Nie jesteś zalogowany.
Nadrabiając błąd, jakim było niezamieszczenie tłumaczenia endingu filmu Tokyo Ghul 2017 zamieszczam owo tłumaczenie. Piosenka jest niezwykle urokliwa i mam nadzieję, że udało mi się uchwycić jej smutny ton.
„Słowami nikogo nie ocalisz”. Ta myśl nagle zagościła w mej głowie
Mam wrażenie, że cały świat sprzysiągł się przeciwko mnie
Będąc dzieckiem wypowiedziałem najpodlejsze z kłamstw
Teraz zmuszony jestem za nie płacić, lecz win mych nie zmyje zwykły sprawiedliwy czyn
Słyszysz mnie, prawda? Niegdyś wiedziałem, że tak
Lecz zawsze miałaś w zwyczaju odwracać się od wszystkiego, co rodzi smutek
Nie polegaj na miłości. Nie opowiadaj o miłości
Nie próbuj tak rozpaczliwie wynosić jej na ołtarze
Czemu poddajesz się jej z taką łatwością? Dlaczego zaufałeś jej tak szybko?
Nie mydl sobie ni innym oczu czymś tak nierzeczywistym
Choć oddychamy tym samym powietrzem, tchnienia umykające z naszych płuc są różne
Jeśli zwiędniesz niczym kwiat, pragnę być tym, kto na końcu spali twe ciało
Niektóre sprawy łatwiej wyrazić uściskiem dłoni niż wymianą słów
Lecz puszczamy swoje ręce, gdyż za bardzo lubujemy się w dźwiękach własnych głosów
Nie polegaj na miłości. Nie opowiadaj o miłości
Nie próbuj tak rozpaczliwie wynosić jej na ołtarze
Czemu poddajesz się jej z taką łatwością? Dlaczego zaufałeś jej tak szybko?
Teorii, której nie udowodnisz przez całe swe życie
Śpiewasz głosem donośniejszym od miłości
Tańczysz w świetle niklejszym niźli sny
Bez względu na to, jak odrażającym jest ten blask
Wybrał on nas
Śpiewasz głosem donośniejszym od miłości
Tańczysz w świetle niklejszym niźli sny
Nawet, gdy me ciało i cały świat, mnie odrzucą
Ja i tak zawierzę jutru
Ps.: nie miałam lepszego wideo, przykro mi.
Dziękuję za te dobre tłumaczenie.
PS. Fajnie że w tej części sezonu powrócili do insertów, gdyż muzyka oraz inserty bardzo dużo dają.
Ostatnio edytowany przez misiekkb (2018-11-25 19:17:06)
Ósmy odcinek Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru już na ansi.
Troszkę mi się zapomniało w zeszłym tygodniu o Kaze, sorka ^^'
Dodatkowo mam ogłoszenie: napisy do wczorajszego odcinka TG:re wydam jutro rano. Mam kilka rzeczy rozgrzebanych i chciałabym je skończyć nim przysiądę do Ghula.
Szósty odcinek Angolmois na ansi.
Askara napisał:Intensywne nadrabianie Angolmois uważam za rozpoczęte
Na to czekałem
Miło mi, że kogoś uszczęśliwiłam Tylko żeby nie było, nie będę dodawać po odcinku dziennie Kolejnych wrzutek Angolmois spodziewajcie się tak mniej więcej w środę. Niestety dopadło mnie choróbsko i muszę zregenerować siły, nim zabiorę się za robotę.
Dwudziesty odcinek Tokyo Ghul:re już na ansi.
No to ghul z głowy, wracam z herbatką pod kocyk
Siódmy odcinek Angolmois już na ansi.
Dziś dwa obrazki.
Kolejne Angolmois miało być najwcześniej w środę, ale poczułam się lepiej i trochę mi się nudziło, dlatego łapcie.
Dwudziesty pierwszy odcinek Tokyo Ghoul:re już na ansi.
Nieuchronnie zbliżamy się do końca historii Kanekiego. Wielkie dzięki dla Maxa, który dostarczył mi wczoraj skrypt do pracy. Gdyby nie on, napisy ukazałyby się o wiele później.
Dwunasty odcinek Angolmois już na ansi.
No i żegnam się z kolejną serią. Nie sądziłam, że tak się zżyję z bajką z niezbyt zachwycającą grafiką, a jednak. Historia wynagrodziła mi wszystkie braki. Jeśli jeszcze nie zapoznaliście się z opowieścią o bitwie na wyspie Tsushima, gorąco do tego zachęcam.
A teraz, jako że zaległe projekty kończą mi się w zawrotnym tempie, pora przedstawić plany na nadchodzący sezon zimowy. Co prawda nie są ostateczne, ale propozycje, które wam przedstawię, to raczej pewniaki.
1. Dororo
To mój absolutny pewnik tej zimy. Bajka totalnie w moich klimatach. Samuraje i te sprawy. Już się nie mogę doczekać.
2. Boogiepop wa Warawanai (2019)
To taki pewnik na 95%. Zwiastun mnie urzekł.
3. Fukigen na Mononokean Tsuzuki
Na tę serię jestem zdecydowana tak w 80%. Jeśli się za nią zabiorę, równolegle z sezonem drugim będę wydawać sezon pierwszy z sezonu lato 2016. Będzie z tym sporo roboty, dlatego na Mononokean nie jestem jeszcze tak do końca zdecydowana.
No i póki co tyle. Razem z 2 courowym Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru, będzie to pracowita zima, jednak biorąc pod uwagę, że nad suby, z nudów, tłumaczę również w pracy, plan jest jak najbardziej do zrealizowania. A i nie wykluczam, że coś jeszcze przygarnę. Także jestem otwarta na propozycje.
Dwunasty odcinek Angolmois już na ansi.
Pokaż spoiler nadzieja umiera ostatniaNo i żegnam się z kolejną serią. Nie sądziłam, że tak się zżyję z bajką z niezbyt zachwycającą grafiką, a jednak. Historia wynagrodziła mi wszystkie braki. Jeśli jeszcze nie zapoznaliście się z opowieścią o bitwie na wyspie Tsushima, gorąco do tego zachęcam.
No to teraz można brać się za oglądanie całości
1. Dororo
To mój absolutny pewnik tej zimy. Bajka totalnie w moich klimatach. Samuraje i te sprawy. Już się nie mogę doczekać.
Hmm, też mnie bardzo zainteresował ten tytuł (stara manga + Mappa) i myślałem, że nikt nie będzie chciał takiej niszówki.
W sumie spoko, że chcesz, bo wybitnie mi nie pasuje czas emisji. Zawalone poniedziałki, nawet bardzo.
Chociaż podejrzewam, że to króciutkie będzie, bo ta historia ma raczej mało tomów. No i zdaje się wersja US jest inaczej podzielona tomami niż japońska.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-12-10 23:22:14)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000