Nie jesteś zalogowany.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
W końcu najlepsza odsłona tego uniwersum. Szkoda, że brak do pobrania jakości VHS z wyborem polskiego lektora.
Chciałoby się, ale nie można mieć wszystkiego
Nie będę ukrywać, na GT bardziej czekam niż na cokolwiek innego. Wiele opinii nisko ocenia tę serię, a ja wręcz przeciwnie, uwielbiam ją. Nic przebije tej dramaturgii, epickiej ścieżki dźwiękowej i tony łez przy tym zakończeniu, które zgotowali.
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Nie będę ukrywać, na GT bardziej czekam niż na cokolwiek innego. Wiele opinii nisko ocenia tę serię, a ja wręcz przeciwnie, uwielbiam ją. Nic przebije tej dramaturgii, epickiej ścieżki dźwiękowej i tony łez przy tym zakończeniu, które zgotowali.
Podpisuję się pod każdym słowem grabiami i kopytami
tony łez przy tym zakończeniu, które zgotowali
Chodzi o zakończenie w sensie fabuły czy po prostu o piosenkę, którą tam wstawili?
__
Chodzi o zakończenie w sensie fabuły czy po prostu o piosenkę, którą tam wstawili?
Całościowo. Oczywiście piosenka to był sztos, a jeśli chodzi o fabułę, jednym może się podobać, innym mniej. Sam czułem ból w sercu przy niektórych elementach, ale też uważam, że to były tylko moje oczekiwania otaku (jak przy anime ze związkami, gdy wewnętrznie chcemy zejścia się danych postaci w parę, ale autor ma inną wizję). Pewnie, po zetce pragnąłem zobaczyć jak Goku w dorosłej formie odbywa kolejne przygody, ale przedstawienie w GT też miało ręce i nogi. Bardzo cenię tę serię za klimat, efektowne walki, wizualizację reszty postaci w o wiele starszej formie (piękno życia, nikt nie jest długowieczny, no chyba, że Goku). Do tego bardzo ciekawe wyjaśnienie kolejnej formy Saiyanina. Według mnie 3/5 oryginalnej adaptacji w serii Super nawet nie równało się z tym, tym bardziej jeśli chodzi o transformacje (za to Dragon Ball Super Broly miało klasę). Poziom Super to huśtawka i nie wiem czy to przez animację, czy przez pośpiech realizacji scenariusza, czy źródło też takie było (niestety, nie jestem czytelnikiem DB), lecz oglądając to, raz czuło się znudzenie i zażenowanie, a czasami nagłą epickość. Aż adekwatnie do tego przypomniało mi się pierwsze kilkadziesiąt odcinków Black Clover, bo później zrobili z tego naprawdę niezłe show.
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
A z jakiej grupy ripa robicie?
Sami kodujemy z japońskiego wydania DVD, czyli Dragon Boxa, tylko audio jest z lepszego źródła.
Aha super te wasze wstawki są i tak dalej trzymać.