#1 Wczoraj 21:15:04

stoner
Użytkownik

[Stoner] Doukyo Suru Neneki [+18]

doukyo-suru-neneki.png

Doukyo Suru Neneki 01

Dziś wlatuje jedna z „tajnych” polecajek, które dostałem na Animesub, a która znana jest co poniektórym z polskiego mangowego wydania spod skrzydeł wydawnictwa Akuma. To też było jedną z przyczyn zapytania, czy nie zabrałbym się za Doukyo Suru Neneki, znanego u nas jako „Moja śliska współlokatorka”.

Anime jest dwuodcinkową adaptacją tomiki mangi pod tym samym tytułem autorstwa DATE, znanego już nam, bo „Residence” również wyszło spod jego ręki. I w sumie widać tu dość podobnie opowiedzianą historię. Z pozoru dość prostą, ale kryjącą w sobie jednak drugie mroczniejsze dno. Tu za bohatera mamy pewnego ciapciaka życiowego, Yuujiego, faceta w średnim wieku, który nic nie osiągnął i raczej nie osiągnie, gdyż najwyraźniej osiągnąć nie chce. Mimo wieku nadal nie podłapał ani dobrej pracy, dorabia w sklepie, gdzie i tak jest na poziomie „przynieś, wynieś, pozamiataj”, a szefuje mu o wiele lat młodsza dziewczyna, która wciąż jeszcze się uczy. Życie jego jednak diametralnie się zmienia, gdy do jego mieszkania przypałętała się dziwna, obślizła istota, o tyle osobliwa, że potrafiąca przybierać kształty innych form życia, ze szczególnym uwzględnienie jednak samic. Kreatura ta też ma ewidentny pociąg do kontaktu fizycznego, co połączywszy z jej zdolnościami, otwiera szerokie spektrum dla naszego bohatera, z czego korzysta on do woli. Podszyte to jest jednak lekką obawą o to, co właściwie się dzieje i jak powinien interpretować całą sytuację, gdyż poczwara okazuje powoli pazurki, a jej zaborczość budzi niepokój mężczyzny, który sam już powoli gubi się w tym, gdzie kończy się prawda, a zaczynają jakieś chore urojenia.

Odcinek do pobrania: OVA 01

Softsub:
Rozdzielczość: 1920×1080
Źródło: HEVC (2722 kbps)
Dźwięk: AAC LC (256 kbps)

Stopka forum

© Animesub.info 2025