Nie jesteś zalogowany.
Berserk 97 (1-25)
Wersja tl;dr:
No to tak: Oto napisy do Berserka z roku 97. Napisy, na które nikt nie czekał i których nikt się nie spodziewał.
Proszę bardzo.
Wersja spam:
Odkąd kolega z technikum polecił mi przeczytanie mangi (no i oczywista po jej przeczytaniu), miałem w planach przetłumaczenie pierwszej serii. Nie chciałem tego robić na początku mojej przygody z fansubingiem, bo chciałem, żeby poziom tych napisów jednak jakiś był. Z kolei gdy już uznałem, że nie robię raksubów, to wcale nie było motywacji na branie kolejnej serii, niezależnie od tego, czy obecnie wychodziła na świecie, czy też było już dawno po jej emisji. Po upływie x lat stwierdziłem, że jednak fajnie byłoby zrobić coś, co planowałem od bardzo, bardzo dawna. Podchodząc do stworzenia napisów, postanowiłem, że nie będę wydawać ich pojedynczo, bo może się okazać, że z jakiegoś powodu porzucę projekt albo daty między wydaniem jednych a drugich napisów byłby absurdalnie rozciągnięty (i tak by było). Szczerze mówiąc, naprawdę przyłożyłem się do tych napisów. Jedyne aspekty, które nie były dla mnie kluczowe przy ich tworzeniu, to typesetting oraz timing - na TS przymknąłem oko, bo to jest moja słaba strona w przypadku tak starej serii, raczej wyjdzie jej to na dobre i ograniczyłem go do minimum (2-3 czcionki), natomiast w przypadku timingu - ten od [AnimeRG] wcale nie jest zły.
Tak więc gotowe. Zrobiłem to, co postanowiłem lata temu i jestem na swój sposób z tego dumny.
Na stronie głównej za moment powinny pojawić się napisy.
Ostatnio edytowany przez senami (2021-06-28 23:31:13)
Szacun i dzięki za napisy
ara ara...
Nomad: Megalo Box 2 - 01
Okej, zaczynamy drugi sezon Megalo Koksu i muszę powiedzieć, że w tym odcinku mój alternatywny tytuł nabiera sensu.
PS: Czcionki takie same, jak w s1.
Ostatnio edytowany przez senami (2021-04-04 20:35:27)
To żyje! Dzięki. A może przejdziesz do shisha, wtedy ktoś zrobi wygodne hardki
Nomad: Megalo Box 2 - 02
Megalo slap 02 gotowy.
Ostatnio edytowany przez senami (2021-04-12 21:19:57)
Nomad: Megalo Box 2 - 05
Napisy później, niż zwykle, ale nie miałem siły po robocie jeszcze grzebać przy subach.
Ostatnio edytowany przez senami (2021-05-06 18:41:40)
Nomad: Megalo Box 2 - 06
Początek smutnej historii, jaki to Joe był be, że zostawił gunwiaki na pastwę losu.
Nomad: Megalo Box 2 - 07
Może w końcu zaczną coś boksować?
Ostatnio edytowany przez senami (2021-05-27 21:12:05)
Było warto czekać. Dzięki.
Megalo-nomad 9/13
Po długiej przerwie wracam z... aż jednym odcinkiem.
Jak to mówią, lepszy rydz niż nic.
Megalo-nomad 10/13
Za dużo Genshinków i nie chce się tłumaczyć, ale jakoś dożyjemy tych ostatnich 3 odcinków.