#1 2005-03-26 23:18:38

AKUMA
Użytkownik

Czy lubimy jeździć na konwenty ??

Właśnie jak to u was jest ? Ja byłem tylko na 2 konwentach BAKA i Kamikaze3 i musze przyznać że klimat był niesamowity. Teraz wybieram sie na GENETiCON^4 i mam nadzieje że sie nie zawiode oczkod

#2 2005-03-27 02:04:20

Narutos
Użytkownik

Odp: Czy lubimy jeździć na konwenty ??

Konwenty RoX ! jezor A Byl ktos moze na Opolskim Makonie lub Makonie^2? ;]

#3 2005-03-27 02:16:25

Kane
Administrator

Ja nie byłem na żadnym smutny W moim zajebisty mieście nie ma takich imprez oczkod Raz miałem okazję (no prawie) wskoczyć na jeden w Warszawie, ale kolidował z zaliczeniem algebry liniowej, tak więc... gome jezor

Imperare sibi maximum est imperium

#4 2005-03-27 02:27:12

Yang
Użytkownik

Kolidował z zaliczeniem? Hmmm, skąd ja to znam. Tak właściwie to nie byłem jeszcze na żadnym konwencie na którym w połowie nie musiał bym wyskoczyć na egzamin. Wliczam to 2 Geneticony w których brałem dość znaczny udział w organizacji. Tak więc raczej lubie jeździć na konwenty, tylko nie bardzo mam na to czas.

#5 2005-03-27 02:42:05

AKUMA
Użytkownik

U mnie jest o tyle dobrze że nie studiuje i dzień czy dwa moge sobie opduścić smile W sumie ja taż na każdy konwent mam daleko jednak jeśli jest okazja to staram sie jechać. Fajnie jest spotkać sie z ludżmi którzy do tej pory byli tylko literkami na komunikatorze ^^

Yang jeśli chodzi o Geniticon to czasami zaglądan na forum tego konu może zresztą zauwarzyłeś i zapowiada sie naprawde super impreza szkoda tylko że 12 godziny tylko smutny
Mimo wszystko zapraszam 9 Kwietnia do torunia ^^

#6 2005-03-27 09:52:12

duch_84
Użytkownik

właściwie to na żadnym konwencie jeszcze nie byłem:P a chciałbym
zazwyczaj dowiaduje się o nich po czasie:( (tak było gdy Sieradzki Klub Wielbicieli Anime zwołał 2 w Błaszkach akurat niedaleko mnie) pozatym studiuje i najczęściej nie mam kasy a jeśli mam to przeznaczam ją na wymianę:P

może ktoś podać daty i miejsca najbliższych konwentów wtedy może wreszcze na któryś wpadne[wstyd]

#7 2005-03-27 12:16:45

hunterx
Użytkownik

no wlasnie, ja tez jeszcze na zadnym nie bylam, a tak jak kolega na gorze, rowniez dowiaduje sie o nich ostatnia, prosilabym gdyby ktos powiedzial cio bylo ostatnio i cio bedzie we Wrocku, chociaz tak szczeze mowiac, to chyba, i to na pewno, rzadko konwenty sa we Wrocku :/ z tego cio slysze to glownie wawa i Lodz smile
Ale wpadlabym na taki konwencik, zwlaszcza ze do wrocka mam niedaleko.

#8 2005-03-27 13:39:20

AKUMA
Użytkownik

No więc we wrocku ma być w listopadzie BAKA Y2K5 ( http://baka.swat.pl ) oraz słyszałem że w wakacje ma być teleport największy w polsce konwent o tematyce manga anime i fantasy ale nie mam o tym żadnego info ^^

Ps. Hunterx skąd jesteś też mieszkam koło wrocka oczkod

#9 2005-03-27 20:32:20

Mr_Gregor
Użytkownik

AKUMA ma racje, że W listopadzie, we Wrocku na 100% bedzie BAKA Y2K5.
Poprzednia edycja tj, BAKA Y2K4 (o ile dobrze pamiętam) była największym, do tego (pełno) 2 dniowym konwentem w Polsce w roku 2004. (było prawie 1000 osób).
Jak narazie byłem na tym jednym i musze przyznać iż mi się zaj.... podobał. Wieć jest pewne iz na tegorocznej edycji będe smile

PS. Mam takie samo pytanko jak AKUMA do Hunterx, bo również mieszkam blisko Wrocka oczkod

#10 2005-03-27 21:54:08

Yang
Użytkownik

http://wwff.tvtom.pl/
Tu sobie poszukajcie konwentu dla siebie. Na pewno coś się znajdzie.

#11 2005-03-27 23:24:28

hunterx
Użytkownik

oo woow, dobrze wiedziec, ile wejsciowka ? : P i gdzie dokladnie smile moze wpadne, zobaczymy jak z funduszami, no i wypadaloby sie troche odchamic, hehehe =]
<joke

p.s noo, widze ze kilku sie znalazlo z okolic wrocka smile_big w koncu, bo wszedzie tylko czytam wawa, krakow, czy lodz smile_big
A ja mieszkam bliziutko Srody Slaskiej :], ktos jarzy gdzie sroda slaska? chodze tu do sql, niestety -_- mam takze niedaleko do Legnicy, wiec zbytnio nie narzekam ze mieszkam tu a nie gdzie indziej jezor

#12 2005-03-27 23:40:36

Narutos
Użytkownik

aż dziwne, ze tylu z was nie bylo jeszcze na zadnym konwencie.

#13 2005-03-27 23:42:21

hunterx
Użytkownik

no, tez sie dziwie =]
ale wtedy czlowiek byl mlody i glupi, i nie wiedzial wielu rzeczy smile_big smile_big
A pozatym, jak dla mnie to zawsze byla jakas przeszkoda, mam tu na mysli starszych ^.^ a teraz, eh =]
Teraz jestem ograniczona jedynie przez fundusz :p

#14 2005-03-28 01:27:38

Freeman
Użytkownik

Why?

#15 2005-03-28 01:58:48

Yang
Użytkownik

Młody jest, niedoświadczony, więc się dziwi. Widocznie nie spotkał jeszcze ludzi, którzych trzeba było uświadomić, że nie muszą się wstydzić swego hobby. Że nie są sami i bez problemu można znaleźć ludzi którzy podzelają ich zainteresowania. Ja już spotkałem kilku takich ludzi. Uświadomiłem ich, dałęm pare wskazówek, postarałem się dodać im otuchy. Jednak wiem że jest jeszcze naprawde wielu, którzy się z tym kryje. Zresztą czego innego można się spodziewać po 20-paro letniej osobie, która lubi oglądać bajki? Dlatego miejcie oczy szeroko otwarte i starajcie się wspierać tych nowych "niewtajemniczonych".

BTW Osobie dorosłej jest dużo ciężej wybrać się na pierwszy konwent, bo wtedy szuje silniejszą presje. Dla starych wyjadaczy konwentowych, taka impreza to normalka. Jednak dla tych nowych to wielce stresująca niewiadoma. Tak że jeśli nie mają z kim pojechać, z kimś kto ich wyciągnie i będzie robił za wsparcie, to nie ma szans by taka osoba spróbowała swych sił na konwencie sama.

#16 2005-03-28 02:37:41

hunterx
Użytkownik

no nie oto mi chodzilo smile ..ale zgadzam sie z Yangiem, jakis czasu temu, nawet nie tak dawno temu, wstydzilam sie swojego hobby, wokol mnie nie ma ani jednej osoby, ktora interesuje sie anime, a reszta postrzega go tylko w postaci db lub hentai -_-
Kiedys bylam bardzooo zla, ze puscili akurat db, czemu akurat to?? a nie porzadne anime? : / [pardom dla fanow]
Ale postanowilam ze nadal bede "pielegnowac" to hobby no i zobaczyc cio bedzie dalej, teraz nie zaluje swojego wyboru, malo tego ! jestem wrecz dumna, ze mam jakies nietypowe hobby, co sadze jest juz rzadkoscia, zeby ktos mial odmienne hobby. [Zawsze bylam inna jezor ]

p.s kurde, spac nie moge !!! zrobcie cos :]

#17 2005-03-28 03:28:29

Yang
Użytkownik

Próbowałem coś zrobić, ale chyba ktoś przysnął przy komputerze, bo jakoś nie chce odpowiadać smile_big Zawsze mnie ciekawiło to zjawisko bezsenności. Dlaczego ludzie nie mogą spać? Ja bynajmniej nie mam z tym problemów, tylko po prostu czasami mi żal czasu jaki muszę zmarnować na spanie. No ale człowiek te pare godzin musi odbębnić w łóżku więc chcąc, niechcąc pójdę za przykładem większości i też przyłoże głowę do poduszki. Poza tym daje zły przykład, bo zamiast strofować za tworzenie oftopiców, to sam jestem ich twórcą. Shame on me.[wstyd]

#18 2005-03-28 03:40:40

hunterx
Użytkownik

buhehe, o lol, pisales? sorry, gg wylaczam zwykle na noc tak jak skype : P
a nie przysnelam ! tylko najpierw gralam w mu, a potem w Filipinskie Priston tale, nawet fajne, ale ja tam chciem znowu free Thai PT : ( chcialam sie troche wymeczyc, a tu..d..
-_- geez.... dobra poleze troche i zobaczymy czy dam rade zasnac =]
p.s jeszcze nikomu nie zaszkodzilo troche offtopow : PPPPPPPP

#19 2005-03-28 05:08:52

Kane
Administrator

Wątpię aby to oto chodziło, w moim przypadku jest to leń i fundusz, gdyż musiał bym ruszyć dupsko do innego miasta. Napaliłem się słysząc o Toruniu 9 kwietnia, ale szybko się schłodziłem zajrzawszy do mojego terminarza zjazdów smutny
BTW, myślicie że wypalił by kiedyś &amp;#8216;Zjazd ludzi AnimeSub.info'? smile_big ?

Imperare sibi maximum est imperium

#20 2005-03-28 10:23:12

duch_84
Użytkownik

dobrze gadasz:) hunterx
Ja nigdy nie wstydziłem się mojego hobby, ale od kiedy je zbieram ok. 1/2 roku stale spotykam się z docinkami w stylu "chodz Pszczółka Maja leci" ale gdy grzecznie prosze aby podali mi tytuł anime na wyższym poziomie chcę mnie bić. Na inne argumenty ich nie stać. No ale wciągnołem w to kumpla i teraz ani ja ani nie mamy najmniejszej chęci oglądania filmów ala USA

jesteśmy w mniejszości ale wcale nie jest nas tak mało:P

ps bez urazy dla fanów DB obejrzełem wszystkie serie ze 3 razy (ostatnim razam dla samej kreski) i poza pierwszymi (śmiesznymi) odcinkam był śmiertelnie nudny

Stopka forum

© Animesub.info 2024