Nie jesteś zalogowany.
Mangowa adaptacja jest dość udana - z tego co wiem, to w samej Japonii jest równie popularna co LN-ka (jak nie bardziej).
W mandze parę rzeczy pozmieniano, jednak nie wpływa to zbytnio na główną fabułę. A do tego zachowany jest ciąg przyczynowo skutkowy, więc wszystko się tam zgadza i nie powstają rozbieżności czy dziury w fabule.
Oczywiście nadal bym bardziej polecał LN-kę, ale mangę również się przyjemnie czyta i może robić jako dobry substytut - jak ktoś nie ma czasu na czytanie LN-ki.
A do tego zachowany jest ciąg przyczynowo skutkowy, więc wszystko się tam zgadza i nie powstają rozbieżności czy dziury w fabule.
Akurat fabuła w tej serii to jest jeden wielki bubel. Taka trochę wieczorynka. Zdecydowanie nie dla starszego odbiorcy. Za to twojemu dziecku mogłoby się spodobać. ^^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jak zawsze będziesz szukał drugiego dna w prostym isekajowym wish fulfilment to zawsze czeka cię rozczarowanie. To prosta historia o tym jak MC staje się OP, ot i cała filozofia. 99% isekajów jest tylko o tym, więc nie ma czego specjalnie analizować.
GG: 1677958
Akurat fabuła w tej serii to jest jeden wielki bubel. Taka trochę wieczorynka. Zdecydowanie nie dla starszego odbiorcy. Za to twojemu dziecku mogłoby się spodobać. ^^
Oczywiście LN-ke czy mangę czytałeś ...
Jak zawsze będziesz szukał drugiego dna w prostym isekajowym wish fulfilment to zawsze czeka cię rozczarowanie. To prosta historia o tym jak MC staje się OP, ot i cała filozofia. 99% isekajów jest tylko o tym, więc nie ma czego specjalnie analizować.
No akurat OP jest już na starcie. Zresztą tutaj nawet nie chodzi o to, że to jest isekajowa logika czy coś. Fabularnie to jest robione jak pod najmłodszą widownię. Trochę jakbyś przestarzałe, czarno-białe fantasy czytał. No i ogólnie po dobrym początku szybko wkrada się nuda.
Oczywiście LN-ke czy mangę czytałeś...
I one mają niby pozmienianą fabułę w stosunku do anime? Bo jak ten sam bezsens z Łorkowym Lordem jest we wszystkich trzech, to wszystkie trzy są do bani. Ogólnie od połowy drugiego arcu wkradła się straszna nuda i badziewie. Gwoździem do trumny jest trzeci, gdzie powstawiane są od czapy kolejne OP postacie (Milim = deus ex machina) i całość jest podciągana pod kiepską komedię. Chociaż najgorsza i tak jest ta nuda. Dużo rzeczy wygląda na filler. Końcówka arcu (poza pierwszym) jest zawsze taka sama – zuo pokonane, wszyscy są tak naprawdę dobrzy i dołączają do głównej ekipy.
Krótko mówiąc – bajka dla dzieci. Moim zdaniem Glut to jest bajka idealna dla 13-latków. Reszta byków może sobie spokojnie darować.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2019-02-14 23:32:31)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Mangę kiedyś czytałem i całkiem przyjemna była, chociaż fakt przyznam, że po wydarzeniach z orkiem zaczęła mnie nudzić.
Za sprawą "złych piratów" slime zdobywa u nas popularność. Wydawnictwo chcę wydać akurat slime. Przypadek? Nie, wydawnictwa mangowe to pijawki. A pijawki nigdy nie sprawią, że manga i anime oficjalnie wydawane będą miały się lepiej.
Nigdy bym nie wpadł na to, że wydawnictwa lubią wydawać serie, które mogą się dobrze sprzedać.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Nie, wydawnictwa mangowe to pijawki. A pijawki nigdy nie sprawią, że manga i anime oficjalnie wydawane będą miały się lepiej.
Ciekawe. Napisał to gość, którego kojarzę jedynie z wiecznego spamowania pytaniami o napisy.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
No akurat OP jest już na starcie.
Uwierz mi, jeszcze nie jest OP .
Końcówka arcu (poza pierwszym) jest zawsze taka sama – zuo pokonane, wszyscy są tak naprawdę dobrzy i dołączają do głównej ekipy.
Czekaj, chyba ci się pomyliły tytuły, bo w tym momencie raczej mówisz o Indexie .
Bo jakoś nie przypominam sobie by Clayman został pokonany, by Charybdis okazał się dobry i... ale to już byłby zbyt duży spoiler z 4 tomu.
Z okazji premiery kinowej filmu "Alita", pierwsze dwa tomy mangowego pierwowzoru w trochę obniżonej cenie. Niestety tylko wersja bez oprawy twardej
Szkoda, bo teraz sprzedaż wersji w twardej oprawie będzie im tylko spadać ...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2019-02-17 12:55:31)
Hunter Killer napisał:Z okazji premiery kinowej filmu "Alita", pierwsze dwa tomy mangowego pierwowzoru w trochę obniżonej cenie. Niestety tylko wersja bez oprawy twardej
Raczej się utrzyma. Nie wiem, kto by brał pierwszy tom w twardej, by potem brać w zwykłej
Bo jakoś nie przypominam sobie by Clayman został pokonany, by Charybdis okazał się dobry.
No przecież uratowali tego leszcza z tego smoka. Natomiast Clayman to chyba nie był nawet dobrze pokazany... i pewnie już nie będzie?
Wszystko jedno, kończę przygodę z tym tytułem, jak skończy się emisja tego sezonu. Nikomu nie polecam.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
FAiM napisał:Hunter Killer napisał:Z okazji premiery kinowej filmu "Alita", pierwsze dwa tomy mangowego pierwowzoru w trochę obniżonej cenie. Niestety tylko wersja bez oprawy twardej
Raczej się utrzyma. Nie wiem, kto by brał pierwszy tom w twardej, by potem brać w zwykłej
Raczej spadnie. Nie wszyscy kompletują całe serie. Nie wiem też, kto by brał pierwszy tom w miękkiej, żeby potem brać w twardej.
FAiM napisał:Hunter Killer napisał:Z okazji premiery kinowej filmu "Alita", pierwsze dwa tomy mangowego pierwowzoru w trochę obniżonej cenie. Niestety tylko wersja bez oprawy twardej
Szczerze w to wątpię. Wystarczy, że ktoś zapomni zaprenumerować kolejny tom albo z jakiś innych względów nie będzie w stanie tego zrobić. I już im odpada osoba, która kupi kolejny tom w twardej .
FAiM napisał:Bo jakoś nie przypominam sobie by Clayman został pokonany, by Charybdis okazał się dobry.
No przecież uratowali tego leszcza z tego smoka. Natomiast Clayman to chyba nie był nawet dobrze pokazany... i pewnie już nie będzie?
Wszystko jedno, kończę przygodę z tym tytułem, jak skończy się emisja tego sezonu. Nikomu nie polecam.
Ale przecież Phobio nie był tym złym, nie okazał się dobry i nawet nie dołączył do ekipy - coś się gubisz w zeznaniach .
Hunter Killer napisał:FAiM napisał:Szkoda, bo teraz sprzedaż wersji w twardej oprawie będzie im tylko spadać ...
Szczerze w to wątpię. Wystarczy, że ktoś zapomni zaprenumerować kolejny tom albo z jakiś innych względów nie będzie w stanie tego zrobić. I już im odpada osoba, która kupi kolejny tom w twardej .
Musiałbym poszukać na tym ich asku czy tam forum Waneko, ale Endriu gdzieś podawał, że sprzedaż Blame w oprawie twardej była przez całą długość serii zbliżona. Główny spadek mieli tylko po pierwszym tomie, ale to jest zrozumiałe w sumie. Inna sprawa, że wydania w twardej oprawie są z jednej strony pożądane przez fanów, by z drugiej i tak się sprzedawać w mniejszej ilości - dlatego celują w określoną liczbę tomów (chociaż przy Alicie po teoretycznym zamknięciu prenumerat na twardą, jeszcze można było taką wersję zakupić, bo tak im się sprzedawała dobrze). W sumie to dobry biznes, mogłem sobie kupić kilka sztuk, jak widzę aukcje na allegro
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2019-03-04 13:24:16)
Pokaż spoiler
Fixed:
Taka myśl mnie naszła: memy w fansubach to gówno, ale w mangach wydawnictw spoko. Mózg rozchebany.
Taka myśl mnie naszła: memy w fansubach to gówno, ale w mangach wydawnictw spoko. Mózg rozchebany.
Spokojnie, tłumacze mang tez mają wrogów.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime