Nie jesteś zalogowany.
6. odcinek.
OVA pojawi się w połowie tygodnia.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
OVA wydana. 7. odcinek jutro.
Kolejny odcinek OVA już w kwietniu.
PS. Kodowanie własne, jakby były problemy, to zgłaszać.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
7. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
8. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
9. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
8 odcinek:
Dialogue: 0,0:02:09.65,0:02:15.11,Dialogi,NTP,0,0,0,,{\an8}To na pewno twoja zasługa, Takemoto!\NWieżę, że zdobędziesz pierwsze miejsce! --> Wierzę
Dialogue: 0,0:02:41.22,0:02:47.27,Dialogi,NTP,0,0,0,,Dobrze, Yuiga, żyj tego, by przepłynąć\Nna drugą stronę basenu. --> użyj
Dialogue: 0,0:03:25.64,0:03:30.14,Dialogi,NTP,0,0,0,,Nie zapomniała pani o złożyć wniosku,\No którym pani mówiłam, --> bez "o"
Dialogue: 0,0:23:11.70,0:23:14.54,Dialogi,NTP,0,0,0,,więc chciałbym,\Nbyś nie dawał mi forów. --> chciałabym
10. odcinek.
8 odcinek:
Dialogue: 0,0:02:09.65,0:02:15.11,Dialogi,NTP,0,0,0,,{\an8}To na pewno twoja zasługa, Takemoto!\NWieżę, że zdobędziesz pierwsze miejsce! --> Wierzę Dialogue: 0,0:02:41.22,0:02:47.27,Dialogi,NTP,0,0,0,,Dobrze, Yuiga, żyj tego, by przepłynąć\Nna drugą stronę basenu. --> użyj Dialogue: 0,0:03:25.64,0:03:30.14,Dialogi,NTP,0,0,0,,Nie zapomniała pani o złożyć wniosku,\No którym pani mówiłam, --> bez "o" Dialogue: 0,0:23:11.70,0:23:14.54,Dialogi,NTP,0,0,0,,więc chciałbym,\Nbyś nie dawał mi forów. --> chciałabym
Dzięki za wypiskę, poprawię przy wydawaniu BD.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
11. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
12. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
13. odcinek.
Podsumowanie:
Seria utrzymała poziom. Szkoda, że na trzeci sezon raczej nie mamy co liczyć, ale zakończenie było całkiem satysfakcjonujące. Miłego seansu i do zobaczenia w kwietniu.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Dobra, pytanie do osób czytających mangę, czy końcówka ostatniego odcinka jest przeskoczeniem oryginalnej historii, czy może w mandze jest tak jak tutaj i mamy długą podróż w przód?
W szczególności mnie to interesuje, bo jestem ciekaw co będzie zawierać druga OVA. Jak w najbliższych miesiącach nie będzie nic słychać o pełnej kontynuacji, to wezmę się za czytanie.
Mam takie wrażenie po drugim sezonie, że to był dość spory rollercoaster po względem jakości. Genialne pierwsze odcinki, środek już trochę inny, później parę odcinków ponownie świetnej fabuły i mieszane wrażenie po tym końcu.
Ostatnio edytowany przez OtsukareSama (2019-12-31 05:21:28)
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Dobra, pytanie do osób czytających mangę, czy końcówka ostatniego odcinka jest przeskoczeniem oryginalnej historii, czy może w mandze jest tak jak tutaj i mamy długą podróż w przód?
W szczególności mnie to interesuje, bo jestem ciekaw co będzie zawierać druga OVA. Jak w najbliższych miesiącach nie będzie nic słychać o pełnej kontynuacji, to wezmę się za czytanie.
Mam takie wrażenie po drugim sezonie, że to był dość spory rollercoaster po względem jakości. Genialne pierwsze odcinki, środek już trochę inny, później parę odcinków ponownie świetnej fabuły i mieszane wrażenie po tym końcu.Pokaż spoilerNiby od początku kibicowałem w kolejności Furuhashi > Uruka > Kirisu > Kominami > Ogata, ale po całej zawartości wygląda na to, że Kominami i Kirisu to tylko uzupełniające postacie. Pozostaje Furuhashi, Uruka, Ogata, gdzie ta trzecia według mnie nie ma szans, bo ma bardziej prezentować walkę ze swoimi słabymi stronami i ewentualnie urozmaicać intrygę. No to zostaje Furuhashi i Uruka, ale podczas zakończenia festiwalu i legendy o trzymaniu się za ręce, włosy tajemniczej postaci wyglądały na długie i uporządkowane, takie jak u Furuhashi i Kirisu. Całość tej myśli zakłócają jednak ostatnie sceny, sugerujące niby, że to była Uruka. Kto by to nie był, będę wściekły tylko w jednym przypadku, jeśli zakończą to przeniesieniem w czasie o wiele lat w przód i dopiero obustronnym wyznaniem uczuć. Szczęśliwe zakończenie, to takie gdzie oboje razem mogą dalej stawiać kroki ku przeciwnościom życia, a nie np. 10 lat być odseparowanym, pracować jak wół i naglę się spotkać... Nie pamiętam nazw, ale były już takie tytuły, po których pomimo niesamowitego kina, miałach ochotę na wyrzucanie przez okno odbiornika.
Niech ma się na baczności autor, bo wtedy mu tego nie wybaczę.
Zakończenie jest w pełni oryginalne, pominęli wszystkie wydarzenia po festiwalu, by jakoś zamknąć historię. Jak dla mnie bardziej satysfakcjonujące zakończenie, mimo sugerowania wybranej bohaterki niż zawieszenie całości w próżni (zwłaszcza po wydarzeniach na festiwalu), jak kończy wiele innych serii.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Pokaż spoilerNiby od początku kibicowałem w kolejności Furuhashi > Uruka > Kirisu > Kominami > Ogata, ale po całej zawartości wygląda na to, że Kominami i Kirisu to tylko uzupełniające postacie. Pozostaje Furuhashi, Uruka, Ogata, gdzie ta trzecia według mnie nie ma szans, bo ma bardziej prezentować walkę ze swoimi słabymi stronami i ewentualnie urozmaicać intrygę. No to zostaje Furuhashi i Uruka, ale podczas zakończenia festiwalu i legendy o trzymaniu się za ręce, włosy tajemniczej postaci wyglądały na długie i uporządkowane, takie jak u Furuhashi i Kirisu. Całość tej myśli zakłócają jednak ostatnie sceny, sugerujące niby, że to była Uruka. Kto by to nie był, będę wściekły tylko w jednym przypadku, jeśli zakończą to przeniesieniem w czasie o wiele lat w przód i dopiero obustronnym wyznaniem uczuć. Szczęśliwe zakończenie, to takie gdzie oboje razem mogą dalej stawiać kroki ku przeciwnościom życia, a nie np. 10 lat być odseparowanym, pracować jak wół i naglę się spotkać... Nie pamiętam nazw, ale były już takie tytuły, po których pomimo niesamowitego kina, miałach ochotę na wyrzucanie przez okno odbiornika.
Niech ma się na baczności autor, bo wtedy mu tego nie wybaczę.
Takie gdybanie jest bez sensu, bo "która wygra" zmienia się praktycznie co kilka rozdziałów. Każda z nich dostaje swój wątek w mandze - w anime na to zabrakło czasu. Z większych wątków zrobili tylko historię Furuhashi, a w mandze każda bohaterka miała taki dłuższy arc.
Polecam brać się za czytanie, zwłaszcza, że jest oficjalne wydanie, które za darmo można czytać online. Tylko na bieżąco, bo zawsze dostępne są 3 ostatnie rozdziały, ale zawsze coś.
Zakończenie jest w pełni oryginalne, pominęli wszystkie wydarzenia po festiwalu, by jakoś zamknąć historię. Jak dla mnie bardziej satysfakcjonujące zakończenie, mimo sugerowania wybranej bohaterki niż zawieszenie całości w próżni (zwłaszcza po wydarzeniach na festiwalu), jak kończy wiele innych serii.
Pokaż spoilerDruga OVA to historia poboczna o próbnym ślubie, przynajmniej MAL wspomina o sukniach ślubnych.
Zakończenie mogłoby być (skoro nie planują kolejnych sezonów - 26 odcinków to i tak więcej niż dostaje większość rom-comów), gdyby zrobili coś więcej niż krótka scena na doczepkę. Parę minut pokazu slajdów z wątków, które pominęli z mangi pomogłoby połączyć festiwal i scenę na lotnisku. Pomysł dobry, ale wykonanie biedne.
Przynajmniej dobrze, że nie zdecydowali się zeswatać MC z którąś bohaterką, bo to by było na poziomie zakończenia Naruto, gdzie wszyscy się nagle w sobie zakochali (bohaterki się rozwijały, ale MC w kwestii romansu to nadal ameba).
OVA drugiego sezonu wydana, projekt w pełni zakończony.
Ostatni odcinek bez screenów.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Czy te napisy można gdziekolwiek pobrać? Na animesub.info jest tylko 5 pierwszych odcinków i adnotacja, że projekt wstrzymany. Tutaj z kolei info o napisach, ale nigdzie ich nie ma. O co chodzi, czy te napisy istnieją luzem?
Zawsze możesz sobie wyciągnąć.
Czy te napisy można gdziekolwiek pobrać? Na animesub.info jest tylko 5 pierwszych odcinków i adnotacja, że projekt wstrzymany. Tutaj z kolei info o napisach, ale nigdzie ich nie ma. O co chodzi, czy te napisy istnieją luzem?
A hardki / softy z pierwszej strony nie mogą być? Zawsze można wyciągnąć napisy z kontenera.
Demonis nie udostępnienia samych subków.
Tego się obawiałem. Dzięki za info.