Nie jesteś zalogowany.
Sześć lasek i ich latające maszyny. Podniebne walki, powietrzni piraci i zakulisowe spiski. Pustynny świat, gdzie znikły wszelkie rzeki,
jeziora, morza i oceany. Do tego dziwne zjawisko nadprzyrodzone zwane dziurą.
Tytuł: Kouya no Kotobuki Hikoutai / The Magnificent Kotobuki
Kraj i rok produkcji: Japonia, 2019
Typ i czas trwania: Serial TV, 12 odcinków po 24 minuty
Gatunek: akcja, przygodowy
Tłumaczenie i opracowanie napisów: ~martinru
Korekta: Shrin Shenn
Napisy:
- Odcinki 1-4
- Odcinki 5-8
- Odcinki 9-12
Do wydań:
- HorribleSubs (720p),
- Erai-raws (720p).
Wykorzystana czcionka:
- OfficinaSansStdPL-Bold.
Link do czcionki:
https://chomikuj.pl/martinru/Dokumenty - plik: OfficinaSansStdPL-Bold.zip
Przyjemnego seansu!
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
I łapcie kolejną paczkę z napisami: Odcinki 5-8.
Przyjemnego seansu!
Aihara Mei is not human.
Na prośbę moderatora forum zmieniłem tytuł tematu na oficjalny. Kto jest przywróceniem polskiego, niech podniesie rękę!
Aihara Mei is not human.
Ja
Oto ostatnie cztery odcinki przygód latających lasek, dzierżących drążki między nogami .
Łapcie odcinki: >>9-12<<.
Przede wszystkim serdecznie dziękuję koleżance Shirin Shenn, że podjęła się korekty moich wypocin. Bez porządnej redakcji zapewne położyłbym tę serię, jak zrobiłem to ze Slow Start. Fajnie było poznać metody pracy innych osób. I nie zaprzeczę, że tłumaczenie tej serii było nieco dla mnie męczące, ale tym większa satysfakcja z jej ukończenia. I tym sposobem ląduje ona w zakończonych.
Przyjemnego seansu!
PS. Jeśli Japończycy nie wydadzą tej serii na Blu-rayu z dźwiękiem 5.1, to są frajerzy. Ta seria aż się prosi o porządne Dolby Surround.
Aihara Mei is not human.
Dziękuje za tłumaczenie i korektę. Można wiele złego napisać o tym tytule, ale na animacji nie oszczędzali jak to robią "najlepsze" studia np. Ufotable i w wielu momentach dobrze oddzwaniali temat samolotów.