Nie jesteś zalogowany.
Tōshō Daimos / Generał Daimos
Japoński serial anime typu mecha z lat 1978–1979. Wyświetlany na antenie Polonii 1 w latach '90. Całość liczy 44 odcinki.
Update:
Odcinki w dalszym ciągu są tłumaczone. Jednakże powstrzymałem się z wydawaniem pojedynczych odcinków do czasu, aż wszystkie zostaną przetłumaczone. Wszystkie poprzednie linki zostały usunięte, ponieważ pierwsze odcinki również będą wymagały poprawek i ujednolicenia. Szacowany czas zakończenia tłumaczenia to końcówka 1 kwartału 2021. Z góry dziękuję za wyrozumiałość.
Update #2:
Generał Daimos został już przetłumaczony w oparciu o fanowskie napisy.
Jednakże trwają obecnie prace nad wydaniem GD na Bluray SD-BD* z oficjalnymi angielskimi napisami, które ma wyjść w tym roku (2021):
https://twitter.com/discotekmedia/status/1338664571553247237
Dzięki temu wydaniu będziemy mogli porównać nasze napisy z oficjalnymi angielskimi i wprowadzić potrzebne poprawki.
* SD-BD znaczy mniej więcej tyle, że jakościowo odcinki będą w Standard Definition (480p), ale wydane na płycie bluray.
Update #3:
Pod koniec lipca wyszedł Generał Daimos na Bluray, jednakże musimy poczekać na jakiś release, gdyż odcinki nigdzie nie są jeszcze dostępne.
Update #4:
Chwila, na którą wszyscy czekali, wydajemy w końcu odcinki:
https://www.grupa-mirai.pl/daimos/
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2021-12-24 00:01:05)
Wreszcie ta legendarna seria zostanie przetłumaczona
Wielkie dzięki
PS: Masz może napisy angielskie do 30 odcinka, bo mi się coś nie chcą ściągnąć
PS: Masz może napisy angielskie do 30 odcinka, bo mi się coś nie chcą ściągnąć
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2018-12-27 21:05:31)
Dragon23 napisał:PS: Masz może napisy angielskie do 30 odcinka, bo mi się coś nie chcą ściągnąć
Wielkie dzięki
Dodano odcinek 2.
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2019-04-08 23:12:07)
wielkie dzięki
Będzie oglądane na sylwestra
Dodano odcinek 3.
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2019-04-08 23:12:17)
dzięki
A kiedy dalsze odcinki? Bo dzięki tobie mam okazję ponownie przypomnieć sobie to legendarne anime, oraz pierwszy raz w życiu oglądnąć je w oryginalnej wersji językowej
Dodano odcinek 4.
A kiedy dalsze odcinki? Bo dzięki tobie mam okazję ponownie przypomnieć sobie to legendarne anime, oraz pierwszy raz w życiu oglądnąć je w oryginalnej wersji językowej
Jako, że współpracuję z Grupą Mirai, to wszystkie dotychczasowe odcinki będą w przyszłości dodatkowo poprawione. Na razie wstawiłem tylko poprawiony 1 odcinek, bo zawierał rażący błąd.
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2019-04-08 23:12:42)
Aha rozumiem. Tak tak wiem że współpracujesz także przy Dragon Ball'u . A jakież to błędy były w Daimosie że musiałeś nanieść poprawki?? Tak z ciekawości pytam
Błąd w tytule odcinka, interpunkcja, a także zostały przetłumaczone japońskie nazwy ataków.
czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki
Dodano odcinek 5.
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2019-04-08 23:12:53)
Dodano odcinek 6.
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2019-04-08 23:13:00)
Link do piątego odcinka nie działa.
W 1 poście działa. Wczoraj wstawiłem v2 piątego odcinka i zapomniałem poprawić też link w osobnym poście. Zaraz to poprawię
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2019-03-13 17:53:02)
Dodano odcinek 7.
Ostatnio edytowany przez Yasiek (2019-04-08 23:13:08)
Zamierzasz dodać informacje o serii jak i o wydanych odcinkach na stronie Grupy Mirai?