Nie jesteś zalogowany.
Nic nowego
Szacowany kozt produkcji jednej PS3 ma oscylowaÄ w granicach 800-900$
news o tym tutaj
Co najwaĹźniejsze PS3 bÄdzie pozbawione regionĂłw wiÄc juĹź nie bÄdzie trzeba "cudowaÄ" Ĺźeby pograÄ w gry z US czy JAP na naszej PAL'oweskiej wersji konsoli
Niewierz wszystkim informacją w necie. Za 800 - 900 $ nikt im tego nie kupi. <cena koło 4000 zł> Trzeba też powiedzieć, że SONY ma najbardziej awaryjne konsle <zwłaszcz pod względem lasera> i na koniec obecna cena X - 360 to mniejwięcej 1700 zł. !
W branżowych japońskich gazetach szcują cenę na 2000 - 3000 zł <moim zdaniem to i tak teochę za drogo>
Cóż dowiemy się już nie bawem...czekać, czekać i jeszcze raz czekać, a czas pokaże - może już na E3?
Ostatnio edytowany przez yunik (2006-04-06 19:10:25)
Sony zawsze sie cenilo :>
ale trzeba przyznac ze jezeli chodzi o pleyaki to robia kawal dobrej roboty :>
a te nie smiertelne tytuly ktore wychodzili na psx'a
jednak sama cena ps3 mnie nie przeraza,
boje sie o cene HD tv. Bo z tego ci sie orientuje zeby doznac prawdziwego wypasu graficznego potrzebny bewdzie HD tv ... a to juz droga sprawa
Ostatnio edytowany przez Viader (2006-04-06 19:23:53)
Niewierz wszystkim informacją w necie. Za 800 - 900 $ nikt im tego nie kupi.
Nie napisałem, że tyle ma kosztować
Cena, którą podałem tyczy się szacowanego kosztu produkcji jaki poniesie Sony na wyprodukowanie jednej konsoli...
Cena PS3 napewno przekracać będzie 3 tysiące tak jak ps2.
W polsce mało kto kupi odrazu konsole za tą cenę ( większość będzie czekać aż spadnie)
Ale w Japoni czy USA to co innego napewno pujdzie tam w dniu premiery kilka/lilkanaście sztuk w ciągu tygodnia.
Po prostu ich na to stać nie to co polaków.
Po prostu ich na to stać nie to co polaków.
Mów w liczbie pojedyńczej. Mało jest w polsce ludzi naprawde biednych (w stosunku do ogółu społeczeństwa) a klase średnią stać na wydanie 2 tys. Polacy poprostu nie umieją z głową wydawać pieniędzy i tyle. Pozatym w Hameryce też nie żyje się tak sielsko jak to się niektórym wydaje ...
Ale w Japoni czy USA to co innego napewno pujdzie tam w dniu premiery kilka/lilkanaście sztuk w ciągu tygodnia.
w Japoni to prawdopodobnie zabraknie zapasów w sklepach w dniu premiery bo wszystko zostanie szybciutko wykupione
Naszczęście pecet jest bardziej uniwersalny.
A JA CZEKAM NA EMULATOR PS3
A JA CZEKAM NA EMULATOR PS3
Buahahahaha...... nie mogę [roftl]
Nie ma nawet emulatora PS2! tzn. jest ale ile gier tam uruchomisz? 1/10? nawet mniej a w niektórych tylko menu. Wypróbowałem go osobiście na swoim sprzęcie (AMD Athlon 3000+ Barton, 512 DDR RAM, Geforce FX 5700 Ultra 128 mb 128 bit - udało mi się uruchomić Naruto: Ninden 2 JAP i Naruttimate Hero 1. Najmniejsze detale, rozdzielczość itp - fps nie przekroczył 2,3 A ty chcesz emulator ps 3
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-04-08 17:56:09)
on to powiedzial w formie zartu wiadomo chyba ze emulator ps3 biedzie moze za 80 lat Oo
Ostatnio edytowany przez Mavet (2006-04-08 17:48:25)
on to powiedzial w formie zartu wiadomo chyba ze emulator ps3 biedzie moze za 80 lat Oo
Nie no.. może będzie ale aby cokolwiek tam uruchomić trzeba mieć komputer z pentagonu
a o wiele by bylo prosciej gdyby sony zrobilo inna architekture procesora a nie 128 bo przez to sa same problemy. Ja jestem wogole pelen podziwy ze komus sie wogole udalo stworzyc emulator ps2 .
[cytuj]a o wiele by bylo prosciej gdyby sony zrobilo inna architekture procesora a nie 128 bo przez to sa same problemy. Ja jestem wogole pelen podziwy ze komus sie wogole udalo stworzyc emulator ps2 .[/quote]
Źle no chyba żartujesz to właśnie procesor 128 bitowy umożliwił dużo lepsze efekty i uprościł tworzenie gier. Co do ceny ps3 ja moge się założyć,że cena beżie albo 399$ lub 499$ i jak dla mnie to i ta cena jest mała gdyż w tej chwili odtwarzać Blue-rey kosztuje 500$.
za 80 lat kisiel wszystko byc moze ;] moze i bedzie konsola Ps20 ;]
co do procesor 128 bitowy to ulatwil i duzo lepsze ale bez problemow
sie nie obieglo ;] prznyajmniej na emu bedzie trudniej ...
Jeszcze co ważniejsze nie trzeba będzie przepłacać za konsolkę u nas w kraju (vide premiera ps2 i ceny z kosmosu) ponieważ Sony oficjalnie potwierdziło brak blakady regionalnej, a co za tym idzie będzie można zimportować sobie sprzęcik z Kraju Kwitnącej Wiśni lub US (zapewne będzie to bardziej opłacalne niż zakup u nas w kraju) i bez przeszkód grać we wszystkie pozycje...
Za to posunięcie należy się Sony bo jak znam życie napewno powtórzy sięten cenowy szok jak to było z ps2...