Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Oto jest kod do zanikania złożonego (\fade( <a1 >, <a2 >, <a3 >, <t1 >, <t2 >, <t3 >, <t4 >), ale za nic w świecie nie potrafię go zrozumieć. Może mi to ktoś wyjaśnić jak to działa?
Oto jest kod do zanikania złożonego (\fade( <a1 >, <a2 >, <a3 >, <t1 >, <t2 >, <t3 >, <t4 >), ale za nic w świecie nie potrafię go zrozumieć. Może mi to ktoś wyjaśnić jak to działa?
Tu jest bardzo prosto wyjaśnione:
W ogóle tego nie rozumiem. Mam linię trwającą od 0:00:09.39 do 0:00:11.43. Od 0:00:09.39 do 0:00:10.39 staje się przezroczysta i staje się w pełni widoczna. Jak zrobić z tego kod?
Widoczność tekstu podajesz w skali od 0-255.
0 - tekst jest całkowicie widoczny.
255 - tekst jest całkowicie niewidoczny.
Czas wpisuje się w milisekundach.
a1 - jest widoczność z jaką zaczyna tekst (przed t1-t2)
a2 - jest to widoczność z jaką tekst pozostaje przez większość czasu (t2-t3)
a3 - jest to widoczność z jaką tekst kończy (t3-t4)
t1 - jest to czas odkąd zaczyna się zmieniać widoczność tekstu (a1)
t2 - jest to czas kiedy kończy się zmieniać początkowa widoczność tekstu (a1) oraz zaczyna następna (a2)
t3 - jest to czas kiedy kończy się zmieniać druga widoczność tekstu (a2) a zaczyna następna (a3)
t4 - jest to czas kiedy kończy się efekt zmiany widoczności tekstu (a3)
Opisany przez ciebie efekt można uzyskać np.
\fade(0, 255, 0, 0, 300, 2000, 2400)W powyższym kodzie tekst stanie się niewidoczny w przeciągu 0.3 sekundy od momentu pojawienia się linijki na ekranie. Następnie po 2 sekundach od czasu pojawienia się na ekranie zacznie się znowu pojawiać w przeciągu 0.4 sekundy.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2022-05-05 20:40:38)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Na poniższym linku znajduje się opening z anime. Zwróćcie uwagę na tytuł tego anime w 7 sekundzie a konkretnie na ten czerwono-biały napis przy literze "G". Chce efekt zanikania aby pasował idealnie do tego czerwonego białego napisu.
1. To nie jest efekt zanikania.
2. Już dostałeś odpowiedź jak to zrobić w innym temacie.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Chodzi mi o ten błysk w napisie który się pojawia.
Strony 1