia klawisza oraz specjalne ciosy). Jest to pierwsza gra tego typu w jaką gram (choć mam jeszcze 3 część Hyperdimension Neptunia rebirth i God Eater 1 i 2, ale je po prostu mam w kolekcji) i dlatego przydałaby się drobna pomoc zważywszy na fakt, że gra ewidentnie preferuje granie na kontrolerze.
Jeśli chcesz grać w PC-towe porty japońskich gier z konsol, to jednak proponuje kupno kontrolera - bo te porty są robione na odwal się.
A co do Neptunii, to zainteresuj się tym.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2018-09-27 16:02:38)
Jeśli chcesz grać w PC-towe porty japońskich gier z konsol, to jednak proponuje kupno kontrolera - bo te porty są robione na odwal się.
A co do Neptunii, to zainteresuj się tym.
A jaki kontroler byłby najlepszy? Potrzebny mi taki, by w zestawie miał adapter do odbioru sygnału na PC. Do tej pory miałem tylko PS3, a i tak grałem mniej niż 5h :E
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2018-09-27 16:38:56)
Pod PC tylko pad od X360 lub XOne. Wszystkie pecetowe gry z obsługą kontrolera mają dostosowane do niego sterowanie. Do pozostałych padów nie zawsze.
Ja od siebie polece pady od Genesis https://saturn.pl/search?query%5Bmenu_i … ad+genesis choć słabo nadaja się do bijatyk (przynajmniej model P65 bo ten aktualnie posiadam).
A to nie jest tak, że pady tylko od Xboxa działają z grami?
W teori tak w praktyce róznie z tym bywa. Genesisy mają przełącznik i są widziane jako x-boxowe pady.
Zawsze po zakupie możesz zwrócić pada gdyby okazało się że nie działa. Mi te Genesisy działały z każdą grą od Bandai-Namco więc i z AW vs SAO powinny śmigać.
W x-kom masz teraz promocje na pady do Xone.
Taki pro tip x360ce umożliwia by dowolny pada by był widziany jako pod od xboxa. Pomaga gdy mój nonamowy pad często był wykrywany z losowym przypisaniem klawiszy lub nie był wykrywany wcale. Co do pada od xbox one bierz pan te nowsze, wspierają standardowy bluetooth, nie trzeba donga usb/kabla usb.
Nie wiem, tyle sprzecznych info, a ja się nie znam w ogóle... Chciałbym taki, który ma łączność bezprzewodową z komputerem, ale i posiada w zestawie moduł pod USB do takiej łączności (najlepiej w standardzie USB 3.0)
No i najlepiej, by wyglądał jak od PlayStation, bo tego chociaż trochę znam
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2018-09-27 18:59:59)
Od niecałych dwóch lat steam oficjalnie wspiera DS4 (pad od PS4), więc nie trzeba żadnych dodatkowych programów - chociaż nadal dużo ludzi o tym nie wie.
A nawet w niektórych grach ujrzymy ikonki przycisków z DS4 - na internetach piszą, że tak jest w tym "Accel World VS. Sword Art Online".
Chciałbym taki, który ma łączność bezprzewodową z komputerem, ale i posiada w zestawie moduł pod USB do takiej łączności (najlepiej w standardzie USB 3.0)
A nie lepiej kupić jakiś adapter Bluetooth?
Do DS4 zawsze możesz kupić oficjalny adapter - wtedy co prawda działa gniazdo audio, ale można sparować tylko jednego pada...
Od niecałych dwóch lat steam oficjalnie wspiera DS4 (pad od PS4), więc nie trzeba żadnych dodatkowych programów - chociaż nadal dużo ludzi o tym nie wie.
A nawet w niektórych grach ujrzymy ikonki przycisków z DS4 - na internetach piszą, że tak jest w tym "Accel World VS. Sword Art Online".Mammoth napisał:Chciałbym taki, który ma łączność bezprzewodową z komputerem, ale i posiada w zestawie moduł pod USB do takiej łączności (najlepiej w standardzie USB 3.0)
A nie lepiej kupić jakiś adapter Bluetooth?
Do DS4 zawsze możesz kupić oficjalny adapter - wtedy co prawda działa gniazdo audio, ale można sparować tylko jednego pada...
A po co mi więcej niż jeden? I o co chodzi z gniazdkiem audio?
Mam kupiony wtyk Bluetooth, ale jak go podłączam pod USB 3.0, to wywala mi niebieski ekran śmierci . Działa tylko przez 2.0 i niebezpośrednio - przez takiego HUBa - https://www.x-kom.pl/p/338290-hub-usb-s … 4xusb.html, jednak nie mogę go podłączyć od tyłu, bo ten HUB wymaga wyjęcia i włożenia do gniazda po każdym uruchomieniu kompa.